Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-08 20:56:07

Här kommer fler mysterier att fundera över i coronatristessen!
10 Places As Mysterious As The Bermuda Triangle skriven av Michael Alba och publicerad på Listverse 10 maj 2013.

Alla har hört talas om Bermudatriangeln och de mysterier som omger den. Teorier om detta område sträcker sig från trovärdiga till rent skrattretande, men vare sig man tror att det är en tid där tiden uppför sig annorlunda, där man blir upplockad av utomjordingar, eller att det bara handlar om paranoia, är det en väldigt märklig plats. Det är emellertid inte den enda plats där det sker konstiga saker - här är tio andra platser på jorden som är nog så mystiska.

Superstition Mountains
superstition-mountains_3614_990x742.jpg

Superstition Mountains är en bergskedja öster om Phoenix, Arizona. Bara dess namn är en perfekt början.
Enligt legenden upptäckte en man vid namn Jacob Waltz någon gång på 1800-talet en guldgruva i bergen som sedan dess kallas för Lost Dutchman’s Gold Mine (för att Waltz var tysk och, tja, det var väl nära nog). Han höll platsen hemlig fram till sin död, då han kanske eller kanske inte (beroende på vilken version av historien man läser) berättade hemligheten för en endaste person. Hur som helst så har gruvan aldrig hittats, trots många expeditioner. Vissa säger att andarna av de personer som förlorade sina liv i sökandet efter guldet fortfarande hemsöker bergen.
En legend, som sägs komma från ursprungsfolken, säger att skatterna i bergen vaktas av varelser som kallas Tuar-Tums ("småfolk") som lever under bergen i grottor och tunnlar. Vissa apacher tror att ingången till helvetet finns i bergen.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-08 21:05:51

Anomalin i Sydatlanten
200710_saa.jpg

Har du någonsin undrat om det finns en Bermudatriangel i rymden? Inte? Tja, nu undrar du nog det och du har tur! En sådan finns och den kallas South Atlantic Anomaly. SAA är det område där det strålningsfält som kallas jordens inre Van Allen-bältena kommer närmast jordytan.
Det är ett område strax utanför Brasiliens kust och det är ansvarigt för flera olika problem med satelliter och rymdfarkoster, från att störa deras program till att helt stänga ned deras funktioner. Hubbleteleskopet stängs faktiskt av när det passerar genom anomalin och International Space Station undviker rymdpromenader när de passerar detta område (vilket de gör 5 gånger om dygnet). Det är inte bara tekniska problem heller - vissa astronauter har rapporterat att de har sett "stjärnfall" i synfältet när de har passerat området.

Orsaken till alla dessa problem kan inte helt förstås. Huvudmisstänkt är de höga strålningsnivåerna som samlas i anomalin, men vetenskapsmännen är inte säkra på exakt hur eller varför effekterna uppstår.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-08 21:17:15

Lake Anjikuni
Colville-River-Alaska-1901-USGS.jpg

Lake Anjikuni nöjde sig inte med bara några få försvinnande personer, utan tog det hela till nästa nivå, nämligen att låta en hel by försvinna!
Det hela ägde rum i november 1930, då en fångstman som hette Joe Labelle sökte husrum över natten. Labelle kände väl till inuitbyn, vars befolkning uppgick till mellan 30 till 2000 personer, beroende på vems version man tror på.
Väl på plats möttes Labelle av en kuslig scen - byborna var spårlöst försvunna. Allt annat, som mat och gevär, hade lämnats kvar.

Labelle telegraferade till RCMP (Kanadas ridande polis) och en utredning inleddes. På byns begravningsplats upptäckte man att åtminstone en (källorna varierar) grav hade öppnats och tömts - och det kunde inte ha gjorts av djur. Dessutom hittades kropparna av ungefär sju slädhundar runt 100 meter från byn, ihjälsvultna, trots att det alltså fanns gott om mat i byn. I vissa versioner av berättelsen hade folk t.o,m, sett underliga ljus ovanför sjön runt tiden för försvinnandet.
Så vad var det egentligen som hände? Massor av olika teorier har uppkommit om hur invånarna försvann, däribland att de togs av utomjordingar (förstås), spöken eller t.o.m. vampyrer.
På RCMP:s hemsida avfärdas historien som en vandringsskröna, men eftersom det förekommer så många versioner av historien och med tanke på hur gammal den är, är det svårt att vara säker.
Utom på det där med vampyrer, då. Det var nog inte vampyrer.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-08 21:29:41

