Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-03-26 14:01:27

Men TACK, Huggorm! Nu kommer jag aldrig att få något vettigt gjort!

:wink:
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Puzzle » 2015-03-27 22:54:42

Okej, nu är inte riktigt det här något mysterium eller konstig historia utan snarare ett lite "kusligt" sammanträffande. Som alla som har sett Sagan om Ringen troligtvis vet så börjar dom med:

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne


..Och baklänges blir det 1973, årtalet som Tolkien dog (av ålder).
Puzzle
 
Inlägg: 4106
Anslöt: 2014-05-28
Ort: Shivering Isles

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav geocache » 2015-03-27 23:43:12

Puzzle skrev:Okej, nu är inte riktigt det här något mysterium eller konstig historia utan snarare ett lite "kusligt" sammanträffande. Som alla som har sett Sagan om Ringen troligtvis vet så börjar dom med:

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne


..Och baklänges blir det 1973, årtalet som Tolkien dog (av ålder).


:-)063 :-)Happy
geocache
 
Inlägg: 9554
Anslöt: 2008-06-16
Ort: Ludvika

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-03-28 21:32:04

Huset som andarna byggde
(ur Reader's Digest: Förbluffande Fakta, samt från Wikipedia, omarbetat av mig)

Amerikanskan Sarah Winchester ärvde 20 miljoner dollar när hennes man William dog 1881 och tjänade 1000 dollar om dagen från Williams aktiepost i vapenfirman Winchester Repeating Arms Co. Ändå kunde hon inte varit olyckligare. Hon sörjde djupt sin make och deras enda barn - som tydligen dött tidigt - och sökte tröst i spiritismen. Ett medium i Boston gav henne ett oroväckande budskap. Eftersom en stor del av makarna Winchesters förmögenheter hade kommit från försäljningen av geväret Winchester '73 - "det gevär som erövrade Vilda Västern" - ville nu andarna från de tusentals stackars människor som fallit offer för geväret (förmodligen många indianer) ha sin hämnd. Sarah fick veta att hon skulle uppföra ett hus och att byggandet på det skulle fortgå så länge hon levde. Om ljudet av hammarslag någonsin upphörde, skulle andarna ta ut sin gruvliga hämnd.
Sagt och gjort. År 1884 köpte Sarah en lantgård med åtta rum i Santa Clara Valley i Kalifornien. Fram till hennes död 1922 arbetade mellan 10 och 22 snickare och ett stort antal andra arbetare dygnet runt med att bygga på och bygga om huset, allt eftersom Sarah fick instruktioner från andarna. Varje natt somnade hon till ljudet av hammarslag.

Andarna verkar ha varit på gott men retsamt humör när de gav Sarah Winchester instruktioner, för ett hus liknande Winchester Mystery House hittar man inte ens på nöjesfält. Efter 38 år kom huset att bestå av 160 rum (allt som allt byggdes 750 rum, men andarna ändrade sina planer så att mycket revs ut) på 25 000 kvadrat. Där finns tre hissar, sex kök, 40 sovrum, 467 dörrar, 10 000 fönster, 47 öppna spisar, 40 trappor, 52 takfönster, sex kassaskåp och en dusch. Alltihop kostade sammanlagt nära 5,5 miljoner dollar.

Och vilket hus! Vissa dörrar kan bara öppnas från ena sidan, andra leder rakt ut i luften. En leder till en garderob som bara är några centimeter djup, medan en liten oansenlig dörr som ser ut att leda till en garderob öppnar sig till en svit på 30 rum! En trappa leder till taket, en annan leder ned till en annan trappa och sedan tillbaka till samma våning. En har 44 trappsteg och går runt sju hörn, men nivåskillnaden är inte ens tre meter. Att det är lätt att gå vilse i huset är en underdrift.
Winchester Mystery House är en stor turistattraktion i dag - och ja, det sägs vara hemsökt.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-03-28 22:29:24

