Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-20 15:24:36

Sugna på fler mysterier? Klart ni är! Här kommer en översättning av Top 10 Crazy American Unsolved Mysteries, skriven av sign. Estelle och publicerad på Listverse 17 mars 2020.

Den försvinnande bilen
IMG_0736-Large-e1479844263626-1000x640.jpg

30 december 2019 kallades räddningstjänsten till Gray Whale Cove State Beac i Kalifornien. Ett anonymt vittne hävdade att han hade sett en Lexus SUV köra av en klippa ned i havet. Myndigheterna kallade genast på förstärkning, bl.a. kustbevakningen, och en sex timmar lång sökinsats efter kroppar och bildelar inleddes. Sökningen avbröts efter att havet blev för oroligt och ljuset för svagt. De enda bevis de fann för att en bil hade kört av en klippa var en bilkamerafilm, lite vrakrester och hjulspår i sanden runt klippkanten. Misstankar uppstod om att videon kunde vara fejk, med tanke på att man inte hittade någon bil i vattnet och inga kroppar. Den 16 januari 2020 hörde emellertid ett nytt vittne av sig med en historia som bestyrkte att hen också hade sett en bil fara över klippkanten. Några bildelar kan ha spolats upp på närbelägna stränder, vilket polisen undersöker, men till dags dato har man inte funnit några kroppar och inga bildelar som man säkert kan säga kommer från en Lexus SUV. Inga rapporter om saknade personer eller försvunna fordon har heller kunnat kopplas till incidenten.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-20 15:34:00

Den mänskliga fladdermusen
anaheimbat.JPG

I en incident som påminner om Mothman-berättelserna, åkte en far och hans son längs Briggs Road i Wisconsin i september 2006 när framlyktorna på deras pickup lyste upp en enorm bevingad varelse som flög rakt mot dem. Den livrädda duon kunde inte göra något annat än att vänta på kollisionen, men sekunderna innan varelsen träffade deras deras framruta, gav den ifrån sig ett gällt skri och flög uppåt, in i nattens mörker. Efter mötet upplevde både far och son svårt illamående och var sjuka i åtminstone en vecka. Man känner inte till några fler möten med varelsen, som döpts till The Beast of Briggs Road eller Man Bat, eftersom den hade enorma vingar och påminde om en fladdermus. Fadern hävdade dessutom att varelsen hade gula ögon och flera rader av vassa tänder. Det märkliga mötet togs upp i en bok om övernaturliga händelser i Wisconsin, men exakt vad de två männen såg är än i dag ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-26 22:31:50

Den försvunna staden Urkhammer
index.jpg

Det finns flera berättelser om öar som försvunnit utan ett spår och även om hela samhällen som verkar ha försvunnit över en natt. Sedan finns det rapporter om hela städer som försvinner och knappt lämnar några bevis på att de ens har funnits.

1928 såg den lilla staden Urkhammer i Iowa ut precis som man skulle kunna förvänta sig att en amerikansk småstad vid denna tid skulle se ut. Gräset var klippt, vägarna var välskötta och nya byggnader uppfördes då och då. Men märkligt nog verkade flygfoton tagna i området visa att det inte fanns någon stad på platsen. Fälten var övervuxna och hela platsen såg övergiven ut.
Detta hade kunnat passera som bara ett misstag eller något fel på fotografiet, men sedan kom en rapport från en turist som hade stannat i Urkhammer för att tanka. När han körde iväg, märkte han att ingen bensin hade fyllts på i bilen och körde genast tillbaka till Urkhammer för att få den bensin han hade betalat för...men hur han än körde och körde, kunde han inte nå staden. Efter att han hade fått bensinstopp, gick han ur bilen och vandrade mot staden, som han såg framför sig, men han lyckades inte nå dit.

Det började anlända fler rapporter från folk som hade kört förbi staden. De hävdade att den var övergiven, och undersökningar avslöjade långa rader av obebodda hus. Andra hävdade att de hade sett staden upplösas i tomma intet. Artiklar skrevs i flera tidningar, men i och med börskraschen 1929 glömdes incidenterna bort.

