Taptalk stöd i forumet (IT-relaterat)

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: Alien, atoms

Inläggav Dagobert » 2010-11-30 3:34:05

Vi installerade tapatalk på ett phpBB-forum där jag är moderator, och han som gjorde det sa det var lätt och beskrev gången så här:

Här är iaf de steg som installationen består av:

1) Man registrerar sig på tapatalks webbsida som en "forum owner".
2) Man laddar hem en zipfil. Denna fil packas upp på servern och skapar en egen katalog under phpbb's rotkatalog. Detta är själva plugin modulen.
3) För att kunna tipsa webbsurfande mobilägare att tapatalkformatet finns måste man ändra i en befintlig fil som ligger i phpbbs stylekatalog. Detta rör sig om en (1) fil där man lägger till en (1) rad. Vet inte om detta är ett måste, men det är iaf enkelt. Gör man det inte så gissar jag att enda skillnaden blir att mobilsurfarna måste själva hitta/veta om att forumet finns tillgängligt via tapatalk.
4) Nu går man in på admin control panel och kör "rensa cache" för att undvika eventuella problem och serverprogrammet inte uppdaterar sina filer.
5) Man "publicerar" forumet via tapatalksidan. Här kan man välja "search only" eller "publicly listed". Här kan man även avaktivera om man vill. Det finns även en testknapp som leder till att tapatalk testar att man har gjort rätt vid installationen av pluginnen.

Klart.

Dagobert
 
Inlägg: 14138
Anslöt: 2010-11-30

Återgå till IT-forum



Logga in