Kraschen i Steniga Tunguska
(från sajten Historic Mysteries, översatt av mig)
Bild

Det är en av de mest otillgängliga, oländiga platserna i världen.
Det ryska området Steniga Tunguska består av enorma träskmarker och täta skogar. Myggsvärmarna är förfärliga. Det han bli åtskilliga minusgrader på vintern och nästan 40 grader varmt på sommaren. Det finns väldigt få samhällen i området och nomadiska renskötare tar sig långsamt genom landskapet.
Man skulle egentligen inte kunna tro att något extraordinärt skulle hända här, men på morgonen den 30 juni 1908 förändrades världen på ett märkligt vis.

Ett vittne i en närbelägen by beskrev det bäst:
"Himlen splittrades i två delar och högt ovanför skogen tycktes hela norra delen av himlen vara täckt av eld. Något smällde till i skyn och en enorm krasch hördes...följt av ett ljud som lät som stenar som föll från skyn, eller som gevärseld."

Andra vittnen skulle komma att berätta liknande historier om att de slagits i marken av en explosiv chockvåg och om att hushållsföremål flög i bitar. Ytterligare andra sade att de kände sig så varma att "jag trodde min skjorta brann." Några vittnen rapporterade att träd föll, vilket temporärt stängde bybor inne, och avlägsna ljud som lät som bombkrevader.

Om denna oförklarliga händelse bara hade påverkat Sibirien, kanske det inte skulle ha fått så mycket uppmärksamhet som det så småningom fick, men det lämnade sina avtryck i hela Eurasien. I England steg det atmosfäriska trycket enormt. Det kom rapporter från delar av Europa om att himlen några dygn efter den oförklarliga händelsen var så ljus vid midnatt att folk kunde sitta ute och läsa.

I över ett decennium visste ingen vad som hade hänt och sökte inga svar.
1921, tretton år efter händelsen, ledde den ryske mineralogen Leonik Kulik den första vetenskapliga undersökningen av vad som hade hänt. Lokala guider var svåra att hitta, eftersom lokalbefolkningen inte vågade sig nära området.

Så snart han anlände till vad som troddes vara platsen för explosionen, blev Kulik alldeles perplex. I kilometer efter kilometer hade träd slagits ned till marken. De verkade alla vara riktade från ett visst område. Kulik, som redan misstänkte att händelsen orsakats av att en meteorit fallit till jorden, använde de nedfallna träden för att spåra sig fram till vad som borde vara platsen där meteoriten måste ha slagit i marken.
Han lyckades så småningom hitta vad som tyckte vara nedslagsplatsen: en plats där träden stod upp, men där grenar och bark hade bränts av. Efter ytterligare undersökningar blev Kulik besviken att han inte hittade en stor överlevande meteorit någonstans - inte ens en krater bildad av att ett enormt föremål slagit ned i marken, ett tydligt tecken på andra platser för meteoritnedslag. Det verkade helt enkelt inte vettigt.

Genom åren skulle andra personer försöka utreda vad som hade hänt. Tunguskaområdet är inte lika isolerat i dag som det var på Kuliks tid, men det händer fortfarande att expeditioner tar sig in i området för att försöka hitta källan till den massiva explosion som inträffade för över 100 år sedan.
Det har alltid funnits stöd för Kuliks meteoritteori, fastän man inte har kunnat finna någon nedslagsplats eller några rester av själva meteoriten.
En annan teori går ut på att en meteor faktiskt nådde jordens atmosfär, men brann upp fullständigt innan den träffade jorden. Resterna av meteoren skulle kunna orsaka den visuella uppvisningen och även den chockvåg som slog ned alla träd.
Det har också föreslagits att en komet, inte en meteor, var orsaken. En komet, som främst består av is och stoft, skulle inte lämna några betydliga solida fragment på marken. Den skulle emellertid ha lämnat en krater efter sig.
En vetenskapsman hävdade att alla andra vetenskapsmän såg åt fel håll och menade att naturliga gaser under jordskorpan exploderade genom en spricka och orsakade förödelsen. Andra har föreslagit allt från minimala svarta hål till utomjordiska rymdskepp.

