Ekonomi som intresse?

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Ekonomi som intresse?

Inläggav slackern » 2019-05-14 12:22:39

Har du också tagit med i beräkningen att du kanske inte får sjukersättning när du fyller 30? Om du har tillgångar så måste du ju använda upp dom innan du får ekonomiskersättning.
slackern
 
Inlägg: 38249
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-05-14 15:42:43

slackern skrev:Har du också tagit med i beräkningen att du kanske inte får sjukersättning när du fyller 30? Om du har tillgångar så måste du ju använda upp dom innan du får ekonomiskersättning.


Ja, det är sant. Borde planera för det redan nu. Jag fortsätter att spara det mesta i kontanter, och sedan tar ut pengarna 3+ månader innan. För ekonomisk bistånd så vill dom se dina kontouppgifter upp till 3månader innan oftast.

Däremot kanske dom kollar upp skatten med, och säger något om det. Bäst är väl att inte investera något i nuläget.

Min handläggare sa något om "sjukpenning i särskilda fall". Sjukpenning är för dom som har jobbat och fått lön tidigare, fast med denna kan man få sjukpenning även fast man inte har jobbat. Då är det en mindre summa pengar.

Min arbetsförmåga blir inte bättre, så jag borde få sjukersättning, fast jag förstår att det har blivit VÄLDIGT svårt med ersättningar. Sjukersättningen är för dom som inte kommer jobba fram till pensionen, och jag antar att dom kontrollerar att du verkligen inte kan det, och då är processen lite längre.

Kom gärna med tips om ni har det.

Jag är tacksam över att jag kom över sparnings-tänk. Då har man det bra i svåra tider med.

Det är så synd att jag ännu inte kan komma igång med investeringen. Vi får väl hoppas att jag får sjukersättning tidigt. Då blir resten av livet mycket lättare. Samt ett stort kapital fram till pensionen.

Jobbar på DV tills vidare. Jag kanske blir av med hjälpen från kommunen. Där måste man hela tiden öka sina tider för att va kvar, eller nåt sånt. Jag kanske avslutar hjälpen där, och söker personligen till DV själv. På så sätt slipper man ha extra möten, samt slipper stressen av att behöva öka tider.
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav CoMpLiCaTeD_X » 2019-05-14 17:57:10

Trefjorton skrev:Har gått från soc till fk, och känner mig lite bortskämd, och att spara 3000kr är väldigt enkelt (kan spara lite mer).

3000kr månad * 12 månader * 7% fonder(det är typ genomsnittet, även om man oftast ser högre nummer) = 38520

38520 * 5år = 192600 kr. Efter 5 år har man så mycket. (matten kanske inte är korrekt, men det är ett "typ" nummer)

Vissa har sagt att dom bara minskar med 15%, men vissa säger att man blir av med det helt och hållet. Hur är det egentligen? Ska fråga FK nästa gång jag ringer.

Min fråga är om vid 100k kr, ska man försöka hålla sig under ett tag, eller låta det växa över? Om man blir av med tillägget helt, så är det inte värt det, men om det bara är 15%. Hur ska man göra där? Målet är såklart att tjäna så mycket som möjligt.

15% minskad bostadstillägg vs ha över 100k på fonder?

Har inte varit en pengar-person förr, så allt med pengar är fortfarande rätt nytt för mig. Att tjäna över 100k verkar inte så svårt som jag trodde.


Jag måste säga att det är väldigt duktigt av dig att kunna spara 3k i månaden på FK pengar. Mina FK pengar räcker aldrig och jag får i stort sett alltid plocka från sparkapitalet. Det är egentligen ganska lustigt, jag är jäkligt duktig på att göra affärer och ganska kompetent när det gäller ekonomi men att snåla och spara det är jag helt värdelös på :) Skulle nog varit en förmögen man idag om jag haft din disciplin.

Alltså jag tror det är väldigt liten risk att bli av med bostadstillägget. Känner inte till något fall där en person blivit av med det helt och hållet oavsett kapital. Själv har jag fått en reducering med ca 13% och jag har en bra bit över 650k i kapital. Det ger en minskning på bostadstillägget med ca 500kr/mån.