Djävulens hav
u6XdE8YhXv.jpg

Djävulens hav (eller Drakens triangel, du kan själv välja vilket du tycker låter mest ödesdigert) är ett område i Stilla Havet lika ökänt för märkliga händelser som sin motsvarighet nära Bermuda i Atlanten. Platsen ligger utanför Japans kust och sägs vara platsen för oräkneliga oförklarliga fenomen, däribland magnetiska anomalier, oförklarliga ljus och föremål, och naturligtvis mystiska försvinnanden. T.o.m. Japans fiskerimyndigheter anser området vara farligt.
Enligt en historia skickade den japanska staten 1952 ut ett forskningsfartyg, Kaio Maru nummer 5, för att utforska mysterierna i Djävulens hav. Självklart såg man aldrig mer till Kaio Maru nummer 5 och dess besättning på 31 personer.
En annan historia handlar om Kublai Khans katastrofala försök att invadera Japan genom att ta sig över Djävulens hav. Han skall ha förlorat åtminstone 40 000 män i detta företag.

Teorierna om vad som egentligen pågår i triangeln är de gamla vanliga: Utomjordingar, portar till parallella universum och t.o.m. Atlantis (tja, varför inte). Vissa tror att vulkanisk aktivitet i regionen är ansvarig för några av försvinnandena (Kaio Maru nummer 5 kan ha försvunnit i ett vulkanutbrott). Vårt råd? Håll dig borta från havet.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-08 21:42:45

Bigelow Ranch
ftduchesne2002-1a.jpg

Bigelow Ranch (tidigare känd som Skinwalker Ranch och Sherman Ranch) är en 480 tunnland (vet inte hur många hektar det är, ö.a.) stor egendom i nordvästra Utah där det har förekommit oräkneliga UFO-observationer, boskapsstympning och andra märkligheter. Mystiska händelser har dokumenterats här sedan 50-talet och några av de mest bisarra sakerna hände två ranchägare som hette Terry och Gwen Sherman och som köpte egendomen 1994.

Under inflyttningsdagen såg de en stor varg ute på fälten. Den verkade tam och de kunde så småningom klappa den. Tillsammans med paret Sherman var den lugn, men till slut bet den en kalv om mulen genom stängslet. När Terry sköt med pistol mot vargen, verkade kulorna inte ta. Till slut gav den sig av efter att Terry tog fram ett gevär, men inte ens det gjorde någon egentlig skada. Paret Sherman försökte spåra vargen, men dess spår bara upphörde helt plötsligt, som om den hade försvunnit.

Och det konstiga slutade inte där. Paret Sherman hemsöktes hela tiden av sådant som UFO-observationer, flytande orber som verkade ha egen vilja (de skall ha brät ihjäl tre av parets hundar), oförklarliga kryptider och förfärliga stympningar av nötboskapen. Det blev så illa att paret Sherman till slut, 1996, sålde ranchen till Robert Bigelow, grundare av National Institute for Discovery Science (NIDS), som ville studera mysterierna på ranchen. Han äger den ännu och NIDS talar inte gärna om vad de har upptäckt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-08 21:54:30

Point Pleasant
silver.jpg

Point Pleasant var nog ett passande namn en gång i tiden, men nu är det så höljt i historier om mystiska och otäcka händelser att namnet bara är en ironisk alitteration. Den mest berömda av dessa händelser involverar en varelse som kallades Mothman (Malmannen) och som skall ha terroriserat den lilla orten i West Virginia från november 1966 till december 1967. Över hundra olika medborgare i Point Pleasant blev ögonvittnen till denna varelse, en bredbröstad man på 210 cm med hypnotiska, glödande röda ögon och ett vingspann på över tre meter, som han släpade bakom sig på marken.
Mothman, som har blivit både bok och film (och som har sin egen staty i Point Pleasant) har många möjliga förklaringar. Vissa tror att han var en utomjording, andra att han var en mutant eller kryptid och ytterligare några menar att invånarna i Point Pleasant i själva verket skrämdes av ugglor eller en prärietrana. Vilket nu fallet än var, upphörde rapporterna om Mothman efter att Silver Bridge kollapsade 15 december 1967, då 46 personer dog, vilket fick många att tro att de två händelserna hade någon form av samband.