Ännu i vår tid av datorsimulerade efterskapningar och avancerad flygfotografering är orsaken till kraschen i Steniga Tunguska okänd.
Det är ett mysterium som inte går att glömma bort.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-03-28 22:49:11

Waverly Hills Sanatorium - hemvist för spöken
(från sajten Historic Mysteries, översatt av mig)

Landområdet i Louisville, Kentucky, hade ursprungligen inhyst ett stort gods, men 1910 öppnade ett ståtligt TBC-sjukhus vid namn Waverly Hills Sanatorium på platsen, till hjälp för invånarna i området. Louisville, som är omgivet av träsk och våtmarker, hade en högre andel patienter med sjukdomen - som då kallades "den vita pesten" - än många andra delar av landet.

Under första halvan av 1900-talet var behandlingarna för sjukdomen minst sagt bisarra. De medicinska myndigheterna ansåg att massor av frisk luft var den bästa medicinen, varför patienterna rullades ut på verandor och gårdar, oavsett temperatur och väder, året om, i regn, sol eller snö. Andra former av "terapi" inkluderade att operera bort flera revben och muskler på patienten i hopp om att hens lungor skulle utvidgas. Ballonger fördes in i lungorna, också i förhoppning om progressiv utvidgning. Många patienter dog som ett resultat av dessa försök till bot.
Dessa behandlingar var till största delen misslyckanden. Fram till det tidiga 1940-talet - när man upptäckte medicin som kunde bota tuberkulos - dog tiotusentals patienter på Waverly Hills, vilket blev ett problem för personalen. De var rädda att patienterna skulle ge upp hoppet om de såg så många likvagnar komma till sanatoriet, så man byggde en tunnel genom vilken man kunde frakta ut liken från en ingång på bottenvåningen till baksidan av en närbelägen kulle, så att ingen skulle se kropparna.
Lyckligtvis sjönk antalet TBC-fall drastiskt under den senare delen av 1900-talet. 1961 stängdes Waverly Hills Sanatorium och blev stående övergivet.
Men inte så länge.

1962 förvandlades sanatoriet till ett vårdhem för äldre. Det tog inte lång tid förrän rykten och skvaller uppkom om att de äldre utnyttjades: märkliga experiment på ovilliga offer och elchocksbehandlingar för alla möjliga sjukdomstillstånd. De äldre som fortfarande var vid sina sinnens fulla bruk, sades det, fick inte njuta av det särskilt länge.
Myndigheterna stängde till slut institutionen 1982.
Senare fanns planer på att inhysa ett fängelse på platsen och t.o.m. på byggandet av världens största Jesusstaty!
Ingen av dessa planer fullföljdes dock och byggnaden lämnades åt vandaler och förfall i många år.
Det är inte svårt att gissa att en byggnad med en sådan grym historia skulle vara hemsökt, och mycket riktigt...

Av oklara omständigheter tycks femte våningen vara platsen för paranormala aktiviteter. Spökbarn ses leka i rummen. Andarna av äldre patienter svävar omkring i salarna. Man ser ljus i fönstret och det luktar mat i korridorerna. Rum 502 har ett speciellt hemskt förflutet. Det sägs att en sjuksköterska som var ogift och gravid (och möjligen själv hade TBC) hängde sig i rummet och att det tog tid innan hon hittades. Och naturligtvis hemsöker mer än ett spöke tunneln genom vilken liken forslades.
Byggnaden har visats i flera TV-program om det övernaturliga. I dag är den privatägd och man håller både spökvandringar och övernattningar för modiga (dumdristiga?) besökare.
Bild
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Ganapati » 2015-03-29 13:48:11

http://www.mysteriousbritain.co.uk/scot ... -bean.html

På engelska. Översättning är inte min grej :P
Ganapati
 
Inlägg: 243
Anslöt: 2013-08-23

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Micke » 2015-03-31 20:05:06

Kahlokatt skrev:Huset som andarna byggde

Det var fräckt. Hade varit spännande att utforska som barn, men en aning farligt kanske.

