Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-20 15:24:36

Sugna på fler mysterier? Klart ni är! Här kommer en översättning av Top 10 Crazy American Unsolved Mysteries, skriven av sign. Estelle och publicerad på Listverse 17 mars 2020.

Den försvinnande bilen
IMG_0736-Large-e1479844263626-1000x640.jpg

30 december 2019 kallades räddningstjänsten till Gray Whale Cove State Beac i Kalifornien. Ett anonymt vittne hävdade att han hade sett en Lexus SUV köra av en klippa ned i havet. Myndigheterna kallade genast på förstärkning, bl.a. kustbevakningen, och en sex timmar lång sökinsats efter kroppar och bildelar inleddes. Sökningen avbröts efter att havet blev för oroligt och ljuset för svagt. De enda bevis de fann för att en bil hade kört av en klippa var en bilkamerafilm, lite vrakrester och hjulspår i sanden runt klippkanten. Misstankar uppstod om att videon kunde vara fejk, med tanke på att man inte hittade någon bil i vattnet och inga kroppar. Den 16 januari 2020 hörde emellertid ett nytt vittne av sig med en historia som bestyrkte att hen också hade sett en bil fara över klippkanten. Några bildelar kan ha spolats upp på närbelägna stränder, vilket polisen undersöker, men till dags dato har man inte funnit några kroppar och inga bildelar som man säkert kan säga kommer från en Lexus SUV. Inga rapporter om saknade personer eller försvunna fordon har heller kunnat kopplas till incidenten.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-20 15:34:00

Den mänskliga fladdermusen
anaheimbat.JPG

I en incident som påminner om Mothman-berättelserna, åkte en far och hans son längs Briggs Road i Wisconsin i september 2006 när framlyktorna på deras pickup lyste upp en enorm bevingad varelse som flög rakt mot dem. Den livrädda duon kunde inte göra något annat än att vänta på kollisionen, men sekunderna innan varelsen träffade deras deras framruta, gav den ifrån sig ett gällt skri och flög uppåt, in i nattens mörker. Efter mötet upplevde både far och son svårt illamående och var sjuka i åtminstone en vecka. Man känner inte till några fler möten med varelsen, som döpts till The Beast of Briggs Road eller Man Bat, eftersom den hade enorma vingar och påminde om en fladdermus. Fadern hävdade dessutom att varelsen hade gula ögon och flera rader av vassa tänder. Det märkliga mötet togs upp i en bok om övernaturliga händelser i Wisconsin, men exakt vad de två männen såg är än i dag ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-26 22:31:50

Den försvunna staden Urkhammer
index.jpg

Det finns flera berättelser om öar som försvunnit utan ett spår och även om hela samhällen som verkar ha försvunnit över en natt. Sedan finns det rapporter om hela städer som försvinner och knappt lämnar några bevis på att de ens har funnits.

1928 såg den lilla staden Urkhammer i Iowa ut precis som man skulle kunna förvänta sig att en amerikansk småstad vid denna tid skulle se ut. Gräset var klippt, vägarna var välskötta och nya byggnader uppfördes då och då. Men märkligt nog verkade flygfoton tagna i området visa att det inte fanns någon stad på platsen. Fälten var övervuxna och hela platsen såg övergiven ut.
Detta hade kunnat passera som bara ett misstag eller något fel på fotografiet, men sedan kom en rapport från en turist som hade stannat i Urkhammer för att tanka. När han körde iväg, märkte han att ingen bensin hade fyllts på i bilen och körde genast tillbaka till Urkhammer för att få den bensin han hade betalat för...men hur han än körde och körde, kunde han inte nå staden. Efter att han hade fått bensinstopp, gick han ur bilen och vandrade mot staden, som han såg framför sig, men han lyckades inte nå dit.

Det började anlända fler rapporter från folk som hade kört förbi staden. De hävdade att den var övergiven, och undersökningar avslöjade långa rader av obebodda hus. Andra hävdade att de hade sett staden upplösas i tomma intet. Artiklar skrevs i flera tidningar, men i och med börskraschen 1929 glömdes incidenterna bort.