Vid sidan av Mothman, förekommer även andra berättelser om det paranormala i Point Pleasant, t.ex. UFO-observationer och rapporter om s.k. "Men In Black" - varelser som ser mänskliga ut men skrämmer andra genom att ha märkligt tal, utseende och uppförande. Dessa "män" sägs leta efter information om det paranormala (eller, rättare sagt, folk som har information om sådant).
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-09 20:35:53

Michigantriangeln
4561213366_402x233.jpg

Michigantriangeln är ytterligare en geografisk triangel, belägen i mitten av Lake Michigan. Den är också platsen för mystiska försvinnanden.
Här är några av de mest kända:
Kapten Donner: 28 april 1937 var kapten George R. Donner på O.M. McFarland på väg från Erie, Pennsylvania, till Port Washington, Wisconsin, och var tvungen att passera genom triangeln. Enligt vad som berättas var han utmattad och drog sig tillbaka till sin hytt. Han bad andrekstyrman väcka honom när de närmade sig sitt resmål. Ungefär tre timmar senare, när andrestyrman kom för att göra så, var Donner inte i sin hytt. Han befann sig inte heller i kabyssen. Man utförde en ordentlig genomsökning av fartyget, men han hittades aldrig.

Flight 2501: 23 juni 1950 var Northwest Airlines Flight 2501 på väg från New York till Minneapolis i händerna på den erfarne piloten Robert C. Lind och med 58 passagerare. P.g.a. dåligt väder bytte flygplanet kurs i närheten av Chicago och for i stället över Lake Michigan. Runt midnatt bad Lind om tillstånd att få gå ned från 1 066 meter till 762 meter, utan att ge någon anledning. Hans förfrågan avslogs, och det var det sista man hörde från Flight 2501. Dess senaste kända position lär ha varit någonstans vid Lake Michigan.

Källorna varierar gällande hur mycket vrakdelar man har hittat från Flight 2501 (vissa säger ingenting, medan andra uppger att man har hittat en del saker som kunde flyta, som kuddar från flygstolarna), verkar det tydligt att planet kraschade ned i vattnet. Men varför? Det var i perfekt skick och kördes av en skicklig pilot när det försvann. Dessutom har varken själva flygplanskroppen eller några kompletta lik någonsin hittats, trots att man fortfarande genomsöker området årligen.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-09 20:48:58

San Luis Valley
(VARNING! LÄS INTE OM DU ÄR KÄNSLIG FÖR BESKRIVNINGAR AV DJURPLÅGERI!)
index.jpg

San Luis Valley, i södra Colorado, är ett område rikt på oförklarliga fenomen, som UFO-observationer och hundratals märkliga stympningar av bondgårdsdjur. UFO-observationer är så vanliga att en kvinna vid namn Judy Messoline (det skulle inte jag vilja heta i efternamn, ö.a.) har byggt ett UFO-utkikstorn på sina ägor, varifrån man har sett över 50 UFO:n bara sedan 2000. Vissa av dessa har observerats av dussintals personer samtidigt.

För UFO-skeptiker finns bra mycket otäckare berättelser om djurstympningar från regionen. De inleddes 1967 med en häst som hette Snippy. Stackars Snippy hittades en morgon utan hjärna och med benen i nacken helt renskrapade. Sedan dess har hundratals, om inte tusentals, oförklarliga djurstympningar ägt rum i regionen, med flera gemensammma drag - för det första hittar man aldrig minsta spår av blod runt djuren och för det andra är alla djuren skurna med perfekta snitt, så det är definitivt inte rovdjur som har varit framme. Slutligen äger alla attacker rum under natten och drabbar djur som dittills varit helt friska.

Utredningar om incidenterna har inte lett till några resultat, men de fortsätter än i dag. En del bönder har uppgett att de har sett underliga ljus på himlen nätterna innan de hittat ett kadaver, vilket har fått vissa att tro att utomjordiska krafter är inblandade. Visserligen är det svårt att föreställa sig att utomjordingar skulle bry sig så mycket om bondgårdsdjur i Colorado, men alternativet är inte mycket trevligare - att det handlar om "Präriens Fantomkirurger".
Personligen föredrar jag nog utomjordingar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-09 21:01:28

Benningtontriangeln
33-geo11.jpg

Kan ni tänka er, det finns ytterligare en triangel. Den här hittar man i sydvästra Vermont, och den är platsen för fem mystiska försvinnanden mellan 1945 och 1950, vars enda gemensamma nämnare är deras geografiska hemvist. Till försvinnandena hör:
Middie Rivers, 75 år, var ute och ledde ett jaktlag den 12 november 1946. På väg tillbaka kom han bort från gruppen och sågs aldrig till igen. Man hittade inga spår efter honom mer än en enda gevärskula i en bäck.

