Aspergerkamp, forskning om AS m m [avdelad tråd]

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Aspergerkamp, forskning om AS m m [avdelad tråd]

Inläggav Titus » 2017-05-31 1:43:11

Vissa ASD-personer verkar som regel inte förstå vikten av en egen politisk kamp för sitt eget värde gentemot andra människor.

Ni ser er som patologiserade UFOn som ska granskas, mätas, gentestas, medicineras, och exlkluderas från samhället.

Ni måste föra en egen kamp så som andra minoriteter för acceptans.

Det värsta med det hela är dock att ni straffar andra med ASD indirekt. Men ni straffar även er själv hårt. Att se sin personlighet som något patologiskt (sjukt) som ska mätas och testas till och med när det är helt absurt kommer aldrig att bli lycklig, utan alltid avsky sig själv.

Vem fan vill leva med en patologisk personlighet? D.v.s "mitt sätt att vara, min personlighet är en sjukdom egentligen". Nä, psykiatrin och samhället i övrigt har indirekt nog lett till en del självmord p.g.a. detta nazistiska arv som lever kvar inom vissa grenar av medicin.

De naivaste grupperna är de som utrotas först av majoriteten.

Alien: Tråden avdelad från finns-ett-autistiskt-utseende-t3899-312.html
------------
Nyttig läsning: Forumregler | Netikett
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 2:26:20

joey_truelove skrev:Fast är det inte så att ju mer man gör det till att utkämpa en kamp ju mer utmärker man sig också? Blir inte risken då att man antingen blir till måltavlor/ hatobjekt eller gör att andra känner sig tillkortakomna?

Jag tycker att du drar rätt långtgående växlar på vad vi pratar om här och jag kan ana ett mått av ideologi eller politiserande - vilket inte behöver vara dåligt på något sätt men kan begränsa alternativen och därmed möjligheterna till faktisk utveckling.

Det är inte så konstigt att personer med olika begåvningar går att känna igen utifrån. Och vi människor har väldigt förfinade sinnen att upptäcka detaljer hos andra, ibland så små att de faktiskt inte ens är mätbara. Men vi kan varken förändra vår natur eller sättet vi ser ut på hur gärna vi än vill det.


Denna kamp är absolut nödvändig. Annars blir resultatet för den utsatta gruppen katastrofalt. Patololiserrde utgör en grepp som kan diskrimineras och utsättas för förtryl. Det hela som gör det extra allvarligt är att det går genom medicinens led och därigeno m lagitimeras. Du får tänka ur ett framtidsperspektiv.

Ja det gör ja. Korrekt. Det här är politiskt viktigt. Alla diskussioner som handlar om i slutändan handlar om våld, övergrepp och förföljelse mår samhället av bra av att inte höra. Så som nazism t.ex.

Det är mycket man kom fram till kunde mäta under rasforskningens glada dagar. Ändå görs det inte. Vaför? För det är rasism och kollektiv bestraffning av hela grupper.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 2:34:34

joey_truelove skrev:
Titus skrev:
ankhat skrev:Bra rutet, honeypie81! :-)Happy

Visst är det skillnad på att undersöka "kortskallar" och "långskallar" och påstå att vissa s.k. raser (skallformer) skulle vara bättre än andra, och att diskutera inom aspie-kretsen om de eventuella bakomliggande genetiska variationerna också kan tänkas ge upphov till specifika utseendevariationer.


Det är ju exakt det ni påstår. Här letar man patologiska inslag som inte förekommer för att binda dessa till "lägre fungerande" människor som det så fint heter. Det är frenologi. Läs på lite.

Jag tror att problemet är att många med ASd ser sig själva som "lägre stående" (eller ja "lägre fungerande :roll:) på något vis, och därför förtjänar övergrepp som dessa.

Och till sist. Sluta dra rasistkortet. En paradox blir att medicinska och psykiska skillnader kan finnas mellan raser. Se bara på hur olika substanser verkar.

Det handlar snarare om att ni ser er någon slags "submänniskor" där alla experiment är okej och politiskt korrekta.

Rasism handlar inte bara om rasforskning utan de ideal som fanns på den tiden och som lever kvar (inom psykiatri bl.a.). Andra områden var frenolgi, psykiatri (såklart), medicin och i statliga institutioner.

