"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 17:55:39

Inget internet på makens dator. Man kan inte ringa Telia Support på helger tydligen. U"sel service!

Jag går in på deras hemsida och skriver in telefonnumret. Då får jag meddelandet "Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du har angivit." Vi har ju både telefon- och bredbandsabonnemang.

Egentligen är det på helgerna man behöver hjälp. Det är då folk har tid att surfa på internet och då man lider mest av att inte kunna det.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 17:59:18

Fungerar internet på din dator?

Bredbandsoperatörerna brukar ju oftast ha en hjälpsida på sin hemsida där man kan söka bland dom vanligaste problemen och hur man löser dom.
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:09:15

"Panflöjten" där man kan se om Wi-Fi är på el av är borta. Kontrollpanelen är tom. Är det datorn det är fel på? Då måste vi köpa en ny.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:10:52

Min dator fungerar men jag har inte lyckats skriva in Telias kod, så jag går på ComHem.

Jag försökte ju med "Felsök ditt bredband" på Telias sida, men då fick jag alltså svaret i rubriken.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:13:43

När jag i stället skrev in mitt personnummer kommer kuggfrågan:

FUNGERAR INTERNET PÅ NÅGON ANNAN ENHET

Svarar man Ja, är det kört.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:18:59

På sidan finns också instruktioner jag inte förstår.

"Kontrollera om WAN-lampan lyser".

Inte vet jag vad "Wan-lampa" är för något el var den finns.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 18:21:47

Alien skrev:"Panflöjten" där man kan se om Wi-Fi är på el av är borta. Kontrollpanelen är tom. Är det datorn det är fel på? Då måste vi köpa en ny.


Kan inte maken göra en datoråterställning från tiden han senast kunde använda internet? Det kan ju åtgärda problemet.
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 18:22:39

Alien skrev:När jag i stället skrev in mitt personnummer kommer kuggfrågan:

FUNGERAR INTERNET PÅ NÅGON ANNAN ENHET

Svarar man Ja, är det kört.


Men det fungerar ju inte med Telia utan en annan leverantör.
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 18:23:32

Alien skrev:På sidan finns också instruktioner jag inte förstår.

"Kontrollera om WAN-lampan lyser".

Inte vet jag vad "Wan-lampa" är för något el var den finns.


Den finns på routern och modemet om ni har bägge har ni bara ett modem finns den där.
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:24:54

Men det fungerar ju inte med Telia utan en annan leverantör.


Jo, men det kan man bara säga till en person, inte till hemsidan. Det är därför jag blir galen på att man inte kan ringa annat än på kontorstid vardagar. De tar våra pengar men ger dålig service.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 18:26:09

Alien skrev:Jo, men det kan man bara säga till en person, inte till hemsidan. Det är därför jag blir galen på att man inte kan ringa annat än på kontorstid vardagar. De tar våra pengar men ger dålig service.


Varför går ni inte över helt till Comhem om ni har bägge?
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:26:56

Jag vet knappt vad saker kallas. Vi har en vit låda men den är placerad bakom sängen. För att komma dit måste man flytta bort sängen, och för att flytta bort sängen måste man flytta bort andra möbler.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:27:46

Vi har sagt upp ComHem och gått över till Telia. Det blev så iom fiberinkopplingen.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Selma » 2020-03-13 18:34:26

Om ni har IP-telefoni har ni väl inget abonnemang hos Telia? Är säkert ute på hal is, minns bara fragment av vad jag hört från "fiberbekanta", har inte fiber själv.
Selma
 
Inlägg: 3621
Anslöt: 2009-05-04

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Manipura » 2020-03-13 18:36:48

Jag har en vit låda innanför dörren, i ansiktshöjd på väggen till höger om dörren. Den är totalt paj så jag har inte kunnat få bredband på ett år snart. Betalat dyrt har jag fått göra, inga problem alls där men något för pengarna har jag inte fått.. Lådan vid dörren är paj.

Ca 4000 har jag fått lägga ut för ingenting. Många löften men inget innehåll likson
Manipura
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 217
Anslöt: 2020-01-26

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 18:58:30

Vi har ingen IP-telfoni utan en gammaldags fast telefon som väl kommer att försvinna när de rivit upp all koppartråd även i städerna.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Selma » 2020-03-13 19:01:50

Alien skrev:Vi har ingen IP-telfoni utan en gammaldags fast telefon som väl kommer att försvinna när de rivit upp all koppartråd även i städerna.

Har ni både fiber och koppartråd?
Selma
 
Inlägg: 3621
Anslöt: 2009-05-04

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 19:09:09

Selma skrev:
Alien skrev:Vi har ingen IP-telfoni utan en gammaldags fast telefon som väl kommer att försvinna när de rivit upp all koppartråd även i städerna.

Har ni både fiber och koppartråd?


Det har även jag i min lägenhet men har inget abonnemang för fast telefoni men skulle kunna ha det om jag ville.
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Alien » 2020-03-13 19:10:16

Ja. Vet inte om vi behöver fiber men dottern klagar ju att vi har så långsamt internet när hon är hemma. Dessutom så vill vi inte vara de enda utan fiber den dag huset ska säljas.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35936
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav slackern » 2020-03-13 19:16:19

Oj jag vore er skulle jag flytta på möblerna och ställe den vita lådan på något strategiskt läge. Kanske känns trist och motigt att behöva göra det men dock så mycket smidigare i längden att ha tillgång till lådan om några fler problem uppstår i framtiden.
slackern
 
Inlägg: 35728
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

"Vi hittade inget abonnemang med de uppgifter som du angett"

Inläggav Selma » 2020-03-13 19:19:19

Alien skrev:Ja. Vet inte om vi behöver fiber men dottern klagar ju att vi har så långsamt internet när hon är hemma. Dessutom så vill vi inte vara de enda utan fiber den dag huset ska säljas.

Utvecklingen går snabbt. Snart kommer något som får fiber att verka förlegat.
Har hört ett par teleteknik-nissar i byn säga det. De nappade inte på erbjudandet att ansluta sig till fibernätet.
En som avstod påstår att hans internet blev snabbare efter att grannarna skaffat fiber. Ute i småbyarna togs kopparnätet bort, där hade de inget val. Jag klamrar mig fast i koppartråden.

Ja, jag skulle också möblera om. Bäddsoffa eller sängskåp? :-)005
Selma
 
Inlägg: 3621
Anslöt: 2009-05-04

Återgå till IT-forum



Logga in