Paula Welden, en 18-årig andraårselev på Bennington COllege, var ute och vandrade den 1 december 1946. Hon återvände aldrig och man hittade inga spår efter henne.

Exakt tre år senare, 1 december 1949, satt en krigsveteran vid namn James E. Tetford på bussen hem till Benningtons soldathem efter att ha hälsat på några släktingar. Vittnen såg honom på busshållplatsen innan han gick ombord, men när bussen anlände till hans slutmål var han försvunnen. Hans bagage var kvar på bussen.

Åttaårige Paul Jepson försvann 12 oktober 1950 när hans mamma höll på att mata grisarna. Trots att pojken hade på sig en knallröd jacka, kunde inget av söklagen hitta honom.

Det sista försvinnandet var en kvinna vid namn Frieda Langer. 28 oktober 1950 var hon ute och vandrade med sin kusin i Glastenbury Mountain när hon snubblade i en bäck. Hon bestämde att hon skulle gå tillbaka och byta kläder, och, om du har hängt med så här långt, kan du gissa att hon aldrig sågs till igen. Eller jo förresten - hon är det enda offer vars kropp faktiskt återfanns, fast inte förrän den 12 maj 1951 (ungefär sex månader senare) i ett område som tidigare hade genomsökts ordentligt. Kroppen var så förstörd att man inte kunde fastställa någon dödsorsak.

Många teorier har framkommit, om utomjordingar, Bigfoot-liknande monster eller någon okänd seriemördare, men det enda vi vet säkert är att man skall hålla sig jäkligt långt borta från trianglar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-09 21:14:27

Bridgewatertriangeln
hili.jpg

Alltså allvarligt - håll er borta från trianglar. Speciellt den här.
Bridgewatertriangeln är ett område på 518 km2 i sydöstra Massachusetts precis söder om Boston och det är rena smörgåsbordet av övernaturligheter.

Bland mycket annat har området varit föremål för flera iakttagelser av kryptozoologiska varelser. Sedan 1970-talet har det förekommit flera rapporter om en högrest, hårig, apliknande varese som vandrar omkring i träsken. Många har också sett Thunderbirds, jättelika Pterodaktyl-liknande varelser, slåss uppe i luften. 1976 skall en man ha sett hur två av hans ponnyhästar revs ihjäl av en gigantisk, spöklik, rödögd hund.

Vid sidan av kryptiderna har det förekommit flera rapporter om stympade djur (mest kor och kalvar) i regionen. Vissa tror att stympningarna utförs av satanistiska kulter, men ingen har någonsin givit sig tillkänna och ingen vet ens varifrån de stympade djuren kommer.

Som om allt detta inte var nog, har det förekommit massor av UFO-observationer i Bridgewatertriangel, ända sedan 1760, när ett "klot av eld" skall ha svävat över New England. Sedan dess har man sett en hel mängd oförklarliga föremål i skyn - däribland mystiska svarta helikoptrar. En berättelse från 1976 beskriver hur två UFOn landade längs Route 44 nära staden Taunton, och 1994 sågs ett märkligt triangelformat föremål med röda och vita ljus av en polis i Bridgewater. Under Halloween 1908 var två begravningsentreprenörer på väg till Bridgewater vad som såg ut som en "gigantisk lykta" på himlen. De kunde se den i nästan 40 minuter innan den försvann.

Bermuda kanske inte är så dumt i alla fall.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-09 21:32:32

Vi skall återvända till Bigelow Ranch, eller Skinwalker Ranch, för det finns faktiskt en hel lista om den: Top 10 Reasons Skinwalker Ranch Is The Strangest Place On Earth av Marcus Lowth, publicerad på Listverse 23 april 2020.

Det sägs av dem som har varit där att Skinwalker Ranch - ett över 500 tunnland stort landområde i Utah - är en av de, om inte DEN märkligaste platsen på jorden. Åtminstone pågår det massor av märkliga saker här - och har gjort det i många decennier. Här är tio anledningar till varför Skinwalker Ranch faktiskt kan vara den konstigaste platsen på jorden.

