Skriver du INSÄNDARE?

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, atoms

Skriver du INSÄNDARE?

Inläggav Debbido » 2008-11-10 16:48:15

Det kan vara bra för oss som skriver insändare att få kommentarer på det man skrivit så man vet ungefär var man står. Hoppas att det finns fler än jag som skriver insändare?

Min senaste (ej postad än):

SJUKHUSDÖDEN BANAR VÄG FÖR PRIVAT SJUKVÅRD

I åratal har Uddevallaborna kämpat för att få behålla sitt sjukhus. Någon konstruktiv dialog med Regionen har inte funnits då Uddevalla sjukhus bara är ett i mängden av alla de akutsjukhus som, enligt direktiv från högre ort, ska läggas ned. Från slutet av 60-talet tills idag har antalet akutsjukhus halverats. Man talar om omstruktureringar och effektivisering medan det mesta handlar om besparingar. Under mina 32 år som sjuk har jag upplevt är en extrem försämring beträffande tillgängligheten. Väntetiden på en ledoperation har stigit från 3 veckor till 1-3 år. Vi hänvisas till en underdimensionerad närsjukvård, utan heltäckande husläkarsystem.

Självklart måste det finnas skäl till att slå sönder välfungerande vårdenheter, om man söker sig bakom de rökridåer Regionråden lagt ut. Alliansens upphävande av stopplagen gör det legitimt att sälja ut akutsjukhusen till privata aktörer på Marknaden. Att krossa den offentligt finansierade sjukvården är det enda sättet att bana väg för den privatfinansierade. När folk inte kan överleva vårdköerna längre kommer de att söka sig till privata sjukförsäkringar. Redan har 500 000 friska personer en sådan genom sina företag. Men vem vill försäkra de kroniskt sjuka och till vilket pris?

Karolinska planerar att bygga ett nytt, privatägt sjukhus för 14 miljarder som kommer att hyra ut lokaler till den offentliga vården (och privata?) Ju fler som går in för privatfinansierad vård desto mindre ekonomiskt underlag finns för den offentliga, som då försämras ytterligare.

EU vill samordna de sociala trygghetssystemen för att underlätta rörligheten mellan länderna.. Konstitution är ju överstatlig och om krav på ökad privatfinansierad sjukvård reses så tvingas vi överge vår socialistiska modell för att i likhet med flertalet EU-länder övergå till en mer privatfinansierad vård. I mitt fall skulle en sjukförsäkring i Holland, t ex, kosta mig 2000 kr/månad, vilket jag inte har råd med.

Det råder en förunderlig harmoni mellan Regionrådens, Alliansens och EU:s intentioner. Ur detta perspektiv ter sig riskbedömningarna som presenteras ungefär samtidigt som flytt, gällande den nya NU-sjukvården, föga intressanta. De rika löper ingen risk. De har sina gräddfiler klara.
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:38, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav nano » 2008-11-12 5:46:01

Väl skrivet.
Skriver inget själv, vet egentligen inte hur.

Sjukvården måste ju betalas och jag ser ingen fördel med privat vård.
Bättre att se till att den fungerar utmärkt för alla och gemensamt dela på kostnaden solidariskt.
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:38, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Inläggav ragnevi » 2008-11-15 4:23:33

Med lite justeringar:

I åratal har invånarna i Uddevalla kämpat för att få behålla sitt sjukhus, en kamp som var förgäves. Uddevalla sjukhus är bara ett i raden av alla akutsjukhus som planeras att lägga ned. Samtidigt så växer sig köerna till vården allt längre, väntetiden på en ledoperation har ökat från rimliga tre veckor till tre år. Är det verkligen genomtänkt att stänga ett sjukhus och minska antalet platser, detta sker också utan någon konstruktiv dialog från Regionens sida.
Istället blir patienter hänvisade till den underdimensionerade primärvården där det också råder läkarbrist och många vårdcentraler saknar fasta läkare. Vad ger det för kontinuitet i behandlingen?
Under mina 32 år som sjuk har jag upplevt att vården kraftigt försämrats beträffande tillgängligheten och jag undrar vad för skäl det finns till att slå sönder välfungerande vårdenheter?
Kan regeringens upphävande av stopplagen, som innebär att det är legitimt att sälja ut akutsjukhusen till privata aktörer vara ett av dem?
Att underminera den offentligt finansierade sjukvården är förmodligen det bästa sättet att bana väg för den privatfinansierade. Karolinska planerar att bygga ett nytt, privatägt sjukhus för 14 miljarder som kommer att hyra ut lokaler till den offentliga vården.
När människor inte överlever i vårdköerna, kommer de att söka sig till privata alternativ med privata sjukförsäkringar. I takt med att fler går in i den privatfinansierade vården minskar också det ekonomiska underlaget inom den offentliga vården, som riskerar att försämras ytterligare. Redan en halv miljon friska personer har en sådan försäkring genom sina företag. Men vilket bolag vill försäkra de redan kroniskt sjuka?
EU vill samordna de sociala trygghetssystemen för att underlätta rörligheten mellan länderna. Som medlem i EU kan inte Sverige hindra någon från att söka hjälp i ett annat EU-land, men medlemskapet innebär också en fara.
Om ett direktiv med krav på ökad privatfinansierad sjukvård reses så tvingas vi överge vår modell med allmän finansierad sjukvård för att i likhet med många EU-länder övergå till privatfinansierad vård. En sjukförsäkring i Nederländerna kostar ungefär 2000:- i månaden, något som många inte skulle ha råd med.
Det råder en förunderlig harmoni mellan Regionråden, regeringen och EU:s intentioner. Höginkomsttagare som har råd att teckna privata försäkringar löper liten risk, men vad händer med alla andra?
Kanske ska dessa likt de sjuka invånarna i Uddevalla nekas rätten till en fungerande vård. Är nedläggningen av sjukhuset i Uddevalla bara en föraning om hur framtiden kommer att se ut?
Senast redigerad av ragnevi 2011-05-04 16:34:38, redigerad totalt 1 gång.
ragnevi
 
Inlägg: 1069
Anslöt: 2007-05-31
Ort: Göteborg

Inläggav ragnevi » 2008-11-15 4:55:40

Jag gjorde några mindre ändringar och flyttade om lite stycken.
Jag har också tvättat bort ord och begrepp som så tydligt markerar din politiska hemvist.
Men du väljer själv vad du vill använda av det.
Senast redigerad av ragnevi 2011-05-04 16:34:38, redigerad totalt 1 gång.
ragnevi
 
Inlägg: 1069
Anslöt: 2007-05-31
Ort: Göteborg

Inläggav missbutterfly » 2008-11-15 14:54:06

ragnevi: jättebra justeringar tycker jag.
(Du missade bara att dela in texten i stycken.)
Senast redigerad av missbutterfly 2011-05-04 16:34:38, redigerad totalt 1 gång.
missbutterfly
 
Inlägg: 2272
Anslöt: 2007-02-13
Ort: Aspberget

Inläggav Mördarsnigel » 2008-11-15 16:52:40

Ibland glömmer man att det här forumet skiter fullständigt i mellanslag man placerar i början av textstycken.

Så man kan skriva en väldigt fin text med nya stycken och indragningar, och sedan när man postar den så ser den ut som en full klump text eftersom indragningar tydligen är tabu.
Senast redigerad av Mördarsnigel 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Mördarsnigel
 
Inlägg: 928
Anslöt: 2007-11-30
Ort: Alnarp

Inläggav ragnevi » 2008-11-15 17:36:22

Det finns minst åtta stycken i ovanstående text, däremot så använder jag mig inte av dubbla mellanrum mellan stycken i löpande text, det vill säga att jag trycker på enter två gånger efter ett nytt stycke.
Jag gillar det helt enkelt inte, men jag får kritik för det på min blogg. Så jag försöker att använda mig mer av mellanrubriker, eller att jag gör dubbla mellanrum och fetar de första orden i stycket när texten byter inriktning.

