Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2018-12-25 21:46:39

De dödades av mansifolket
6845531.jpg


Vissa teorier hävdar att dödsfallen var resultaten av attacker från lokala folkslag, som mansifolket. Det finns emellertid inga verkliga bevis för detta; mansifolket var i regel fredliga och inte intesserade av världen utanför sina byar. Dessutom, precis som i detaljerna som omger "flykten" från tälten, fanns inga bevis i den omgivande snön - som till största delen var orörd - på att någon folkstam hade närmat sig. De skulle förmodligen inte alls ha tänkt på att täcka sina spår, i synnerhet inte efter en attack. Och att en attack skulle äga rum mitt i natten medan en snöstorm närmade sig, är ännu mer otroligt. Visst är det lätt att peka ut syndabockar, men det finns absolut inga bevis för att mansi, eller något annat folk i området, skulle vara skyldiga till de plötsliga och underliga dödsfallen.
Det enda som kan vara värt att påpeka är att de lokala folken kallade bergen där incidenten ägde rum för "De Dödas Berg."
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2018-12-25 21:56:49

Teorin om fluktuerande gravitation
iStock-613780946.jpg

En av de mest bisarra teorierna - som trots allt är grundad på vetenskapligt tänkande - är teorin om fluktuerande gravitation. Denna teori går i stora drag ut på att gravitationen plötsligt sjönk i en "korridor" som vandrarna hade oturen att befinna sig i. Det är ett ganska okänt (och icke bevisat) fenomen, men det förklarar, åtminstone i teorin, varför kropparna hamnade där de hamnade. Det kan t.ex. ha varit så att de som först rusade t från lägret hamnade i ett område av icke-gravitation och dog ögonblickligen - som om de hade befunnit sig i vakuum. De andra drogs ut ur tältet, vilket skulle kunna förklara varför det var "sönderslitet inifrån" - de revs bokstavligen ur tältet när gravitationen plötsligt sjönk dramatiskt.
Kanske äger detta ovanliga fenomen rum oftare än folk inser, men resulterar sällan i en sådan drastiskt situation, eftersom folk inte utsätts för det. Vissa forskare hävdar t.o.m. att vandrarna skulle ha överlevt om de hade hållit tältet stängt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2018-12-25 22:18:56

De blev offer för hemliga vapenprov
iStock-1050764136.jpg

Denna teori skulle kunna förklara de mystiska dödsfallen, rapporterna om underliga ljus, samt varför de sovjetiska myndigheterna kom att behandla hela incidenten med sådant stort hemlighetsmakeri. Många rykten cirkulerade i området om att Sovjet regelbundet utförde hemliga vapenprov. Vissa hävdade t.o.m. att "neutronvapen" användes. Skadorna hos vissa av vandrarna - allvarliga inre skador, men knappt några synbara yttre - kan mycket väl tyda på någon form av avancerad och hemlighållen teknologi. Är det möjligt att den sovjetiska militären testade vapen tänkta att "skrämma" USA, t.ex., men råkade ha ihjäl nio av sina egna medborgare. Detta scenario skulle resultera i att det hela tyst och utförligt tystades ned - precis som i teorierna om Gulag.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-02 23:08:21

Dödad av ett spöke?
Översättning av 10 Gruesome Deaths That Have Been Attributed To Ghosts skriven av Marie Swan och publicerad på Listverse 11 september 2018.

Oräkneliga filmer och TV-serier har handlat om fruktansvärda hemsökelser som har resulterat i gruvliga dödsfall, men har någon av dessa historier någon verklighetsbakgrund? Det finns många berättelser om poltergeistar, men har någon någonsin dött som resultat av att ha träffat på ett spöke? Förmodligen har ingen obducent någonsin kommit fram till att en person dödats av ett spöke, men det finns tillräckligt med dokumenterade bevis på att det finns ett uns av sanning i de där makabra Hollywoodhistorierna. Här ska vi titta på historier om tio personer vars död på något sätt har länkats till det spöklika och övernaturliga - döm själva hur pass trovärdiga de är.