Flera år senare flyttade folk in i området och fann spåren efter staden Urkhammer. Så, var det bara fråga om spökhistorier? Eller fanns det verkligen en stad som försvann bit för bit och tog sina invånare med sig?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-27 14:49:53

Den ostoppbara stalkern
nedladdning.jpg

Att ha en stalker är förmodligen något av det mest otäcka man kan vara med om. Föreställ dig att en person förvandlar din mobil till ett instrument med vilket han kan spionera på dig och spåra minsta rörelse du gör, allt medan han hotar att mörda dig. Tre familjer i Washington var tvungna att uthärda denna mardröm 2007 då en aggressiv person ringde dem dygnet runt och hotade att döda deras barn, far-och morföräldrar, t.o.m. deras husdjur. De fick röstmeddelanden som spelade upp deras samtal med den lokala polisen. Personen beskrev vad de hade på sig eller vad de för tillfället höll på med. Polisen var maktlös och kunde inget göra, eftersom de inte hade några ledtrådar om vem stalkern kunde vara. De misstänkte t.o.m. att familjerna hade hittat på alltihop.
Experter på elektronisk övervakning är emellertid överens om att telefoner kan fjärrstyras, vilket betyder att rapporterna mycket väl kunde vara sanna. Huruvida detta var ett spratt som gått för långt eller en verklig stalker som verkligen ville skada familjerna, kommer nog aldrig att kunna fastställas. Man vet fortfarande inte vem stalkern är.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-30 21:26:06

Fotsteg utan kropp
t_37f3c8d76868453daad0b6b6100c072e_name_file_1280x720_2000_v3_1_.jpg

På Gregg County Historical Museum i Texas finns en hundra år gammal järnkista på andra våningen. Larry Courington, som sitter i bolagsstyrelsen, tillbringar mycket tid med att arbeta som volontär på museet. 2018 berättade han för 14 News att ibland när han är på nedervåningen och arbetar, kan han höra vad som låter som ett barn som springer fram och tillbaka i närheten av kistan.
Courington har också hävdat att han inte var den ende som hade hört dessa fotsteg; andra som arbetar med honom ibland har också hört dem.

Kistan hittades av arbetare nära centrala Longview och när den öppnades, upptäckte man den välbevarade kroppen av en liten flicka. Courington sade att flickan hade varit ungefär 11-12 år gammal. Man tror att hon dog under en ferie på 1880-talet och eftersom familjen inte kunde få med sig kroppen hem till västra Texas, valde hennes familj att begrava henne i en donerad kista. Flickans kvarlevor begravdes senare på Greenwood Cemetery, men kistan skänktes till museet, där den har stått sedan 1980.

Courington har låtit ett "paranormalt team" besöka museet och fick då veta att det finns fem specifika hemsökelser på museet. Det framgick emellertid inte om den lilla flickan var den som springer runt sin hundraåriga kista på museets övervåning.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-30 21:50:05

Är det en fågel, är det en...drönare?
11.jpg

Mystiska föremål identifierade som drönare flygande över Eastern Plains i Colorado ledde till rubriker i december 2019 och sågs även efter årsskiftet 2020. Mellan 6 och 13 januari fick polisen in hela 23 rapporter om drönaraktivitet, men drönarna är fortfarande oidentifierade och man vet inte vem som styrde dem.

Det rapporterades först att en stor grupp drönare flög på ungefär 100 meters höjd över nordöstra Colorado och att de sedan började flyga runt i fyrkantsformationer. Man tror att det var ungefär 17 drönare och att de var aktiva mellan 19:00 och 22:00 på kvällen.
Lokala myndigheter intervjuades, däribland Flygvapnet och Försvarsdepartementet, men ingen kunde svara på varför drönarna dök upp hela tiden.
Drönare har sedan dess setts i Nebraska, Kalifornien och North Carolina, men nu hävdas i media att rapporterna kan ha sitt ursprung i missuppfattningar. De har använt exempel som en pilot som sade sig ha kört på en drönare 2015, fastän det senare visade sig att han hade kört på en fågel. En annan pilot påstod sig ha kört på en drönare nära Heathrowflygplatsen, men det visade sig senare att det bara var en plastpåse.

