Stenhårt! (Om Leif GW Persson)

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Stenhårt! (Om Leif GW Persson)

Inläggav Alien » 2020-06-23 1:43:49

Intervju med anledning av hans 75-årsdag:

Han skriver på ännu en deckare med Evert Bäckström:
TT/UNT 12 MARS 2020 skrev:– Jag har redan börjat så smått. Det blir en deckare igen. En sådan där vanlig skröna, inget märkvärdigt alls. Men många tycks ju finna stort behag i att läsa dem och det får väl räcka som anledning, säger han.
https://unt.se/artikel/pr5q3q3r

Hur länge får vi se honom i Brottsjournalen m fl program, han kan ju trilla av pinn närsomhelst:

– Nu är det inte så muntert. Jag har haft problem med hjärtat i en massa år och på senare tid har det varit ganska påtagligt. Och så alla andra problem från hjässan till tårna. Men så länge inte taket rasar in skiter jag i om enstaka tegelpannor faller av, säger han och skrattar.

Koll på alkoholen

Grunden till sitt hälsotillstånd har han lagt under ett helt liv med dåliga vanor i form av bland annat alkoholmissbruk. Att Leif GW Persson ”vårdslösat” med sig själv är han mycket öppen med.


Geijeraffären ledde till att han förlorade sitt arbete på Rikspolisstyrelsen. Men han hämnades med att skriva Grisfesten och blev rik och berömd.

– I backspegeln gjorde Geijeraffären mitt liv bättre. Annars hade allt gått på ett snöre fram till att bli landshövding och avgå med pension och hur jävla kul hade det varit. Inte ett dugg.

I sina memoarer ”Gustavs grabb” och ”Ville Vingmutter” beskriver han sig inte som något dygdemönster, men i dag är han ändå rätt nöjd med sitt liv.


Någon Evert Bäckström-deckare orkar jag inte läsa. Eventuellt hans självbiografi Ville Vingmutter. Nån som har läst den?
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36198
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Stenhårt! (Om Leif GW Persson)

Inläggav atoms » 2020-06-23 2:07:37

Alien skrev:Någon Evert Bäckström-deckare orkar jag inte läsa. Eventuellt hans självbiografi Ville Vingmutter. Nån som har läst den?


Den är väl okej.
atoms
Moderator
 
Inlägg: 15108
Anslöt: 2009-05-05
Ort: Norrköping

Stenhårt! (Om Leif GW Persson)

Inläggav Huggorm » 2020-06-23 10:58:15

Få se om nya romanen med Bäckström blir läsvärd. De två senaste var ju inget vidare, inte alls i nivå med de äldre böckerna.
Huggorm
 
Inlägg: 19470
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Ett berg av lera

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in