Händelsen i Tunguska kände jag ju till, men trodde att det var klarlagt att det handlade om en meteorit. Men då borde man ju ha hittat något vid det här laget.

Tredje storyn får jag läsa vid senare tillfälle.
Micke
 
Inlägg: 2909
Anslöt: 2005-10-12

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav AndersP » 2015-04-05 15:29:18

Tack för många intressanta och märkliga händelser.

Här en länk från MPS på YouTube om svenska olösta försvinnanden.

https://www.youtube.com/watch?v=h-nNns-QPw0
AndersP
Ny medlem
 
Inlägg: 6
Anslöt: 2015-04-05

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav AndersP » 2015-04-06 16:37:06

xGOVINDAx skrev:Några försvinnanden som jag är fascinerad av:

Bosse Jansson, Stockholm, 1976

Sven Nilsson, Landskrona, 1965

Viola Widegren, Helgum, 1948

Dahlsjö-fallet, Göteborg, 1965

Paul Virtanen, Strängnäs, 1974

Stephan Svensson och Thomas Bjerler, Helsingborg, 1966

Ska se om jag kan hitta bra sidor/texter/källor för dessa försvinnanden. Isf postar jag dem här.


https://herrtidning.wordpress.com/2014/ ... isen-1948/

https://herrtidning.wordpress.com/2014/ ... -svensson/

http://sv.metapedia.org/wiki/Ol%C3%B6st ... borg,_1966

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/20 ... gramid=909

http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=4374056

https://mysteriebloggen.wordpress.com/t ... -virtanen/
AndersP
Ny medlem
 
Inlägg: 6
Anslöt: 2015-04-05

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Puzzle » 2015-04-12 22:36:33

Blir inte direkt mycket av en historia men;

The Dighton Rock
Ursprungligen placerad vid Tauntons flodkant i Massachusetts, USA, men den flyttades för att kunna bevaras på ett bättre sätt. I över 300 år har människor försökt tyda budskapet som står på stenen eller lista ut vem/vilka det är som har ristat det utan att lyckas. Vad jag vet så är det den enda som har hittats på det "språket".

dightonRock_02.gif

Dighton_Rock-Davis_photograph.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Puzzle
 
Inlägg: 4106
Anslöt: 2014-05-28
Ort: Shivering Isles

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Huggorm » 2015-04-12 23:01:53

Intressant sten, den hade jag inte hört talas om tidigare. Den på minner mig om en märklig bok.

Voynichmanuskriptet
En bok skriven på 1400-talet på ett språk ingen känner igen, med bokstäver som inte liknar något annat. Ingen har någonsin lyckats översätta ett enda ord. Boken innehåller bland annat en massa biologi, bilder på växter och text som tycks beskriva dom. Även växterna är okända, endast några liknar ens något som finns i verkligheten. Vissa tror att boken är påhittad, men strukturen i texten är uppbyggd på ett sätt som får den att verka autentisk. Och på fjortonhundratalet var böcker dyrt och skrivkonst och grammatik var något få kände till.

http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_manuscript
Huggorm
 
Inlägg: 19579
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Thule

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Puzzle » 2015-04-13 19:41:21

Jag säger inte det här särskilt ofta men jag älskar den där boken, hade gärna köpt en kopia om det var möjligt.

