HJÄLP, FÅNGE HOS ASP CENTER!

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: atoms, Alien

HJÄLP, FÅNGE HOS ASP CENTER!

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 12:48:45

Jag vet inte riktigt vars denna tråd ska in, så jag testar här. Är det fel så får ni gärna flytta på den.

Jag är en tjej på snart 21 år, jag har en kompis som har blivit placerad hos ASP Center, det enda boendet i Sverige för dom som har fått diagnosen asperger.

Lika bra att berätta allt från början. Jag fick veta att hon skulle upp till Boden & bo där ett tag, hennes föräldrar ansåg att det var bra för henne, det lät bra. Dom tittade på boendet och hon tänkte att det skulle bli bra där. Dom hade sagt att hon skulle bo där 1 år. Men hennes vistelse där förändrades till ett enda stort helvete. Hon bor där frivilligt. Dvs hon har ingen LVU hon tog sig själv friheten att bo där, då hon såg det som ett alternativ att få komma bort en stund och få flytta hemifrån, för att sedan komma hem och då kunna må gott igen.

Hennes föräldrar har tidigare tvingat henne till psykologer. En psykolog bröt sin tystnadsplikt och ringde hem och berättade att hon ljugit om en massa saker, t.ex. att hon blivit mobbad i skolan. Hon sa att hon inte hittat på, det intygade hennes mamma även för psykologen. Jag som känt henne hela livet vet exakt hur hon haft det. Det hon sa var sant.
Sen den dagen vägrar hon träffa en psykolog igen.

Åter till ASP center, där hon brukar prata med mig en hel del. En gång så ringde hon och hade rymt därifrån. Hon lyckades ta sig till Luleå där polisen hämtade upp henne. En annan gång tänkte hon fly till Luleå med cykel för att sedan ta tåget. Kort efter hämtade personalen upp henne. Hon får bo med olika personal som vaktar henne 7 dagar i veckan.

Emellanåt så tvingar dom henne att göra saker som hon inte alls känner för att göra och då blir dom arga. Hon försöker prata med sina föräldrar om att hon vill därifrån för att hon inte trivs, dom säger bara att det är rätt åt henne, att hon förtjänar det. Att hon själv satt sig i den sitsen, att det är hennes eget fel att hon är där.

Ingen annan än jag just nu verkar vilja hjälpa henne. Jag försöker göra så gott jag kan, men ensam så kommer det inte fungera då jag har erfarenhet av soc och andra myndigheter och jag vet hur dom försöker kringå allt man säger och inte göra ett skit. Det är socialen som har satt henne där då dom saknar resurser i hemkommunen ÅSELE. Det finns inga anpassade boenden eller någonting, samtidigt säger hon sig själv varken vilja ha eller behöva hjälp.

Jag tänkte först att det kan bara inte vara sant, men hon är livrädd för att vara ensam och hennes enda kontakt utåt är just nu via mej.

Jag ordnade en skjuts åt henne så att hon kunde ta sig till tåget i Boden. Men personalen kom efter henne, han stod på busstationen och väntade på henne, hon låtsades som ingenting. Medans han skrek åt henne att lägga på luren, hon satt då i telefonen med mig. Sedan så sprang hon runt runt runt för att kunna kliva på tåget. Hon sprang fram till lite folk och sa "ser någon som står bakom mig med svart keps? Han förföljer mig, jag vet inte vem det är" Dom sa att hon kunde stå där med dom, sen klev hon på tåget och kom sedan hem till mig. Men på vägen ringde hennes mamma henne och tvingade henne att berätta var hon var. Hon vägrade. Men efter att ha varit på rymmen så lovade hennes föräldrar att hon skulle få komma hem. Det trodde hon på, men dom tvingade henne tillbaks till boden. Personalen kom och hämtade upp henne.

Varje kväll tvingar dom av henne internet, men hon måste ge dom de frivilligt dom får inte bara ta det. Dom har försökt att ta hennes mobil flera gånger om. Men hon vägrar lämna ifrån sig den. Går hon ur rymmet så tar dom hennes internet, dom har tagit massor av saker av henne. Hon får inte ens ha alvedon. ALLT dom anser är farligt låser dom in.

