Vem var det som hade en Handi?

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Inläggav Lilla Gumman » 2009-07-25 15:21:53

Hej!

Man går in i Administratörsläget, väljer Inställningar (knappen med en skruvmejsel på) och sen väljer Avsluta Handi.

Hälsningar

Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5453
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Inläggav pointblank » 2009-08-12 20:56:04

Har inte läst igenom allt som skrivits i den här tråden, och ber om ursäkt ifall jag ställer en fråga som redan besvarats. Har precis satt i ett simkort och det verkar fungera. När jag sedan ska fylla på med pengar (telia refill) så vet jag inte hur jag ska knappa in det. Den protesterar när jag försöker knappa i siffran för att komma vidare och säger att samtal pågår bla, bla, blaaa. Hur ska jag göra för att fylla på den? Finns det något sätt att ha displayen med siffror framme under hela samtalet? Usch, vad jag är kass på sådant här! :x icon
Senast redigerad av pointblank 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
pointblank
 
Inlägg: 1117
Anslöt: 2006-11-12
Ort: NV Skåne

Inläggav pointblank » 2009-08-14 11:40:59

Nu har jag fixat det. Var nog för trött bara... :oops:
Senast redigerad av pointblank 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
pointblank
 
Inlägg: 1117
Anslöt: 2006-11-12
Ort: NV Skåne

Kaks

Inläggav Chrilleb » 2009-10-23 17:07:54

jag fick låna en Handi-modell för en tid sen på mitt arbete, och en arbetsterapeut följde mig under några veckor för att studera mig och se var mina svårigheter fanns och vilken Handi-modell som jag behöver, just nu håller hon nog på att sammanställer några rader hon skrev när hon var på mitt jobb, hon skulle ringa mig när hon var klar.


I min Handi fanns..

Almanacka, alarm och kamera typ. Det fanns även extra-funktioner som: Telefon om man skulle vilja ha det.
Senast redigerad av Chrilleb 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
Chrilleb
 
Inlägg: 4220
Anslöt: 2008-11-14
Ort: Sollentuna

Inläggav Lilla Gumman » 2009-10-23 17:57:18

Hej!

Chrilleb, det är en Handifon du har testat. Det är en mobiltelefon med Handi-programmet inlagt.

En Handi II har kalender, anteckningar, röstanteckningar, prisräknare (räkna ihop varors pris och se om man har råd att köpa det) och möjlighet att lägga in upp till 5 mp3-låtar. En Handifon har allt det, plus att man kan ringa, skicka sms, ta bilder och dessutom har den även n enkel miniräknare (de fyra räknesätten).

Jag har haft Handi II sen 2006 eller något sånt. Sedan i januari i år, har jag en Handifon i stället. Mycket bättre med allt i samma apparat, tycker jag. Men smaken är ju olika, vill man ha en vanligt mobiltelefon att ringa med räcker det ju med Handi II.

Hälsningar

Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5453
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Inläggav aspiemelly » 2009-10-23 22:39:47

Jag fick en handifon för något år sedan, bytte då in min gamla handi, var bland dom första som fick dom (av vår hab.). Insåg inte hur mycket hjälp den är förrän nu, har varit utan i över en vecka och naturligtvis en stressig vecka = svårt med talet = behöver handifon's bild-tal-program... suck. Dom byter talsyntes på den. Den behövdes skickas iväg med deras (samhall tror jag) leveranstjänst till åby (20min från hab.) Sa jag kunde lämna den där själv för jag är i närheten ofta, men det "gick inte".
Senast redigerad av aspiemelly 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
aspiemelly
 
Inlägg: 1813
Anslöt: 2008-12-03

Handi

Inläggav morsan » 2009-11-14 10:19:50

Finns det någon här som har erfarenhet av en Handi?
Senast redigerad av morsan 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
morsan
 
Inlägg: 51
Anslöt: 2008-08-13
Ort: Skåne

handifon

Inläggav aspiemamman » 2009-11-14 11:59:22

Jag har handifonen, mycket bra hjälpmedel!

MVH
Senast redigerad av aspiemamman 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
aspiemamman
 
Inlägg: 56
Anslöt: 2009-11-13

Re: Handi

Inläggav Glimma » 2009-11-14 13:37:55

morsan skrev:Finns det någon här som har erfarenhet av en Handi?



Det finns en handiphone-tråd sedan tidigare vill jag minnas. Kolla i arkivet! Eller om det bara var handy den tidigare versionen. Men de fungerar på samma sätt och det finns massor med bra tips och råd hur du kan använda den. Har en själv och förstår inte hur jag lyckades leva utan den innan.