Fortsätter i samma tema med;

Nascalinjerna
Nu vet väl i för sig dom allra flesta redan om dom och att det var nascalindianerna som ristade in de hundratals geoglyferna. Tror den största är "pelikanen" som är över 280 meter, utöver den och en del andra djur så finns det några mer svårförståeliga symboler som trekanter och spiraler.

nazca-lines-2.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Puzzle
 
Inlägg: 4106
Anslöt: 2014-05-28
Ort: Shivering Isles

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-01 22:19:24

Angående Eliza Lam så kan man på Historic Mysteries (se Huggorms näst senaste post för länk) läsa att Eliza var bipolär, vilket möjligen skulle kunna förklara hennes underliga beteende i hissen, men knappast resten av historien.
Vidare verkar filmen från övervakningskameran ha blivit redigerad; tidsangivelsen är dold, vissa delar går i slow motion och nästan en minut saknas.
En kuslig detalj är att Eliza Lams blogg var aktiv i flera månader efter hennes död. Kanske postade den rent automatiskt, men man hittade aldrig Elizas mobil...
En annan kuslig sak som tål att påpekas är att man i skräckfilmen Dark Water hittar en liten flicka död i en vattentank på taket till ett bostadshus. Och den filmen kom redan 2005...
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Tardis89 » 2015-05-02 13:11:24

Kahlokatt skrev:Angående Eliza Lam så kan man på Historic Mysteries (se Huggorms näst senaste post för länk) läsa att Eliza var bipolär, vilket möjligen skulle kunna förklara hennes underliga beteende i hissen, men knappast resten av historien.
Vidare verkar filmen från övervakningskameran ha blivit redigerad; tidsangivelsen är dold, vissa delar går i slow motion och nästan en minut saknas.
En kuslig detalj är att Eliza Lams blogg var aktiv i flera månader efter hennes död. Kanske postade den rent automatiskt, men man hittade aldrig Elizas mobil...
En annan kuslig sak som tål att påpekas är att man i skräckfilmen Dark Water hittar en liten flicka död i en vattentank på taket till ett bostadshus. Och den filmen kom redan 2005...


Wow, det sista :O Scarry, måste se den filmen! är den bra?

Annars, alltså det är så skumt med henne! Alltså, jag tror (eller vill tro) på andar, demoner, spöken osv och ja, hur kan man förklara det där? Allt går att förklara oftast men ibland är saker väldigt skumma!!
Tardis89
 
Inlägg: 170
Anslöt: 2014-10-02

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-02 21:46:58

Tardis89 skrev:
Kahlokatt skrev:Angående Eliza Lam så kan man på Historic Mysteries (se Huggorms näst senaste post för länk) läsa att Eliza var bipolär, vilket möjligen skulle kunna förklara hennes underliga beteende i hissen, men knappast resten av historien.
Vidare verkar filmen från övervakningskameran ha blivit redigerad; tidsangivelsen är dold, vissa delar går i slow motion och nästan en minut saknas.
En kuslig detalj är att Eliza Lams blogg var aktiv i flera månader efter hennes död. Kanske postade den rent automatiskt, men man hittade aldrig Elizas mobil...
En annan kuslig sak som tål att påpekas är att man i skräckfilmen Dark Water hittar en liten flicka död i en vattentank på taket till ett bostadshus. Och den filmen kom redan 2005...


Wow, det sista :O Scarry, måste se den filmen! är den bra?


Jag tyckte den mest var sorglig, inte särskilt otäck, men jag har bara sett den amerikanska remaken. Originalet är naturligtvis japanskt.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-04 21:49:47

Mysterier i collegemiljö
från Listverse, översatt av mig.
VARNING! Otäcka detaljer.

