Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-06-27 21:03:21

Kroppar funna, kroppar försvunna
Skalle.jpg

Bara en enda kropp har någonsin hittats från de försvunna i bergsområdet. Frieda Langers kropp hittades i maj 1951. Skallgångskedjorna hade tidigare noggrant undersökt det fält där hennes kropp hittades, vilket ledde till att myndigheterna spekulerade i om någon spelade fult med dem. Olyckligtvis var kroppen så förmultnad att man inte kunde fastställa någon dödsorsak. Bara att kroppen var i så dåligt skick gjorde det faktum att någon verkade ha flyttat hennes kropp än mer mystiskt. Processen borde ha varit väldigt bökig och risken för upptäckt stor.
Ännu underligare än upptäckten av Langers kropp är dock de kroppar som aldrig har hittats. Det finns farliga vilda djur runt Glastenbury Mountain, men när de tar byten lämnar de högvis med bevis bakom sig. Björnar sväljer inte sina byten hela. Skallgångskedjorna blev frustrerade över att inte hitta några som helst spår efter de försvunna personerna. Både Welden och Jepson bar klarröda plagg som skulle ha varit lätta att se. Rivers och Langer tycktes ha försvunnit helt plötsligt, fastän de befunnit sig i närheten av andra människor. Fallet Tetford är ännu konstigare, eftersom han försvann från en buss. Han var omgiven av flera vittnen och försvann ändå mellan två hållplatser.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-06-27 21:15:04

En seriemördare
iStock-465249937.jpg

Mönstret av försvinnanden har fått vissa personer att misstänka att en seriemördare var ansvarig. Alla som försvann gjorde det på vintern, vilket verkar peka på att det inte handlade om slump. De första försvinnandena lämnade inga som helst spår efter sig och Langers kropp upptäcktes på en plats som redan hade genomsökts. Kanske var det någon som var extremt skicklig på att röva bort och mörda folk nära motorvägen eller uppe vid berget. Och liksom många andra mördare kanske den personen till slut inte kunde motstå frestelsen att "stajla" när hen flyttade Langers kropp till en öppen plats. Det skulle förklara varför inga spår hittades efter de andra offren och varför spåren efter Paul Jepson försvann vid motorvägen. Det skulle t.o.m. vara logiskt i fallet Welsden, eftersom hon liftade till berget och kanske även tackade ja till lift hem.

Fastän denna förklaring är tilltalande, finns det några problem. Det första är att både Langer och Rivers försvann på berget nära sina vännen. Det skulle ha varit extremt riskabelt för en mördare att röva bort någon om vederbörandes vänner fanns inom hörhåll. Det andra problemet är att offren inte följer något mönster. Seriemördare tenderar att välja en speciell typ. Det skulle vara extremt sällsymt om en mördare valde två äldre män, en 18-årig kvinna, en åttaårig pojke och en 53-årig kvinna. En mördare som inte planerat sina dåd utan kan mörda vem som helst, passar inte in i samma profil som någon som skulle vara villig att riskera att röva bort Rivers eller Langer nära deras vänner.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-06-27 21:29:05

Övernaturliga förklaringar
iStock-1054137738.jpg

Näst efter seriemördarteorin, är de övernaturliga förklaringarna de mest intressanta. Var och en är konstig på sitt eget sätt och det är svårt att säga vilken som är galnast. En ganska galen teori är den om en människosväljande stor sten dold bland rösena på bergstoppen. Ingen vet hur rösena blev till eller när, men det är knappast troligt att de äter människor. Knappast troligt. Men beskrivningen av folk som sväljs hela av en stor sten kan ha fått folk att börja misstänka att korsdimensionella maskhål kan vara inblandade. Och försvinnanden, tillsammans med mystiska ljus, ljud och lukter kan ha lett till konspirationsteorier om UFOn i området.