Asperger = inget körkort som Transportstyrelsen bara hittade på "sådär från ingenstans" om någon minns det. Sådana saker kommer av en struktur och strukturer kommer från historia.

Att ASD-personer utsättas för diskriminering och en form av rasism är lika självklart som att vatten är vått.

Jag tror ni talar förbi varandra på något sätt. Det är lätt att man använder frenologi lite som en lögndetektor och litar blint på att mått si eller så skulle per automatik innebära något som kunde vara negativt för den uppmätte.

Men frenologi behöver inte enbart användas av de som utger sig för att tillhöra normen för att skilja ut de onormala. Det kan användas för att bättre förstå varför och på vilket sätt vi är skapade olika om man har den avsikten.

Över lag är vi människor rätt rädda för all form av biologi som går att lägga på vår egen art, då vi inte vill bli påminda om att vi är en varelse bland andra och att det biologin fastslår kan verka rätt kantigt och kategoriskt generaliserande.

Vi AS:are brukar kunna isolera våra personliga känslor och se på något utan att värdera. Kanske det är just det vi skulle behöva göra här. Lätt annars att man drar historiska paralleller och förutsätter att vi som art inte har förmågan att förändra oss och lära oss.


Inte omöligt. Jag tänker snabbt ibland :)

Visst KAN frenologi användas till bra saker. Men det kan också leda till förtryck, och gör oftast så. Rasforskning osv KAN också leda till bra saker o.s.v. Men det är inhumant och en stark rörelse politisk har gjort att man lagt ned.

Patologiserade har ingen egen stark rörelse (jämför med ASAN i USA) i Sverige och därav den politiska utvecklingen.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 2:56:31

Jag anser att forumet bör stänga denna tråd. Man har ett förbud mot rasism, nazism och så vidare. Varför inte konsekvent vara mot detta, åtminstone för gruppen som utgör gruppens egna medlemmar.

Ämnet för denna tråd bottnad i samma förtryckande människofientliga idéer och är indirekt för publikt identifierade av patologiserade. Indirekt nazism. Förstår absoult avsikten med tråden dock. Kallar ingen ingen nazist eller så :-)Happy
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 3:13:18

joey_truelove skrev:Men frenologi behöver inte enbart användas av de som utger sig för att tillhöra normen för att skilja ut de onormala. Det kan användas för att bättre förstå varför och på vilket sätt vi är skapade olika om man har den avsikten.

Över lag är vi människor rätt rädda för all form av biologi som går att lägga på vår egen art, då vi inte vill bli påminda om att vi är en varelse bland andra och att det biologin fastslår kan verka rätt kantigt och kategoriskt generaliserande.

Vi AS:are brukar kunna isolera våra personliga känslor och se på något utan att värdera. Kanske det är just det vi skulle behöva göra här. Lätt annars att man drar historiska paralleller och förutsätter att vi som art inte har förmågan att förändra oss och lära oss.


Människor är rädd för biologi av det skälet att det är inhumant. Varför orkar jag inte gå in på i detalj, men anledningar är många andra världskriget, röda khmererna i kamboja. Listan är lång.

Det är farligt att forska på biologi på det här sättet. Inte för att de ger dåliga resultat utanför att de är inhumana.

Rasism tog också sim början som en vetenskap. I.tex. Rwanda började motsättningarna mellan de två grupperna med rasforskare från Belgien som kom kan mätte skallar med god resultat. Problemet sen blev bara det att man skapat två olika grupper som tidigare levt i harmoni med sin utan rasuppdelningen.

Rasforskning och inhumana experiment kan vara mycket värdefulla för vetenskapen men bör däremot vara förbjudna för att de är inhumana.

Läs om Vipehelomsexperimentet i Sverige. Superinhumant men troligtvis den bästa medicinska studie som gjorts i Sverige.

Tyvärr verkar det vara ett mänskligt drag att vilja utplåna minoriteter. Kanske beror det på "territorialinstinkten", inte vet jag.

Nu när ASD är på väg att upptäckas och identifieras som grupp är våra medel mycket små att överleva. På grund av allt för mångas navivitet. Vi kommer troligtvis att utrotas av medicinen genom aborter av "autistiska" foster.