Arlis Perry
Bild
På morgonen den 13 oktober 1974 drabbades Stanford University (Palo Alto, Kalifornien) av chock när de upptäckte att en 19-årig nygift förstaårsstudent som hette Arlis Perry hade blivit brutalt mördat. Kvällen innan hade Arlis grälat med sin make och bestämt sig för att gå och be i Stanfords kyrka. Hon kom aldrig hem och hennes kropp hittades i kyrkan under några bänkar.
Arlis hade fått en ishacka genom huvudet. Hon hade dessutom blivit strypt, slagen och sexuelt utnyttjad med några altarljus. Arlis make misstänktes genast, men det fanns några andra intressanta ledtrådar. Vid denna tid arbetade Arlis som receptionist på en advokatbyrå. Dagen innan hon dödades fick Arlis besök av en oidentifierad blond man och de hade en häftig diskussion som gjorde henne tydligt upprörd.
Snart började det gå rykten om att Arlis hade mördats i en satanistisk ritual av en kult som hette Process Church of the Final Judgment. Några medlemmar i denna kult skall ha kommit från Arlis hemstad Bismarck i North Dakota. Charles Manson och David Berkowitz (den ökände "Son of Sam"-mördaren), troddes också ha varit medlemmar av denna kult vid något tillfälle och när han satt i fängelse skrev Berkowitz faktiskt några brev där han antydde att de var skyldiga för mordet på Arlis. Vissa förhåller sig skeptiska till huruvida den här kulten verkligen existerar tror att Berkowitz bara retades med utredarna, men vem var det i sådana fall som mördade Arlis Perry?
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-04 22:11:00

Paula Jean Welden
Bild
Paula Jean Welden var en 18-årig andraårsstudent på Bennington College i Vermont. Efter att ha avslutat sitt arbetspass i matsalen på eftermiddagen 1 december 1946 återvände Paula Jean till sitt rum och sade till sin rumskamrat att hon skulle ta en paus från studierna och gå på en långpromenad. Hon frågade några andra studenter om de ville följa med, men alla tackade nej.
Strax efteråt plockade en bilförare upp Paula, som liftade. Hon hävdade att hon skulle vandra längs Long Trail nära Glastenbury Mountain. Flera vittnen såg henne på leden den eftermiddagen och runt 16:00 passerade Paula en man och frågade honom hur långt leden sträckte sig. Det är den sista gång någon bekräftar att ha sett henne. När Paula inte kom hem på kvällen och gick till sina sista lektioner, anmäldes hon saknad. Hon lämnade en obetald räkning efter sig och skall inte ha haft med sig några pengar eller ägodelar när hon gav sig av. Hennes beslut att ge sig ut på långpromenad verkade ganska märkligt eftersom man väntade snö på kvällen och hon inte var klädd för kyla.
Man sökte längs Long Trail, men fann inga spår av Paula. Området där hon försvann kom så småningom att kallas "Benningtontriangeln", eftersom totalt fem personer försvann mystiskt där mellan 1945 och 1950. Fyra av dessa, inklusive Paula Jean Welden, har aldrig hittats.


Jack Davis Jr.
Bild
På kvällen den 16 oktober 1987 gick 20-årige andraårsstudenten Jack Davis Jr. ut och festade med några kompisar från Indiana University i Pennsylvania. Han kom inte tillbaka. Fem dagar senare hittades hans kropp längst ned i ett trapphus i Weyandt Hall (antar att detta är en byggnad på campuset). Man kom fram till att han måste ha blivit kraftigt berusad under den kväll han försvann, varpå han av misstag föll ned för trappan och kvävdes av sina spyor.
Jakcs familj trodde inte på detta, utan såg till att den välkände rättsmedicinaren Doktor Cyril Wecht fick göra en utredning. Eftersom ett klassrum vette mot trapphuset verkade det omöjligt att Jacks kropp skulle ha kunnat ligga oupptäckt i fem dygn. Fastän det hade regnat häftigt under de fem dagar som gått, var hans kläder helt torra. Wecht tyckte också att det var misstänkt att Jack inte hade något alkohol i blodet och trots det faktum att han var slätrakad den kväll han försvann, hade han nu skäggstubb.
Wecht kom fram till att Jack inte kunde ha kvävt av sina spyor och fann frakturer på hans skalle. En teori är att Jack kan ha skadats under ett slagsmål med sina kompisar, som senare lade Jacks kropp i trapphuset efter att han dött av sina skador. Trots Doktor Wects utredning är mordet på Jack emellertid fortfarande olöst.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-04 22:29:44