Dom avlyssnar hennes rum, så hon slog bort manicken, gömde den i huset. Det tog veckor innan dom märkte det, sedan satte dom in en ny. Den slog hon också bort. Dom blev allt hårdare och hårdare där, dom är så funtade att dom inte ens ger henne en bekväm säng att sova i. Dom gav henne en säng, men hon tyckte den var så hård och det sa hon till dom. Så då plockade dom bort sängen och sa till henne att hon får sova på golvet. Sedan dess har hon gjort det.

Hon har försökt ta sig därifrån på alla sätt, men dom hittar bara på sätt att hitta henne. Hon har försökt ta sitt liv för att hon anser att ingen kommer hjälpa henne. Hon är deprimerad över att bo där. Dom åkte in på akuten och sen dess har hon inte gjort några flera försök. Dom tvingar henne till en psykolog. Men hon vägrar. Dom har inte lyckats få dit henne ännu för hon har vägrat hela tiden. Hon har försökt polisanmäla boendet, men dom säger bara "Asp är det bästa stället att bo på, du hittar bara på, du har det bra där"

Hon vägrar att sova på nätterna. Dom som bor där tycker ASP är jättebra! En som har bott där har bott där i 10 års tid, hon är 30. Min kompis är livrädd att behöva sitta där så länge. Så hon har frågat dom även innan rymningen hur länge hon kommer att bli kvar. Dom har sagt i några år kanske. Dom säger sedan kanske 7 år. Dom ändrar sig hela tiden.

Hon blev så less, så då planerade vi in en ny rymning.

För att hon skulle få vara ifred så smetade hon olja & kakao på dörrhandtaget, hon tänkte även att då kommer dom kasta ut henne. Dom stod och pratade utanför. Dom gav henne en rejäl utskällning och sade att om man gör så på ASP så blir man utkastad, dom frågade varför hon gjorde så. Hon har slutat prata med dom, hon har inte sagt ett ord på flera veckor nu. Inte till dom iallafall. Dom trodde allvarligt talat att hon smetet avföring på handtaget, för när personalen kom upp så vaknade hon av att dom skrek "vafan är det här?" Kort efter det fick hon sin utskällning.

Hon tänkte WOW! Perfekt sätt att komma härifrån, men dom bevakar henne bara hårdare och hårdare. Går hon ut så följer alltid personalen efter henne, är hon inne på toan enligt personalen förlänge (10-30min) så bryter dom upp toadörren.

Dom rusar bara in i hennes rum och ställer sig och stirrar på henne och sedan går dom iväg. Min kompis är 18 är, myndig "är där frivilligt" men hon får inte lämna boendet. Hon har försökt på vanliga vis men inget fungerar.

Hon testade sedan att göra ännu fler hyss, hon hällde olja över deras golv. Så när dom kom ut så halkade dom i det. Hon smetade socker lite varstans på alla handtag. Vi funderade seriöst på att limma igen fönstren. När hon sedan kom ut samma morgon så stod föreståndaren utanför. Han puttade henne och sa att hon ska städa upp. "Gör man så blir man bara kvar längre på ASP, det hjälper inte att göra fällor! Städa upp det där och ta bort skiten på handtagen" Hon stenvägrade. Hon har inte städat upp. Hon gick bara och gjorde flera saker. Bara för att jävlas med dom och kunna hålla humöret uppe.

Dom har inte sagt ett knyst till hennes föräldrar. Allt dom säger till dom får hon reda på då hon får en utskällning. Hon fick inget straff för det hon gjorde, dom skrev bara lappar att hon skulle städa upp. Men dom rev hon bara sönder. Dom säger bara "Du måste prata med oss, annars kan vi inte hjälpa dig" Men hon vill inte heller ha hjälp, hon vill bara komma hem. Hon ringde hem till sina föräldrar en gång och sa att hon kände sig övervakad. Hon berättade om vad som händer. Hennes mor pratade med ASP. Som kom skällde ut min kompis som bor där, "VI HAR REGLER HÄR PÅ ASP!" "Vi måste följa med er så inte någon börjar bråka med andra boenden"

Så allt hon säger får hon bara skit för. Vi fick en nylig rymning att gå igenom, den skulle vara totalt säker, men dom spårade hennes mobil på något sätt. Dom har aldrig haft den så dom kan inte ha gjort någonting med den Kort efter rymningen fick hon även ett sms där det stod,
"ska jag ringa din mamma eller gör du det själv?" Polisen kom och hämtade henne, nu bevakar dom henne dygnet runt. Dom har tagit hennes internet, men dom vet inte att hon har en i reserv, dom har bara ett tomt skal. Så hon plankade in på ett nätverk. Dom har sagt nu att om hon pratar i telefonen så tar dom den av henne.