Och inte nog med det. Vi som lever kommer att diskrimineras och avhumaniseras. T.ex.
- nekas jobb
- nekas rätt vård
- nekas körtkort
- nekas bostad
- straffas hårdare

En liten del av detta sker redan här, men i andra länder har det gått bra mycket längre.

Sådana här mekanismer följer samma mall i historien. Och minoritetsskydd kommer bara att kunna existera då vi är en av staten skyddad minoritet.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 3:45:55

Man har inte gjort upp ned fullt ut nazismen överallt. Kanske minst av allt i psykiatrin och på vissa dammiga institutioner.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 7:28:18

Richard Lawrence Miller, Historiker skrev:Historian Richard Lawrence Miller described genocide as the last link in a "chain of destruction", a process that seems to occur of its own momentum.

He said that it has several steps, it starts with identification of a particular group, be they Jews or homosexuals or whatever, next is ostracism, this group is marginalised from society, political power and influence.

Next is confiscation, where their property is subject to arbitrary seizure. After this is concentration, where the group is pushed into neighbourhoods, ghettos, enclaves, camps or prisons.

The final step is annihilation.
Miller observed that we have seen this process going on time after time throughout history, though often the chain was incomplete and did not result in annihilation, as it did with European Jewry. There does not have to be an ideology behind it, or a crazy dictator.


En bit på vägen av det han hävdar är vi. Marginalisering och borttagna från politisk makt. Biometrisk eller frenologisk identifikation av autism skulle vara förödande. Alla kanske inte tycker psykiatrin är lika fantastisk som vissa här. De kanske inte vill bli diagnosticerade utan bara vara som de är, som .t.ex. homosexuella. Det är en mänsklig rättighet.

Utredningen av att göra LSS till tvångsvärd för ett par år sen var inte långt ifrån konfiskeringsstadiet. Där man skulle kunna beröva en all personlig frihet och värdighet p.g.a. psykiatrins dom över en person.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 7:28:50

Richard Lawrence Miller, Historiker skrev:Historian Richard Lawrence Miller described genocide as the last link in a "chain of destruction", a process that seems to occur of its own momentum.

He said that it has several steps, it starts with identification of a particular group, be they Jews or homosexuals or whatever, next is ostracism, this group is marginalised from society, political power and influence.

Next is confiscation, where their property is subject to arbitrary seizure. After this is concentration, where the group is pushed into neighbourhoods, ghettos, enclaves, camps or prisons.

The final step is annihilation.
Miller observed that we have seen this process going on time after time throughout history, though often the chain was incomplete and did not result in annihilation, as it did with European Jewry. There does not have to be an ideology behind it, or a crazy dictator.


En bit på vägen av det han hävdar är vi. fråntagna maktpositioner i samhället, nekade jobb, marginalisering och borttagna från politisk makt. Biometrisk eller frenologisk identifikation av autism skulle vara förödande. Alla kanske inte tycker psykiatrin är lika fantastisk som vissa här. De kanske inte bli diagnosticerade utan bara vara som de är, som .t.ex. homosexuella. Det är en mänsklig rättighet.

Utredningen av att göra LSS till tvångsvärd för ett par år sen var inte långt ifrån konfiskeringsstadiet. Där man skulle kunna beröva en all personlig frihet och värdighet p.g.a. psykiatrins dom över en person.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 8:08:06

Richard Lawrence Miller, Historiker skrev:Historian Richard Lawrence Miller described genocide as the last link in a "chain of destruction", a process that seems to occur of its own momentum.

Spoiler: visa
He said that it has several steps, it starts with identification of a particular group, be they Jews or homosexuals or whatever, next is ostracism, this group is marginalised from society, political power and influence.

Next is confiscation, where their property is subject to arbitrary seizure. After this is concentration, where the group is pushed into neighbourhoods, ghettos, enclaves, camps or prisons.

Spoiler: visa
The final step is annihilation.
Miller observed that we have seen this process going on time after time throughout history, though often the chain was incomplete and did not result in annihilation, as it did with European Jewry. There does not have to be an ideology behind it, or a crazy dictator.