Layoutprogram på tidningen fixar både mellanrum och indrag och det underlättar för redigeraren om texten är så lite redigerad som möjligt. Dubbla mellanrum måste till exempel tas bort manuellt.
Senast redigerad av ragnevi 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
ragnevi
 
Inlägg: 1069
Anslöt: 2007-05-31
Ort: Göteborg

Inläggav Garum » 2008-11-15 19:54:17

I logikens namn borde då inte läkarutbildningen vara privatfinasierad, det är ju märkligt att studenter ska kunna utbilda sig till läkare gratis på skattbetalarnas bekostnad och sen börja jobba privat för skyhöga löner, de får väl hosta den dryga miljon eller vad denna utbildning kostar ur egen ficka.

Man vet att alltför mycket privatvård fördyrar vårdkostnader enormt, då vinstintressen kommer i fokus istället för patienternas medicinska behov, försäkringsbolag och vårdföretag vill gå med vinst.
I USA är det mycket vanligt att överbehandla patienter för att tjäna så mycket pengar som möjligt, man prackar på folk onödiga behandlingar och dyra mediciner som inte behövs.
Ur rent nationalekonomisk synvinkel är det rena lotterivinsten med en bra och lätttillgänglig vård för alla, då folkhälsan hålls på en hög nivå, friska människor producerar som bekant mer.

Men jag är inte förvånad över denna utveckling, då svenska staten pga av alltmer ökade utgifter helt enkelt snart inte har råd att hålla med den fria allmänna sjukvård och annan service vi har varit vana vid, alltmer skall vara med att dela på den offentliga sektorns kaka som allt färre är med om att betala och bidra till...och då får det såna här trista konsekvenser som jag befarar vi bara fått en mild försmak av..
De rika och de som tillhör politiska nomeklaturan klarar sig naturligtvis med sina gräddfiler och andra förmåner som inte kommer vanligt folk till del.
Senast redigerad av Garum 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Garum
Får inte posta
 
Inlägg: 906
Anslöt: 2007-12-11

Inläggav ragnevi » 2008-11-18 20:39:41

I Sverige så har vi i praktiken det redan så att väldigt många studenter som läser till läkare åker utomlands och gör detta, och då betalar de för sin utbildning själva.
För att lösa bristen på läkare så är läkarförbundets lösning att:
1) Utbilda färre läkare.
2) Höja läkarnas löner.

Det finns vissa fackförbund som helt saknar samhällsansvar.
Senast redigerad av ragnevi 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
ragnevi
 
Inlägg: 1069
Anslöt: 2007-05-31
Ort: Göteborg

Inläggav nano » 2008-11-19 7:48:28

Hur har du kommit fram till detta, det låter ju helt osannolikt, det är ju fel att påstå att det är en lösning.
Därför undran hur du hittat denna info?
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Inläggav Debbido » 2008-11-23 2:09:05

ragnevi skrev:Jag gjorde några mindre ändringar och flyttade om lite stycken.
Jag har också tvättat bort ord och begrepp som så tydligt markerar din politiska hemvist.
Men du väljer själv vad du vill använda av det.


Oj då, tack för hjälpen!

Jo, det blev mindre politiskt när du ändrade på texten som du gjorde, verkligen. En massa frågetecken..kan det vara så att? kan vara bra, låta folk tänka själva.

Dessvärre postade jag insändaren för snart tvåveckor sedan, under vånda. Bohusläningen är en borgerlig tidning och den nuvarande ledarskribenten är så mycket höger att jag kan få raserianfall redan vid morgonkaffet. Alltid detta himla tjafs om den lilla kakan som vi alla ska dela på, och den räcker ju inte längre till för alla, dessvärre...så synd då.

Jag har fått många insändare publicerade när vi hade en annan redaktör, men under den nya regimen undrar jag om jag över huvud taget har någon chans..

Grejen är den att jag inte röstar på något parti, för att sanningen ligger någonstans mitt emellan. Att jag är EU-motståndare är ju uppenbart.
Suck! Jag fattar att min insändare ser ut som politisk propaganda medan den för mig bara beskriver existerande verklighet och vill peka på den färdriktning som de röstande valt, om de nu inte visste vad de valde.