Att rymma kommer inte hjälpa henne, hon kan bara ta sig därifrån nattetid. men det kommer inte gå nu då dom ändå bevakar henne, men hon kan inte leva så. Jag har försökt få hjälp, ringde BRIS för att se om dom kan hjälpa mig, för socialen är helt omöjlig, dom skickade mig till nationella hjälplinjen, där jag blev hänvisad till Länsstyrelsen som tycker ASP är ett bra boende, dom hänvisar mig till SOCIALEN. Men min kompis vet inte ens vad hennes sekreterare heter, så det är svårt då. Hon säger att hon inte brukar träffa folk från socialen innan. Bara hennes föräldrar. Socialen lyssnar INTE på mig som enskild person. Dom skiter i allt, när jag gick på soc där så fuskade dom extremt med pengar och papper, anmälningar emot mig rev dom bara sönder. Länsstyrelsen lyssnade inte heller.

Jag frågade även henne hur hon fick sin diagnos, dom sa "psykologen ringde hem" Men det ska man ju ha papper på säger jag, hon själv säger att hon inte sett några. Hon har försökt hitta ett eget boende, men gör hon det så tänker personalen bara hämta henne. Det ska vara ett frivilligt boende, men man får ju inte gå, då är det inte frivilligt. Den hjälp man får ska leda till något possitivt och man ska ha rätten att påverka sin egen hjälp. Hon har bett om praktik, hon får 2h i vecken. Det är allt. Resten av tiden får hon bara sitta instängd. Det fanns en tjej där som hon hade en bra relation till, hon gav sitt nummer till personalen. Men dom vägrade ge henne det. Så vi ägnade timmar åt att hitta det.

Igår på boendet stängde dom av strömmen, dom har tagit hennes internet, dom är ute efter hennes mobil, soc har hotat att ta föräldrarnas vårdnad och sätta henne på ungdomsanstalt. Men föräldrarna vet inget om att sånt blivit sagt. Föräldrarna tror inte heller på henne och inte heller bryr dom sig. Personalen på ASP center dom gör allt för att bryta ner henne och se till att hon inte har några kontakter alls. Snart kanske vi mister kontakten helt. Utan kontakt så kommer hon tro att allt är kört och jag vill inte leva med tanken på att hon inte finns mer.

SNÄLLA SNÄLLA! KAN INTE NÅGON HJÄLPA MIG?
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav ling0n » 2009-08-26 13:01:10

Har du haft någon kontakt med hennes föräldrar?
Senast redigerad av ling0n 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
ling0n
 
Inlägg: 478
Anslöt: 2007-07-02
Ort: Uppsala

:(

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:04:34

Nej det har jag inte, jag tänkte ta kontakt igår. Men dom kommer INTE att lyssna. Min kompis är rädd för att få mer skit än vad hon redan har. Det är ju hennes föräldrar som påstår att allt hon säger bara är lögn, jag känner föräldrarna sen innan och henne sen mycket ung ålder. Så jag vet att dom inte kommer att lyssna heller.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav Den förfärlige snömannen » 2009-08-26 13:06:01

Det var en märklig historia. Hur kan det komma sig att polisen hämtat henne om det inte är LVU? Man är inte heller tvungen att följa med en "vårdare" eller vad de nu kallas. Det är bara att gå iväg. De har ingen rätt att hindra henne från att lämna boendet. Hon kan gå rakt ut genom dörren när personalen ser på utan att de har rätt att göra något.
Senast redigerad av Den förfärlige snömannen 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Den förfärlige snömannen
Inaktiv
 
Inlägg: 1871
Anslöt: 2009-05-30
Ort: Göteborg

Inläggav Inger » 2009-08-26 13:09:32

Herregud! :shock: Blir mållös och vet inte vad jag ska säga.

Om du kollar den här tråden hej-jag-har ... 10520.html så finns ett liknande fall, fast med LVU.

