Fallet Jani Schofield - "född med schizofreni"

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Fallet Jani Schofield - "född med schizofreni"

Inläggav kiddie » 2018-10-09 22:17:58

Jani är en numera tonårig tjej som var mycket i media förr, som "född med schizofreni". Det fanns en del filmer med henne bl a dessa:

Janis tidiga barndom:

https://youtu.be/09ichWZ8wD0

Janis sena barndom:

https://youtu.be/61GmUYCzCzU

Har även varit med på Oprah:

https://youtu.be/vJpiAQThmFA

Hon är en ovanlig tjej med hjärnan på högvarv, men det har från början ifrågasatts om hon har just schizofreni. Båda föräldrarna hävdar det och båda har skrivit varsin bok.

Jani har en lillebror, Bodhi, som har autism. Mamman försökte få det till att han också har schizofreni men det var inte lika framgångsrikt.

Numera har intresset för dessa barn svalnat, men mamma Susans kanal finns på Youtube om hur framförallt Jani har det idag, men även Bodhi. Det är enligt mångas mening barn som blivit emotionellt misshandlade och gravt övermedicinerade för "deras egen trygghets skull". Säga vad man vill, men barnen är inte desamma. Jani har inte bara tappat sin hyperaktivitet men även sin lyster, och verkar ha tappat sina uppmätta 160+ IQ-poäng, sluddrar och båda barnen vacklar ibland, troligen pga stark antipsykotisk medicinering.

Jag såg de första filmerna om barnen, men att se dem idag och nu, chockade mig verkligen. Man undrar hur föräldrarna tänker. De är skilda nu.

Mamma Susans kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCt6iaf ... BDQ/videos
kiddie
 
Inlägg: 12596
Anslöt: 2013-02-23

Fallet Jani Schofield - "född med schizofreni"

Inläggav Handy » 2018-10-11 10:23:19

Tänkte först inte kommentera. Ja det är en tydlig skillnad på de båda barnen mot hur de var förut, oerhört tragiskt. Jag har för mig att jag sett Jani på Dr Phil för länge sedan, då var hon i sin tidiga barndom vill jag minnas.

Och jag håller med dig om att medicinerna verkar ha skadat barnen (framförallt antipsykotika får hjärnan att atrofiera/minska i volym). Jani ser idag mycket skelögd ut såsom folk som varit med i kraftiga bilolyckor kan bli.

Sorgligt är vad det är, man kan hoppas att hela psykiatrins ECT och kraftigt giftiga psykofarmaka skrotas. Men det ligger så mycket pengar i den branschen att det alltid kommer att fortsätta. Var inte länge sedan psykiatorer tyckte att det var en bra ide att lobotomera folk eller använda insulinchocker.
Handy
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 150
Anslöt: 2018-06-20

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in