Val av grundskola för barn med Asperger syndrom

Alla frågor om Asperger i relation till barn och/eller föräldrarollen.

 Moderatorer: Alien, atoms

Val av grundskola för barn med Asperger syndrom

Inläggav Coca64 » 2011-12-27 12:44:03

Hej!

Min son går i årskurs 5 på en privat skola i Stockholm. Han har nyligen fått diagnosen Asperger syndrom. Utredningen tog ett helt år och vi föräldrar känner oss rätt slitna och oroliga för honom. Han har svårt att tillgodogöra sig undervisning i stor grupp och har fått lite hjälp med undervisning i liten grupp i kärnämnena. Nu vill skolan att vi flyttar honom till en skola med Asperger profil. Vi vet inte vad som är bäst för honom och hur mycket vi ska kämpa för att han ska få den hjälp han behöver i nuvarande skola. Finns det någon som kan rekommendera någon bra skola i Stockholmstrakten? Vi bor i innerstaden i Stockholm. Finns det någon som vet något om Helleborusskolan i Täby eller liknande skolor? Är hjälp i en vanlig skola bättre än skola med inriktad profil? Hur mycket kan man trycka på skolledningen för att han ska få den hjälp han behöver.


Moderator: Flyttad från Övriga Aspergerfrågor.
Coca64
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2011-12-27

Re: Val av grundskola för barn med Asperger syndrom

Inläggav nabbe » 2011-12-27 19:07:10

Jag skulle ta en skolla som har inriktning på Aspis, där får ni bättre hjälp och om ni placerar ert barn på en vanlig skola så kommer ni få bråka och hella tiden bevacka eran sons rätteheter.
nabbe
 
Inlägg: 60
Anslöt: 2009-06-03

Re: Val av grundskola för barn med Asperger syndrom

Inläggav Kati » 2011-12-29 21:31:35

Vi letar oxå skola åt våran son som nu går i åk 5!! Han måste byta i åk 6. Att gå vidare den "naturliga" vägen är inget alternativ för oss. Han går just nu i liten klass i en vanlig skola. Fungerar inte alltid det heller tyvärr. I Solna finns Ingridskolan. Vi står i kö dit. Mellansjöskolan i Täby kyrkby är ett annat alternativ, som vi känner för. Våran son har även beteendestörning o är utåtagerande.
Kati
 
Inlägg: 75
Anslöt: 2009-11-08
Ort: Solna

Återgå till Barn och föräldraskap



Logga in