Flera år senare flyttade folk in i området och fann spåren efter staden Urkhammer. Så, var det bara fråga om spökhistorier? Eller fanns det verkligen en stad som försvann bit för bit och tog sina invånare med sig?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-27 14:49:53

Den ostoppbara stalkern
nedladdning.jpg

Att ha en stalker är förmodligen något av det mest otäcka man kan vara med om. Föreställ dig att en person förvandlar din mobil till ett instrument med vilket han kan spionera på dig och spåra minsta rörelse du gör, allt medan han hotar att mörda dig. Tre familjer i Washington var tvungna att uthärda denna mardröm 2007 då en aggressiv person ringde dem dygnet runt och hotade att döda deras barn, far-och morföräldrar, t.o.m. deras husdjur. De fick röstmeddelanden som spelade upp deras samtal med den lokala polisen. Personen beskrev vad de hade på sig eller vad de för tillfället höll på med. Polisen var maktlös och kunde inget göra, eftersom de inte hade några ledtrådar om vem stalkern kunde vara. De misstänkte t.o.m. att familjerna hade hittat på alltihop.
Experter på elektronisk övervakning är emellertid överens om att telefoner kan fjärrstyras, vilket betyder att rapporterna mycket väl kunde vara sanna. Huruvida detta var ett spratt som gått för långt eller en verklig stalker som verkligen ville skada familjerna, kommer nog aldrig att kunna fastställas. Man vet fortfarande inte vem stalkern är.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-30 21:26:06

Fotsteg utan kropp
t_37f3c8d76868453daad0b6b6100c072e_name_file_1280x720_2000_v3_1_.jpg

På Gregg County Historical Museum i Texas finns en hundra år gammal järnkista på andra våningen. Larry Courington, som sitter i bolagsstyrelsen, tillbringar mycket tid med att arbeta som volontär på museet. 2018 berättade han för 14 News att ibland när han är på nedervåningen och arbetar, kan han höra vad som låter som ett barn som springer fram och tillbaka i närheten av kistan.
Courington har också hävdat att han inte var den ende som hade hört dessa fotsteg; andra som arbetar med honom ibland har också hört dem.

Kistan hittades av arbetare nära centrala Longview och när den öppnades, upptäckte man den välbevarade kroppen av en liten flicka. Courington sade att flickan hade varit ungefär 11-12 år gammal. Man tror att hon dog under en ferie på 1880-talet och eftersom familjen inte kunde få med sig kroppen hem till västra Texas, valde hennes familj att begrava henne i en donerad kista. Flickans kvarlevor begravdes senare på Greenwood Cemetery, men kistan skänktes till museet, där den har stått sedan 1980.

Courington har låtit ett "paranormalt team" besöka museet och fick då veta att det finns fem specifika hemsökelser på museet. Det framgick emellertid inte om den lilla flickan var den som springer runt sin hundraåriga kista på museets övervåning.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-30 21:50:05

Är det en fågel, är det en...drönare?
11.jpg

Mystiska föremål identifierade som drönare flygande över Eastern Plains i Colorado ledde till rubriker i december 2019 och sågs även efter årsskiftet 2020. Mellan 6 och 13 januari fick polisen in hela 23 rapporter om drönaraktivitet, men drönarna är fortfarande oidentifierade och man vet inte vem som styrde dem.

Det rapporterades först att en stor grupp drönare flög på ungefär 100 meters höjd över nordöstra Colorado och att de sedan började flyga runt i fyrkantsformationer. Man tror att det var ungefär 17 drönare och att de var aktiva mellan 19:00 och 22:00 på kvällen.
Lokala myndigheter intervjuades, däribland Flygvapnet och Försvarsdepartementet, men ingen kunde svara på varför drönarna dök upp hela tiden.
Drönare har sedan dess setts i Nebraska, Kalifornien och North Carolina, men nu hävdas i media att rapporterna kan ha sitt ursprung i missuppfattningar. De har använt exempel som en pilot som sade sig ha kört på en drönare 2015, fastän det senare visade sig att han hade kört på en fågel. En annan pilot påstod sig ha kört på en drönare nära Heathrowflygplatsen, men det visade sig senare att det bara var en plastpåse.

Nu tycks drönarna nästan ha försvunnit och det är föga troligt att mysteriet någonsin kommer att lösas. Fanns det över huvud taget några drönare? Och om det verkligen hände, varför så många? Och var är de nu?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-31 21:06:26

Houston, we have a problem
index.jpg

2017 avslöjade nyligen släppta dokument att en samlare i Pittsburgh i sin samling bl.a. hade två NASA-datorer från Apollo-eran, samt hundratals band. Banden kan ha haft en länk till okänd information kopplad till utforskandet av rymden, men det kommer vi aldrig att få veta, eftersom NASA beordrade att banden skulle förstöras. Man tror att samlaren, som hade datorerna och banden i sitt garage, dog 2011.