Går att hitta under Kategprin Aspergare & vården och står som klistrad vid IT-forumtråd. Du kan även söka på sökordsrutan på ordet handi så hittar du den lite fortare.
Senast redigerad av Glimma 2011-05-04 16:18:22, redigerad totalt 1 gång.
Glimma
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 873
Anslöt: 2008-08-31

Inläggav barracuber » 2009-11-14 13:47:07

<a href="http://www.aspergerforum.se/allt-om-handi-t7313.html">Klistrad HANDI-tråd i IT-forumet.</a>
Senast redigerad av barracuber 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
barracuber
 
Inlägg: 11000
Anslöt: 2007-02-11
Ort: Västsverige

Inläggav morsan » 2009-11-14 15:17:44

TACK för hjälpen!
Senast redigerad av morsan 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
morsan
 
Inlägg: 51
Anslöt: 2008-08-13
Ort: Skåne

Inläggav sigge » 2010-03-02 12:09:30

Jag har försökt läsa hela tråden men det bara fladdrar i skallen. Ni som har handi, kan ni ge exempel på något ni saknat? Jag har funderat på iPhone men en handi skulle vara ett gratisalternativ. Jag vet att jag skulle sakna en mailfunktion. Men i övrigt. Jag har inget konkret förslag på vad det skulle vara utan är nog orolig i största almänhet att jag skall stå där med något som jag inte är nöjd med.
Senast redigerad av sigge 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
sigge
 
Inlägg: 102
Anslöt: 2010-01-23

Inläggav Lilla Gumman » 2010-03-02 15:41:32

Hej!

Det går att ta bilder med Handi-programmet. Bilderna går inte att skicka till en mobiltelefon. Du kan ladda upp bilderna till datorn och sen skicka dem som e-post.

Om du går ut i Windows på Handifonen så kan du skicka mms, det vill säga ta en bild och skicka till en mobiltelefon. Men om du går ut i Windows och laborerar för mycket, så kan det hända att Handi-programmet strular.

Hälsningar

Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5453
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Inläggav Chrilleb » 2010-03-02 16:50:29

Jag har fått låna en Handifon 0351 HTC Touch Cruise. Jag gillar särskilt sms och telefonfunktionen, kommer sakna denna när jag måste lämna tillbaka den, fast det dröjer.


Nåt som oxå är bra är kalender, nu slipper man och kan glömma pappers-kalendern hemma, och jag som e dagvild och ibland inte vet vilken dag det är kan lätt se det nu :)


Min Handifon har:


Telefon


Sms


Kalender


Anteckningar


Kamera


Batteri-indikator


Röstanteckningar


Prisräknare


Kontakt-lista


Albumfunktion


Miniräknare


samt Bildsamtalsfunktion
Senast redigerad av Chrilleb 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
Chrilleb
 
Inlägg: 4220
Anslöt: 2008-11-14
Ort: Sollentuna

Inläggav sigge » 2010-03-15 13:21:28

Det är möjligt att svaret finns i denna jättetråd, men jag frågar ändå. Det har gått upp för mig att handi/handifon bygger på en helt vanlig handdator/smartphone som finns att köpa ute i handeln och som de har mixtrat med så att den skall vara mer lättanvänd. Låt oss säga att jag blir beviljad en handifon exempelvis en HTC Touch Cruise, kan man då omixtra den? Göra så att den fungerar som en ordinär HTC Touch Cruise. Eftersom det är ett lån så misstänker jag att man även bör kunna återställa den om man ger sig på att testa.
Senast redigerad av sigge 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
sigge
 
Inlägg: 102
Anslöt: 2010-01-23

Inläggav sigge » 2010-03-15 15:01:50

Tydligen så är det endast Touch Cruise och socket som gäller. Frågan är ändock den samma.
Senast redigerad av sigge 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
sigge
 
Inlägg: 102
Anslöt: 2010-01-23

Handimeny

Inläggav zakhor » 2010-03-19 23:15:38

Hej o hå!

Jag är ny här, o som mitt första inlägg har jag en fråga till er som har en handi. Jag fick min för två dagar sedan. Jag gillar den, den låter mig minnas saker som jag vanligen inte bryr mig om. Dock finns det NÅGRA saker jag INTE gillar med den, som ni kanske har råd för?

