Sexdrift och AS

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Sexdrift och AS

Inläggav Safek » 2010-09-19 18:46:14

Vet inte om jag behöver skriva det i varje inlägg. Men som sagt jag är inte diagnoserad asperger, jag får svar nästa fredag.

Jag undrar lite nyfiket, hur är det med sexdrift och AS?
Ser jag på mig själv, så har jag en oerhört stark sexdrift, som dock har sina svagheter - jag klarar t.ex inte koppla till känslor under samlivet - så för mig är sex sex. Personligt tycker jag det är skönt med "okomplicerad sex" - men då jag är tillsammans med en NT, så fungerar det inte helt så i praktiken - och resultatet blir inget sex alls, tyvärr.

Vill inte att detta ska bli en "porrig" tråd. Bara nyfiken, om detta också är ytterligare ett asperger drag jag har, och om ja - vad gör ni åt saken? Om nej, är det då så att sex är ointressant?
Safek
 
Inlägg: 169
Anslöt: 2010-09-10
Ort: Lund

Inläggav MsTibbs » 2010-09-19 19:06:47

Oavsett diagnos tror jag män oftare har sex för sakens skull, medan kvinnor vill ha känslor involverade.
MsTibbs
 
Inlägg: 22860
Anslöt: 2007-07-30
Ort: 127.0.0.1 Spindelnätet Karlstad i Värmland

Inläggav Angelic Fruitcake » 2010-09-19 19:14:38

Jag har nog stark drift i perioder, men den är i allmänhet kopplad till känslor. Jag har hört att asexualitet är vanligare bland aspergare, likaså bisexualitet, men jag vet inte hur väldokumenterat det är.
Angelic Fruitcake
 
Inlägg: 3353
Anslöt: 2010-05-21
Ort: Täby

Inläggav Kadaverin » 2010-09-19 19:20:50

För mig är sex det viktigaste i ett förhållande. Nästan så att det blir ett specialintresse när jag är i ett förhållande.

Självklart kan det bli problem.. det gäller nog att veta sin egen personlighetstyp och hitta en tjej som matchar. Jag är rätt dominant och liberal så min bästa matchning verkar vara en undergiven och liberal tjej. Inte undergiven som i svag,utan åsikt eller utan vilja men att hon finner trygghet i att låta mig styra mycket i förhållandet både vad det gäller det intima och varddagsdetaljer vilket samtidigt triggar nån sorts empati i mig som gör att jag försöker göra bra beslut för båda. Är jag med någon som är lika dominant som jag blir jag egoist, men med någon som släpper lite på kontrollen blir jag kärleksfull? Ganska konstigt tycker jag.. men så funkar jag. :)
Kadaverin
 
Inlägg: 116
Anslöt: 2010-09-16
Ort: Stockholm

Inläggav tootoolah » 2010-09-19 19:23:25

Psykiskt sett så är sex ett stort intresse för mig, förut pratade jag vitt och brett om det med allt och alla. Numera har jag varit sambo med en pryd NT i snart fyra år och dels insett att det inte passar sig att vara frispråkig helatin, samt att jag gått ner på hans nivå. Att prata om sex känns numera hemskt pinsamt, men jag tänker fortfarande på det rättså ofta.

När det kommer till det fysiska så fungerar det sämre. Min sexuella debut hade jag som 14åring när min dåvarande pojkvän förgrep sig på mig, så min syn på sex är inte utav det sundaste slaget. Mitt fokus ligger alltid på min partner medans jag för egen del är nöjd så länge han är nöjd.
Jag har jättesvårt för tyst kommunikation, och jag gillar inte initiativ, det mesta i smekväg tjicklas och jag ser ingen större mening med varken förspel eller att ligga och kela efteråt. För mig är det antingen eller, jag kan vara totalt ointresserad utav min partner men ändå vilja ha sex med honom, för sakens skull.

För mig är sex och orgasmer en praktisk sak, som att gå ut med soporna eller städa, skönast när det är över. Jag gillar sexet i sig, men det är mera som en sak jag gör, änn att jag lägger hela min själ i det.
tootoolah
Ny medlem
 
Inlägg: 13
Anslöt: 2010-04-16

Inläggav Alien » 2010-09-19 19:50:03

Det finns många trådar om AS och sex, men jag vet inte om det finns några vetenskapliga rapporter.