Det sägs att en man som letade efter metalldelar tog kontakt med NASA i december 2015 efter att han hade fått tag på två stora datorer och 325 databand daterade mellan 1967 och 1974. Datorernas märkning visade att de ursprungligen hade tillhört Goddard Space Flight Center. Det är fortfarande inte känt hur datorerna och banden hamnade i ett garage i Pittsburgh, eftersom datorerna var väldigt stora och tunga. Överinspektören vid NASA redigerade all information som var kopplad till namn, adresser och kontaktuppgifter innan dokumenten blev offentliggjorda.
NASAs hävdande att serienumren på datorerna inte matchar deras dokument gjorde att konspirationsteoretiker gick i spinn och de är nu övertygade om att rymdorganisationen hade något att dölja, därav beslutet att förstöra banden. De ifrågasätter nu huruvida samlaren verkligen bara var en samlare, eftersom han hade banden hos sig i över 40 år.
Vad som fanns på bandet kommer förmodligen också att förbli ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-31 21:26:26

Pojken i skorstenen
index.jpg

18-årige Joshua Maddux var en frisinnad person som gjorde upp sina egna regler och som var mycket älskad av familj och vänner. Joshua älskade naturen, gav sig ofta av på vandring och pratade om att en dag ge sig ut på ett riktigt äventyr. Hans brors självmord 2006 tog honom hårt, men han hittade ett sätt att komma på fötter igen. 2008 försvann Joshua emellertid, efter att ha sagt till sin syster att han skulle ut och vandra.

I sju år visste ingen vad som hade hänt Joshua. 2015 bestämde sig Chuck Murphy för att riva sin timmerhydda som inte hade använts på flera år. Nya byggnader skulle uppföras på platsen. Inuti resterna av skorstenen hittades Joshua Maddux kropp. Han låg hoptryckt i fosterställning inne i skorstenen, med benen över huvudet. Stugan, i vilken upptäckten gjordes, stod bara någon kilometer från Joshuas hem.

En obduktion avslöjade att Joshua inte hade några droger i kroppen och man hittade inga synliga skador. Det hela avskrevs som "dödsfall genom olyckshändelse", då obducenten kom fram till att Joshua hade klättrat ned i skorstenen ovanifrån, fastnat och dött av förfrysning. Chuck Murphy tyckte inte att det lät troligt, eftersom Joshua bara hade på sig en tunn skjorta när hans kropp upptäcktes, och resten av hans kläder låg hopvikta bredvid eldstaden inne i stugan. Murphy trodde att det handlade om ett brott och att någon hade tvingat upp Joshua i skorstenen.
Sanningen är fortfarande höljd i dunkel.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-03-31 21:40:26

Nevadatriangeln
index.jpg

Av någon anledning finns det flera olika "trianglar" runtom i världen som verkar vara svarta hål omgivna av mysterier och död. Den mest kända är nog Bermudatriangeln, som sägs ha svalt dussintals fartyg och flygplan.
I Nevada finns en annan triangel, som täcker ett enormt område nära Area 51 (!). Här har över 2000 flygplan försvunnit, till synes i tomma intet, och de flesta har aldrig återfunnits.
Den mest kända historien om en försvunnen pilot och ett försvunnet plan är den om miljardären Steve Fossett, en väldigt erfaren pilot, som försvann vid gränsen mellan Kalifornien och Nevada 2007. Vraket och delar av Fossetts kvarlevor upptäcktes ett år senare. Orsaken till kraschen är ännu okänd, trots massor av teorier, däribland fallvindar. Bland andra försvinnanden i Nevadatriangeln kan nämnas ett B-24bombplan som försvann 1943 och hittades under ytan i en reservoar 1955. 1957 försvann ett annat militärplan och efter utförligt men fruktlöst sökande dödförklarades piloten..men 54 dagar efter kraschen dök piloten upp i Kings Canyon National Park. Han sade att någonting oväntat hade exploderat inuti planet och att han hade kastats ut. Han hade överlevt på att fiska och jaga smådjur till föda tills han till slut hade nått nationalparken.
Det finns flera teorier om varför Nevadatriangeln verkar svälja flygplan, däribland utomjordingar, lävågor, etc., men ännu har man inget klart svar.

P.S. Det finns ytterligare en historia på den här listan, men den handlar om någon som plågar fåglar, så den vill jag inte översätta. /Kahlokatt
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav nallen » 2020-04-01 20:56:48

Kahlokatt skrev:Houston, we have a problem
index.jpg

2017 avslöjade nyligen släppta dokument att en samlare i Pittsburgh i sin samling bl.a. hade två NASA-datorer från Apollo-eran, samt hundratals band. Banden kan ha haft en länk till okänd information kopplad till utforskandet av rymden, men det kommer vi aldrig att få veta, eftersom NASA beordrade att banden skulle förstöras. Man tror att samlaren, som hade datorerna och banden i sitt garage, dog 2011.

Jag skulle gissa att både den här historien och historien om historien är en hoax (två hoaxar?).

