Tandkräm med hög fluorhalt

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Tandkräm med hög fluorhalt

Inläggav Jossie94 » 2020-08-23 19:08:46

Har någon använt duraphat tandkräm? Vad för mat och vatten ska man undvika? Tydligen så verkar de vara flour/fluorid (vet ej skillnaden) i ramlösa, teblad, fisk och kött. Så jag fattar inte riktigt vad man kan äta och dricka vid användning av duraphat för det känns som man typ måste äta grönsaker bara eller något.
Jossie94
 
Inlägg: 1160
Anslöt: 2019-06-25

Tandkräm med hög fluorhalt

Inläggav Marjatta » 2020-08-23 20:04:38

Jag har använt den. Minns inte vem som rekommenderade den till mig men jag fick inga förhållningsorder om att undvika särskild mat eller mineralvatten.

Vad som står här är samma som finns med som bipacksedel i förpackningen.
https://www.fass.se/LIF/product?userTyp ... 1212000063

Där står
Användning av Duraphat med mat och dryck

Vatten och salt med fluortillsats ska undvikas vid användning av denna tandkräm. Mat eller vätska som intas direkt efter tandborstning, kan hindra den återuppbyggande effekten på tänderna. Borsta därför tänderna med Duraphat efter måltider.


Såklart kan det finnas naturligt fluor i olika föreningar i mat eller dryck - fluorid är en sån kemisk förening med fluor i - men de halterna är låga. Vad du inte ska stoppa i mun är sånt som har fluor särskilt tillsatt. Exv. fluortuggummin. Då kan det bli för mycket, i kombination med tandkrämen. Inget du äter eller dricker torde ha fluor tillsatt om det inte står stort på förpackningen, som försäljningsargument.
Marjatta
 
Inlägg: 2493
Anslöt: 2020-02-15

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in