Ärligt talat så tycker jag inte det är värt oron, stressen, paranoian att krångla och ordna för att hålla sig under 100k, för så lite som en minskning på 500kr/mån. Har man kommit upp i sådana summor så betyder det ju på att man kan det där med att spara och sköta om sin ekonomi, och då lider man inte så mycket av en minskning på 15%. Det flesta är glada om de klarar att spara 500kr/mån och med din sparkvot på ca 3k i månaden som i stället blir 2.5k så är det fortfarande ett makalöst resultat.

Du kommer tjäna mer pengar på att fortsätta investera i fonder över 100k än vad du förlorar på bostadstillägget så det finns ingen poäng alls att försöka hålla sig under gränsen. Det jag förlorar per år i form av minskat bostadstillägg tar jag igen på 1 månad, så varför gå omkring och krångla till det?
CoMpLiCaTeD_X
 
Inlägg: 447
Anslöt: 2018-10-30

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-05-17 9:41:19

Investmentbolaget Bure Equity hade en stor krasch. Eastnine var runt 100 när den var ny 2007, nu ligger köpet på 108,20.

Ratos går ju bara neråt.Stora upp och ner svängningar på investmentbolag. Känns så osäkert.

Jag har få aktier kvar nu, men dom kan jag inte sälja ännu.

--

Det jag försöker med nu är att fokusera på att spendera mindre på mat. Handla max 2 gånger i veckan. 1 gång vore bäst. Det svåra är att jag inte vet precis vad jag äter. Ska dokumentera all handel nu, och hur mycket av allt jag köper.

Förut försökte jag bara handla från affären istället för att äta ute, och det sparar man en del på. Men nu vill jag testa nästa nivå. All handel kommer vara från willy's och lidl.

Skillnaden från dig och mig(vad jag läst) verkar vara att du gillar produkter, såsom mobiler, och att du dricker öl. Något jag själv inte gör. Jag pratade med en vän om det jag försöker göra, och han tyckte det var extremt lol.

Siktar på 1500kr på mat i månaden som en start. Alltså 300kr veckan. Finns en tråd om det på forumet. Kanske inte klarar det direkt, men något jag kan jobba på.
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav Bounce » 2019-05-19 12:09:51

Det finns inga handikapp när det kommer till att bli en lönsam investerare. Det flesta börjar handla på finansmarknaderna innan de utbildat sig på universitetet. Detta resulterar i att det flesta förlorar pengar, då det inte förstått allt.

Finansmarknaden är en global marknad där köpare & säljare möts. Där du kan handla med finansiella instrument. Det kan vara aktier, fonder, valutor etc. Många i marknaden fokuserar på att sälja produkter & tjänster till dom som är intresserade av att handla med finansiella instrument. Det kan vara utbildningar, seminarium, signaler, analyser, kapitalförvaltning, böcker, finansiella instrument etc. Nästan varenda en av ”the herd”, även kallad flocken, d.v.s. småsparare som inte utbildat sig i vetenskapen som tillämpas innan det börjar handla, förlorar pengar. Det flesta av dom går ett beklagligt öde till mötes. Förlorar sina besparingar, många blir deprimerade, skuldsatta, spelberoende etc. Somliga småsparare får värdeökningar i portföljerna en begränsad tid, med tur. Men slås tids nog ut i ekonomisk förlust. Tack vare att det hade hoppet om mer värdeökning samt att det inte utbildat sig innan. Sannolikt cirka 95-99,99 % av alla småsparare förlorar pengar.

Det betyder att du har minst 95 % sannolikhet att du kommer förlora pengar & i framtiden ångra dig, om du handlar innan du utbildat dig. Av alla som gör det rätt direkt från början, så som kanalen guidar dig här. Så är det sannolikt mer än 95 % som inte klarar det i alla fall. Det är sålunda ytterst svårt. Vi tävlar om att identifiera en svag signal i en mycket brusig bakgrund. Våra motståndare är extraordinärt begåvade matematiker & civilingenjörer i datateknik, mestadels anlitade av välbetalda institutioner, så som exempelvis Goldman sachs, Two Sigma, PDT Partners, DRW m.fl. När vi gör vår första trade, är vi på samma marknad & tävlar direkt mot dessa aktörer. En signal eller information som delas, reducerar framtida vinst. Signalen identifieras med en vetenskaplig process, trading är en vetenskaplig tävling. Börsen är ett nollsummespel. Ett nollsummespel definieras genom en situation där en fördel som vunnits av en av två sidor, går förlorad av den andra.