Med det sagt finns det en hel del likheter med sånt som faktiskt skedde under förra året, före och i samband med 50 års-jubileet för Apollo-11.
Don Eyles och flera andra auktionerade en del gammal Apollo-memorobilia till olika samlare.
Vidare dök det upp en tidigare okänd Apollo Guidance Computer som restaurerades till körbart skick av en grupp glada frivilliga, det projektet finns dokumenterat här med både text bilder och dryga tjoget youtube-videor. Innehållet har hyfsat hög nerd-faktor och är sannolikt inte särskilt begripligt utan en del kunskaper om elektronik och datorarkitekturer. Delar av samma grupp har även gett sig på Saturn V Launch Vehicle Digital Computer, jag har dock inte följt med i den delen.
I mina ögon är verkligheten här mer fascinerande än olika konspirationsteorier.

EDIT: jag antar att det är många som anser att det är riktigt konstigt att man lägger många timmar oc tusentals dollar på att renovera en 55 år gammal dator som inte kan användas till något "på riktigt" idag.
nallen
 
Inlägg: 17315
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid flodkröken

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 14:06:15

Jag hittade en lista om mystiska personer, men många av dem har jag skrivit om förut, så jag översätter bara delar av listan. Top 10 Mysterious People Who Should Have Movies Made About Them av Lucas Hedinger, postad på Listverse 28 mars 2020.

Ray Gricar
nedladdning (1).jpg

Föreställ dig att en advokat mystiskt försvinner under mystiska omständigheter precis efter att ha ringt ett sista samtal till sin sambo för att berätta var han befann sig. Nästa dag hittas hans bil och mobil övergivna på parkeringsplatsen utanför en antikhandel i en närbelägen stad. Några månader senare hittas hans laptop och hårddisk i en flod. Flickvännen upptäcker att det sista han gjorde på sin hemdator var sökningar på hur man förstör hårddiskar. Inga ledtrådar alls, människan är bara försvunnen. Låter det som en film du skulle se?
15 april 2005 försvann Centre County-advokaten Ray Gricar precis på detta sätt. Femton år senare verkar ingen kunna förklara vad som hände med honom. Vissa tror att han iscensatte sitt försvinnande för att han vilja börja ett nytt liv. Andra säger att han begick självmord, en teori som Gricars f.d. sambo kraftfullt har dementerat.
Gricar dödförklarades till slut i juli 2011, men fallet är fortfarande inte löst. Vi kommer förmodligen aldrig att få veta vad som egentligen hände med Ray Gricar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 14:20:33

The Westfield Watcher
09xp-house-image-superJumbo.jpg

Föreställ dig att ett gift par köper ett drömhus i Westfield, New Jersey. Huset behöver repareras lite, men de planerar att flytta in där med sina tre små barn efter renoveringarna. Det låter väl perfekt?
Men saker och ting börjar snart gå snett. Några dagar före flytten, hittar maken ett märkligt brev i posten. Först välkomnades familjen till området. Sedan fick de veta att huset var övervakat, hade varit det i flera generationer och att familjen inte kunde ana vad som gömde sig i väggarna i deras nya hem. Brevet var undertecknat "The Watcher", Tittaren, och detta var bara början på en otroligt otäck historia.
Westfield Watcher terroriserade husets ägare från 2014 och framåt. Han skickade flera hotfulla brev till männen, kvinnorna och främst barnen, som han kallade "ungt blod." Tittaren beskrev också vilka ödesmättade öden som väntade alla som bodde i huset. Kaos och fasa plågade kvarteret. Utredare, anklagelser och t.o.m. rättsprocesser härjade i ständiga försök att hitta Tittaren. Husets ägare flyttade aldrig in, utan sålde till slut huset med förlust 2019. Tittarens identitet har aldrig avslöjats, men historien skulle passa perfekt som thriller. Skräckfilmen The Watcher från 2016 hade en liknande plot. En mystisk person som kallades "Korpen" skrev brev för att terrorisera ägarna av ett nytt hus. I slutet av 2018 fick Netflix filmrättigheterna till en artikel i New York Magazine om vad som verkligen hände.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 21:34:04

Åttadagarsbruden
jack-and-christina-kettlewell.jpg

Föreställ dig att ett ungt kanadensiskt par gifter sig och bestämmer sig för att åka på smekmånad...tillsammans med makens bäste vän. En aning udda. Första delen av resan är bara trevlig, men saker och ting blir väldigt underliga när de beger sig till en stuga för att tillbringa de kommande dagarna där.

Under smekmånadens åttande dag, kommer makens bäste vän tillbaka efter att ha legat och solat, bara för att upptäcka att stugan brinner och maken har ett stort sår i huvudet. Senare på kvällen hittas makan död 24 mil (!) från stugan. Hon flyter i 23 cm djupt flodvatten, men på hennes kropp hittar man märkligt nog varken brännskador eller tecken på våld.