Nu tycks drönarna nästan ha försvunnit och det är föga troligt att mysteriet någonsin kommer att lösas. Fanns det över huvud taget några drönare? Och om det verkligen hände, varför så många? Och var är de nu?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-31 21:06:26

Houston, we have a problem
index.jpg

2017 avslöjade nyligen släppta dokument att en samlare i Pittsburgh i sin samling bl.a. hade två NASA-datorer från Apollo-eran, samt hundratals band. Banden kan ha haft en länk till okänd information kopplad till utforskandet av rymden, men det kommer vi aldrig att få veta, eftersom NASA beordrade att banden skulle förstöras. Man tror att samlaren, som hade datorerna och banden i sitt garage, dog 2011.

Det sägs att en man som letade efter metalldelar tog kontakt med NASA i december 2015 efter att han hade fått tag på två stora datorer och 325 databand daterade mellan 1967 och 1974. Datorernas märkning visade att de ursprungligen hade tillhört Goddard Space Flight Center. Det är fortfarande inte känt hur datorerna och banden hamnade i ett garage i Pittsburgh, eftersom datorerna var väldigt stora och tunga. Överinspektören vid NASA redigerade all information som var kopplad till namn, adresser och kontaktuppgifter innan dokumenten blev offentliggjorda.
NASAs hävdande att serienumren på datorerna inte matchar deras dokument gjorde att konspirationsteoretiker gick i spinn och de är nu övertygade om att rymdorganisationen hade något att dölja, därav beslutet att förstöra banden. De ifrågasätter nu huruvida samlaren verkligen bara var en samlare, eftersom han hade banden hos sig i över 40 år.
Vad som fanns på bandet kommer förmodligen också att förbli ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-31 21:26:26

Pojken i skorstenen
index.jpg

18-årige Joshua Maddux var en frisinnad person som gjorde upp sina egna regler och som var mycket älskad av familj och vänner. Joshua älskade naturen, gav sig ofta av på vandring och pratade om att en dag ge sig ut på ett riktigt äventyr. Hans brors självmord 2006 tog honom hårt, men han hittade ett sätt att komma på fötter igen. 2008 försvann Joshua emellertid, efter att ha sagt till sin syster att han skulle ut och vandra.

I sju år visste ingen vad som hade hänt Joshua. 2015 bestämde sig Chuck Murphy för att riva sin timmerhydda som inte hade använts på flera år. Nya byggnader skulle uppföras på platsen. Inuti resterna av skorstenen hittades Joshua Maddux kropp. Han låg hoptryckt i fosterställning inne i skorstenen, med benen över huvudet. Stugan, i vilken upptäckten gjordes, stod bara någon kilometer från Joshuas hem.

En obduktion avslöjade att Joshua inte hade några droger i kroppen och man hittade inga synliga skador. Det hela avskrevs som "dödsfall genom olyckshändelse", då obducenten kom fram till att Joshua hade klättrat ned i skorstenen ovanifrån, fastnat och dött av förfrysning. Chuck Murphy tyckte inte att det lät troligt, eftersom Joshua bara hade på sig en tunn skjorta när hans kropp upptäcktes, och resten av hans kläder låg hopvikta bredvid eldstaden inne i stugan. Murphy trodde att det handlade om ett brott och att någon hade tvingat upp Joshua i skorstenen.
Sanningen är fortfarande höljd i dunkel.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-31 21:40:26