Men förklaringar som leder till övernaturliga fenomen brukar sakna substans. Dessutom har de förändrats drastiskt genom åren. Författaren Joe Durwin har skrivit om områdets märkliga legender i sin kolumn "These Mysterious Hills" och förklarar hur mytbildningen runt Triangeln har förändrats med tiden. När tidningarna först skrev om fenomenen runt Benningtontriangeln, knöts förklaringarna till indianska legender. På 1990-talet handlade förklaringsmodellerna om UFOn och andra idéer som blivit populära genom Arkiv X. I början av 2000-talet hade man åter börjat prata om Bigfoot och Benningtonmonstret. Durwin är emellertid inte helt och hållet kritisk till det övernaturliga. Historierna är viktiga för honom. De håller minnena av dem som försvunnit vid liv och inspirerar folk att tänka kritiskt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-06-27 21:44:41

Praktiska förklaringar
a-person-can-become-disoriented.jpg

I all den forskning som har genomförts för att svara på de förvirrande frågorna om Benningtontriangeln, har man funnit några praktiska svar. De är logiska, om än inte helt tillfredsställande. En förklaring är hypotermi, förfrysning. Temperaturerna på berget kan bli mycket låga och alla försvinnanden har ägt rum på vintern. När en person drabbas av hypotermi, kan de reagera genom att gräva ned sig och krypa ihop för att hålla värmen. Det är ren överlevnadinstinkt, gör att de kommer undan vinden och kan ge tillräckligt med värme för att sakta ned förfrysningen, men oftast är det redan för sent och gör det bara svårare att hitta personen.

En annan förklaring har att göra med områdets historia som gruvstad. I bergssidan finns massor av omärkta gruvschakt, där vandrare som viker av från huvudleden kan ramla ned och dö. Detta är två förklaringar till varför de försvunna personerna aldrig har hittats. Ännu en komplicerande faktor är att vinden beter sig så underligt på berget. På de flesta platser påverkar vindmönstret hur växterna växer. Vi är inte medvetna om det, men detta växtmönster hjälper oss att orientera oss när vi är utomhus. Glastenbury Mountain har inget konsekvent windmönster, så växterna växer underligt. Av denna anledning har många nutida vandrare haft svårigheter att navigera på berget, och det har också lagt grunden för den indianska myten om de fyra vindarna.
Vissa av dessa saker hjälper till att förklara varför de försvunna personerna aldrig har återfunnits, men det finns fortfarande lösa trådar. Om folk dött av hypotermi eller i fallolyckor, varför flyttades då Langers kropp tillbaka till en öppen plats flera månader senare, och varför försvanna Jepsons spår vid motorvägen? Kanske är det mest praktiska svaret att inte alla fem i Benningtongruppen dog på samma fall. Några kanske blev mördade, medan andra förfrös eller föll. Men om det var så, varför ägde alla försvinnanden rum under fem år och varför upphörde de så abrupt?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-06-27 22:01:51

Nutida historier
child-932369_960_720.jpg

Vissa äventyrliga själar som har hört ryktena, har givit sig av för att utforska vandringsleden ökänd för sin femårsperiod av försvinnanden. En sådan äventyrare är Chad Abramovich, som driver webbsidan Obscure Vermont. Han berättade så här om en resa till berget:
"Jag och några vänner gav oss av i en pickup och körde längs den skumpiga skogsvägen till en märklig glänta mitt bland kullarna. Här, under sommarens luftfuktighet, fann vi gamla källarhål nästan helt dolda av högt gräs, i skuggan av ett knotigt äppelträd."
Strax efteråt upplevde Abramovich och hans grupp en plötslig, drastisk väderförändring. Det var en solig julieftermiddag när de gav sig av, men plötsligt bröt ett kraftigt åskoväder ut. Gruppen var strandade ett tag, men lyckades till slut ta sig tillbaka till platt mark. När de hade flytt undan ovädret, upptäckte de att det omgivande området var helt torrt. Lokalinvånarna bekräftade senare att det inte hade åskat i området.

Robert Singley, en lärare i komposition vid Bennington College och en erfaren vandrare, gick vilse på berget 2008. Han valde en stig som han kände till väl till närbelägna Bald Mountain och tog sedan samma stig när han skulle tillbaka. Men den välkända stigen ledde inte dit den skulle...
Enligt Singley vandrade han i 8 kilometer innan han insåg att han redan borde ha varit framme vid sin bil. Just när han började oroa sig, rullade tjock dimma in och hela stigen blev hopplöst mörk. Han tog sig till en lönn som han tyckte kallade på honom från dimman och försökte göra upp en eld, men varje gren han sträckte sig efter visade sig vara ett skelettben från något djur. Detta skulle ha skrämt skiten ur de flesta personer, men Singley tänkte bara på sin flickvän och på hur orolig hon måste vara. Till slut lyckades han göra upp eld och satt hopkrupen vid den hela natten. På morgonen upptäckte han att han på något sätt hade hamnat på andra sidan av bergsplatån, från sin bil sett. Lyckligtvis kunde han ta sig tillbaka och berätta vad han hade varit med om.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-07-24 13:38:41