I handimenyn kan man göra mycket, men vissa bilder är inprogrammerade, o de är apfula. Jag har letar o rotat i min ipaq, men finner inte vart de skulle kunna vara. Vet ni hur man kan byta de bilder som är "fasta"? Ev. vart de skulle kunna ligga?
Senast redigerad av zakhor 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
zakhor
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2010-03-19

Inläggav limpanhaha » 2010-06-09 17:10:57

Fick den senaste variatonen av handi precis och knäckte den på ca 30 sek ha ha :D
Senast redigerad av limpanhaha 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
limpanhaha
 
Inlägg: 28
Anslöt: 2010-06-08
Ort: Sollentuna

Inläggav limpanhaha » 2010-06-09 17:25:04

Kan man komma tillbaka till hjälp medels programmet utan att behöva trycka på reset?
Senast redigerad av limpanhaha 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
limpanhaha
 
Inlägg: 28
Anslöt: 2010-06-08
Ort: Sollentuna

Inläggav Lilla Gumman » 2010-06-18 18:46:45

Hej!

Är det någon som har testat Handi-programmet version 4? Det är tydligen något helt nytt som ska komma i höst. De som har Handi eller Handifon kan testa version 4 redan nu om de anmäler sig på Handiteks hemsida.
Lite information om nya funktioner:
http://www.handitek.se/files/pdf/handi4-oversikt.pdf

Nej, jag har inte testat version 4. Jag har inte ens en Handifon för tillfället. Men det vore kul att höra vad ni tycker.

Hälsningar

Lotta
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5453
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Inläggav aspiemelly » 2010-06-18 21:19:23

Skulle vilja testa men har mac så den gubben går inte. Inte utan att jobba sig och boka tid och åka till habiliteringen när dom nu har datorrum ledigt.
Senast redigerad av aspiemelly 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
aspiemelly
 
Inlägg: 1813
Anslöt: 2008-12-03

någon som vet hur man förbättrar handifon?

Inläggav memme » 2010-06-24 13:34:39

hej har en fått en handifon och letat som en idiot på nätet efter förbättringar ,jag stör mig om bara den på att den dumförklarar mig.den är hyfsad och den skulle kunna hjälpa mig mycket men jag är inte fullkomligt dum i huvet men den verkar tro det.helt slut och tänkte att ja skriver här trots att mycket står här redan.alla försök och "krångel" me handin gör att ja är helt slut i huvudet och klarar inte att läsa alla inlägg..så om nån kan ge mig lite konkreta råd om hur ja får handin att inte behandla mig som en idiot hade jag varit tacksam. :)
Senast redigerad av memme 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
memme
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2010-06-24

Inläggav Lilla Gumman » 2010-06-24 19:43:34

Hej!

Hur menar du att Handifonen behandlar dig som en idiot, memmet?

I Administratörsläget kan man göra inställningar. Dit kommer man genom att trycka på först vänster knapp och sen höger, livboj och sol har jag för mig.

När man lägger in saker i kalendern kan man välja att se skrivfältet, bild, starttid, sluttid, alarm m.m. på en skärm. Man kan också få en fråga i taget: först skrivfältet eller bild på en skärm, sedan starttid på nästa skärm o.s.v.

Allt sker i det så kallade Administratörsläget. Om den som förskrivit Handifonen inte vill att du ska gå in där, finns det en kod du måste ange för att komma in. Den koden står i instruktionsboken, som finns bland annat på Gewas hemsida. I Administratörsläget finns även en avsluta-knapp, så man kommer ut i Windows. För att komma tillbaka måste man sen trycka med pennan i hålet längst ner och på så vis starta om med Handiprogrammet i.

Hälsningar

Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 16:18:23, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5453
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Re: någon som vet hur man förbättrar handifon?

Inläggav carl » 2010-06-24 20:12:58

memme skrev:hej har en fått en handifon och letat som en idiot på nätet efter förbättringar ,jag stör mig om bara den på att den dumförklarar mig.den är hyfsad och den skulle kunna hjälpa mig mycket men jag är inte fullkomligt dum i huvet men den verkar tro det.helt slut och tänkte att ja skriver här trots att mycket står här redan.alla försök och "krångel" me handin gör att ja är helt slut i huvudet och klarar inte att läsa alla inlägg..så om nån kan ge mig lite konkreta råd om hur ja får handin att inte behandla mig som en idiot hade jag varit tacksam. :)


Är det samma problem som det är med vissa program och operativsystem att de antar att man inte klarar att lösa sakerna själv så att de löser det åt en eller ger steg för steg instruktioner som gör processen långsammare, vilket resulterar i att det antingen gör något annat än det man tänkt eller på ett långsammare sätt? :)
Senast redigerad av carl 2011-05-04 16:18:26, redigerad totalt 1 gång.
carl
 
Inlägg: 2612
Anslöt: 2009-07-01

Återgå till IT-forum



Logga in