Har även hört privata skildringar av såna här vårdhem (kan t o m vara samma) som bekräftar att de inte har en susning om hur man behandlar aspergare och att varje försök att bli få mänslig behandling slutar i prestigekamp och försök att knäcka till varje pris.

Känns som det är dags att uppmärksamma media även på detta fall så att såna här absurda övergrepp kommer fram i ljuset. Är det ok om jag provar att kontakta Uppdrag Granskning? Kan förstås inte garantera att de är intresserade men det skadar ju inte att höra sig för.
Senast redigerad av Inger 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Inger
Inaktiv
 
Inlägg: 17333
Anslöt: 2006-06-30

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:09:44

Både personal & POLIS har hämtat henne, far hon långt så kommer polis. Har man LVU så får ju inte boendet hämta henne. Vilket boendet har gjort Hon har ju försökt gå men dom hämtar henne bara, varje gång dom går ut så håller dom fast henne i armen. Hade hon kunnat gå så hade hon gjort det.

Hon har heller inte gjort ngt för att kunna ha LVU.

Vi har redan testat att bara gå, det fungerar INTE. Det är ett frivilligt boende, men hon får ju inte gå.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Re: HJÄLP, FÅNGE HOS ASP CENTER!

Inläggav Savanten Svante » 2009-08-26 13:10:14

Kringelhora skrev:Jag är en tjej på snart 21 år, jag har en kompis som har blivit placerad hos ASP Center, det enda boendet i Sverige för dom som har fått diagnosen asperger.


Enda boendet?
Senast redigerad av Savanten Svante 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Savanten Svante
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 10005
Anslöt: 2007-03-13
Ort: Utility muffin research kitchen

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:11:55

Jag har frågat min kompis om uppdrag granskning, hon säger JA GÖR DET :D

Allt som kan hjälpa henne är värt att försöka. tack så hemskt mycket.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Re: HJÄLP, FÅNGE HOS ASP CENTER!

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:13:40

Savanten Svante skrev:
Kringelhora skrev:Jag är en tjej på snart 21 år, jag har en kompis som har blivit placerad hos ASP Center, det enda boendet i Sverige för dom som har fått diagnosen asperger.


Enda boendet?


Det där är ett forum, Inget boende!

Det ska tydligen bara finnas ett enda boende för aspergare, som får bo som hon gör. Annars är det bara anstalt. Men hon har inget gjort så där kommer hon aldrig hamna
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav carl » 2009-08-26 13:14:53

Jag skulle försöka kontakta myndighet ovanför aspcenter och leta sig uppåt och ställa frågorna först.
Lokaltidningarna här NSD och NK skulle nog skriva om det, tar man kontakt med en reporter så fixar de ju alla frågor.
Senast redigerad av carl 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
carl
 
Inlägg: 2609
Anslöt: 2009-07-01

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:18:30

carl skrev:Jag skulle försöka kontakta myndighet ovanför aspcenter och leta sig uppåt och ställa frågorna först.
Lokaltidningarna här NSD och NK skulle nog skriva om det, tar man kontakt med en reporter så fixar de ju alla frågor.


Jag trodde till en början att skämtade, jag trodde inte det kunde vara sant, men jag har ju hört. Jag brukade sitta med henne i mobil nästan dygnet runt. Några få timmar är det tyst då man ska sova.
Men media kan ju vara värt ett försök iallafall. :)
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav weasley » 2009-08-26 13:22:21

Det här låter som ett sånt vansinnigt övergrepp att jag har svårt att tro på det. Jag förstår faktiskt ingenting.
Senast redigerad av weasley 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
weasley
 
Inlägg: 9949
Anslöt: 2007-04-18
Ort: eth0

Inläggav carl » 2009-08-26 13:24:25

Det finns ju ett lvu hem för tjejer i sävast i närheten av aspcenter. Det låter mer som att det skulle utspelas där.
Senast redigerad av carl 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
carl
 
Inlägg: 2609
Anslöt: 2009-07-01

Re: HJÄLP, FÅNGE HOS ASP CENTER!

Inläggav Inger » 2009-08-26 13:25:16

Kringelhora skrev:
Savanten Svante skrev:
Kringelhora skrev:Jag är en tjej på snart 21 år, jag har en kompis som har blivit placerad hos ASP Center, det enda boendet i Sverige för dom som har fått diagnosen asperger.