Här är några trådar:

hypersexualitet-t3364.html

hur-hor-sex-och-karlek-ihop-omrostning-t8706.html

mans-och-kvinnors-sexualitet-normal-kukstorlek-m-m-t15488.html

hur-stark-sexdrift-har-du-omrostning-t13129.html
Senast redigerad av Alien 2010-09-19 19:53:37, redigerad totalt 1 gång.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 37247
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Inläggav Safek » 2010-09-19 19:51:51

tootoolah skrev:När det kommer till det fysiska så fungerar det sämre. Min sexuella debut hade jag som 14åring när min dåvarande pojkvän förgrep sig på mig, så min syn på sex är inte utav det sundaste slaget. .


Oj vad fruktansvärd! - Jätte ledsen för att du har fått utstå något sådant. Har du pratat med någon om detta?- Detta är väldig lätt att sådana händelser formar ens sexualitet på ett omedvetet nivå (t.ex att man blir extrem undergiven, "fri" och annat).

Annars ser vi rätt lika ut. Jag gillar också ha sex för sexet skuld, ofta av egoistiska orsaker- såsom att det t.ex är ångestdempande. Sen har jag extremt svårt för förspel och efterskäl. Tycker sex är viktigt i ett förhållande, men i mitt eget förhållande fungerar det inte alls. Mitt första riktig långvariga förhållande, och skulle önska även det fungerade, men...

Men tycker du inte det är bättre med sex än att gå ut med soparna? Ser du det som en plikt menar du?
Safek
 
Inlägg: 169
Anslöt: 2010-09-10
Ort: Lund

Inläggav Safek » 2010-09-19 19:53:34

Angelic Fruitcake skrev: likaså bisexualitet.


Hade starka sådana dragningar under tonåren, men det försvann efter hand. Och nu kan jag överhuvudtaget inte tänka mig en man överhuvudtaget. Älskar kvinnor allt för mycket för det :oops:
Safek
 
Inlägg: 169
Anslöt: 2010-09-10
Ort: Lund

Inläggav tootoolah » 2010-09-19 20:10:31

Safek: Jo jag har pratat med en hel drös olika psykologer om det, men trots det och att de ytliga såren läkt så har jag aldrig lyckats laga själen. Det har format mig väldigt mycket, vad som hände då har påverkat mig och alla relationer jag varit i.

Jag tycker också att sex är viktigt i ett förhållande, det är ju en intim sak man vill dela med sin partner. Jag anpassar oftast min sexlust efter partnern ifråga, men som sagt, jag har svårt att lägga in min själ i det.

Är din relation helt körd på den fronten? Min relation kräver så mycket vokabulär kommunikation, som även den hackar, att jag ibland förundras över att vi kan ha sex överhuvudtaget. Jag kan inte läsa min partner, oavsett, men så är han väldigt neutral också.

Om jag har en partner som vill ha mycket sex så ser jag det som en plikt. Visst är sex roligare änn att gå ut med soporna, men för mig är det endå en praktisk sak som jag gör. Att onanera är som att klia en ny punkt på ryggen, behagligt när man gör det men sedan ointressant. Min "sexlust" går efter min almanacka, helst ska det inte gå över en månad mellan gångerna, och så länge det inte gör det så är jag nöjd=totalt ointresserad.
tootoolah
Ny medlem
 
Inlägg: 13
Anslöt: 2010-04-16

Inläggav Zombie » 2010-09-19 20:30:55

MsTibbs skrev:Oavsett diagnos tror jag män oftare har sex för sakens skull, medan kvinnor vill ha känslor involverade.

Har varit mer av gradskillnad i mitt liv, men åt andra hållet.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav matterik » 2010-09-19 20:52:42

Jag har inget behov av sex över huvudtaget.
matterik
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 2085
Anslöt: 2010-01-17

Inläggav Safek » 2010-09-19 21:07:50

tootoolah skrev:Safek: Jo jag har pratat med en hel drös olika psykologer om det, men trots det och att de ytliga såren läkt så har jag aldrig lyckats laga själen. Det har format mig väldigt mycket, vad som hände då har påverkat mig och alla relationer jag varit i.


