Om Aspergerforum

Aspergerforum är en mötesplats på nätet för Aspergare i första hand men självklart får alla som är intresserade av ämnet vara med i diskussionerna. Forumet startades 2005 och står helt oberoende i förhållande till organisationer och andra intressen.

Du som inte känner till begreppet Asperger så bra kan börja med att läsa "Vanliga Frågor om Asperger" som du hittar i menyn till höger. På forumet finns ännu mer information och bra länkar.

Aspergerforum skiljer sig inte i någon större grad från andra forum såtillvida att en mängd olika slags medlemmar samlas här för att diskutera och utbyta erfarenheter. En del saker kan det dock vara bra att ta hänsyn till:

  • Som ny är det alltid klokt att "lurka" lite i början. De vill säga läsa in sig på forumet och få en känsla för stämningen och de andra medlemmarna.
  • Tänk på att en del med Asperger kan ha svårt att förstå det som inte sägs rent ut. Försök därför vara tydlig med när du använder ironi och använd smileys för att förstärka textens betydelse.
  • Vi som har Asperger kan vara lite tveksamma inför nyheter och inför nya människor - det betyder inte att vi tycker illa om dig men att vi kan behöva lite tid på oss.
  • Många är petiga med detaljer, som att exempelvis stavningen av namnet "Asperger" blir rätt. Ägna gärna lite tid åt att dina inlägg blir strukturerade och lättlästa så ökar chansen till respons från de andra medlemmarna.
  • Skriv gärna en presentation i din profil så vi får veta lite om vem du är. Det uppskattas jättemycket.


Logga in