Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-20 15:24:36

Sugna på fler mysterier? Klart ni är! Här kommer en översättning av Top 10 Crazy American Unsolved Mysteries, skriven av sign. Estelle och publicerad på Listverse 17 mars 2020.

Den försvinnande bilen
IMG_0736-Large-e1479844263626-1000x640.jpg

30 december 2019 kallades räddningstjänsten till Gray Whale Cove State Beac i Kalifornien. Ett anonymt vittne hävdade att han hade sett en Lexus SUV köra av en klippa ned i havet. Myndigheterna kallade genast på förstärkning, bl.a. kustbevakningen, och en sex timmar lång sökinsats efter kroppar och bildelar inleddes. Sökningen avbröts efter att havet blev för oroligt och ljuset för svagt. De enda bevis de fann för att en bil hade kört av en klippa var en bilkamerafilm, lite vrakrester och hjulspår i sanden runt klippkanten. Misstankar uppstod om att videon kunde vara fejk, med tanke på att man inte hittade någon bil i vattnet och inga kroppar. Den 16 januari 2020 hörde emellertid ett nytt vittne av sig med en historia som bestyrkte att hen också hade sett en bil fara över klippkanten. Några bildelar kan ha spolats upp på närbelägna stränder, vilket polisen undersöker, men till dags dato har man inte funnit några kroppar och inga bildelar som man säkert kan säga kommer från en Lexus SUV. Inga rapporter om saknade personer eller försvunna fordon har heller kunnat kopplas till incidenten.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19158
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-20 15:34:00

Den mänskliga fladdermusen
anaheimbat.JPG

I en incident som påminner om Mothman-berättelserna, åkte en far och hans son längs Briggs Road i Wisconsin i september 2006 när framlyktorna på deras pickup lyste upp en enorm bevingad varelse som flög rakt mot dem. Den livrädda duon kunde inte göra något annat än att vänta på kollisionen, men sekunderna innan varelsen träffade deras deras framruta, gav den ifrån sig ett gällt skri och flög uppåt, in i nattens mörker. Efter mötet upplevde både far och son svårt illamående och var sjuka i åtminstone en vecka. Man känner inte till några fler möten med varelsen, som döpts till The Beast of Briggs Road eller Man Bat, eftersom den hade enorma vingar och påminde om en fladdermus. Fadern hävdade dessutom att varelsen hade gula ögon och flera rader av vassa tänder. Det märkliga mötet togs upp i en bok om övernaturliga händelser i Wisconsin, men exakt vad de två männen såg är än i dag ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19158
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-26 22:31:50

Den försvunna staden Urkhammer
index.jpg

Det finns flera berättelser om öar som försvunnit utan ett spår och även om hela samhällen som verkar ha försvunnit över en natt. Sedan finns det rapporter om hela städer som försvinner och knappt lämnar några bevis på att de ens har funnits.

1928 såg den lilla staden Urkhammer i Iowa ut precis som man skulle kunna förvänta sig att en amerikansk småstad vid denna tid skulle se ut. Gräset var klippt, vägarna var välskötta och nya byggnader uppfördes då och då. Men märkligt nog verkade flygfoton tagna i området visa att det inte fanns någon stad på platsen. Fälten var övervuxna och hela platsen såg övergiven ut.
Detta hade kunnat passera som bara ett misstag eller något fel på fotografiet, men sedan kom en rapport från en turist som hade stannat i Urkhammer för att tanka. När han körde iväg, märkte han att ingen bensin hade fyllts på i bilen och körde genast tillbaka till Urkhammer för att få den bensin han hade betalat för...men hur han än körde och körde, kunde han inte nå staden. Efter att han hade fått bensinstopp, gick han ur bilen och vandrade mot staden, som han såg framför sig, men han lyckades inte nå dit.

Det började anlända fler rapporter från folk som hade kört förbi staden. De hävdade att den var övergiven, och undersökningar avslöjade långa rader av obebodda hus. Andra hävdade att de hade sett staden upplösas i tomma intet. Artiklar skrevs i flera tidningar, men i och med börskraschen 1929 glömdes incidenterna bort.

Flera år senare flyttade folk in i området och fann spåren efter staden Urkhammer. Så, var det bara fråga om spökhistorier? Eller fanns det verkligen en stad som försvann bit för bit och tog sina invånare med sig?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19158
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-27 14:49:53

Den ostoppbara stalkern
nedladdning.jpg

Att ha en stalker är förmodligen något av det mest otäcka man kan vara med om. Föreställ dig att en person förvandlar din mobil till ett instrument med vilket han kan spionera på dig och spåra minsta rörelse du gör, allt medan han hotar att mörda dig. Tre familjer i Washington var tvungna att uthärda denna mardröm 2007 då en aggressiv person ringde dem dygnet runt och hotade att döda deras barn, far-och morföräldrar, t.o.m. deras husdjur. De fick röstmeddelanden som spelade upp deras samtal med den lokala polisen. Personen beskrev vad de hade på sig eller vad de för tillfället höll på med. Polisen var maktlös och kunde inget göra, eftersom de inte hade några ledtrådar om vem stalkern kunde vara. De misstänkte t.o.m. att familjerna hade hittat på alltihop.
Experter på elektronisk övervakning är emellertid överens om att telefoner kan fjärrstyras, vilket betyder att rapporterna mycket väl kunde vara sanna. Huruvida detta var ett spratt som gått för långt eller en verklig stalker som verkligen ville skada familjerna, kommer nog aldrig att kunna fastställas. Man vet fortfarande inte vem stalkern är.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19158
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Återgå till Intressanta intressenLogga in