En tro, gissning eller magkänsla är subjektiv. Subjektiv är den som utgår från känslor eller åsikter, leder med hög sannolikhet till allvarlig ekonomisk förlust. I själva verket spelar du på lotto, med ditt sparande/kapital på det viset. Du måste ha vetenskapliga bevis för att tjäna pengar & inte förlora dom. Tillämpa statistisk validering, objektiv, giltigförklarad, mätbar, modell (ram för vetenskapligt arbete). Det är en del av den vetenskapliga processen som lönsamma investerare tillämpar, för att kunna bli & vara lönsamma. I steg 2 ser du flödesschema över modellerna, med tillhörande utbildningslitteratur, skriven av en pensionerad dekan professor (högsta administrativa chef, ordinarie huvud-lärare & främsta forskare vid universitet).

Spar du i aktier, fonder, indexfonder, globalfonder etc. Innebär det samma risker som anges här & i filmen. Vi kan inte veta hur allvarliga krascher som kommer i framtiden eller vad priset på aktien sannolikt är om 6 månader. Vi vet heller inte hur lång tid det tar för indexen med alla aktier att kanske återhämta sig. I ena exemplet i videon tog det 30 år för index att återhämta raset. Många aktier återhämtades inte alls. Det är inte statistiskt sannolikt att indexen eller aktierna långsiktigt återhämtar krascherna eller för den delen trendar uppåt på sikt. Vetenskapligt kan vi inte identifiera sannolikheten. Många av aktierna avnoterades, blev värdelösa, företag gick i konkurs. Det vi vet däremot är att krascherna kommit många gånger genom historien, med oregelbundna & oförutsägbara tidsintervall. Om en allvarligare börskrasch kommer i slutet av din sparhorisont, kan dina pengar vara borta. Likaledes om ex 5 år. Ingen vet hur världen och ekonomin ser ut om 5 eller 30 år, det är bara gissningar. Ingen har bevis eftersom det enda sättet vi kan se in i framtiden med vetenskapliga bevis, är kortsiktigt, p.g.a. att signalen måste återfinnas minst 24 gånger per år för att vara statistiskt säkerställt, för att kunna tillämpas i den vetenskapliga processen som följer för att bli lönsam. En signal inkluderar priset i realtid till en punkt i framtida pris.

Aktiekurser påverkas också av världsekonomin, men eftersom vi inte kan läsa morgondagens ekonomiska nyheter i dag, måste vi tillämpa en vetenskaplig process för att förutsäga priset. Det gör vi i investeringar, vi förutsäger framtida pris. Nästan alla lönsamma Investerare är traders. Trading är en investering. Aktiekurser i realtid reflekterar det faktiska värdet på företaget så länge köpare & säljare utgör marknaden.

Min rekommendation är således att du avstår helt från att handla på finansmarknaden innan du utbildat dig.

Det går inte att trada lönsamt på så kallad ”känsla", då du inte tillämpat denna vetenskapliga process för att kunna bli lönsam. Tradar du på känsla slås du ut med en allvarlig ekonomisk förlust. Den vetenskapliga avancerade processen lär du dig om du studerar civilingenjör i datateknik 300 hp. Du får räkna med att det tar cirka 10 000 timmar att lära dig detta. Den här vetenskapliga processen är standard för professionella traders & investerare. För att du ska klara göra hela den vetenskapliga stegvisa process själv & lönsamt behöver du ha skills motsvarande minst ett fyraårigt universitetsprogram. Det innefattar matematik genom Calculus, Linjär algebra. Bayesiansk statistik, datavetenskap med tonvikt på datastrukturer & algoritmer. Artificiell intelligens med betoning på praktiska tillämpningar. Modellering och simulering i allmänhet, med särskild tonvikt på tidsserier.

