Virtuella CD läsare till att starta program

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Virtuella CD läsare till att starta program

Inläggav Saninaé » 2007-11-20 19:04:16

Jag undrar om det finns något bra program för virtuella CD läsare. En som man kan starta program med (spel). Anledningen till detta är att min nya grafikkort dumt nog blokerar moderkortets koppling till min dvd-läsare.
Hitils har jag prövat Magic ISO, det programmet kunde browsa image filerna men kunde inte starta programmen.
Senast redigerad av Saninaé 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Inläggav ufo » 2007-11-20 19:05:56

Daemontools kör jag med och den funkar utmärkt
Senast redigerad av ufo 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
ufo
 
Inlägg: 4368
Anslöt: 2007-06-23
Ort: En liten bit utanför skogen.

Inläggav Karl » 2007-11-20 19:30:57

Jag använder UltraISO som funkar bra.
Alcohol 120% är ett annat alternativ.
Senast redigerad av Karl 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Karl
 
Inlägg: 987
Anslöt: 2007-03-06
Ort: Västkusten

Inläggav weasley » 2007-11-20 20:34:04

Daemon tools.
Senast redigerad av weasley 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
weasley
 
Inlägg: 10033
Anslöt: 2007-04-18
Ort: eth0

Inläggav Moggy » 2007-11-20 20:37:13

Deamontools använder jag med, funkar nästan alltid, oavsett kopieringsskydd, crackar etc.

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/announcements.php
Senast redigerad av Moggy 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Inläggav barracuber » 2007-11-20 22:10:31

Körde Daemon tools tidigare, det var bra men jag gillade inte att det krävdes omstart efter installation och det var något annat problem också, minns inte exakt vad, mest på Vista.

Så jag bytte till Alcohol 120%, som dock inte är gratis väl (?) som daemon är..

/Barracuber
Senast redigerad av barracuber 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
barracuber
 
Inlägg: 11000
Anslöt: 2007-02-11
Ort: Västsverige

Inläggav Saninaé » 2007-11-20 22:12:47

Daemontools kostar pengar, jag har ingen möjlighet att betala någonting över internet. Det finns ett alternativ att installera ett program som spammar mig med reklam tillsammans med en gratis version. Men jag står fan hellre ut med att inte spela än att frivilligt installera reklam.
Senast redigerad av Saninaé 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Inläggav barracuber » 2007-11-20 22:32:17

Saninaé skrev:Daemontools kostar pengar, jag har ingen möjlighet att betala någonting över internet. Det finns ett alternativ att installera ett program som spammar mig med reklam tillsammans med en gratis version. Men jag står fan hellre ut med att inte spela än att frivilligt installera reklam.


Lustigt jag har aldrig besvärats av ev. reklam, knappt ens märkt den (iofs en oroväckande tanke...).

Läs: http://www.freewarefiles.com/program_6_232_5592.html

Där står inte ifall det är adware eller freeware eller vad men jag såg också ett annat ställe där det stod adware. Så du kan mycket väl ha rätt.

läs även recensionerna (med en nypa salt som vanligt förstås). Det påstås att man kan välja bort reklamen under installatinoen men ett sånt påstående måste man naturligtvis kolla själv.

/Barracuber
Senast redigerad av barracuber 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
barracuber
 
Inlägg: 11000
Anslöt: 2007-02-11
Ort: Västsverige

Inläggav ufo » 2007-11-20 22:35:19

Saninaé skrev:Daemontools kostar pengar, jag har ingen möjlighet att betala någonting över internet. Det finns ett alternativ att installera ett program som spammar mig med reklam tillsammans med en gratis version. Men jag står fan hellre ut med att inte spela än att frivilligt installera reklam.

Nää nu skojar du. Jag har inte betalt ett öre för min deamontool och inte en reklamfillidutt har jag heller fått. Funkat jättebra i flera år nu.
Senast redigerad av ufo 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
ufo
 
Inlägg: 4368
Anslöt: 2007-06-23
Ort: En liten bit utanför skogen.

Inläggav Saninaé » 2007-11-21 17:49:34

ufo skrev:
Saninaé skrev:Daemontools kostar pengar, jag har ingen möjlighet att betala någonting över internet. Det finns ett alternativ att installera ett program som spammar mig med reklam tillsammans med en gratis version. Men jag står fan hellre ut med att inte spela än att frivilligt installera reklam.