Spöket i Hammersmith
Hammersmith-ghost.jpg


Ett av de mest kända och mest väldokumenterade dödsfallen som, om än indirekt, har knutits till ett spöke, är fallet med spöket i Hammersmith. I början av 1800-talet kokade Hammersmith i västra London av rykten om en förfärlig vålnad som hemsökte en av områdets kyrkogårdar. Lokalinvånare sade sig ha sett en figur som var klädd i vitt, hade ett öga av glas, samt horn, och som helt plötsligt brukade dyka upp från de kusliga skuggorna, jämra sig, stöna och vrida sig framför förbipasserande. Efter att en gravid kvinna sade sig ha blivit attackerad fysiskt och en kusk hade övergivit sina passagerare och sin häst av rädsla för vålnaden, spred sig nyheterna om att spöket kunde vara vålnaden av en man som nyligen hade begått självmord och sedan begravts på kyrkogården. Rapporterna togs på så stort allvar att beväpnade män sändes ut för att arrestera spöket och det dröjde inte länge förrän en av dem, en punktskatteofficer vid namn Smith, träffade det i egen hög person. Efter att ha krävt att spöket skulle berätta vem han var, utan att få något svar, sköt han ett skott med sin pistol i rädsla över att bli nästa offer. Tyvärr var det inget spöke han hade skjutit. Offret, Thomas Millwood, var stuckatör, klädd i sina vita yrkeskläder.

Mordrättegången som följde var en av de ovanligaste i historien och Smith dömdes till döden (fast detta ändrades senare till straffarbete). Thomas Millwoods ande fick emellertid inte frid. Dagen efter att han hade dödats, togs hans lik till puben Black Lion, och det sägs att han än i dag spökar där, viskar i värdens öron, bankar i väggarna klampar runt i baren. Thomas Millwood kan ha blivit det "riktiga" Hammersmith-spöket...
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-02 23:18:25

Tutantkhamons förbannelse
Howard-Carter.jpg

Under början av 1920-talet upptäcktes farao Tutankhamons grav i Konungarnas Dal, en forntida egyptisk begravningsplats från 1500-talet f.Kr. Den närmast orörda graven upptäcktes av brittiske arkeologen Howard Carter tillsammans med den femte earlen av Carnarvon. Den otroliga mängden fynd blev en sensation i media över hela världen, men pressen kastade sig också girigt över historier som sade att en förbannelse skulle drabba dem som vanhelgade faraons grav, och en kort tid senare dog Lord Carnarvon en förtidig död i Kairo. Arthur Conan Doyle, skaparen av Sherlock Holmes, eldade på ryktena genom att påstå inför pressen att en forntida egyptisk präst hade åkallat en ond ande för att skydda faraon i döden och att det var denna ande som hade dödat Carnarvon. Ryktena må ha avtagit med tiden, men under åren som följde dog flera av de personer som hade varit med och grävt upp graven eller som på något annat sätt hade varit inblandade i expeditionen. Till dessa hörde Arthur Mace, en medlem av utgrävningsteamet, som dog av arsenik 1928; Richard Bethell, Howard Carters sekreterare, som skall ha kvävts till döds i sömnen 1929; och Sir Archibald Douglas Reid, som var ansvarig för att röntga faraons mumie och som mystiskt dog 1924. Kan ett gammalt egyptiskt spöke ha legat bakom?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-02 23:29:38