För den som inte är insatt i denna vetenskapliga process, kan man förklara på ett enkelt sätt, det är en av jordens mest sofistikerade vetenskaper vi måste tillämpa för att bli lönsamma. Nivån kan liknas med raketforskning. Här kan du läsa för att få en uppfattning. http://lup.lub.lu.se/luur/download?func ... Id=8915831

Den vänstra delen tillhör utvecklandet av trading systemet för att hitta en ackurat signal & den högra delen är processen hur du tradar signalen. Trading management systemet är en upprepad process mellan varje trade. Lita inte på konsulter. Information som delas, reducerar framtida vinst. Modellen är uppbyggd av matematik. Du får tänka reglerna som en formel, ekvation eller funktion. I filmserien simulerar jag i utbildande syfte bara för att visa hur ett backtest med indikatorer kan se ut för att inte hitta en signal. Filmserien skall inte ses som ekonomisk rådgivning. Det flesta modeller som ser lönsamma & lovande ut i backtest, blir inte det. Det klarar inte passera valideringen & vidare i stegen. Dessa modeller är oanvändbara, man får då backa tillbaka, ändra regler & logik. Tradas dessa i alla fall leder det till allvarlig ekonomisk förlust.

By the mid 1990s, the easy techniques had been discovered, exploited, and shared. The markets became much more efficient, the trends shorter in length and profit. Signals became weaker and weaker. Well funded trading houses hired graduate-level mathematicians, equipped trading rooms with powerful high speed work stations, and developed sophisticated software to detect ever fainter signals to trade ever more efficient markets.

In order to compete successfully and profitably, you need the analysis skills equivalent of a minimum of a rigorous four-year university program. Specifics include:
• Linear algebra
• Calculus
• Probability
• Statistics

Best regards Howard

Rekommenderar att du läser Dr Howards artikel om vilka skills som krävs för att du ska kunna bli en lönsam investerare. http://blueowlpress.com/system-development/skills/

Det vetenskapliga området artificiell intelligens utvecklas i en enorm hastighet (nära exponentiell förändringstakt). Den teknologiska singulariteten är sannolikt nära. Det högt hängande frukterna plockas gradvis bort, genom att information delas & upptäcks. Allt detta sammantaget har lett till att du som läsare bara kan identifiera signalerna via maskininlärning, tillämpar sofistikerad matematik. Så att du kan anpassa dig och inte låta dig lockas av manipulativ säljande information. Min rekommendation är således att du ignorerar teknisk analys helt & istället utbildar dig till civilingenjör i datateknik 300 hp med specialisering inom maskininlärning, artificiell intelligens. För att kunna få en chans att hitta en signal som klarar genomgå hela den vetenskapliga stegvisa processen för att kunna bli lönsam.

Howard Bandys böcker är det absolut bästa du kan hitta om du vill få en fördjupad förståelse för lönsamma investeringar. Skrivna på ett imponerande ackurat sätt. Howard har över 50 års erfarenhet av lönsam trading/investeringar. Howard är
pensionerad (emeritus) professor i matematik & datavetenskap. Rekommenderar börja med den här boken samt bara köpa Howards böcker. Här skriver han om teknisk analys & den vetenskapliga processen i detalj, samt lär ut om maskininlärning. 500 sidor med högkvalitativ information. 56 fullständigt beskrivna, färdiga, körbara & nedladdningsbara program ingår. https://www.amazon.com/Quantitative-Tec ... 0979183855

Jag hoppas du tar ditt förnuft tillfånga. Att du försöker tänka utan känslomässig påverkan, exempelvis drömmar om rikedom, imponerande texter eller prat som kan blockera förnuftigt tänkande. Försök se det mer objektivt & genomtänkt. Tillämpa kritiskt tänkande & lita inte på indirekt eller direkt kommersiell information.

Lyckas du, är den ekonomiska belöningen extremt hög.

Källa http://blueowlpress.com/
Bounce
Inaktiv
 
Inlägg: 355
Anslöt: 2019-01-09

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-06-11 17:33:56

Gör en bump. Den här har varit inaktiv ett tag. Har ni spartips, eller tjäna pengar-tips? Skriv gärna.
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav Maggi » 2019-06-11 17:44:38

NOWO-appen tycker jag är bra! Man sparar lite när man kan.
Maggi
 
Inlägg: 3121
Anslöt: 2013-09-04

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-07-09 19:16:42

Så synd att CoMpLiCaTeD_X stack.

Utdelningsaktier verkar inte lika bra som indexfonder, eller fonder generellt.

Fortsätter att månadsspara.

Har bara tjänat 400kr då jag köpte aktier som sög, och har pengar på säkra fonder. Vid nästa överföring ska jag fördela pengarna bättre.