Lynne Schulze
Bild
Lynne Schulze, 18, var förstaårsstudent och hade flyttat från Simbury i Connecticut för att gå på Middlebury College i Vermont. 10 december 1971 förberedde hon sig för sluttentamen före jullövet. Lynne lämnade elevhemmet med sina vänner och var på väg att göra ett prov när hon sade att hon hade glömt sin älsklingspenna. Hon sprang tillbaka till elevhemmet, men kom inte tillbaka för att göra provet och sågs aldrig till igen. När man sökte igenom hennes rum, upptäckte man att hennes ID-handlingar och personliga ägodelar var kvar.
Lynne hade tydligen pratat med goda vänner om att fejka sin egen död och börja ett nytt liv, ett rykte som kan ha hindrat myndigheterna från att på allvar utreda hennes försvinnande. Lynnes vänner tog emellertid aldrig hennes historier på allvar och eftersom hon hade studerat hårt för tentan verkade det ologiskt att hon inte skulle göra den.
Lynne hade visserligen skickat brev till sin familj om att hon längtade hem och ville hoppa av studierna, men hon hade anmält sig till nästa termin. Det finns några obekräftade vittnesmål om att folk har sett Lynne sedan hon försvann, men hon har aldrig kontaktat sin familj och är över 40 år senare fortfarande försvunnen.


Theresa Allore

Bild
Theresa Allore var en 19-årig student vid Champlain College Lennoxville i Sherbrooke, Quebec, Kanada. Efter att ha lämnat sitt elevhem försvann hon mystiskt 3 november 1978. Polis och collegepersonal var inte speciellt hjälpsamma, utan trodde att Theres helt enkelt hade rymt, och colleget fortsatte att skicka Theresas familj räkningar för hennes rum och lektioner. Theresa hittades inte förrän fem månader senare då man upptäckte henne till hälften avklädda kropp i den smältande snön på en liten sjö ca 1 km från campuset.
Polisen misstänkte att hon kunde ha råkat ta en drogöverdos och placerats i vattnet av vänner som fått panik, men hon hade inga droger i kroppen. Theresas saknade kläder hittades prydligt hopvikta på en stock i en skog och hennes plånbok hittades flera kilometer bort. 2001 bad Theresas bror polisen att öppna fallet på nytt, efter att ha funnit bevis för att Theresa kan ha blivit offer för en serievåldtäktsman.
Theresas bror spårade flera kvinnor som hade blivit sexuellt utnyttjade av en okänd gärningsman i Sherbrookeområdet under tiden för Theresas död. Åtminstone två andra kvinnor från Sherbrooke, 20-åriga Louise Camirand och 10-åriga Manon Dube, blev offer för okända mördare vid samma tid och det är möjligt att deras död har ett samband med Theresas. Trots att fallet öppnades på nytt är emellertid Theresa Allores död fortfarande ett mysterium.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-04 22:47:21

Joshua Guimond

Bild
Joshua Guimond var en 20-årig junior vid St. John's University i Collegeville, Minnesota. Någon gång mellan 23:00 och midnatt 9 november 2002 lämnade Joshua en fest i elevhemmet Metten Court för att gå på toaletten. Joshuas kompisar antog att han helt enkelt bestämt sig för att gå tillbaka till sin lägenhet, men sedan upptäckte dem att han inte hade kommit tillbaka och han anmäldes försvunnen nästa dag. Joshuas bil, glasögon och personliga ägodelar fanns kvar och han var inte tillräckligt varmt klädd för det kalla vinterväder som rådde denna natt.
Man antog att Joshua kunde ha varit kraftigt berusad och av misstad ramlat i vattnet efter att han lämnat festen, men hans kropp har aldrig hittats.
Joshuas försvinnande ägde rum under en treveckorsperiod då tre andra collegelever från Minnesota och Wisconsin - Christopher Jenkins, Michael Noll och Erika Marie Dahlquist - mystiskt försvann efter att ha givit sig av från sena fester. Dessa tre studenters kroppar hittades dock och Dahlquists mördare togs fast och dömdes, men det har spekulerats om huruvida de två unga männens fall kan ha ett tydligare samband med Joshuas fall, eftersom de påminner om varandra. Det har emellertid gått 13 år och Joshua Guimond är fortfarande försvunnen.