Låter det här som början på ett spännande CSI-avsnitt?
Ingen har någonsin kunnat förklara helt vad som hände Christina Moon den 20 maj 1947. Hur började det brinna? Vem slog hennes make Jack i huvudet? Varför förändrades hennes beteende helt plötsligt? (Ö.a. Vänta lite nu, det har det väl inte stått något om? Har författaren glömt något här?) Varför följde Jacks bäste vän Ronald med på smekmånaden? Hur hamnade Christina 24 mil från stugan? Och, framför allt, hur dog hon?
Detaljerna i det här fallet är så vaga att inte ens Jacks och Ronalds vittnesmål ledde någon vart. Vi kommer aldrig att få veta vad som egentligen hände. Men, visst skulle vi vilja se en film baserad på den här historien?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-02 21:36:35

https://www.reddit.com/r/UnresolvedMyst ... ettlewell/

Jag hittade en tråd på Reddit om det här fallet. Paret hette inte alls "Moon". Christina hette tydligen Mocon som ogift, men som gifta hette paret Kettlewell. Varför slarvar de på Listverse? :x icon
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-19 16:38:04

Coronatristess? Kahlokatt to the rescue!
Här kommer listan 10 Lesser-known Murder Mysteries That Remain Unsolved skriven av sign. Estelle och publicerad på Listverse 23 januari 2020. Enjoy! :twisted:
(När ni ändå är här, måste jag tipsa om podden Spöktimmen, som handlar om allt som är kusligt. Den är jättebra, spännande och proffsigt gjord.)
VARNING FÖR OTÄCKA DETALJER I DE HÄR BERÄTTELSERNA! LÄS INTE OM DU ÄR KÄNSLIG!


Mord. Bara ordet räcker för att ge dig kalla kårar. Blotta tanken på att vissa människora dödar för skojs skulle kunna vara tillräcklig för att få en att aldrig vilja gå utanför dörren igen. Ingen vill bli offer för en psykopats fantasier. Ingen vill bli skjuten, knivhuggen, strypt, förgiftad eller knuffad från en bro, men skrämmande nog dödas folk på dessa vis världen runt varje dag. De blir skjutna i utbrott av raseri, knivhuggna av svartsjuka, strypta i ett ögonblick av vansinne eller knuffade från en bro när ingen ser på. I efterdyningarna av dessa förfärliga dåd, lämnas familj och vänner i enorm sorg, och polisen arbetar dygnet runt för att finna mördaren. Vissa mordfall löses efter bara några dagar, andra tar många decennier att lösa.
Vissa blir aldrig lösta.

Fallet Arthur "Buddy" Schumacher
IMG_20141101_094938.jpg

Åttaårige Arthur Louis "Buddy" Schumacher var en livlig och glad pojke. Han gick i Lincoln Elementary School i Wauwatosa, Wisconsin, och hade många kamrater. Den 24 juli 1925 hoppade han och någa pojkar från samma kvarter ombord på ett godståg för att lifta till traktens badplats. Det var sista gången någon såg Buddy i livet.
När han inte återvände hem senare samma dag, anmälde hans familj honom saknad. Polisen och folk från trakten genomletade oförtröttligt området i sju veckor. Till slut hittades Buddys kvarlevor bara dryga kilometern från hans hem, delvis dolda under några buskar. Hans kläder hade slitits sönder och han hade en näsduk nedstoppad i halsen. Han hade även blivit våldtagen och lemlästad. Polisens undersökningar ledde så småningom till att man arresterade en luffare i Wauwatosaområdet, men när vittnen senare tog tillbaka sina utsagor, släpptes gan. Ingen annan arresterades för det brutala mordet. Mysteriet är ännu olöst och paret Schumacher fick aldrig veta vem som tog livet av deras ende son.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-19 17:09:54

Fallet Elaine Nix
nedladdning.jpg

1999 var Elaine Nix en helt vanlig artonåring som ringde sin pojkvän Billy i stort sett varje dag. Eftersom hon bodde i Georgia och han i Cleveland i Ohio, gick telefonräkningen snart upp till 75 dollar på bara en månad. Snart blockerade Elaines mor möjligheten att ringa rikssamtal och sade till dottern att hitta på något annat sätt att hålla kontakten med Billy.
Elaine lät sig inte nedslås, utan började köra till Zack's Food Rack för att använda deras betaltelefon, vilket bara kostade 35 cent för obegränsad samtalstid. Paret fick in en rutin där Elaine ringde runt 23:00 och paret pratade ungefär en timme, varefter hon körde hem igen.
Den 20 september 1999 pratade Elaine och Billy i en timme om en campingtur de skulle göra. När de avslutade samtalet, antog Billy att Elaine skulle köra hem som vanlig. Oturligt nog kom Elaine aldrig hem.