En trädkramares mardröm
(valda delar av 10 Terrifying Trees av Garth Haslam, publicerad på Listverse 27 maj 2019)

Ett dåligt val
TREES_19.jpg

I mars 1950 råkade man av misstag förstöra ett 300 år gammalt eträd när man körde med bulldozer precis utanför Fintona på Irland. Lokalinvånarna förutsatte genast att det skulle bli problem, för trädet var en s.k. "fairy thorn," ett träd i vilket det bodde älvor. En 72-årig pensionär, James McAnespie, köpte några delar av det förstörda älvträdet för att ha som ved, men så snart han började elda med det, hände det märkliga saker. Klockor började klinga i olika delar av huset och han började se små flygande saker som han inte lyckades fånga. Söndagen den 16 april använde McAnespie det sista han hade av "älvträet" och bestämde sig för att hämta mer.
När kvällsmörkret lade sig, insåg hans grannar att han inte hade återvänt hem, så de gav sig ut för att leta efter den gamle mannen. När de inte kunde hitta honom, kontaktade de polisen, och en skallgångskedja med poliser och ortsbor gav sig ut i natten för att hitta McAnespie. De letade i hela staden med omgivningar och ropade på McAnespie, men fick inget svar.
23:30 hittades McAnespie; han stod orörlig på ett fält precis utanför staden...på precis samma plats som älvträdet hade stått innan det förstördes. McAnespie svarade inte och reagerade inte på skallgångskedjans rop, men när de kom i närheten av honom, vände sig den äldre mannen om, gick mot dem och följde sedan med tillbaka till byn. McAnespie sade att han hade givit sig ut på fältet för att samla kvistar och grenar som fanns kvar efter älvträdet. Sedan band han ihop grenarna. Eftersom det höll på att mörkna, började han vandra hem, bara för att upptäcka att han hade frusit fast och varken kunde röra sig eller tala. Han kunde se någon sorts dike runt sig själv, ett stort hus eller en lada med tända lampor en bit bort, som inte borde finnas där, samt två "wee fellows" - älvor! Trots att han både hörde och såg skallgångskedjan, hade inte McAnespie kunnat röra sig förrän de kom i närheten av honom.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-07-24 13:52:39

Djävulsträdet
Devils-Tree-New-Jersey.jpg

I Somerset County, New Jersey, USA, finns ett träd med ondskefullt rykte. Legender säger att Ku Klux Klan lynchade ett okänt antal afroamerikaner från dess grenar, att en bonde mördade sin familj under det innan han hängde sig i en av grenarna, eller att båda historierna är sanna. Men det är bara gissningar på möjliga förklaringar till vad man verkligen vet säkert om detta bisarra träd: Väldigt underliga saker händer med dem som interagerar med vad som har kommit att kallas "Djävulsträdet."
Några ganska intressanta personliga berättelser har postats på Internet. En person som klättrade i trädet berättar att han hörde ljud som kom inifrån det, medan han satt på en tjock gren. Ljuden blev högre tills han hörde en hög smäll och kastades till marken, varpå han bröt ankeln på två ställen.
En tonåring som betvivlade ryktena om trädet körde dit med sin bil, sprang fram och kissade på trädet och körde sedan iväg, förmodligen skrattande...tills hans bil plötsligt och oförklarligt accelererade och han krockade med ett annat träd!
En del personer säger att man kan höra röster skrika inifrån trädet. En besökare, som bestämde sig för att ta hem en bit bark som souvenir, började se spöket av en gammal man nära sin säng på natten. (Vi får väl hoppas att han åkte och lade tillbaka barken.)
Slutligen har vi berättelsen om besökaren som åkte med några vänner för att titta på trädet och tog en bild av det med sin Polaroidkamera. När bilden var klar någon minut senare, såg man tydligt på trädets högra sida en kvinna i röd klänning som hängde från en gren i en snara!
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-07-24 14:06:55