Ska jag sälja av aktierna nu, eller vänta tills dom har gått upp lite? Ska bara ha pengar på fonder. Väntar jag med att sälja, så skulle jag kunna ha använt pengarna redan nu på fonder.

Frågan är om dom går upp snabbare än fonderna, och det gör dom inte.
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav Maggi » 2019-08-26 9:54:32

Skakig börshöst nu!
Nån mer som intresserar sig för aktier här nu?
Maggi
 
Inlägg: 3121
Anslöt: 2013-09-04

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-08-27 17:36:54

Sistone har jag spenderat för mycket, genom att jag ätit ute, men ska skärpa mig. Har inte kunnat spara lika mycket.

Maggi skrev:Skakig börshöst nu!
Nån mer som intresserar sig för aktier här nu?


Vilka aktier/fonder investerar du i?

Den har gått ner lite grann bara. Överförde lite pengar idag, då jag ser alla dippar som något positivt, där jag kan köpa in mig billigare.
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav slackern » 2019-08-27 17:45:23

Man ska nog börja köpa in sig på den amerikanska vapentillverkningen, priserna på vapen, ammunition och högkapacitets magasin lär mu rusa i pris ju närmare det amerikanska valet vi kommer, folk som börjar hamstra vapen och tillbehör vid eventuellt byte utav president och rädslan för striktare vapenlagar.
slackern
 
Inlägg: 38249
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Ekonomi som intresse?

Inläggav Bjäbbmonstret » 2019-08-28 8:19:44

Det är bättre att intressera sig för nationalekonomi så man kan förutse när krisen kommer.
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10571
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Ekonomi som intresse?

Inläggav Maggi » 2019-08-28 12:11:44

Bjäbbmonstret skrev:Det är bättre att intressera sig för nationalekonomi så man kan förutse när krisen kommer.

Trefjorton skrev:Sistone har jag spenderat för mycket, genom att jag ätit ute, men ska skärpa mig. Har inte kunnat spara lika mycket.

Maggi skrev:Skakig börshöst nu!
Nån mer som intresserar sig för aktier här nu?


Vilka aktier/fonder investerar du i?

Den har gått ner lite grann bara. Överförde lite pengar idag, då jag ser alla dippar som något positivt, där jag kan köpa in mig billigare.

Ja dipparna är bra, man kan köpa billigt, det svåra nu är bara att sia om det kommer gå ner ännu mer. Är nybörjare på det här, men tycker det är ett bra sätt att spara om man sprider riskerna och lär sig mera. Finns ju massor av böcker, poddar och youtubeklipp om aktier att lära sig av. Jag lyssnar på experterna.
Jag tycker Spiltan aktiefonder verkar bra.
Ofta är ju rådet från experterna att göra en budget och ta reda på vad exakt man lägger pengar på en månad. Man ska kunna unna sig endel också, i alla fall om man jobbar. Det klokaste är väl att bestämma sig för en sparsumma varje månad och sätta in den så fort man får lönen.
Senast redigerad av Maggi 2019-08-28 12:19:03, redigerad totalt 1 gång.
Maggi
 
Inlägg: 3121
Anslöt: 2013-09-04

Ekonomi som intresse?

Inläggav Maggi » 2019-08-28 12:13:24

Bjäbbmonstret skrev:Det är bättre att intressera sig för nationalekonomi så man kan förutse när krisen kommer.

Hur menar du?
Maggi
 
Inlägg: 3121
Anslöt: 2013-09-04

Ekonomi som intresse?

Inläggav Maggi » 2019-08-28 13:35:45

slackern skrev:Man ska nog börja köpa in sig på den amerikanska vapentillverkningen, priserna på vapen, ammunition och högkapacitets magasin lär mu rusa i pris ju närmare det amerikanska valet vi kommer, folk som börjar hamstra vapen och tillbehör vid eventuellt byte utav president och rädslan för striktare vapenlagar.

Skulle du kunna investera i sånt?
Maggi
 
Inlägg: 3121
Anslöt: 2013-09-04

Ekonomi som intresse?

Inläggav slackern » 2019-08-28 15:30:20

Maggi skrev:
slackern skrev:Man ska nog börja köpa in sig på den amerikanska vapentillverkningen, priserna på vapen, ammunition och högkapacitets magasin lär mu rusa i pris ju närmare det amerikanska valet vi kommer, folk som börjar hamstra vapen och tillbehör vid eventuellt byte utav president och rädslan för striktare vapenlagar.