Till en början var föräldrarna inte så oroliga, eftersom Elaine ofta sov över hos kompisar och släktingar i stället för att köra hem. När dottern inte dök upp på sitt jobb följande dag, förstod de emellertid att något var fel. Föräldrarna körde till Zack's Food Rack där de hittade hennes bil på parkeringsplatsen; nycklarna satt i tändlåset och fönsterrutan på förarplatsen var nedrullad. På passagerarsätet låg Elaines plånbok och ett paket cigaretter. Elaines mor körde hem bilen, utan att förstå att hon förstörde möjliga bevis.
Efter att Elaine rapporterats saknad av sina föräldrar, satte man upp vägspärrar, medan familjen genomsökte området runt restaurangen. Nio dagar efter försvinnandet, gjorde en person som klippte gräset i en park en tragisk upptäckt: Elaines kropp, naken och nästan helt förmultnad, precis där träden började. Hon hade dödats och dumpats 27 km från betaltelefonen hon brukade använda.

Någon officiell dödsorsak fastslogs aldrig, eftersom kroppen var så förmultnat, men det uppkom teorier om att Elaine Nix kunde ha blivit strypt eller kvävd. En mordutredning startades, men brist på ledtrådar och bevis ledde till att fallet blev kallt efter några år. Till dags dato har ingen blivit arresterad och det är möjligt att Elaines mördare fortfarande går lös.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-19 17:24:08

Fallet Jenny Low Chang

nedladdning (1).jpg


Nittonåriga Jenny Low Chang var student vid San Francisco State University 1977. Hon tog sina studier på stort allvar och bokade en studiesession i bibliotekets källare till vilken hon gav sig av 18:00 den 11 september 1997.
När hennes rumskamrat vaknade följande morgon och såg att Jenny inte hade återvänt till rummet och att sängen var orörd, ringde hon och anmälde Jenny försvunnen. Bara tre timmar hade gått när en av lärarna vid universitetet upptäckte Jennys nakna kropp i läsesalen på fjärde våningen. Hennes huvud bar spår av grovt våld, hon hade flera huggsår och man fann även spår av sexuellt våld. Flera möbler i rummet var trasiga, vilket pekade på att hon hade gjort motstånd, och hennes kläder och böcker hade placerats bredvid kroppen.
Under utredningen påpekades att någon måste ha kommit och låst upp dörren till läsesalen åt Jenny, eftersom den normalt var låst vid 17-tiden på söndagar. 200 personer ur skolans personal och 1 200 inom fakulteten hade nycklar och kodbrickor som kunde låsa upp dörren i fråga. Trots att det fanns flera misstänkta, var det i slutändan bara två som förhördes: en säkerhetsvakt på campuset och en fakultetsmedlem. Vissa var övertygade om att "Zodiakmördaren" var gärningsmannen. Ingenting framkom någonsin av polisens undersökningar och över 40 år senare är mordet på Jenny fortfarande ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-04-19 17:37:25

Fallet Don Henry och Kevin Ives
1056755_w3n3Ti2R.jpg

Den 23 augusti 1987 reste ett godståg genom Alexander i Arkansas när lokföraren såg någonting på spåret framför sig. När tåget kom närmare, kunde han se att det var en kropp. Sedan insåg han att det faktiskt var två kroppar som låg tvärs över spåret, precis framför det framrusande tåget. Föraren försökte desperat att bromsa och tutade oupphörligt, men olyckligt nog körde tåget på kropparna.
En undersökning avslöjade att det var kropparna av 16-årige Don Henry och 17-årige Kevin Ives. Först misstänkte man att pojkarna hade somnat på spåret p.g.a. att de var tungt påverkade av marijuana. Båda pojkarnas föräldrar insisterade emellertid på att en andra obduktion skulle utföras.
Så småningom insåg en obducent att märkena på Don Henrys skjorta härrörde från knivhugg och att Kevin Ives skalle hade krossats, kanske av hans eget jaktgevär.
Några vittnen hävdade att de hade sett en man i militärkläder en vecka före tågincidenten och även samma dag som tåget körde över pojkarna. En teori var att pojkarna hade råkat bli vittnen till droghandel och därför hade mördats.
Polisen undersökte alla möjliga ledtrådar, men kom ingenvart. Än i dag är pojkarnas mördare okänd.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-05-06 21:13:02

Fallet Zigmund Adamski
JS12622983.jpg

56-årige Zigmund Adamski lämnade sitt hem i Tingley nära Wakefield (i West Yorkshire, ö.a.) i juni 1980 och gav sig av till den lokala affären för att handla lite. Han kom aldrig tillbaka.
Man ordnade ett sökpådrag och Zigmunds kropp upptäcktes fem dagar senare i ett kolupplag i Todmorden. Kroppen låg på toppen av en kolhög och var klädd i kostym, men ingen skjorta. Hans plånbok och armbandsur saknades också. Obducenten undersökte flera brännsår på Zigmunds bakhuvud, hals och axlar, men kunde inte komma fram till varifrån de härrörde. Obducenten tyckte också det var underligt att Zigmund knappt hade någon skäggstubb alls, trots att han hade varit borta i fem dagar. Brottsplatsundersökare kom också fram till att en sorts salva hade gnuggats på brännskadorna, men kunde inte avgöra av vilken sort.
Det hela tog en väldigt underlig vändning när en välkänd ufolog i området hävdade att Zigmund hade blivit bortförd av utomjordingar. Dessa spekulationer fick nytt bränsle av polisen som hittat Zigmunds kropp, Alan Godfrey. Godfrey påstod att han personligen hade träffat på ett UFO. Strax efter detta uttalande, lämnade han sitt jobb för att börja en ny karriär som "motivationsföreläsare".