Spöket i stammen
Rochester-White-Lady-tree.jpg

I många år hade folk pratat om att det skulle finnas ett spöke i Durand-Eastman Park i Rochester, New York, USA. Hon kallas "Vita damen" och sägs vara en 1800-talskvinna vars ande vandrar i parken om natten och försöker finna liket av sin dotter, mördad antingen av sin pojkvän eller av en grupp ligister. Vita damen själv sägs antingen ha begått självmord av sorg eller ha dött ensam av brustet hjärta medan hon letade efter sitt försvunna barn. Vita damen sägs ha setts komma upp ur vattnet i parken och vissa personer säger att de har sett henne i sällskap med två spökhundar. En lokalinvånare berättade för några reportrar att han och en vän satt i en bil i parken sent om natten, när de såg ansiktet av en okänd, vitklädd kvinna i backspegeln, stirrande på dem bakom ett träd. Som ni kan gissa, har spöket en lång historia i parken. Och sedan blev det ännu konstigare.
2017 revs en stor bit trä loss från ett träd i parken under en storm, och historien om spöket fick ett nytt element, för det nu exponerade träet i trädet formade en spöklik figur som många tror är Vita damen själv. Formen liknar en kvinna med ett dödskalleliknande ansikte, klädd i en klänning och med armarna över huvudet. Vissa säger att det ser ut som om figuren håller i ett litet barn, förmodligen representerande den saknade dottern. Figuren har inte huggits ut, den är naturens verk och beror på ovanliga mönster i träet, men att den påminner om den lokala legenden är verkligen kusligt. Fastän det är skadat, finns ingen risk att trädet faller, så bilden av den Vita damen kommer att finnas kvar...
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-08-07 14:33:03

Jag kom på att jag upplevde något märkligt för två år sedan. Min mamma och jag var på en gruppresa till Budapest och vi åt välkomstlunch med de andra deltagarna. Jag fick syn på en vithårig dam och tänkte: "Henne känner jag ju igen. Hon heter Hjördis!"
Damen och hennes dotter (som var lite äldre än jag) satte sig vid mitt och mammas bord. Det visade sig att hon mycket riktigt HETTE Hjördis och när hennes dotter sade sitt namn, kände jag igen det också.
Jag presenterade mig och sade: "Visst har vi setts någonstans förut?" Men Hjördis och hennes dotter nekade till att någonsin förut ha sett vare sig mig eller mamma. Jag letade febrilt i hjärnan efter någonstans där vi kunde ha mötts, men hittade inga gemensamma nämnare. Jag är introvert och träffar sällan nya människor och min mamma nekade till att ha träffat dem förut.

Kanske liknade de helt enkelt några andra personer jag träffat någon gång. Men hur visste jag då att kvinnan hette Hjördis? Det är ju inget jättevanligt namn, så det var knappast slumpen. Jag har t.o.m. börjat fundera över om jag kan ha träffat dem i någon parallell dimension!
Kahlokatt
 
Inlägg: 18495
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Furienna » 2019-08-07 21:32:25

Kahlokatt skrev:Jag kom på att jag upplevde något märkligt för två år sedan. Min mamma och jag var på en gruppresa till Budapest och vi åt välkomstlunch med de andra deltagarna. Jag fick syn på en vithårig dam och tänkte: "Henne känner jag ju igen. Hon heter Hjördis!"
Damen och hennes dotter (som var lite äldre än jag) satte sig vid mitt och mammas bord. Det visade sig att hon mycket riktigt HETTE Hjördis och när hennes dotter sade sitt namn, kände jag igen det också.
Jag presenterade mig och sade: "Visst har vi setts någonstans förut?" Men Hjördis och hennes dotter nekade till att någonsin förut ha sett vare sig mig eller mamma. Jag letade febrilt i hjärnan efter någonstans där vi kunde ha mötts, men hittade inga gemensamma nämnare. Jag är introvert och träffar sällan nya människor och min mamma nekade till att ha träffat dem förut.

Kanske liknade de helt enkelt några andra personer jag träffat någon gång. Men hur visste jag då att kvinnan hette Hjördis? Det är ju inget jättevanligt namn, så det var knappast slumpen. Jag har t.o.m. börjat fundera över om jag kan ha träffat dem i någon parallell dimension!

Uj, det var ju läskigt! :shock:
Furienna
 
Inlägg: 1715
Anslöt: 2010-05-02
Ort: Örnsköldsvik

Återgå till Intressanta intressenLogga in