Nää nu skojar du. Jag har inte betalt ett öre för min deamontool och inte en reklamfillidutt har jag heller fått. Funkat jättebra i flera år nu.

Det har inte alltid kostat pengar, brukade vara gratis vad jag minns och läser.
Senast redigerad av Saninaé 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Inläggav weasley » 2007-11-22 14:17:53

Daemontools kostar pengar?

Jag kan fixa gratisversionen om intresse finns.
Senast redigerad av weasley 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
weasley
 
Inlägg: 10033
Anslöt: 2007-04-18
Ort: eth0

Inläggav Tobias » 2007-11-22 19:38:28

DAEMON Tools is freeware ONLY for PRIVATE USE. If you use it in a commercial environment, for example your office or an Internet Cafe, you must register DAEMON Tools. One license is needed for every PC you run DAEMON Tools on. We do not consider the use of our software in schools or universities as commercial use. If you run our program on school or university PCs no further action is required. The readme.txt coming with DAEMON Tools contains all the legal stuff. If you want to use our software in a non-profit organisation please contact us by e-mail. Depending on the goals of your organistation we might allow the free use of our software.
http://www.daemon-tools.cc
Senast redigerad av Tobias 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Tobias
 
Inlägg: 250
Anslöt: 2005-10-19

Inläggav Saninaé » 2007-11-28 13:41:21

Jag har lyckats installera Daemontools nu, antagligen så var tidigare misslyckande orsakat av dålig webb design.

Så jag mountade en image fil och genast startade autostart. Men samma sak händer nu också, jag kan läsa den virtuella skivan men kan inte starta programmet med det (förutom autostart). Är det någon inställning på daemontools som jag måste aktivera eller liknande?
Senast redigerad av Saninaé 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Inläggav Saninaé » 2007-12-01 20:57:48

Jag har nu fastställt att det primära problemen var image filerna jag använde. Efter att ha låtit den som tidigare gjorde filerna läsa om vilken sorts filer som krävs så gjorde han en som fungerar.

Vi prövade med ett till spel, men det fungerade inte den här gången (spelet är nyare än den som fungerade). Jag läste på en lista att den har Securom kopierings skydd(observera att jag äger fysiska kopior av alla spel jag emulerar) och aktiverade det på "emulation" som daemontools manualen sa att jag skulle göra. Det fungerade som sagt inte heller.

Är det någonting jag kan ha missat?
Senast redigerad av Saninaé 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Inläggav Parvlon » 2007-12-01 22:47:59

Du behöver en crack, securom är liknande safedisc o är till för att man ej ska kunna använda någon annan skiva än det som är original.
Även imagefiler ska ej gå. Men emulationen som deamon tools använder är nog för gammal.
Har du den nyaste versionen?

edit* bör du ju ha, finns crack att ladda ner på nätet.
Den slags cracken brukar kallas "NOCD" så sök på NOCD +spelnamn +version på ex. google.

Ha brandvägg igång, och antivirus uppdaterade innan du kör det bara då cracking sidor är kända för att installera adwarez
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 14771
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Saninaé » 2007-12-02 12:12:47

Jag tänker INTE ladda ner en illegal crack. Jag vet att man kan emulera just den här skivan, men jag har inte listat ut hur ännu.
Senast redigerad av Saninaé 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Inläggav Parvlon » 2007-12-02 18:52:38

Saninaé skrev:Jag tänker INTE ladda ner en illegal crack. Jag vet att man kan emulera just den här skivan, men jag har inte listat ut hur ännu.

Är du rädd för att åka fast eller?
Vill du krångla till det så mycke som möjligt kan du ta kontakt med de du köpte spelet av och begära att få en ny skiva, mot uppvisande av kvitto såklart. Vet ej om det går, men låter enklare än att emulera den nyaste versionen av Securom. Eller vänta på en ny version av Deamon tools.

Jag tror att det är lika illegalt med emulerings tekniken som 'NOCD' -cracken.
Det skulle vart rätt fånigt och inte minst känt av vanligt IT tekniker & gamers annars.
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 10:58:10, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 14771
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Saninaé » 2007-12-04 17:26:59

Rätta mig om jag har fel nu, en crack är olaglig, en virtuell CD räknas som backup så länge man har originalskivan?
Saninaé
Inaktiv
 
Inlägg: 1503
Anslöt: 2006-01-24
Ort: X mil från läsaren.

Återgå till IT-forum



Logga in