Nevadatriangeln
index.jpg

Av någon anledning finns det flera olika "trianglar" runtom i världen som verkar vara svarta hål omgivna av mysterier och död. Den mest kända är nog Bermudatriangeln, som sägs ha svalt dussintals fartyg och flygplan.
I Nevada finns en annan triangel, som täcker ett enormt område nära Area 51 (!). Här har över 2000 flygplan försvunnit, till synes i tomma intet, och de flesta har aldrig återfunnits.
Den mest kända historien om en försvunnen pilot och ett försvunnet plan är den om miljardären Steve Fossett, en väldigt erfaren pilot, som försvann vid gränsen mellan Kalifornien och Nevada 2007. Vraket och delar av Fossetts kvarlevor upptäcktes ett år senare. Orsaken till kraschen är ännu okänd, trots massor av teorier, däribland fallvindar. Bland andra försvinnanden i Nevadatriangeln kan nämnas ett B-24bombplan som försvann 1943 och hittades under ytan i en reservoar 1955. 1957 försvann ett annat militärplan och efter utförligt men fruktlöst sökande dödförklarades piloten..men 54 dagar efter kraschen dök piloten upp i Kings Canyon National Park. Han sade att någonting oväntat hade exploderat inuti planet och att han hade kastats ut. Han hade överlevt på att fiska och jaga smådjur till föda tills han till slut hade nått nationalparken.
Det finns flera teorier om varför Nevadatriangeln verkar svälja flygplan, däribland utomjordingar, lävågor, etc., men ännu har man inget klart svar.

P.S. Det finns ytterligare en historia på den här listan, men den handlar om någon som plågar fåglar, så den vill jag inte översätta. /Kahlokatt
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav nallen » 2020-04-01 20:56:48

Kahlokatt skrev:Houston, we have a problem
index.jpg

2017 avslöjade nyligen släppta dokument att en samlare i Pittsburgh i sin samling bl.a. hade två NASA-datorer från Apollo-eran, samt hundratals band. Banden kan ha haft en länk till okänd information kopplad till utforskandet av rymden, men det kommer vi aldrig att få veta, eftersom NASA beordrade att banden skulle förstöras. Man tror att samlaren, som hade datorerna och banden i sitt garage, dog 2011.

Jag skulle gissa att både den här historien och historien om historien är en hoax (två hoaxar?).

Med det sagt finns det en hel del likheter med sånt som faktiskt skedde under förra året, före och i samband med 50 års-jubileet för Apollo-11.
Don Eyles och flera andra auktionerade en del gammal Apollo-memorobilia till olika samlare.
Vidare dök det upp en tidigare okänd Apollo Guidance Computer som restaurerades till körbart skick av en grupp glada frivilliga, det projektet finns dokumenterat här med både text bilder och dryga tjoget youtube-videor. Innehållet har hyfsat hög nerd-faktor och är sannolikt inte särskilt begripligt utan en del kunskaper om elektronik och datorarkitekturer. Delar av samma grupp har även gett sig på Saturn V Launch Vehicle Digital Computer, jag har dock inte följt med i den delen.
I mina ögon är verkligheten här mer fascinerande än olika konspirationsteorier.

EDIT: jag antar att det är många som anser att det är riktigt konstigt att man lägger många timmar oc tusentals dollar på att renovera en 55 år gammal dator som inte kan användas till något "på riktigt" idag.
nallen
 
Inlägg: 16548
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid flodkröken

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 14:06:15

Jag hittade en lista om mystiska personer, men många av dem har jag skrivit om förut, så jag översätter bara delar av listan. Top 10 Mysterious People Who Should Have Movies Made About Them av Lucas Hedinger, postad på Listverse 28 mars 2020.

Ray Gricar
nedladdning (1).jpg

Föreställ dig att en advokat mystiskt försvinner under mystiska omständigheter precis efter att ha ringt ett sista samtal till sin sambo för att berätta var han befann sig. Nästa dag hittas hans bil och mobil övergivna på parkeringsplatsen utanför en antikhandel i en närbelägen stad. Några månader senare hittas hans laptop och hårddisk i en flod. Flickvännen upptäcker att det sista han gjorde på sin hemdator var sökningar på hur man förstör hårddiskar. Inga ledtrådar alls, människan är bara försvunnen. Låter det som en film du skulle se?
15 april 2005 försvann Centre County-advokaten Ray Gricar precis på detta sätt. Femton år senare verkar ingen kunna förklara vad som hände med honom. Vissa tror att han iscensatte sitt försvinnande för att han vilja börja ett nytt liv. Andra säger att han begick självmord, en teori som Gricars f.d. sambo kraftfullt har dementerat.
Gricar dödförklarades till slut i juli 2011, men fallet är fortfarande inte löst. Vi kommer förmodligen aldrig att få veta vad som egentligen hände med Ray Gricar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 14:20:33