Utredningen av att göra LSS till tvångsvård för ett par år sen var inte långt ifrån konfiskeringsstadiet. Där man skulle kunna beröva en all personlig frihet och värdighet p.g.a. psykiatrins dom över en person.

Och med de politiska vindar som blåser nu ser vi nog snart liknande saker igen. Varför? Jo därför att patologiserade människor fortfarande anses utgöra ett hot mot samhället. Anklagas diverse för brott mot samhället, bidragsbrott exempelvis.

Många (skulle gissa på en majoriteten) redan idag skulle vilja sätta oss bakom lås och bom för resten av livet.

Trump har flera gånger talat om återinstitutionalisering, både under och efter valkampanjen. Vänta och se bara.

Varför? Jo för myten om den våldsamme psykpatienten eller uteliggaren (m.fl). idag lever fördomarna och vissa vanföreställningar kvar och vägrar dö.

Men p f.d. sykpatienter är så otroligt svage organisera. De lever på gatan i många fall och missbrukar (som ett sätt att minnas den hemska tiden som ger dem ångest, nämligen psykiatrin).
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-05-31 9:26:10

Rekommenderar:
http://d3nvjzy0yxc2qv.cloudfront.net/bucket/willowbrook/willowbrook.mpg.mp4
och https://www.youtube.com/watch?v=7Qb424HvKSQ

För att minnas hur det såg ut för inte så länge sen. Politik och organisation är viktigt!
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav triggerhappyD » 2017-05-31 18:42:10

Du har många bra poänger, Titus.

Har inget o direkt tillägga, ville bara säga insiktsfullt och väl skrivet och jag håller med dig i mycket.
triggerhappyD
 
Inlägg: 1681
Anslöt: 2015-06-01

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-01 0:57:58

Så om man tror att en annorlunda hjärna kan ge en lite annorlunda kropp så är man nazist nu? Jamen vad bra, då är jag nazist alltså.

Eller de med aspergers kanske har precis likadana hjärnor med som NT? Finns kanske ingen skillnad. Bara inbillning alltså.
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-06-01 11:15:55

kiddie skrev:Så om man tror att en annorlunda hjärna kan ge en lite annorlunda kropp så är man nazist nu? Jamen vad bra, då är jag nazist alltså.


Nej tvärtom, du missförstod mig. Frenologi är sprunget ur nazism och det som är nazistiskt är att göra frenologiska undersökningar på autister.

Klart du inte är nazist automatiskt för det.

Vad jag menar är att de, är nazistanstruket att göra skallmätningar av autister. Och det är det, det är frenologi. Man mäter skallar på A- och B-människor fastän det inte föreligger några patologiska skäl.

Det är inte patologiskt att "se autistisk" ut. Utseendet utgör alltså inget medicinskt problem.

Den där skitforskningen är sprungen ur gamla unkna nazistiska idéer. Och är exakt detsamma som frenologi. Det enda användningsområdet skulle vara att identifiera, diskriminera, och sålla bort oss oönskade autister från det perfekta nya samhället där alla är "friska i bollen".
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-01 11:52:41

Titus skrev:Det är inte patologiskt att "se autisktisk" ut. Utseendet utgör alltså inget medicinskt problem.

Den där skitforskningen är sprungen ur gamla unkna nazistiska idéer. Och är exakt detsamma som frenologi. Det enda användningsområdet skulle vara att identifiera, diskriminera, och sålla bort oss oönskade autister från det perfekta nya samhället där alla är "friska i bollen".


Men när vi som har aspergers undrar det så är det inte för den orsaken. Och all vetenskap är nog inte av ondo heller, en del vill nog se samband och helt enkelt lära sig mer om människan. Jag tror inte all vetenskap är underkastat samhället och där för en orsak, att producera svar så vissa ska sållas bort.

Visst, vi har ett skitsamhälle just nu där alla ska vara helt normala till det absurda, och visst önskar de bort autister. För den skull så finns det nog både autister och forskare som helt enkelt bara vill veta mer.
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-06-01 23:57:13

kiddie skrev:
Titus skrev:Det är inte patologiskt att "se autisktisk" ut. Utseendet utgör alltså inget medicinskt problem.