Eftersom min version av insändare förmodligen inte blir publicerad ska jag eventuellt testa Din version och se...

Tack för hjälpen!
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav Debbido » 2008-11-25 0:22:03

Ragnevi:

Jag tänkte göra ett nytt försök med Din version samt uppbackning av en erkänd Miljöpartist som brukar få in sina insändare (aspergare förstås!).

Men EN SAK jag inte känner till är denna ändring du gjort: "Många sjukhus planeras läggas ned". Jag skrev att hälften av alla våra akutsjukhus har lagts ned de senaste 30 åren, eftersom jag hittade dessa fakta på Googles. Jag inser att man tänker fortsätta lägga ned sjukhus, men jag har inga klara fakta om detta. Vill ju skriva faktabaserat. Vet du hur många (få) sjukhus man på lite sikt tänkt sig att behålla? 3?

En annan sak är denna. Bohusläningen är borgerlig tidning och jag vill publicera mer socialistiska tankar. Hur lätt är egentligen det? Omöjligt? Tidigare redaktör var mera mitten. Den nya tycks ligga så långt man bara kan åt höger. Jag läser nästan varje dag ledare om en kaka som inte räcker till åt alla, såvida de "sjuka" inte tar sitt ansvar och börjar jobba, att antalet paraplyer inte kan räcka åt alla när det är busväder (med tanke på Volvo-nedläggningen). Idag kulle visst massarbetslösheten lösas genom att kommunalpolitikerna skulle sluta kasta sand på varandra. Och jag som trodde det behövdes AMU-kurser :shock: och lönebidrag åt funktionshindrade, men de är visst borttagna fick jag veta idag :shock: :?: :!:
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav nano » 2008-11-25 14:01:21

Visste inte att det var borttaget, nu vet jag inte vad det är du eller majoriteten eller så behöver.
Spontant uppfattar jag aspisar som klyftiga och kunniga.
För mig fungerar det ju oftast bra men då är jag iofs i en branch med stor brist på folk.

Hur skulle du utforma stödet själv med fria händer och utan hänsyn till andras åsikter?
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Inläggav Inger » 2008-11-25 14:23:38

nano skrev:
ragnevi skrev:I Sverige så har vi i praktiken det redan så att väldigt många studenter som läser till läkare åker utomlands och gör detta, och då betalar de för sin utbildning själva.
För att lösa bristen på läkare så är läkarförbundets lösning att:
1) Utbilda färre läkare.
2) Höja läkarnas löner.

Det finns vissa fackförbund som helt saknar samhällsansvar.

Hur har du kommit fram till detta, det låter ju helt osannolikt, det är ju fel att påstå att det är en lösning.
Därför undran hur du hittat denna info?

I USA lär det i alla fall ha varit så att när amerikanska läkarförbundet (AMA) skapades så hade de en plan för att öka läkares status och löner enligt lagen om tillgång och efterfrågan, och det var att skapa läkarbrist genom att influera lärocentra att lägga ned sina läkarutbildningar så att färre skulle kunna utbilda sig till läkare. Källa
Senast redigerad av Inger 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Inger
Inaktiv
 
Inlägg: 17333
Anslöt: 2006-06-30

Inläggav nano » 2008-11-25 15:32:46

Hmm, när jag tänker på det så var det någon som tyckte att man inte borde ge vissa så mycket pengar för att de inte skulle vara värda mer än en viss summa.
Vi satt o diskuterade saken och jag sade att det går alldeles utmärkt att skapa brist på valfri yrkeskategori och plötsligt skulle det vara skriande brist och ökande löner så fort man lärt dem kräva betalt för vad de gör.
Även bland trädgårdsjobb och sjuksköterskor och alla andra yrkeskategorier.
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Inläggav Zombie » 2008-11-26 3:58:13

Garum skrev:I logikens namn borde då inte läkarutbildningen vara privatfinasierad, det är ju märkligt att studenter ska kunna utbilda sig till läkare gratis på skattbetalarnas bekostnad och sen börja jobba privat för skyhöga löner, de får väl hosta den dryga miljon eller vad denna utbildning kostar ur egen ficka.