Inte ovanligt. Har du provat taktil massage? Det kan ibland ge lite balans i sådana här frågor. Men allt i allt, handlar det ju om dina själsliga sår, här är det ju viktigt att du för se dig själv som värdefull och inte som något objekt. Men vi stannar kanske här, börjar bli mycket privat.

tootoolah skrev:Jag tycker också att sex är viktigt i ett förhållande, det är ju en intim sak man vill dela med sin partner. Jag anpassar oftast min sexlust efter partnern ifråga, men som sagt, jag har svårt att lägga in min själ i det.

Tråkigt du har svårt lägga din själ i det, men så har även jag- då jag har svårt att koppla till känslor- och det blir på sådan sätt endast fokus på sexuell njutning.

tootoolah skrev:Är din relation helt körd på den fronten? Min relation kräver så mycket vokabulär kommunikation, som även den hackar, att jag ibland förundras över att vi kan ha sex överhuvudtaget. Jag kan inte läsa min partner, oavsett, men så är han väldigt neutral också.

Ja känns som det, allt fungerade fint i början av förhållandet, men har blivit sämre och sämre med tiden. Men det lägger säkert flera faktorer till det, t.ex klarar jag inte av att vara social under lång tid- och i början levde vi särbo- nu lever vi tillsammans, och eftersom jag har behov av ensamtid- ja- kan inte skriva hur mycket som helst, men hon upplever ju även att kommunikationen fungerar dåligt- och klart det också gör sitt på dessa plan. Har också mycket svårt att läsa min partner, och hon även mig- ibland har jag bara klätt mig naken och sagt "nu peppar vi"- bara för att hon ska fatta vinken :oops: .Men nej, sexuallivet är riktigt dåligt, och min sexuella frustration blir värre och värre. Känner mig snart som en desperat snuskgubbe. Hade jag inte varit kristen, så tror jag frestelsen att skaffa sig en älskarinna hade varit stor. Men mitt svart vitt tänkande, hindrar mig där- vilket kanske är tacksamt, knappast smart att göra en svår situation svårare genom dumma val.

tootoolah skrev:Om jag har en partner som vill ha mycket sex så ser jag det som en plikt. Visst är sex roligare änn att gå ut med soporna, men för mig är det endå en praktisk sak som jag gör. Att onanera är som att klia en ny punkt på ryggen, behagligt när man gör det men sedan ointressant. Min "sexlust" går efter min almanacka, helst ska det inte gå över en månad mellan gångerna, och så länge det inte gör det så är jag nöjd=totalt ointresserad.

Jag är nog raka motsatsen. Jag kan ha sex hela tiden om jag för möjlighet till det, men samtidigt- jag upplever inte att det är speciellt tillfredsställande. Så lite dubbla känslor, kanske känslorna som gör att jag ältar detta- som i sin tur skapar drift?- Inte vet jag.
Men några gånger i månaden- ja då hade jag också varit nöjd. :)
- ah för skaffa sådan kram maskin som Tempel Grandin hade- den såg skön ut! 8)
Safek
 
Inlägg: 169
Anslöt: 2010-09-10
Ort: Lund

Inläggav Alyona » 2010-09-20 13:11:05

Inget jag är jätteintresserad men inte ointresserad.Det var otänkbart förut men har träffat en kille som kan ändra det.

Men har aldrig varit intresserad i överdrift eller stressad däremot med tid och mycket tålamod från hans sida så finns det i framtiden.
Alyona
 
Inlägg: 55
Anslöt: 2010-08-23

Inläggav MsTibbs » 2010-09-20 14:24:33

Hm. Om jag hade en partner skulle jag vara intresserad, men jag saknar inte sex som singel. Jag ser sex främst som en del av kärlek, utan kärlek meningslöst. Ger mer tomhet än nöje. Men finns väl mellanting också, att man gillar en person, typ KK. Men även då måste jag känna och tycka om personen, inte sex med vem som helst.
MsTibbs
 
Inlägg: 22860
Anslöt: 2007-07-30
Ort: 127.0.0.1 Spindelnätet Karlstad i Värmland

Inläggav nallen » 2010-09-21 0:02:31

Jag vill knulla. Nästan varje dag. Hatar mitt istället-för-liv när jag inte får det. HATA HATA HATA!
nallen
 
Inlägg: 17236
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid flodkröken

Inläggav tokar86a » 2010-09-21 4:45:49

matterik skrev:Jag har inget behov av sex över huvudtaget.


