Triggar du narcissister?

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Triggar du narcissister?

Inläggav jojomamma » 2019-03-09 20:06:01

Jag har överläsg mig på narcissistisk personlighetsstörning av flera orsaker.

Jag har blivit lite expert på dem och känner igen dem , deras manipulationer, lögner och självcentrering snabbt.

Jag har märkt både i nutid och bakåt att jag blivit mobbad av såna här. Jag antar att det beror på att jag är lite annorlunda, låg status samtidigt som jag blir rätt rebellisk mot dem, jag är ju uppväxt med en sådan förälder.

Har någon annan erfarenheter kring såna här styggingar? Nå
En har gjort mig riktigt illa socialt och psykiskt. Det var efter det jag började läsa om störningen. (Vi med AS kan vara självcentrerande men vi ljuger och manipulerar inte allmänhet.)
https://thehappysensitive.com/when-a-na ... ou-can-do/
jojomamma
 
Inlägg: 431
Anslöt: 2009-03-29
Ort: Sthlm

Triggar du narcissister?

Inläggav kiddie » 2019-03-12 6:10:51

Förr kunde jag få narcissister att gå i taket och bli väldigt obehagliga utan att jag betedde mig på något sätt illa. Anledningen var att jag inte gav dem något, inget beröm, betedde mig som vi var lika mycket värda. Sedan insåg jag hur enkelt det är att manipulera DEM. De kan helt fälla garden bara man berömmer och göder deras ego. De är så tacksamma att de inte ens fattar att de blir lurade.

Det var så jag överlevde min narcissistiska chef som jag hade på DV. Hon tyckte skitbra om mig tills jag slutade, då började hon typ hata mig.

Den narcissist/psykopat som gjort mig mest illa dock var på nätet, en chatt där jag var rätt poppis pga mitt rättvisetänk och lugn när andra var arga pga att de var deppiga, var moderator ett bra tag oxo. Tyvärr var en medmoderator ute efter min vänskap men jag tyckte hon var creepy så jag ville inte prata med henne.

Detta sårade henne till den grad att hon ljög och vände hela chatten mot mig. Hon skulle ta livet av sig sa hon, tack vare mig, och påstod att jag manat andra att ta livet av sig. Istället var det hon som manade folk till detta. De trodde på henne och helt plötsligt var jag utan "hem" på internet och 20 vänner kortare.
kiddie
 
Inlägg: 13718
Anslöt: 2013-02-23

Triggar du narcissister?

Inläggav Pinghis Khan » 2019-03-12 10:14:57

Det har nog hänt att jag triggat en å annan narcissist faktiskt.
Pinghis Khan
 
Inlägg: 1387
Anslöt: 2016-01-17

Triggar du narcissister?

Inläggav Fabela » 2019-03-12 12:17:29

Surely every person who wears yogapants sincerely means it when they wish you love and light, right?

:lol: :-)049
Been there, done that.
Alltså stött på såna människor, men inte gått på dem, och blivit idiotförklarad.


Men frågan i rubriken: jag vet inte :-)063
Har aldrig tänkt på det på det sättet.

Men det finns absolut en speciell typ av människor som triggas av mig, ja. Jag brukar tänka på dem som beta: som gärna vill vara alfa, och hela tiden är rädd för att bli petad som beta, och därför maniskt kräver bekräftelse och beundran.
Jag är svindålig på att bekräfta folk på det sättet, och gör som jag behagar. Det är som ett rött skynke för dem, och det händer att jag råkar riktigt illa ut.
Det kanske är samma sak?

Jag har iaf lärt mig att känna igen dem, kan ofta plocka ut dem på några få sekunder, men ibland får man ge det lite tid, för att vara helt säker.
Fabela
 
Inlägg: 3068
Anslöt: 2013-12-08

Triggar du narcissister?

Inläggav sussi83 » 2019-03-12 13:19:15

Jodå visst har jag träffat personer jag kan tänka mig har NP, tyvärr kan de vara så duktiga på att manipulera att man märker det försent. Man blir liksom inlindad i deras nät, ger man lillfingret så tar de hela handen.
Förskräckligt att ta sig ur, de är mästare på att hitta hållhakar på en speciellt om det är i en nära relation.
De förföljer en, letar upp saker som kan vara ofördelaktiga om en och vänder allt till deras fördel. Är de ”lyckade” personer vill de gärna framhäva sin överlägsenhet.

En person som jag levde ihop med samlade på sig information om mig, ibland saker som personn själv blev orsak till och vände detta emot mig för att jag inte skulle lämna. Många gånger blev jag förföljd och personen upplevdes som obehaglig av folk i min närhet. När något gick bra för mig, tex om jag fick bra betyg i skolan kunde personen inte vara glad för min skull.

När jag efter några långa månader blev klar med min 70 sidor långa uppsats i skolan, vi skulle egentligen vara två om den men hon smet ständigt så jag fick göra den själv, blev jag så himla glad för VG ”vi” fick på den. Då skulle jag genast tryckas ner och personen sa framför sin vän och mig att så där glad kan man bara bli om man är psykiskt sjuk. Jag blev helt paff. Personen kunde helt enkelt inte tåla att någon annan kunde få en liten framgång då och då och framförallt inte att personens vänner fick veta av den.
sussi83
 
Inlägg: 1143
Anslöt: 2010-10-21
Ort: Betongen

Triggar du narcissister?

Inläggav geocache » 2019-03-12 13:33:50

Ja, det gör jag. Jag känner två. De är ytterst manipulativa människor. Snälla "på ytan", men... ja, ni förstår, tror jag. Men frågan är om de vill låtsas om det :-)063...
geocache
 
Inlägg: 8972
Anslöt: 2008-06-16
Ort: Ludvika

Triggar du narcissister?

Inläggav sussi83 » 2019-03-12 13:36:54

Jag kanske faller dit ibland för sådana individer eftersom jag inte brukar ha problem att kunna känna glädje för andras medvind. Tyvärr kanske jag ibland prioriterar bort mig själv till förmån för andra och då kanske man suger till sig dåliga individer. :-)063

Jag tänker mer på det idag än förut.
sussi83
 
Inlägg: 1143
Anslöt: 2010-10-21
Ort: Betongen

Återgå till Övriga AspergerfrågorLogga in