Spöket på Alcatraz
Alcatraz-the-Hole.jpg

Alcatraz tros av många vara en av de mest hemsökta platerna i hela USA, men ingen del av dett ökända fängelset har sammankopplats med otäckare historier än cellerna i D-delen. En del av denna byggnad kallas Hålet. Hålet är den kallaste delen av fängelset och dess celler användes för isolering. I cellerna finns bara ett handfat, en toalettstol och en svag glödlampa som bara vakterna kunde släcka och tända. Fångarna sov på madrasser som togs undan under dagen. De fick inte ha något läsbart hos sig, så det fanns inget som kunde döda tristessen.
Den sista cellen i Hålet kallades Orienten och var en sorts sinnesavdomnande cell i stål, utan något annat än en latrin i golvet. Under 1940-talet talades det mycket om att en spöklik man i fångkläder från sent 1800-tal patrullerande runt i Hålet. Denna skepnad kan ha legat bakom ett märkligt dödsfall bland fångarna. Strax efter att han hade låsts in i en cell i Hålet, började fången skrika att någon med glödande ögon var fängslad tillsammans med honom. Vakterna struntade i det hela, men mannen skrek till långt in på natten innan det blev kusligt tyst.
Nästa dag upptäckte vakterna att fången hade strypts till döds och att handavtrycken på hans hals var askgrå och färska. Vissa påstår att det var någon av vakterna som fick nog och ingrep för att få tyst på mannen, men trots att fallet undersöktes noggrant, fanns det inga bevis. Var det en fånge från 1800-talet som vandrade genom fängelsets korridorer och begick ett brott från andra sidan graven?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-08 22:27:26

Det thailändska änkespöket
iStock-696325996.jpg

2013 terroriserades byborna i Tambon Tha Sawang i Thailand av spöket av en änka som troddes ha dödat tio män på bara en månad. Alla männen dog under mystiska omständigheter, vissa i sömnen, medan andra bara verkade ha fallit ihop och dött på gatan. Läkare kom fram till att alla männen hade dött av andningsproblem.

Eftersom ingen av männen hade uppvisat några tecken på sjukdom, tillkallade byborna ett andemedium, som skyllde dödsfallen på ett änkespöke. Mediet rekommenderade att var och en av byborna skulle hänga en röd skjorta utanför sitt hus, så att anden skulle avskräckas, speciellt de som bara hade en enda son, eftersom de löpte störst risk att hemsökas.
Detta kan ha betytt slutet på de oförklarliga dödsfallen i Tambon Tha Sawang, men 2013 hemsöktes en annan thailändsk by på samma sätt. Var änkespöket skyldig där också?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-08 22:43:34

Carl Pruitts hemsökta grav
Carl-Pruitt.jpg

Den här historien sträcker sig tillbaka till Kentucky 1938, när en man som hette Carl Pruitt kom hem en dag och upptäckte sin hustru i armarna på en annan man. I vilt raseri ströp han henne till döds med en kedja och tog sedan sitt eget liv. (Den andre mannen flydde.) Efter att Pruitt begravts, lade besökare på kyrkogården märke till att hans gravsten hade börjat missfärgas och att fläckarna kusligt nog påminde om en kedja.

Det dröjde inte länge förrän en ung pojke försökte imponera på sina vänner genom att kasta en sten på graven så att det lossnade flisor av gravstenen. Strax efteråt dog han i en hemsk olycka - hans cykelkedja föll på något underligt vis av och ströp honom under hans väg hem. Pojkens mor, som naturligtvis var förkrossad, tog ut sin ilska på gravstenen och högg flera gånger i den med en yxa. Följande dag blev hon också ett offer för Pruitts gravs förbannelse. Hon hittades strypt med sin egen tvättlina, som oförklarligt hade lindat sig om hennes hals när hon hängde tvätt.

En kort tid senare ägde ytterligare en incident rum som cementerade gravens rykte om sig att vara hemsökt. En bonde sköt med pistol på graven när han passerade i sin vagn. Hästarna blev så rädda av ljudet att de skenade och bonden kastades ur vagnen. När han föll, fick han tömmarna runt halsen och ströps.
Nu började antalet strypningar länkade till graven framstå som något annat än bara sammanträffanden, men det hindrade inte två poliser från att utmana ödet genom att fotografera sig själva vid graven. När de körde från kyrkogården, lade de märke till att de förföljdes av ett starkt ljus. De fortsatte, men deras fordon kraschade in i ett staket och en av poliserna dog. Hans huvud kapades nästan helt av en kedja som hängde mellan två staketstolpar.
I många år undvek folk kyrkogården, livrädda för att drabbas av ond bråd död, men på 1940-talet bestämde en man sig för att han skulle ta en risk, varpå han attackerade graven med en hammare. Senare hittades han död vid kyrkogårdsgrindarna. Hur han dog? Du gissade rätt; han ströps av kedjan som låste grindarna. Det är inte konstigt att kyrkogården en kort tid därefter revs, varpå den hemsökta gravstenen flyttades permanent.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-09 22:27:10