Enda boendet?


Det där är ett forum, Inget boende!

Här blev det nog ett litet logistiskt missförstånd. Länken till forumet är en permanent del av Savanten Svantes signatur och inget som hade med hans fråga att göra.

Det ska tydligen bara finnas ett enda boende för aspergare, som får bo som hon gör. Annars är det bara anstalt. Men hon har inget gjort så där kommer hon aldrig hamna

Det finns ju gruppboenden för aspergare lite här och där i landet, men kanske inte så mycket i norra delen. Och alla är inte specialiserade på just AS.
Senast redigerad av Inger 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Inger
Inaktiv
 
Inlägg: 17333
Anslöt: 2006-06-30

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:25:39

weasley skrev:Det här låter som ett sånt vansinnigt övergrepp att jag har svårt att tro på det. Jag förstår faktiskt ingenting.


Du får tror vad du vill, jag kan inte tvinga folk att tro. jag ber bara om hjälp!
Det är klart du blir chockad kanske, men sånt här händer! Vare sig du vill tro det eller ej. Det är upp till en själv om man väljer att se eller blunda.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav Alien » 2009-08-26 13:27:25

Antar att det är detta boende som avses:

ASP Center är en nationell resurs för människor med Asperger, ADHD, (Damp) och liknande funktionshinder.

På ASP Center får unga människor med Asperger, ADHD, (Damp) och liknade funktionshinder hjälp till ett värdigt och mer självständigt liv. Stor vikt läggs vid att gästen ska lära sig mer om sig själv och sitt funktionshinder.

Våra kunder är kommuner och landsting i hela landet som själva inte kan erbjuda de insatser som behövs. Vi arbetar i team runt den enskilda gästen och till teamet knyts de resurser som krävs. Arbetssätt och bemötande anpassas efter varje unik individ.

Metoderna är kognitivt orienterade och baserar sig på mer än 25 års arbete med människor som har neuropsykiatriska funktionshinder.

Boende formerna är anpassade för människor med Asperger, ADHD, (Damp) och liknande funktionshinder
Senast redigerad av Alien 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46168
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Re: HJÄLP, FÅNGE HOS ASP CENTER!

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:27:40

På så vis förstår jag. Allt vi vill är bara att hon får komma hem och leva.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:28:45

Det är precis det boendet hon är på.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav Inger » 2009-08-26 13:44:54

Uppdrag granskning hade bara telefontid mellan 10-12 och växeln sa att det brukar vara svårt att komma fram och rekommenderade att mejla istället. Kan jag kopiera din berättelse och skicka till dem? Är din kompis lika gammal som du (alltså myndig)?

Tänkte passa på att uppmärksamma dem på opterons fall också, så att de får mer att bita i om de skulle vilja. Två likartade fall ger också mer tyngd åt problemet än ett.
Senast redigerad av Inger 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Inger
Inaktiv
 
Inlägg: 17333
Anslöt: 2006-06-30

Inläggav Den förfärlige snömannen » 2009-08-26 13:47:57

Kringelhora skrev:Både personal & POLIS har hämtat henne, far hon långt så kommer polis. Har man LVU så får ju inte boendet hämta henne. Vilket boendet har gjort Hon har ju försökt gå men dom hämtar henne bara, varje gång dom går ut så håller dom fast henne i armen. Hade hon kunnat gå så hade hon gjort det.

Hon har heller inte gjort ngt för att kunna ha LVU.


Så hon har inte LVU men polisen hämtar henne ändå? Var hon myndig vid det tillfället?

Kringelhora skrev:Vi har redan testat att bara gå, det fungerar INTE. Det är ett frivilligt boende, men hon får ju inte gå.


Det låter rätt så olagligt att de gör så. Det borde ni kunna sätta dit dem för.
Senast redigerad av Den förfärlige snömannen 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Den förfärlige snömannen
Inaktiv
 
Inlägg: 1871
Anslöt: 2009-05-30
Ort: Göteborg

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:48:09

Inger skrev:Uppdrag granskning hade bara telefontid mellan 10-12 och växeln sa att det brukar vara svårt att komma fram och rekommenderade att mejla istället. Kan jag kopiera din berättelse och skicka till dem? Är din kompis lika gammal som du (alltså myndig)?