The Skinwalker - Hamnskiftaren
skinwalker-illustration-featured.jpg

Det kanske är bäst att börja med att titta närmare på den typ av varelse som ranchen har fått sitt namn ifrån - Skinwalker (ungefär "hamnskiftare; varulv", ö.a.). Denna monstruösa varelse sägs ofta ha glödande röda ögon, vara lång och ha stora, vassa tänder. Den påminner om en varulv, men enligt folklore och enligt ursprungsamerikanernas legender är en Skinwalker inte bara en ondskefull energi, den kan också ta vilken form den vill.

Vad som kanske är intressant med dessa legender är att det finns liknande berättelser i andra kulturer i världen, t.ex. berättelserna från antikens Grekland och guden Zeus, som kunde ta vilken form han ville och ofta gjorde just så.
Det förekommer många skumma fotografier tagna av personer som säger sig ha sett Skinwalkers, men de flesta kan avfärdas som bluff eller har en naturlig förklaring. Enligt legenderna är varelserna dock fullt verkliga och sägs vandra omkring på ranchen än i dag.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-15 21:12:26

Det vilar en förbannelse över marken
Här kanske vi skall nämna marken som ranchen är byggd på. Eller mer specifikt att det vilar en förbannelse över den. Och ursprunget till förbannelsen är ingen myt eller legend, utan - vare sig det nu är sant eller inte - väldokumenterad.
Efter en dispyt om markrättigheter där Ute-stammen ställde sig på en amerikanska statens sida, uttalade Navajo-stammen en förbannelse över marken när de lämnade området. Enligt vissa var det i och med denna förbannelse som det började hända konstiga saker.
navajo-woman-lost-dutchman-state-park-phoenix-19444390.jpg

Än i dag vägrar de flesta ursprungsamerikaner att över huvud taget sätta en fot i området. Det är inte säkert att det var i och med förbannelsen som underliga saker började hända på platsen, eller om det har pågått i tusentals år, men fler och fler underliga saker började inträffa när 1900-talet randades.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-15 21:19:36

Många UFO-observationer
2OTBGW_0Odd5lYM00.jpg

Det har hänt mycket underligt på ranchen och vi skall snart gå in på några av historierna. En av dem är emellertid att man sedan 1950-talet har sett många UFO:n här.
En av de mest spännande UFO-incidenterna med koppling till ranchen ägde emellertid rum 1978. Under natten i fråga såg man ett enormt, tefatsformat föremål sväva fram över området. Det bevittnades av flera av de boende i området på flera olika platser under dess resa.

Ett vittne beskrev föremålet som silverfärgat och "omgivet av intensivt grönt ljus". Dessutom hade det en tydligt kupolformad del på ovansidan.
Trots att föremålet var så enormt, kunde emellertid ingen av invånarna minnas att det gav något ljud ifrån sig, men så har det varit under flera olika UFO-observationer, vilket kanske gör incidenten mer trovärdig.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-15 21:34:23

Finns det portaler på Skinwalker Ranch?
c018280c53c60c29bf16b29e7e25e870.jpg

Med tanke på hur många paranormala incidenter som äger rum på Skinwalker Ranch, har vissa forskare föreslagit att området kanske är någon sorts samlingspunkt för övernaturlig energi. Vissa har gått ännu längre och tror att samlingspunkten faktiskt är någon sorts portal som ger alla möjliga märkliga föremål och varelser tillträde till vår värld.

Något sådant här är förmodligen omöjligt att bevisa - åtminstone med den teknologi och den kollektiva förståelse vi har tillgång till i dag - men det kanske inte är så vansinnigt som det först låter. T.ex., vilket vi skall undersöka senare, har många av dem som bevittnat underliga händelser på ranchen talat om föremål och t.o.m. personer som har dykt upp från ingenstans eller försvunnit mitt framför deras ögon. Kanske finns det verkligen en portal här.
Ett sådant påstående är förstås bara spekulationer, men när vi går igenom några av de underliga händelserna som en av ranchens ägare upplevde, kan vi kanske ta idén om en portal på lite större allvar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-15 21:43:31

Familjen Sherman och deras underliga upplevelser
skinwalker-ranch-home.jpg

Ranchen har haft flera olika ägare, men de mest välkända är nog familjen Sherman. Nästan omedelbart efter att ranchen hade kommit i deras ägo, upplevde de flera bisarra saker.
De beskrev hur de hörde folk som talade till dem, fastän det absolut inte fanns någon där. Ännu underligare var att flera fläckar i deras veteåkrar hade "plattats till", som om det satt en osynlig person där. De såg också hur ett "enormt rymdskepp", åtminstone lika stort som "två fotbollsplaner", flög förbi ovanför dem. Samtidigt såg de flera blinkande ljus.

