Är aspergare mer aggressiva än normalfungerande?

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Är aspergare mer aggressiva än normalfungerande?

Inläggav Vildsvin » 2017-11-14 16:59:10

TheWonderer92 skrev:
antonius skrev:Naturligtvis, är man ideligen påhoppad av NT:personligheter, ofta ensam utan att någon rusar till ens försvar, så är det givet man ibland har taggarna utåt, samt är på sin vakt... :-)004


Samtidigt är det sorgligt att det ska behöva vara så. Vad är det värsta som kan hända om man slappnar av istället? Kan man slappna av och samtidigt inte ta illa vid sig när andra missförstår en? Jag tror det går hand i hand. Om man däremot konstant är på helspänn med taggarna utåt och nära till aggressivitet ser man fiender överallt för att man fokuserar på det. Att slappna av är inte att blunda inför människors fördomsfulla pikar och förutfattade meningar, utan istället lugnt förhålla sig till dem utan att ta det personligt. Lägga fokus på de människor som förstår en och sålunda inte förutsätter en massa saker om ens person. Då tror jag ilskna känslor lättar.
Fast ska man ha en så avslappnad attityd måste man vara väldigt högfungerande. Typ att man uppfyllde diagnoskriterierna som barn, men är socialt välfungerande och har ett vanligt jobb som vuxen. Då är det ingen konst att "utmana fördomar" om Asperger.

Men är man lågfungerande och dessutom har andra diagnoser så kan man inte undgå att bekräfta diverse fördomar som sanna.

Jag tycker genomgående att personer på detta forum har en betydligt mer negativ inställning till lågfungerande autister än vad välfungerande personer IRL har till aspergare. Kanske handlar det om att ju högre man står i den sociala hierarkin, desto mer "råd" har man att vara fördomsfri?
Vildsvin
 
Inlägg: 1327
Anslöt: 2011-01-03

Är aspergare mer aggressiva än normalfungerande?

Inläggav Labiosus » 2017-11-14 17:05:07

Jo Sensorisk overload känner jag igen... Glad att jag inte längre slår mig själv eller slår sönder väggar längre.
Brukade känna mig väldigt aggressiv när jag kännde för mycket stress, sen när jag fick diagnos och kände att jag hade en trygg grund att stå på så kom jag ifrån den värsta aggressionen,.
Labiosus
Ny medlem
 
Inlägg: 5
Anslöt: 2013-09-06
Ort: Söderköping

Återgå till Att leva som AspergareLogga in