Tänkte passa på att uppmärksamma dem på opterons fall också, så att de får mer att bita i om de skulle vilja. Två likartade fall ger också mer tyngd åt problemet än ett.


Du får jättegärna sända min berättelse, jag har kontaktat tidningen. Min kompis är 18. Tack så himla mycket.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav Kringelhora » 2009-08-26 13:55:35

Den förfärlige snömannen skrev:
Så hon har inte LVU men polisen hämtar henne ändå? Var hon myndig vid det tillfället?

Kringelhora skrev:Vi har redan testat att bara gå, det fungerar INTE. Det är ett frivilligt boende, men hon får ju inte gå.


Det låter rätt så olagligt att de gör så. Det borde ni kunna sätta dit dem för.



Både polis & personal har hämtat henne, hon har inte LVU. Hon har ingen kontakt med soc. Bara hennes föräldrar, har man LVU och är 18 så har man kontakt med socialen. Sedan får bara polis hämta. Personalen har hämtat henne med. Dom ser till att hon inte ska kunna rymma igen. Hon är där frivilligt. Men hon får ju inte gå, hon har ju inte LVU. Min syster har haft LVU så jag kan allt om det. LVU fråntar föräldrar ansvar, men det är ju det, föräldrarna som vill att hon ska vara där också. Dom säger att det är bra för henne och att hon förtjänar det. Att det är rätt åt henne

Hon har testat att polisanmäla, men dom säger bara att det är det är ett bra ställe att bo, dom säger "nämen inte ska du anmäla dom, det tror vi inte på. Det är bra att bo där" Hon är myndig, det var hon även innan hon kom dit. Det ett frivilligt boende, men problemet är ju att dom inte släpper henne.
Senast redigerad av Kringelhora 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Kringelhora
 
Inlägg: 239
Anslöt: 2009-08-26

Inläggav Den förfärlige snömannen » 2009-08-26 14:12:05

Kringelhora skrev:Både polis & personal har hämtat henne, hon har inte LVU. Hon har ingen kontakt med soc. Bara hennes föräldrar, har man LVU och är 18 så har man kontakt med socialen. Sedan får bara polis hämta.


Varför får polisen hämta henne? Det brukar de väl inte få göra utan vidare? Detta luktar rättsövergrepp lång väg.

Kringelhora skrev:Personalen har hämtat henne med. Dom ser till att hon inte ska kunna rymma igen.


Tar de tag i henne så är det under normala omständigheter ett brott.

Kringelhora skrev:Hon är där frivilligt. Men hon får ju inte gå, hon har ju inte LVU. Min syster har haft LVU så jag kan allt om det. LVU fråntar föräldrar ansvar, men det är ju det, föräldrarna som vill att hon ska vara där också. Dom säger att det är bra för henne och att hon förtjänar det. Att det är rätt åt henne


Låter inte som föräldrarna är riktigt kloka heller.

Kringelhora skrev:Hon har testat att polisanmäla, men dom säger bara att det är det är ett bra ställe att bo, dom säger "nämen inte ska du anmäla dom, det tror vi inte på. Det är bra att bo där" Han är myndig, det var hon även innan hon kom dit. Det ett frivilligt boende, men problemet är ju att dom inte släpper henne.


Säger poliserna så? Det var något av det jävligaste jag hört... Om du kan skaffa en liten bandspelare och få dem att säga så igen kan ni sätta dit fanskapen. De måste ta emot anmälan. Det går att skicka in en skriftlig anmälan med posten, då måste de åtminstone diarieföra och spara den. Det bör ge er möjlighet att bevisa eventuellt tjänstefel från polisen om de ignorerar anmälan. Om de inte slänger den men det vore ett ganska grovt brott...
Senast redigerad av Den förfärlige snömannen 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Den förfärlige snömannen
Inaktiv
 
Inlägg: 1871
Anslöt: 2009-05-30
Ort: Göteborg

Inläggav Hemlig » 2009-08-26 14:20:32

Hör a dig till tidningen typ aftonbladet, och skapa en debatt! Tror folket och media skulle reagera en hel del!
Senast redigerad av Hemlig 2011-05-04 21:06:51, redigerad totalt 1 gång.
Hemlig
 
Inlägg: 283
Anslöt: 2008-06-24
Ort: Skövde

Återgå till Att leva som Aspergare



Logga in