En död arbetare
iStock-165418509.jpg

I 1800-talets England litade undersökningsdomare och juryer på domstolsvittnens bevis när de skulle komma fram till dödsorsaken i fall när den avlidne troddes ha avlidit på ett "onaturligt" sätt. I Bristol, 1841, hölls en undersökning angående Patrick Hayes död. Han var en "äldre arbetare" som hade fallit ned för en trappa och dött. Hustrun till värden på det värdshus där Hayes hade dött, Mary Croker, vittnade om att hon hade hört när den avlidne föll ned för trappan. Hon ropade och frågade vem det var som hade fallit, varpå den avlidne hade sagt: "Det är jag, och jag är död." I utfrågningen under ed, sade Mary Croker till domaren att mannen tydligen hade sett husspöket - en dam i sidenklänning, som redan hade dödat två eller tre tidigare inneboende genom att skrämma ihjäl dem.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-09 22:40:41

Spöket på Campo Lane
iStock-108328411.jpg

I mitten av 1800-talet, i South Yorkshire, England, sades en kvinna vid namn Hannah Rallinson ha dött av skräck. Rallinson och hennes make, båda mormoner, hade nyligen flyttat till ett nytt hem i Sheffield och presenterats för en kvinna som hette Harriet Ward. En dag hade Harriet varit på väg ned i källaren i paret Rallisons hem när hon skrek till och hävdade att hon hade sett spöket av en fruktansvärd, nedblodad gammal kvinna.
Harriet såg inte spöket bara en gång - faktum var att det visade sig för henne vid fem olika tillfällen under det följande dygnet, både när hon sov och när hon var vaken. Mormonförsamlingen blev som besatt av Spöket på Campo Lane, som de började kalla det, och kom gemensamt fram till att det måste vara ett mordoffer som låg begravt under källargolvet. De bestämde att de skulle bryta upp stengolvet och ta reda på vad som fanns där under. På natten samlades en stor grupp människor för att se på, så man bestämde sig för att täcka över källarfönstren för att slippa nyfikna blickar. Hannah Rallinson kom ned i källaren med en gardin, men det hon såg i källartrappan fick henne att svimma.
I den lokala tidningen stod det att hon hade setten kvinna i vitt som hade rusat emot henne och sedan försvunnit. Hannah togs till ett rum på första våningen, där hennes vänner försökte väcka henne. När hon kom till medvetande en kort stund, sade hon att hon fortfarande kunde se spöket, som hade djupa sår i halsen och var klädd i ett blodfläckat nattlinne. Tydligen hade spöket sagt att hon hette Elizabeth Johnson och var en orolig själ som hade mördats av William Dawson, sin systerson, över hundra år tidigare. Mrs. Johnsons ande hade sagt åt Hannah att lämna huset, som var märkt av blod. Trots att hon var en frisk och stark kvinna med god kondition, dog Hannah Rallinson nästa dag. I hennes dödsattest står det att hon "dog en plötslig död, förmodligen av skräck."
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-09 22:48:51

Fallet med Spring-heeled Jack
Spring-heeled-Jack.jpg

En annan tragisk berättelse från 1800-talet är den om Jane Halsall, en sjuårig flicka från Lancashire, England, som skall ha dött i armarna på en varelse kallade Spring-heeled Jack. Historier om en spöklik figur kallad Spring-heeled Jack (Hoppare-Jack) hade cirkulerat i flera decennier före Jane Halsalls tragiska död, och rädslan för denna fasansfulle figur hade inte avtagit genom åren. När Jane återvände hem en dag och sade att hennes vänner hade varnat henne för att Spring-heeled Jack var på väg till hennes hemstad, försökte hennes föräldrar att lugna ned henne, men samma natt blev Jane allvarligt sjuk och låg medvetslös när läkaren anlände.
Bara sex timmar före sin alltför tidiga död, skall hon ha sagt: "Spöket kommer." Domaren kom fram till att hon hade dött av skräck och skyllde på Spring-heeled Jack (eller snarare den man som utgav sig för att vara han.
Ett spöke befanns alltså vara skyldigt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-14 22:36:17