Terry Sherman berättade senare för en dagstidning i Las Vegas att han först trodde att det han bevittnade var någon sorts ultrahemlig teknologi som regeringen utvecklade, men ju längre de märkliga händelserna pågick, desto mer insåg han att det inte fanns några rationella förklaringar till händelserna.

Så småningom, 1996, sålde familjen ranchen till Robert T. Bigelow , som sedan utförde intensiv och omfattande forskning på ägorna. Och det är vad vi skall gå igenom nästa gång...
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-16 20:55:21

Robert T. Bigelow
maxresdefault.jpg

Robert T. Bigelow är en intressant man, om det råder ingen tvekan, men hans beslut att köpa ranchen av familjen Sherman är kanske mest intressant av allt. Han har länge varit otroligt intresserad av det paranormala. Efter köpet installerade denne miljardär och affärsman emellertid dåtidens mest högteknologiska utrustning i ett försök att utforska de många märkliga paranormala aktiviteterna på ranchen.

2004 upphörde emellertid forskningen helt plötsligt. Kanske berodde det helt enkelt på brist på tillgångar, men det är många som tror att det handlade om mer än bara ekonomi. Bigelow gick vidare och grundade Bigelow Aerospace och fick snart därefter kontrakt från NASA, vilket fick många att höja ett ögonbryn eller två.

Bigelow sålde så småningom ranchen 2016, en affär vi skall gå igenom senare. Först skall vi prata lite om vad Bigelow upptäckte.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-16 21:06:53

Det man fann (eller inte fann)
kristina-flour-185592-1024x655.jpg

Resultaten av Bigelows fynd skulle publiceras genom hans företag National Institute for Discovery Science (NIDS), men i stället för att slå upp det hela stort, hölls resultaten hemliga. Än i dag, 2020, ett halvt decennium efter att undersökningarna officiellt upphörde under Bigelows ledning, är de flesta data och fynd en noga vaktad hemlighet. Detta trots intervjuer av Bigelow i vilka han hävdat att han hade "enorma mängder data" som tydde på att de UFOn som setts över ranchen var "autentiska" och verkliga.

Detta orsakar, som man kan förstå, misstankar bland många intresserade av UFO och det paranormala. Är det något viktigt som Bigelow håller hemligt? Eller handlar det om att det helt enkelt inte finns något att berätta? T.o.m. en skeptiker skulle erkänna att om det senare stämmer så är 20 år en lång tid för att komma fram till en sådan slutsats.
Många konspirationsteoretiker tycker att det är något skumt med arbetet som Bigelow utförde med NASA direkt efter att han hade slutat forska på ranchen. Borde vi vara oroliga över att sådana kontrakt egentligen var "uppmuntran" att gömma undan resultaten från hans forskning?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-16 21:23:52

Röster från ingenstans och andra övernaturliga fenomen
Oh-god-Did-you-hear-that..jpg


De märkliga aktiviteterna fortsatte, emellertid. Och under åren sedan ranchen bytte ägare (vi skall avslöja dem snart) har många incidenter varit väldokumenterade.
Röster har dykt upp från ingenstans, folk har hört någon eller något viska i deras öra. I de flesta fall, åtminstone enligt dem som säger sig ha hört de underliga rösterna, har det varit som om personen har stått alldeles bredvid dem.

Andra bisarra incidenter sträcker sig från att känna en knuff som av en osynlig hand, spöklika uppenbarelser av människor, märkliga orber (ljusklot) som dyker upp från ingenstans och försvinner igen, samt t.o.m. ett fall där en familjs husdjur tycktes gå upp i rök mitt framför deras ögon.

