Sådana är kapitalisterna (norska serien Exit)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Sådana är kapitalisterna (norska serien Exit)

Inläggav Alien » 2020-07-28 2:07:18

De är knarkande, känslokalla, kroniskt otrogna skitstövlar. Man kan bli kommunist för mindre. Jag har inte sett de första avsnitten, men det jag sett är illa nog. Jag vill bara att det ska gå illa för de fyra männen. Förstås spelas huvudpersonen av en svensk.

Tv-serien ”Exit” har gjort skandalsuccé i Norge.

Nu har den blivit en ”snackis” även i Sverige, där den visas på SVT Play. Inte minst huvudpersonen Adam, en totalt skrupelfri finanshaj, spelad av Simon J Berger, 40.

– Han är en psykopat. Men jag spelar honom mer som en frisk människa, fast väldigt mycket ett asshole. Jag kan föreställa mig att den norska publiken har gottat sig åt det svenska svinet, säger han.

I Norge har ”Exit” snabbt blivit den mest strömmade dramaserien någonsin. Skapat mer publicitet i tv, radio och tidningar än någon annan norsk tv-serie genom tiderna.
---
Testmann-Kochs ”pitch” till NRK, norsk public service-tv, var en tre timmar lång intervju med fyra stenrika kompisar från Oslos finansvärld. De pratade öppet om sitt hemliga dubbelliv. Även fast de var gifta och hade familjer, levde de ett dubbelliv med fester, knark, älskarinnor och prostituerade.
Det är deras berättelse som utgör grunden till ”Exit”.

– Jag skulle tro att ”Exit” är ungefär 50 procent deras historia, 20 procent andra som har berättat om finansvärlden – någon polis, någon kvinna som jobbar där, någon hustru – och så är det 30 procent fiktion, säger Simon J Berger.
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/ ... ce-i-norge

Jag föredrar serier där huvudpersonen är någorlunda sympatisk, där man önskar att det går hen väl men är rädd att det går illa. Här önskar man bara att de ska försvinna och att Adams fru ska lämna honom.

Det varnas för våldsamma serier innan avsnitten sänds. Senast varnades det för sexet. Inget särskilt i sig tyckte jag (härdad som man är av dagens TV), däremot omständigheterna (på en porrklubb och av bl a en man som nyss gift sig och hållit ett tal på bröllopsfesten om hur han älskar sin nyblivna fru).

Är det någon annan som kollar serien?
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36865
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Sådana är kapitalisterna (norska serien Exit)

Inläggav Kristofer » 2020-07-28 11:26:44

Alien skrev:De är knarkande, känslokalla, kroniskt otrogna skitstövlar. Man kan bli kommunist för mindre. Jag har inte sett de första avsnitten, men det jag sett är illa nog. Jag vill bara att det ska gå illa för de fyra männen. Förstås spelas huvudpersonen av en svensk.


Partitopparna och andra lite mer uppsatta partifunktionärer i det forna östblocket var nog inte heller några förebilder för mänskligheten...

Tack för tipset! Jag tror att jag ska kolla in serien.
Kristofer
 
Inlägg: 7517
Anslöt: 2005-11-05

Återgå till Intressanta intressenLogga in