Godfrey hävdade även att Zigmund hade dött av en hjärtinfarkt, men det förklarar inte hur han hamnade på toppen av en kolhög eller varför han låg med ansiktet nedåt som om han hade fallit från ovan.
Trots en noggrann polisundersökning, hittade man aldrig Zigmunds mördare och exakt vad som hände honom är fortfarande ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-05-06 21:25:45

Fallet Frauke Liebs
BB5D4853-6136-46FE-80F0-2137F98121F3-1024x576.jpeg

Spänningen gick att ta på i staden Paderborn i Tyskland i juni 2006, när fotbolls-VM var i full gång. 21-åriga Frauke Liebs följde med en vän till en lokal pub för att se en match mellan England och Sverige. Någon gång under kvällen lånade hon en annan kompis mobilbatteri, eftersom hennes var nästan slut. Innan hon gav sig av vid 23:00, satte hon tillbaka sitt eget batteri i sin mobil och gav sig av hemåt, en sträcka på 1,5 km.

Strax före 01:00 hade Frauke ännu inte dykt upp. Hennes rumskamrat fick ett sms från henne i vilket det stod att hon skulle vara tillbaka senare på morgonen. Frauke kom emellertid aldrig hem och dök heller inte upp på jobbet. Hennes mamma efterlyste henne som saknad samma dag.

Under följande dagar, ringde Frauke till sin rumskamrat fem gånger från fem olika platser i Paderborn. Hon svarade inte på de många frågor hennes rumskamrat ställde, utan upprepade bara att hon snart skulle vara hemma. Under det sista telefonsamtalet, pratade Fraukes syster med henne och sade senare till polisen att Frauke hade svarat "ja" när hon fick frågan om någon höll henne fången. Sedan upphörde samtalen tvärt.
Fraukes kropp hittades nära Lichtenau nästan fyra månader senare. Hennes väska och ägodelar saknades. Kroppen var svårt förmultnad och någon dödsorsak kunde inte fastställas. Polisen kom senare fram till att Frauke hade hållts fången en tid i Nieheim innan hon blev mördad och hennes kropp dumpades. Till en början fanns det fem misstänkta, men alla släpptes utan åtal i brist på bevis.

Mordet på Frauke Liebs är ännu olöst.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-05-28 20:46:20

Fallet Diao Aiqing
50c0c526d94a8163b5e5b97587810ba0.jpg

19 januari 1996 trodde en gatsopare i Nanjing att hon hade fått en försenad julklapp när hon hittade en påse kött i en snödriva vid vägkanten. Hon tog hem den, men blev alldeles chockad när hon började rensa köttet och upptäckte tre människofingrar i påsen.
Kvinnan ringde polisen, som hittade fler likdelar i två andra områden. Det var sammanlagt över 2000 delar, plus ett huvud, armar och ben som hade kokats.
Till slut kom man fram till att kvarlevorna kom från en 19-årig universitetsstudent, Diao Aiqing. Diao försvann 10 januari 1996 efter att ha börjat bråka med andra studenter om användandet av några elektriska apparater. Hon sågs aldrig till igen.
Polisen inledde en omfattande utredning, men än i dag vet man inte vem som mördade Diao eller vad som var motivet bakom det fruktansvärda mordet.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-05-28 21:00:39

Fallet Terry Sutter
index.jpg

Terry Sutter såg fram emot att tillbringa lite tid med sina vänner, först på bio och sedan i den lokala bowlinghallen, 1 september 1973. Först måste han bara avsluta dagens arbeten, bl.a. att klippa en gräsmatta. När han var klar, väntade han förgäves på att hans mor skulle hämta honom. Det slutade med att han promenerade hem. På kvällen var han med sina vänner i Frankfort, Michigan, med strikta instruktioner från sina föräldrar att han skulle vara hemma hos sin farmor senast 23:00.
Nästa dag hörde Terrys farmor av sig och berättade att 15-åringen aldrig hade kommit hem till honom och att han fortfarande inte hade hört av sig.
Terrys föräldrar ringde genast till polisen och anmälde att han hade försvunnit, men poliserna var inte speciellt oroliga, utan trodde att han nog bara gömde sig någonstans för att slippa gå till skolan. Snart fick de emellertid ångra dessa tankar. På eftermiddagen hittade en turist Terrys kropp på en strand i Michigan. Det blev snart tydligt att någon hade tryckt ned honom i sanden tills han kvävdes; hans lungor och ögon var fulla med sand. Dessutom hade flera blåmärken på huvudet och nacken.