Man vet att alltför mycket privatvård fördyrar vårdkostnader enormt, då vinstintressen kommer i fokus istället för patienternas medicinska behov, försäkringsbolag och vårdföretag vill gå med vinst.
I USA är det mycket vanligt att överbehandla patienter för att tjäna så mycket pengar som möjligt, man prackar på folk onödiga behandlingar och dyra mediciner som inte behövs.
Ur rent nationalekonomisk synvinkel är det rena lotterivinsten med en bra och lätttillgänglig vård för alla, då folkhälsan hålls på en hög nivå, friska människor producerar som bekant mer.

Sant. Friska och någorlunda ostressade. Dessutom är folk mindre benägna att begå brott och annat ofog om de får producera, ifall de får göra det i gott skick och kan lita på att de kan leva bra även om de skulle förlora sin "produktivitet".

Men jag är inte förvånad över denna utveckling, då svenska staten pga av alltmer ökade utgifter helt enkelt snart inte har råd att hålla med den fria allmänna sjukvård och annan service vi har varit vana vid, alltmer skall vara med att dela på den offentliga sektorns kaka som allt färre är med om att betala och bidra till...och då får det såna här trista konsekvenser som jag befarar vi bara fått en mild försmak av..

Också sant. Om man inser att "alltmer ökade utgifter" är de till aktiespelmissbrukarna och övriga megarika inom och utom landet; och om man låter "som allt färre är med om att bidra till" syfta på dels samma personer, dels det deras vänner i politiken gör för att knuffa ut folk ur arbetsmarknaden och hålla dem utanför.

Det vill säga: vill man lösa problemet, torde man lägga ansvaret högst upp, på de ansvariga, inte längst ned på de hårdast drabbade.

De rika och de som tillhör politiska nomeklaturan klarar sig naturligtvis med sina gräddfiler och andra förmåner som inte kommer vanligt folk till del.

Naturligtvis.
Senast redigerad av Zombie 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18092
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Debbido » 2008-11-29 0:28:42

nano skrev:Visste inte att det var borttaget, nu vet jag inte vad det är du eller majoriteten eller så behöver.
Spontant uppfattar jag aspisar som klyftiga och kunniga.
För mig fungerar det ju oftast bra men då är jag iofs i en branch med stor brist på folk.

Hur skulle du utforma stödet själv med fria händer och utan hänsyn till andras åsikter?


Ja, jag själv är ju körd, 57 bast och söndervärkt. Har jobbat som lärare (katastrof), kontorist, trubadur, illustratör.

Men, nu gäller det min son. Han arbetar som billackerare med lönebidrag. Det behöver han inte framöver, eftersom han blir fullärd, men då han blivit arbetsskadad vore det bäst att byta yrke, via studier. Men när han sedan återgår till arbete igen DÅ får han inget lönebidrag eftersom Alliansen har avskaffat lönebidraget. HUR underlättar det för funktionshindrade att komma ut i arbetslivet? Under de första 5 åren i ett hantverksyrke är man ju delvis lärling. Alla annonser säger: krav, 5 års erfarenhet. Nå, det har ju ingen ungdom, men då min son är praktiskt taget gratis så har han då möjlighet att få jobb trots att han inte har gymnasieutbildning eller ett utåtriktat, socialt sätt.

Lönebidraget är ett väldigt bra sätt att göra t ex autister konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden, såvida de söker normala jobb, inte via AMI-PÄRMEN.
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav Debbido » 2008-11-29 0:43:49

Zombie skrev:
Garum skrev:I logikens namn borde då inte läkarutbildningen vara privatfinasierad, det är ju märkligt att studenter ska kunna utbilda sig till läkare gratis på skattbetalarnas bekostnad och sen börja jobba privat för skyhöga löner, de får väl hosta den dryga miljon eller vad denna utbildning kostar ur egen ficka.