Kort sagt, vilket vi har tagit upp på den här listan, äger alla möjliga underliga incidenter, som brukar förknippas med det paranormala, rum här. En av dem är kanske konstigast av alla...
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-16 21:31:47

Det är "förbjudet" att gräva på ranchen
depositphotos_287911862-stock-video-man-digging-deep-hole-shovel.jpg

Utan tvekan är en av Skinwalker Ranchs konstigaste legender den att ingen får gräva i jorden. Det låter väldigt konstigt, men de som har trotsat förbudet har råkat ut för verkligt märkliga saker.
Vissa har börjat känna sig underligt sjuka, medan andra har upptäckt att deras verktyg och maskiner har försvunnit när ägarna bara vänt bort blicken ett ögonblick. En rancharbetare som arbetade i jorden och vars redskap faktiskt försvann, fick en chock när han flera veckor senare hittade dem prydligt upplagda högt upp i ett träd.

Den otäckaste incidenten kopplad till grävande på ranchen är kanske den som en medlem av den nuvarande personalstyrkan råkade ut för. Han försökte gräva flera hål i marken för att kunna sätta upp ett stängsel, men blev snart så sjuk att han kollapsade. När läkare undersökte honom, upptäckte de en plötslig bisarr svullnad i mannens skalle. De förstod inte heller vad detta kunde bero på (påstod man iaf i den TV-serie som tog upp händelsen).
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-16 21:39:36

Den nye ägaren utlovar stora vetenskapliga undersökningar
index.jpg

2016 köptes ranchen av affärsmannen och fastighetsägaren Brandon Fugal, med planer på att genomföra seriös vetenskaplig forskning i området och komma till bottnen med de mest bisarra händelserna.
Han installerade genast extremt känsliga sensorer och inspelningsutrustning. Dessutom anställde han flera olika experter inom flera olika områden för att genomföra så utförlig forskning som är möjlig i nuläget. Det verkar också som om Fugal kommer att avslöja fynden för den breda allmänheten.
Och medan han undersöker märkliga aktiviteter på ranchen, som UFOn eller underliga varelser, skall Fugal även utföra forskning inom så skilda områden som gravitationsfysik och användandet av energier och frekvenser. Om allt går enligt planerna kan 20-talet bli väldigt spännande. Nyligen sade Fugal i en intervju att det är "vetenskap och upptäckter" som driver honom, och att han inte har någon aning om vad man kan hitta under studier och forskning på denna otroligt bisarra plats.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Msmacke » 2020-06-17 17:17:06

xGOVINDAx skrev:Fallet "Elisa Lam" är ett av de märkligaste jag någonsin läst om.

Saxat från Vigilantcitizen.com:

"There are mysteries that are so eerie and strange that they boggle the mind for days on end. The case of Elisa Lam is one of them. In February 2013, this 21-year-old student from Vancouver, Canada, was found dead inside the Cecil Hotel’s rooftop water tank in Los Angeles. The L.A. County Department of Coroner ruled the death “accidental due to drowning” and said no traces of drugs or alcohol were found during the autopsy. However, there is much more to the story than what is implied by police reports. The first piece of evidence that needs to be considered is an elevator surveillance tape that recorded Elisa’s behavior only a few moments before she lost her life.

The four-minute video posted on YouTube shows Elisa pressing all of the elevator buttons and waiting for it to move. Seeing that the elevator doors are not closing, starts behaving extremely bizarrely. Here’s the video.

At first, Elisa enters the elevator and apparently presses all of its buttons. She then waits for something to happen but, for some reason, the elevator door doesn’t shut. She starts to look around, as if she is expecting (or hiding from) someone. At 1:57, her arms and hands start moving in a very strange matter (almost not human) as she appears to be talking to someone, something … or nothing at all. She then walks away. The elevator door then shuts and appears to start working again.

Right after the events of the video, Elisa apparently gained access to the rooftop of the hotel, climbed to its water tank and, somehow, ended up drowning in it. Her body was found two weeks after her death, after hotel guests complained about the water’s taste and color. Incredible.

Seeing the surveillance footage, most people would conclude that she was under the influence of drugs. However, Elisa did not have a history of drug use and her autopsy concluded that no drugs were involved. When one looks at the context and the circumstances of this death, things become even more mysterious."