Den där skitforskningen är sprungen ur gamla unkna nazistiska idéer. Och är exakt detsamma som frenologi. Det enda användningsområdet skulle vara att identifiera, diskriminera, och sålla bort oss oönskade autister från det perfekta nya samhället där alla är "friska i bollen".


Men när vi som har aspergers undrar det så är det inte för den orsaken. Och all vetenskap är nog inte av ondo heller, en del vill nog se samband och helt enkelt lära sig mer om människan. Jag tror inte all vetenskap är underkastat samhället och där för en orsak, att producera svar så vissa ska sållas bort.

Visst, vi har ett skitsamhälle just nu där alla ska vara helt normala till det absurda, och visst önskar de bort autister. För den skull så finns det nog både autister och forskare som helt enkelt bara vill veta mer.


Du har poänger. Men det spelar ingen roll att sökandet efter vetenskap som är människofientlig kommer från den drabbade gruppen själv. Det fanns, och finns t.ex. judiska nazister också.

Generaliserar man lite är de som grupp (i Israel då) också ganska rasistiska av sig. Det är en rasistisk apartheid- och ockupationsmakt som på vissa punkter har hårdare "raslagar" för vem som får bli medborgare än vad som fanns i Nazityskland.

Detta trots allt predikande om hur "human" deras armé är. Hur de värdesätter allas lika värde och så vidare.

Poängen är att en grupp som är förtryckt sällan har problem att förtrycka andra och ibland till och med sig själva inifrån.

All vetenskap är inte av godo. Det borde historien ha lärt oss. Men vi människor lär inte av historien. Eller nja, ganska lite i alla fall.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-06-05 23:34:08

Alla ni som stör er så på mina inlägg i den här tråden; Kom med något inlägg med substans och lite kunskap då.

Jag har inte gått till personangrepp på någon och den som tror det har nog missuppfattat en hel del eller kanske har problem med läsförståelsen.

Var har vi motargumenten då? Det här ska ju vara en diskussion. Det har man på ett forum. Jag bryr mig inte ett dugg om mina inlägg provocerar någon av rent affektiva skäl utan substans. Så länge det inte är så att jag gått till personangrepp och det har jag inte.

OT: [den nu låsta]"Avreageringstråden" eller vad den heter är ju ett stort skämt. Bemöt mina med argument (som tydligen är fel) med lite substans då. Att många inte gillar åsikter som går emot deras egna eller forumets hegemoni eller tradition är ingen surprise direkt, dessutom skiter jag fullständigt i det. Jag ser mig inte ens som en del av något av dessa.

Alla hade ju så mycket att komma med där gällande detta. Kom med lite substantiell fakta eller åtminstone underbyggda fakta då.

OT igen: Ni som vill lyda felaktiga ordinationer av skitläkare (ICD-10 F99). Fortsätt för all del. Det är väl inte mitt problem. Och behålla minimal självkänsla om ni vill. Gör för all del det. Ignorera mina inlägg. Jag tror de är för komplicerade ändå.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-05 23:53:24

I grunden är jag en ganska "stolt" aspergare. Inte så att jag anser att aspergare är bättre, utan bara glad att det finns en massa olika människor. Jag tycker själv jag ser annorlunda ut, förutom det som handlar om kläder, frisyr och kroppsspråk. Tycker inte det är självförtryckande. Tvärtom har jag alltid gillat just de dragen i mitt eget utseende. Något fel på det?

Nu är det inte en alldeles korrekt parallell, men en svart kan vara "stolt" över att vara svart utan att vara vare sig självförtryckande eller rasist, och det kan vita med. Man kan vara glad för sin egen särart. Eller ska man bara låtsas som svarta och vita har samma hudfärg med?
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-06-05 23:59:26

kiddie skrev:I grunden är jag en ganska "stolt" aspergare. Inte så att jag anser att aspergare är bättre, utan bara glad att det finns en massa olika människor. Jag tycker själv jag ser annorlunda ut, förutom det som handlar om kläder, frisyr och kroppsspråk. Tycker inte det är självförtryckande. Tvärtom har jag alltid gillat just de dragen i mitt eget utseende. Något fel på det?