Morden på gården Hinterkaifeck
Hinterkaifeck.jpg

Med sina fridfulla bayerska omgivningar, tycktes gården Hinterkaifeck vara en föga trolig plats för en av 1900-talets mest förbryllande mordgåtor, men 1922 blev gården platsen för ett fall som kom att lamslå den tyska polisen och som än i dag är olöst. Familjen Grueber, som bodde där, var utstötta i samhället. Mannen i familjen var en ökänd hustrumisshandlare och hade haft ett incestuöst förhållande med sin dotter. Ändå blev folk i trakten chockade av vad som senare hände på familjens gård.

1921 rapporterade Gruebers jungfru, Maria, att hon hade hört oförklarliga fotsteg och röster runt huset, utan att se någon. Hon lämnade snabbt gården, eftersom hon var rädd att den var hemsökt. Ett halvår senare såg fadern, Andreas, fotspår i den djupa snön runt huset. De ledde från skogen fram till gården, men inga fotspår gick tillbaka. Andreas undersökte genast ägorna, men hittade ingen. Samma natt hörde även Andreas märkliga ljud från vinden, men hittade ingen som gömde sig.
Händelserna blev ännu mer underliga efter det. Nästa morgon fann man en främmande tidning liggande på verandan. Några dagar senare försvann en av husnycklarna. Andreas såg skrapmärken på låset till förrådsboden, som om någon hade försökt bryta upp det.

Några dagar senare började folk i det närliggande samhället undra vart familjen Grueber hade tagit vägen. Några invånare tog sig till gården för att leta efter familjen och hittade något förfärligt i ladan - de blodiga kropparna av fyra familjemedlemmar, alla staplade på hög och övertäckta med hö. Inne i huset hittades resten av familjen och den nya pigan, även de döda. Det fanns tecken på strypning, men mordvapnet troddes ha varit en korphacka.
Flera olika faktorer komplicerade fallet. Alla kropparna hade blivit övertäckta på olika sätt, och fastän dödsdatumet fastslogs till den 31 mars, hade grannarna sett rök från bondgårdens skorsten även dagarna därefter. I huset fann man tecken på att någon nyligen hade ätit där, att någon hade sovit i en av sängarna och att djuren på gården hade fått foder. Inget tydde på någon form av stöld och både smycken och pengar låg orörda.
Var det en hämndlysten ande som hade dödat familjen Grueber? Hade deras hem invaderats? Vad som än hände, har ingen ännu lyckats lösa fallet.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2019-01-14 22:42:04

Familjen Jamison
article-0-1FD40A9100000578-624_634x615.jpg

2009 försvann familjen Jamison, till synes från jordens yta. Deras kroppar hittades inte förrän fyra år senare, när deras skelett upptäcktes liggande med ansiktena nedåt i skogen, nära den plats där deras övergivna bil hade hittats 2009. Innan de försvann, hade familjen Jamison berättat för alla som ville lyssna att de var hemsökta av spöken och att Madyson, deras sexåriga dotter, ofta pratade med en spökflicka som hade dött i deras hus många decennier tidigare.

Dagen då familjen försvann, fångades de på övervakningskameror när de packade sitt fordon, nästan som i trans. Man har inte kommit fram till någon dödsorsak, men det har föreslagits att familjen var besatt av de spöken som hemsökte deras hem. Eftersom deras kroppar var så förmultnade, kan man inte fastställa någon dödsorsak, så det spekuleras vilt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 17911
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Återgå till Intressanta intressenLogga in