Man vet att alltför mycket privatvård fördyrar vårdkostnader enormt, då vinstintressen kommer i fokus istället för patienternas medicinska behov, försäkringsbolag och vårdföretag vill gå med vinst.
I USA är det mycket vanligt att överbehandla patienter för att tjäna så mycket pengar som möjligt, man prackar på folk onödiga behandlingar och dyra mediciner som inte behövs.
Ur rent nationalekonomisk synvinkel är det rena lotterivinsten med en bra och lätttillgänglig vård för alla, då folkhälsan hålls på en hög nivå, friska människor producerar som bekant mer.

Sant. Friska och någorlunda ostressade. Dessutom är folk mindre benägna att begå brott och annat ofog om de får producera, ifall de får göra det i gott skick och kan lita på att de kan leva bra även om de skulle förlora sin "produktivitet".

Men jag är inte förvånad över denna utveckling, då svenska staten pga av alltmer ökade utgifter helt enkelt snart inte har råd att hålla med den fria allmänna sjukvård och annan service vi har varit vana vid, alltmer skall vara med att dela på den offentliga sektorns kaka som allt färre är med om att betala och bidra till...och då får det såna här trista konsekvenser som jag befarar vi bara fått en mild försmak av..

Också sant. Om man inser att "alltmer ökade utgifter" är de till aktiespelmissbrukarna och övriga megarika inom och utom landet; och om man låter "som allt färre är med om att bidra till" syfta på dels samma personer, dels det deras vänner i politiken gör för att knuffa ut folk ur arbetsmarknaden och hålla dem utanför.

Det vill säga: vill man lösa problemet, torde man lägga ansvaret högst upp, på de ansvariga, inte längst ned på de hårdast drabbade.

De rika och de som tillhör politiska nomeklaturan klarar sig naturligtvis med sina gräddfiler och andra förmåner som inte kommer vanligt folk till del.

Naturligtvis.


Tack Zombie! Ett sant ord i grevens tid! Jag känner mig skrämd av hur många smarta aspergare inte tänker själv utan tar det som en självklarhet att vi ska skapa ett konkurenssamhälle där inga hänsyn tas till något annat än aktieägarnas vinster. Om de rika ska kunna vältra sig i pengar så har vi självklart inte råd med sjukvård åt de fattiga, eller sjukbidrag, eller social trygghet!
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav nano » 2008-11-29 1:41:24

När jag lyssnar och diskuterar med de som har detta moderatstuk så tycker jag de bara ser sin egen del och lite till, ingen helhetssyn.
Sådant ska man ju inte vara så bra på som aspergare men jag tycker nog att i detta fall är det tvärt om.
Pyramider fungerar inte utan dess starkaste fundament.
Prova att ta bort det största lagret får du se ;)

Fast jag har fortfarande inte sett detta förfall man pratar om.
Men som sagt jag har inte varit särskilt sjuk.
I vilket fall som helst vill jag ha lika sjukvård för alla, utan undantag.
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Inläggav Debbido » 2008-12-06 3:29:41

nano skrev:När jag lyssnar och diskuterar med de som har detta moderatstuk så tycker jag de bara ser sin egen del och lite till, ingen helhetssyn.
Sådant ska man ju inte vara så bra på som aspergare men jag tycker nog att i detta fall är det tvärt om.
Pyramider fungerar inte utan dess starkaste fundament.
Prova att ta bort det största lagret får du se ;)

Fast jag har fortfarande inte sett detta förfall man pratar om.
Men som sagt jag har inte varit särskilt sjuk.
I vilket fall som helst vill jag ha lika sjukvård för alla, utan undantag.


Mycket smart kommentar, det där om pyramiden!

Nej, bara den som ofta söker sjukvård kan se dess förfall, eller om man är anhörig. Eftersom jag behövt sjukvård i 32 år har jag känt av kötidernas förlängning från 2 veckor till 2 år, typ. Det är tillgängligheten i tid och i avstånd som oavbrutet försämras. Dessutom glider vi emot ev. oundvikliga privata sjukförsäkringar för den som vill ha snabb och kvalitativt hög sjukvård. 1/2 miljon försäkrade redan är :shock: , tycker jag.