Nu är det inte en alldeles korrekt parallell, men en svart kan vara "stolt" över att vara svart utan att vara vare sig självförtryckande eller rasist, och det kan vita med. Man kan vara glad för sin egen särart. Eller ska man bara låtsas som svarta och vita har samma hudfärg med?


Detta stämmer. Men enligt dagens diskurs och norm gör man inte skillnad på annat än hudfärg. I Sverige och många andra länder används t.ex. inte begreppet "ras" bortsett från vissa delar av medicin och juridik.

Det anses inte vara relevant då dragen inte är t.ex. patologiska. Liksom "autistiska anstiktsdrag".

Av samma princip borde kartläggning av ickce-patologiska (t.ex.) ansiktsdrag överges även för patologiserade. Annat är dubbelhet.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-06 0:01:06

Kan du översätta det till vardagssvenska Titus?
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-06-06 0:13:46

kiddie skrev:Kan du översätta det till vardagssvenska Titus?


Javisst. Man använder inte längre t.ex. frenologi. Det var en vetenskap som studerade ansiktsdrag som i sig inte var sjukliga men som troddes kunna identifiera t.ex. kriminella eller "sinnessvaga" t.ex.

Man anser detta vara oetiskt idag. Precis som rasforskning. Trots att det kanske skulle fylla någon funktion inom t.ex. medicin.

På samma sätt är det oetiskt att kartlägga "autistiska ansiktsdrag" då dessa inte är sjukliga i sig. Det är ett sätt att dela upp människor utan bevis för att det skulle göra någon egentlig nytta. Medicinsk nytta för att minska lidande.


Jag anser att det är dubbelmoral.
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-06 0:28:37

Titus skrev:På samma sätt är det oetiskt att kartlägga "autistiska ansiktsdrag" då dessa inte är sjukliga i sig. Det är ett sätt att dela upp människor utan bevis för att det skulle göra någon egentlig nytta.


Det finns ju massor av forskning på detta. Om det upprör dig så kanske du ska tala om det för dessa forskare. De finns i Sverige också.

All forskning går inte ut på att patologisera.
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-06 0:32:09

https://jneurodevdisorders.biomedcentra ... 015-9109-6

Intressant tycker jag. Bygger lite på Bejerots forskning. Hatmejla henne om någon inte gillar hennes forskning?

Iofs så hade jag lite headbuttande med henne tidigt 90-tal då hon ansåg att Anafranil var boten för "allt" och saknade biverkningar. ;)
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav kiddie » 2017-06-06 0:43:56

Titus, du verkar anse att Sverige ska ha en aspergerrörelse med syfte att stärka aspergarens ställning. Det tycker jag är konstigt eftersom du även anser att grunden till asperger är falsk och att aspergare har precis samma neurologi som "alla andra". Det skulle ju innebära att antingen är aspergers skapad av uppväxten (ingen tror det numera, förutom vissa i Frankrike kanske) eller att aspergers inte finns alls. Varför ska man ha en rörelse för något som inte finns?
kiddie
 
Inlägg: 14169
Anslöt: 2013-02-23

Finns ett autistiskt utseende?

Inläggav Titus » 2017-06-06 0:45:23

kiddie skrev: https://jneurodevdisorders.biomedcentra ... 015-9109-6

Intressant tycker jag. Bygger lite på Bejerots forskning. Hatmejla henne om någon inte gillar hennes forskning?

Iofs så hade jag lite headbuttande med henne tidigt 90-tal då hon ansåg att Anafranil var boten för "allt" och saknade biverkningar. ;)


Intressant. Ska läsa. Ska väl kanske i sammanhanget påtala att det också finns MASSOR utav forskning på detta ja, liksom en miljon andra ämnen som ogiltigförklarats. Det finns åtminstone vetenskaplig skeptiscism mot Bejerot.

Varför går du till personangrepp och off topic utan poäng hela tiden? Gör jag det mot dig? Försöker du göra mig förbannad? :-)154

Vill du ha en diskussion eller inte? Jag skickar inte hatmail. Det där är uppenbart av denna och övriga trådar att döma en projektion du gör på mig. Nu får du ta och ge dig. Sitter jag och skriver jag sådan här skit till dig?
Titus
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 124
Anslöt: 2016-10-26

Återgå till Övriga AspergerfrågorLogga in