Terrys föräldrar var förtvivlade, men bad att media skulle uppmärksamma fallet så lite som möjligt. De lät begrava sin son på Lake Township-kyrkogården, men deras trauma var långtifrån över. Av någon anledning blev Terrys grav hela tiden vandaliserad. Blomkrukor slogs sönder och blommor slets ur. Det gick så långt att Terrys föräldrar till slut lät flytta hans kvarlevor till en omärkt grav.
Det är fortfarande inte känt vem som dödade Terry Sutter eller om mördaren och den som vandaliserade hans grav var en och samma person.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-05-28 21:17:27

Fallet Ida Lowry
index.jpg

Edwin Smith var trött när han gav sig av hemåt genom Milwaukee, Wisconsin, strax efter midnatt den 23 april 1960. När han passerade mellan Clybourn och St. Paul avenues, tyckte han att han hörde någon skrika. Han stannade bilen och lyssnade. Jo, han hörde verkligen hur någon skrek på hjälp från en gränd. Han sprang dit och kunde inte tro sina ögon. En äldre kvinna, senare identifierad som 76-åriga Ida Lowry, låg i gränden täckt av blod och blåmärken. När han försökte hjälpa henne upp, skrek hon av smärta, så han sprang för att ringa polisen i stället. Ida togs till ett sjukhus, men sorgligt nog dog hon en timme senare. Innan hon drog sitt sista andetag, kunde Ida emellertid berätta för polisen att en stor vit man som 'arbetade vid bron' hade tagit tag i henne och slagit henne med ett tungt föremål. Sedan hade han våltagit henne. När han var klar, hade han lämnat henne att dö i gränden.
När man undersökte Idas liv, fick man reda på att hon hade varit en ganska excentrisk enstöring som älskade att rota i soptunnor. Hon hade två systrar, men de hade inte träffat henne på länge. Polisen skyndade på sitt sökande efter misstänkta och identifierade sex män av intresse på bara några dagar, men ingen av dem anhölls någonsin. En 24-årig man tog på sig mordet, men avskrevs snabbt. Under de kommande veckorna frågades flera andra ut, men man fann aldrig Ida Lowrys mördare.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2020-05-28 21:32:53

Fallet Tristan Brübach
Tristan-300dpi-Original-724x1024.jpg

Tristan Brübach var sina föräldrars enda barn. Familjen bodde i Frankfurt i Tyskland, men från femte klass gick Tristan i skola i Sindlingen. Tristans mamma var narkoman och begick tragiskt nog självmord när hennes son bara var tio år.
Tristans farmor flyttade snart in hos honom och hans far för att hjälpa till med att ta hand om den unge pojken. Han tyckte dock att farmodern var tråkig och föredrog att vara ute och promenera i kvarteret till sent på kvällen. När han inte var ute, spelade han videospel eller tog hand om sin kanin. Snart började han emellertid göra uppror för att passa in bland de andra barnen. Han började röka för att verka 'cool', men det hindrade inte andra barn från att mobba honom.

26 mars 1998, ville Tristan inte gå till skolan. Han klagade på ont i ryggen och frågade sin pappa om han inte kunde få gå till doktorn i stället. Fadern trodde honom emellertid inte, utan tvingade iväg sonen. Vid niotiden kom Tristan till skolan. Senare på dagen frågade han läraren om han kunde få gå tidigare eftersom han skulle till doktorn, vilket läraren godkände.
Senaste gången han sågs i livet var i en park i närheten av Frankfurt-Höchst järnvägsstation.

Några av skolkamraterna hittade Tristans livlösa kropp när de var på väg från skolan. De sprang tillbaka till skolbyggnanden för att berätta för lärarna, och strax efter fem på eftermiddagen anlände polisen. Tristans kropp låg i en gångtunnel. Han hade blivit sönderslagen, strypt och hade ett stort hack i halsen. Vid närmare undersökning upptäckte polisen att den unge pojkens testiklar hade avlägsnats och att kött från hans lår och skinkor hade skurits bort. Mordvapnet hittades i närheten (och vad var det då? Ö.a.)
Tre tonåringar sade sig på avstånd ha sett mordförloppet och gav polisen en beskrivning av mördaren, men trots att man tog massor av fingeravtryck, identifierade flera personer av intresse och erbjöd en riklig belöning, är fallet ännu olöst.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20271
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Återgå till Intressanta intressenLogga in