Skulle du kunna investera i sånt?


Jo varför inte? Det är väl bara att köpa aktier hos vapentillverkare? Eller tänker du på om jag kan göra det moraliskt?
slackern
 
Inlägg: 38249
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Ekonomi som intresse?

Inläggav Maggi » 2019-08-28 17:38:28

slackern skrev:
Maggi skrev:
slackern skrev:Man ska nog börja köpa in sig på den amerikanska vapentillverkningen, priserna på vapen, ammunition och högkapacitets magasin lär mu rusa i pris ju närmare det amerikanska valet vi kommer, folk som börjar hamstra vapen och tillbehör vid eventuellt byte utav president och rädslan för striktare vapenlagar.

Skulle du kunna investera i sånt?


Jo varför inte? Det är väl bara att köpa aktier hos vapentillverkare? Eller tänker du på om jag kan göra det moraliskt?
Ja
Maggi
 
Inlägg: 3121
Anslöt: 2013-09-04

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-08-29 23:11:53

slackern skrev:Jo varför inte? Det är väl bara att köpa aktier hos vapentillverkare? Eller tänker du på om jag kan göra det moraliskt?


Vart gör du det? Hos fonderna på Avanza så säger dom att dom inte har dom "värsta" vapentillverkarna.

Undrar vilka enskilda aktier är vapentillverkare?

edit: Det sägs att alla stora aktier som fonderna har är övervärderade. Skulle det vara bättre med enskilda aktier istället?
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav slackern » 2019-08-30 13:18:32

Trefjorton skrev:
slackern skrev:Jo varför inte? Det är väl bara att köpa aktier hos vapentillverkare? Eller tänker du på om jag kan göra det moraliskt?


Vart gör du det? Hos fonderna på Avanza så säger dom att dom inte har dom "värsta" vapentillverkarna.

Undrar vilka enskilda aktier är vapentillverkare?

edit: Det sägs att alla stora aktier som fonderna har är övervärderade. Skulle det vara bättre med enskilda aktier istället?


Remington, Ruger, Magpul och Glock kan du väl kolla upp?

Eller stryk Remington kan gå i konkurs om det inte redan har gjort det.
slackern
 
Inlägg: 38249
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-09-10 10:28:08

CoMpLiCaTeD_X verkade vara den enda som var bra på, och tyckte om att tjäna pengar.

Vet ni forum/chat där man kan diskutera om sånt här?
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav Trefjorton » 2019-09-11 22:58:12

Vi på bidrag/ersättning kommer alltid förbli slavar till staten/andra. Dom kan göra vad dom vill med oss.

Att vara ekonomisk fri är det enda sättet att bli fri på riktigt.
Trefjorton
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 353
Anslöt: 2018-07-14

Ekonomi som intresse?

Inläggav Aspigare » 2019-11-10 23:41:07

Kommunism eller kapitalism?
När våra barn växer upp så kommer de vara mycket svårare att få jobb och då är skolan ännu viktigare att klara. Arbetslösheten stiger gradvis i och med att jobben längre ner i skills stegen automatiseras och den teknologiska utvecklingen accelererar exponentiellt, som sannolikt leder till att när våra barn är i vår ålder, så kanske hälften av Sveriges befolkning är arbetslösa. När dom är 80 år kanske de bara är 20 procent som har jobb. Leder de till kommunism eller vill dom få, rika med jobb, företagare, inte betala deras medborgarlön, som dom betalar i skatt, av medborgarlönernas inkomster?
Aspigare
Inaktiv
 
Inlägg: 254
Anslöt: 2019-09-25

Ekonomi som intresse?

Inläggav Aspigare » 2019-11-11 3:08:28

Kapitalismen leder till att fler och fler får de mer lika, som leder gradvis fram till kommunismens grundtankar.
Aspigare
Inaktiv
 
Inlägg: 254
Anslöt: 2019-09-25

Ekonomi som intresse?

Inläggav Aspigare » 2019-11-11 3:18:47

Att vi alla ska ha det lika.
Aspigare
Inaktiv
 
Inlägg: 254
Anslöt: 2019-09-25

Återgå till Intressanta intressenLogga in