The Westfield Watcher
09xp-house-image-superJumbo.jpg

Föreställ dig att ett gift par köper ett drömhus i Westfield, New Jersey. Huset behöver repareras lite, men de planerar att flytta in där med sina tre små barn efter renoveringarna. Det låter väl perfekt?
Men saker och ting börjar snart gå snett. Några dagar före flytten, hittar maken ett märkligt brev i posten. Först välkomnades familjen till området. Sedan fick de veta att huset var övervakat, hade varit det i flera generationer och att familjen inte kunde ana vad som gömde sig i väggarna i deras nya hem. Brevet var undertecknat "The Watcher", Tittaren, och detta var bara början på en otroligt otäck historia.
Westfield Watcher terroriserade husets ägare från 2014 och framåt. Han skickade flera hotfulla brev till männen, kvinnorna och främst barnen, som han kallade "ungt blod." Tittaren beskrev också vilka ödesmättade öden som väntade alla som bodde i huset. Kaos och fasa plågade kvarteret. Utredare, anklagelser och t.o.m. rättsprocesser härjade i ständiga försök att hitta Tittaren. Husets ägare flyttade aldrig in, utan sålde till slut huset med förlust 2019. Tittarens identitet har aldrig avslöjats, men historien skulle passa perfekt som thriller. Skräckfilmen The Watcher från 2016 hade en liknande plot. En mystisk person som kallades "Korpen" skrev brev för att terrorisera ägarna av ett nytt hus. I slutet av 2018 fick Netflix filmrättigheterna till en artikel i New York Magazine om vad som verkligen hände.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 21:34:04

Åttadagarsbruden
jack-and-christina-kettlewell.jpg

Föreställ dig att ett ungt kanadensiskt par gifter sig och bestämmer sig för att åka på smekmånad...tillsammans med makens bäste vän. En aning udda. Första delen av resan är bara trevlig, men saker och ting blir väldigt underliga när de beger sig till en stuga för att tillbringa de kommande dagarna där.

Under smekmånadens åttande dag, kommer makens bäste vän tillbaka efter att ha legat och solat, bara för att upptäcka att stugan brinner och maken har ett stort sår i huvudet. Senare på kvällen hittas makan död 24 mil (!) från stugan. Hon flyter i 23 cm djupt flodvatten, men på hennes kropp hittar man märkligt nog varken brännskador eller tecken på våld.

Låter det här som början på ett spännande CSI-avsnitt?
Ingen har någonsin kunnat förklara helt vad som hände Christina Moon den 20 maj 1947. Hur började det brinna? Vem slog hennes make Jack i huvudet? Varför förändrades hennes beteende helt plötsligt? (Ö.a. Vänta lite nu, det har det väl inte stått något om? Har författaren glömt något här?) Varför följde Jacks bäste vän Ronald med på smekmånaden? Hur hamnade Christina 24 mil från stugan? Och, framför allt, hur dog hon?
Detaljerna i det här fallet är så vaga att inte ens Jacks och Ronalds vittnesmål ledde någon vart. Vi kommer aldrig att få veta vad som egentligen hände. Men, visst skulle vi vilja se en film baserad på den här historien?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 21:36:35

https://www.reddit.com/r/UnresolvedMyst ... ettlewell/

Jag hittade en tråd på Reddit om det här fallet. Paret hette inte alls "Moon". Christina hette tydligen Mocon som ogift, men som gifta hette paret Kettlewell. Varför slarvar de på Listverse? :x icon
Kahlokatt
 
Inlägg: 19189
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Återgå till Intressanta intressenLogga in