Och övervakningsfilmen:Det där är verkligen ett intressant fall. Hon hittades i vattentanken på taket precis som i den Japanska skräckfilmen Dark water. Det har skett oförklariga dödsfall på det där hotellet tidigare, och det sägs att många personer med koppling till det ockulta brukar bo där.

https://www.youtube.com/watch?v=6hUW6m6SOP0
Msmacke
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 70
Anslöt: 2016-09-07

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Msmacke » 2020-06-17 18:11:57

Kahlokatt skrev:Märkliga mysterier från fjärran platser
(urval från 10 astonishing mysteries from remote places av Estelle Thurtle, 2 februari 2017)


Antarktis
The_latest_in_a_series_of_bizarre_claims_by_conspiracy_theorists-a-53_1484068245822.jpg[/img]

Antarktis är en av världens mest ödsliga platser och även den kallaste kontinenten. Trots kylan och det faktum att över 90% av världens is finns där, klassificeras Antarktis som öken eftersom det regnar så extremt lite där. Under årens lopp har forskare gjort många upptäckter här, inklusive en dal djupare än Grand Canyon som ligger under isen i västra Antarktis och även en underjordisk vulkan utanför Antarktis kust.

Tidigare i år började en bild, föreställande en struktur liknande en enorm trappa som löper längs sidan av ett antarktiskt berg, att cirkulera på nätet. Med den följde konspirationsteorier. Vissa är övertygade om att "trappan" är en rest från den förlorade staden Atlantis, medan andra tror att det är en landningsplats för UFOn eller en nazistisk bas... :roll:
Ännu har man inte lyckats komma upp med någon officiell vetenskaplig teori om vad anomalin - som upptäcktes via Google Earth - är, så folk fortsätter att fantisera fritt.


Plus att de nu har hittat regnskog under Antarktis is. Kan tyda på ett tidigare polskifte.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/re ... r-forskare
Msmacke
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 70
Anslöt: 2016-09-07

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-23 20:56:16

Vissa föremål lär aldrig dyka upp i Antikrundan. De här, t.ex. De är hämtade från 10 More Creepy Cursed And Haunted Objects av C. J. Phillips, publicerad på Listverse 8 juni 2020.

Målningen "Man Proposes, God Disposes"
Manproposesgoddisposes.jpg

Ett bisarrt självmord, kanske påverkat av det övernaturliga, äger rum på ett högskolecampus. Vad skulle du förvänta dig att offret skrev i sitt avskedsbrev? Kanske 'Rösterna sade att jag skulle göra det". Kanske 'Djävulen fick mig att göra det'? Vad sägs om 'Isbjörnarna fick mig att göra det'?

Denna hemsökta målning, målad 1864 av Edwin Henry Landseer (han blev senare mentalsjuk, ö.a.), göms oftast för allmänheten av fakulteten vid Royal Holloway, University of London, för att vidskepliga studenter skall klara av sina examina. Enligt traditionen skall den som sitter, så att hen ser målningen rätt framför sig, misslyckas med examen. Enligt en annan legend fick en stackars student ögonkontakt med de rasande isbjörnarna, blev galen och begick självmord efter att ha skrivit 'Isbjörnarna fick mig att göra det' på examensarbetet.
Fastän förbannelsen förmodligen inte är 'sann', råder det ingen tvekan om att det är svårt att koncentrera sig på ett examensarbete när två blodtörstiga isbjörnar käkar upp frusna polarforskare framför ens ögon.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-06-23 21:08:35

Den kedjade eken
194d578936bfda6535dec4ef62e0c06f.jpg

Denna gamla ek nära byn Alton i Staffordshire, England, är utan tvekan ett av de otäckaste träd du någonsin kommer att se. Täckt av enorma, rostiga kedjor ser det ut som om trädet en gång i tiden vandrade fritt i skogen och hade ihjäl de vandrare som vågade störa i dess trädklädda rike, innan byborna fångade det och kedjade fast det på sin nuvarande plats.
Den "riktiga" legenden är lika otäck. Det sägs att greven av Shrewsbury, som bodde på det stora godset Alton Towers (nu en ganska fin temapark) var på väg hem en kväll när hans vagn blev stoppad av en ensam tiggarkvinna. Den eländiga gamla kvinnan bad greven om en slant. När han avvisade henne, kastade hon en förbannelse över greven och sade att för varje gren som föll från den gamla eken, skulle en medlem av hans familj dö.
Samma kväll slet en vild storm loss en av trädets grenar, och nästa morgon hittades en av grevens familjemedlemmar död. Den skrämde adelsmannen beordrade då att eken skulle lindas in i kedjor så att inte fler grenar kunde gå av.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20162
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Återgå till Intressanta intressenLogga in