Säger det samma. Det känns inte så vidare viktigt. Det känns även väldigt osäkert hur det hela går till. Sen har jag även inte fått det att funka det här andra som hör med det sexuella. Eller hur man ska uttrycka sig.
tokar86a
 
Inlägg: 172
Anslöt: 2006-12-15
Ort: Skövde

Inläggav Micke_B » 2010-09-21 10:22:20

jag vill gärna ligga så ofta och så mycket som möjligt men som singel vilket jag är för tillfället så klarar jag mig utan det är inget jag går under om jag inte får ...

i ett förhållande vill jag däremot gärna ha sex och tar nog initiativ till sex minst en gång per dag
Micke_B
 
Inlägg: 377
Anslöt: 2010-07-17
Ort: Västkusten

Inläggav Angelic Fruitcake » 2010-09-21 10:26:37

Micke_B skrev:jag vill gärna ligga så ofta och så mycket som möjligt men som singel vilket jag är för tillfället så klarar jag mig utan det är inget jag går under om jag inte får ...

i ett förhållande vill jag däremot gärna ha sex och tar nog initiativ till sex minst en gång per dag


Summerar mig ganska bra förutom att jag inte är singel :-)012
Angelic Fruitcake
 
Inlägg: 3353
Anslöt: 2010-05-21
Ort: Täby

Inläggav Safek » 2010-09-21 10:27:05

Så det vi kan dra i slutsats är att vi med asperger har lika stor variation i våran sexualdrift som NTs?
Safek
 
Inlägg: 169
Anslöt: 2010-09-10
Ort: Lund

läs gunilla Gerlands bok

Inläggav smultron75 » 2010-09-21 10:27:56

Hej!
Intressant tråd!
Jag var också nyfiken på detta för ett tag sedan.
Då lånade jag Gunilla Gerlands bok "Autism: relationer och sexualitet" på biblioteket.
http://www.bokus.com/bok/9789189091214/ ... exualitet/

Jag trivs med sex ofta, men driften trubbas av en del av min medicin (cymbalta) och det kanske är tur ;-) ?
När jag var gift var jag absolut den som ville älska oftare än min man.
smultron75
Ny medlem
 
Inlägg: 8
Anslöt: 2010-05-25
Ort: Nyköping

Inläggav Kadaverin » 2010-09-21 10:35:57

Safek skrev:Så det vi kan dra i slutsats är att vi med asperger har lika stor variation i våran sexualdrift som NTs?


Känns logiskt. Även om vi alla delar gemensamma drag av en diagnos så är vi ju i grund och botten individer med stora skillnader på alla plan när man väl börjar granska i detalj. :)
Kadaverin
 
Inlägg: 116
Anslöt: 2010-09-16
Ort: Stockholm

Inläggav Owl » 2010-09-21 15:23:03

Innan jag började med all psykofarmaka och då framförallt antidepp, så hade jag en väldigt stor sexdrift, dvs fram till 16 års ålder. Men nu är den jäkligt avtrubbad, och jag saknar de känslorna väldigt mycket. Sedan har jag varit tillsammans med min nuvarande pojkvän i 9 år, och det är som så svårt att veta hur man ska/kan känna efter 9 år. Men min sambo som är NT har en enorm sexdrift - skulle nog vilja flera gånger per dag, och han vill också gärna hålla på väldigt länge, medan jag är mera "pang-på". Så jag tycker att den biten i förhållandet är väldigt komplicerad.
Owl
 
Inlägg: 560
Anslöt: 2010-03-01
Ort: Örnsköldsvik

Inläggav Fenren » 2010-09-21 23:21:20

Safek skrev:Så det vi kan dra i slutsats är att vi med asperger har lika stor variation i våran sexualdrift som NTs?


Ja
Fenren
 
Inlägg: 7848
Anslöt: 2009-09-03
Ort: Min Mamma

Inläggav Idaah » 2010-09-24 3:16:43

Jag älskar sex, men ha sex och blanda in känslor osv går inte. Trots att jag är tjej. Min dröm är att ha en bästa vän och ha det roliga med, och en kk som jag kan ligga med. Inget jobbigt med kärlek osv. För det är inte riktigt min grej.
Idaah
 
Inlägg: 127
Anslöt: 2010-01-11
Ort: Piteå

Återgå till Att leva som AspergareLogga in