Vad får man för diagnos med skuggsyndrom till aspergers?

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Vad får man för diagnos med skuggsyndrom till aspergers?

Inläggav kiddie » 2019-11-03 7:55:30

Särskilt om man drabbas av kriser, mår dåligt och sådant, så kan man behöva psykiatrisk hjälp och diagnos. Vad händer med de som har skuggsyndrom, dvs liknande men inte tillräckligt allvarliga symptom, till aspergers?

Säg att man är ett ganska klassiskt aspergerfall, men man är för bra på alla områden för att få diagnos, men det ställer ändå till det så att man måste få hjälp.

Vad går de på då, enbart enskilda symptom? Då kan man ju få väldigt många olika diagnoser där man har lite av dem (eftersom till skillnad från aspergers är det lätt att uppfylla kraven för en psykiatrisk störning).

Eller är läkarna så smarta att de skriver att man har drag av autism?

Eller får man en diagnos på en personlighetsstörning istället?

Jag har undrat över detta ett bra tag nu.
kiddie
 
Inlägg: 15333
Anslöt: 2013-02-23
Ort: Katternas planet

Vad får man för diagnos med skuggsyndrom till aspergers?

Inläggav Jossie94 » 2019-12-03 1:24:16

Jag har atypisk autism och det innebär att jag har drag av autism och asperger då jag inte uppnår de kriterierna som man ska ha för att kunna få just diagnosen autism eller asperger. För mig har det varit på gott och ont att få den diagnosen, eftersom jag både behöver hjälp till en viss del men samtidigt är väldigt självständig och inte behöver någon hjälp. Så för mig är det den där balansen som är nackdelen, då min omgivning inte alltid förstår när och hur jag behöver hjälp eller inte. Hade man haft en diagnos till 100 procent, så hade alla förstått vad det innebär, medan om man har en diagnos som har drag av någonting så blir det otydligare för omgivningen att faktiskt förstå innebörden. Dessutom har jag ingen specifik medicin till min diagnos, utan jag måste testa mig fram och då är risken att jag kan må väldigt bra, men jag kan också i värsta fall bli deprimerad av bieffekterna. Då är träning lika effektivt och det är just träning de rekommenderar istället då för medicin. För mig gjorde dem det iallafall.

Kortfattat så sätter de om du inte har diagnoserna till 100 procent, som en egen diagnos skulle jag tro, eller det är så jag fick som min diagos, just för jag bara hade drag utav olika diagnoser.
Jossie94
 
Inlägg: 142
Anslöt: 2019-06-25

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in