Risken finns alltså att vi får det som i USA på sikt. För oss fattiga: vårdcentraler med dåligt utbildade läkare och bara billiga behandlingar, inte de dyrare. Dubbeldiagnoser skickas redan idag hem utan att få någon vård alls, som i min 53-årige väns fall, med dödsfall som resultat.
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav Debbido » 2008-12-06 3:55:46

Trist att den numera så högervridna Bohusläningen refuserade min analys av läget, p g a dess socialistiska prägel, men trots allt, en sann beskrivning av läget.

Vi aspergare, som har en IQ över genomsnittet gällande logik, samband och alltså ofta ligger steget före i fråga om analys av vissa samhällsfenomen, kan givetvis förkastas därför att det vi talar om är FÖR SANT, FÖR OBEKVÄMT och dessutom med dålig tajming. Vi ligger ibland steget före, inte p g a synskhet men p g a vår analytiska förmåga. Vi ser ofta saker från andra perspektiv än gemene man, flygfoto, typ.

Att Bohusläningen förkastar mitt ihopkopplande av nedläggningen av akutsjukhus på löpande band för att de ska halvprivatiseras som en förberedelse för allt mer helprivatisering och ett sjukförsäkringssystem motsvarande de flesta EU-länderna är fegt.

Den som tror att det som sker på lokalplanet inte är kopplat till beslut fattade av regeringen är en idiot. Den som inte tror att beslut fattade av regeringen är kopplade till beslut fattade av EU är en jubelidiot.

Vet inte om jag orkar sätta mig in i Lissabonföredraget, men som jag fattat det kommer hela den sociala biten, inkl. sjukvård och andra sociala frågor då att regleras och styras från Bryssel, och att då kan svenskarna sluta demonstrera mot nedläggningen av sina lokala sjukhus, eller om de vill fortsätta med det, så får de åka till Bryssel med sina demonstrationsskyltar.

Jag är djupt besviken över regimskiftet på Bohusläningen, en lokaltidning med viktig information om föredrag, nöjen, händelser av alla de slag - som totalt "moderatiserats" och gör det till en plåga att läsa ledarsidan. Har de inga krav på sig att släppa in åsikter från vänsterhållet alls?

Är den som vill att ALLA människor ska beviljas boende, sjukvård och sjukersättning KOMMUNIST? Kristendomen var från början kommunistisk (egendomsgemenskap) med det har ju INGENTING med Marx och Lenin att göra!
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav nano » 2008-12-06 4:10:00

Skulle vara nyttigt att betala lite folk för att göra statistik över detta.
Jag vill absolut att alla ska få vård fullt ut utan att det kopplas till om man tjänar pengar eller inte eller hur mycket.
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Inläggav Debbido » 2008-12-09 1:16:04

nano skrev:Skulle vara nyttigt att betala lite folk för att göra statistik över detta.
Jag vill absolut att alla ska få vård fullt ut utan att det kopplas till om man tjänar pengar eller inte eller hur mycket.


Statistik över orättvisor begågna i vården? Det blir väl Janne Josefsson då? Vem annars skulle upprätta en sådan, Socialstyrelsen? Knappast!
Senast redigerad av Debbido 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
Debbido
 
Inlägg: 5689
Anslöt: 2007-09-24
Ort: Vid Västerhavet

Inläggav nano » 2008-12-09 10:04:36

Jag tänkte på statistik på antalet privata vs gemensama sjukhus och vårdcentraler och vad det nu mer kan heta.
Och kötider, min gissning är att har kötiderna och sjukskrivningstiderna ökat så har det haft med nedläggningar att göra.
Köer blir inte längre utan att man gör något som förlänger dem.

Frågan är isåfall vad man gjort, vi har ju politiker som ska se till att det finns en bra sjukvård för alla oavsett personens ekonomi.
Senast redigerad av nano 2011-05-04 16:34:42, redigerad totalt 1 gång.
nano
 
Inlägg: 6161
Anslöt: 2008-06-20
Ort: /home/Jorden/Stockholm

Återgå till Intressanta intressen



Logga in