Sommarverksamhet för personer med NPF som vill plugga i höst

Diskussioner kring allt som rör arbete och studier.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Sommarverksamhet för personer med NPF som vill plugga i höst

Inläggav Påspektrum » 2018-04-12 14:58:42

Hej!

I sommar ordnar vår förening Påspektrum en kostnadsfri verksamhet som förbereder vuxna som vill läsa en vuxenutbildning i höst. Vi satsar på att hjälpa individer som har eller misstänker att de har en neuropyskiatrisk funktionsnedsättning.

Alla som är intresserade, känner någon som kan vara det eller är bara nyfikna på oss och vår idé är varmt välkomna till ett första informationsmöte den 24 april (givetvis kostnadsfri). Syftet är att dels hitta personer som kan gå på verksamheten men också eldsjälar som kan sprida informationen på sina sociala medier och via sina kontakter.

Mötet är ett informationsmöte, man kommer på egna villkor, kom och hör efter om det här är något för dig eller någon du känner :-)

Påspektrum håller mötet tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan i deras lokal på Medborgarplatsen.

Vi bjuder såklart på fika.

Anmälan till mötet finns på vår hemsidas första sida, http://www.paspektrum.se (där kan ni också läsa mer om oss).

Varmt välkomna!

Datum: 24 April
Tid: 18:00-19:30
Var: Tjärhovsgatan 6, 1 tr

Vänliga hälsningar
Hibo Salad Ali och Guled Salad Ali.
Påspektrum
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2018-04-12

Sommarverksamhet för personer med NPF som vill plugga i höst

Inläggav BellaBelle » 2018-04-13 12:48:00

Väldigt magert med information om vilka ni är. Vad ger er kompetens nog att hjälpa människor med npf som vill gå på komvux (antar jag att det syftas på)? Och hur finansieras er verksamhet?
BellaBelle
 
Inlägg: 1593
Anslöt: 2017-10-29
Ort: Sy-Kläder-Landet

Sommarverksamhet för personer med NPF som vill plugga i höst

Inläggav Påspektrum » 2018-04-13 12:56:52

BellaBelle skrev:Väldigt magert med information om vilka ni är. Vad ger er kompetens nog att hjälpa människor med npf som vill gå på komvux (antar jag att det syftas på)? Och hur finansieras er verksamhet?

Hej BellaBelle!

Tack för din fråga och ditt besök till vår hemsida.

Jag och min bror Guled är syskon, Guled har en NPF-diagnos och genom åren har vi investerat i läxhjälpare och privata lärare inom spceialpedagokik för att hjälpa honom att få sin gymnasiebehörighet.

Vår egen kompetens är en samordningsroll, vi känner lärare, förstår hur vuxenutbildningen fungerar (jag är dessutom statsvetare och historiker så jag har en bakgrund i undersökning och analys). De flesta läxhjälpare vi har använt har varit högskolestudenter, just rollen som läxhjälpare är för de som inte har stora behov utan behöver mer struktur och operationalisering.

Vi investerar för tillfället egna medel, vi anstälelr en lärare, betalar lokalhyra och material. Men det är såklart inte hållbart, därför ska vi träffa Stockholms stad för att samarbeta.

Jag ska se till att fylla hemsidan med mer transparens om vilka vi är, vilka kompetenser vi har och hur vi kommer att finansiera vår verksamhet.

Återigen, tack för dina frågor!

Vänligen,
Hibo Salad Ali
Påspektrum
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2018-04-12

Återgå till Studier och arbetslivLogga in