Kristin Smart
Bild
Kristin Smart var förstaårselev på Cal Poly State Uiversity i San Luis Obispo (Kalifornien). Kvällen 24 maj 1996 bestämde hon sig för att gå på en fest utanför campusområdet. Runt 02:00 var hon kraftigt berusad och verkade ha svårt att gå. Två av Kristins vänner och en elev vid namn Paul Flores hjälpte Kristin till en korsning. När Paul sade att han skulle ta med Kristin till hennes elevhem, skildes de två paren åt. Kristin kom aldrig tillbaka till sitt rum och detta är sista gången någon har sett henne.
Paul hävdar att han följde Kristin ned för gatan och lät henne gå resten av vägen själv. Myndigheterna blev emellertid misstänksamma när de såg att Paul hade en blåtira och han berättade flera osammanhängande historier om hur han hade fått den. En likhund spårade dessutom Kristins lukt till en madrass i Pauls sovrum. Paul hoppade så småningom av Cal Poly och när han blev utfrågad av polis höll han fast vid sin rätt att vägra svara på några frågor.
Paul Flores är fortfarande huvudmisstänkt för Kristins försvinnande, men man har aldrig hittat tillräckligt med bevis för att döma honom för något. Kristin dödförklarades 2002, men trots att det har gått nästan 20 år har man aldrig hittat henne.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-05 21:31:09

Suzanne Jovin

Bild
Yale University i Connecticut chockades när 21-åriga sistaårseleven Suzanne Jovin blev brutalt mördad kvällen den 4 december 1998. Någon gång efter 21:00 mejlade Suzanne en vän från sin lägenhet och sade att hon skulle lägga fram några böcker åt henne i lobbyn inför nästa morgon efter att hon hämtat dem hos en annan person. Sedan lämnade Suzanne sin lägenhet för att gå till Yalepolisens kommunikationscentral, där hon lämnade tillbaka nycklarna till en bil hon hade lånat.
Strax före 22:00 hittades hon död ungefär 3 km från campuset. Hon hade fått halsen avskuren och blivit huggen 17 gånger. Det är okänt om Suzanne hade fått någon kontakt med personen som lånat hennes böcker och man har aldrig lyckats identifiera denna person.
Efter att ha lämnat tillbaka nycklarna satte sig Suzanne förmodligen vid något tillfälle i ett annat fordon, eftersom det skulle ha varit omöjligt för henne att nå mordplatsen inom denna tidsram. Suzannes uppsatsrådgivare, James Van de Velde, blev genast huvudmisstänkt. Det gick rykten om att han hade haft en affär med Suzanne, men det fanns inga bevis för detta och inget som knöt honom till brottet.
Ett vittne hävdade att hon hade sett en vit man springa från platsen under mordnatten, men när hon blev ombedd att identifiera Van de Velde sade hon att det inte var han. Van de Velde är inte längre misstänkt, men vem som verkligen mördade Suzanne Jovin vet man fortfarande inte.

Ronald Henry Tammen Jr.

Bild
Ronald Henry Tammen Jr. var andraårsstudent vid Miami University i Oxford, Ohio. Kvällen 19 april 1953 hittade Ronald en död fisk i sin säng och bad husmor om nya sängkläder. Strax efteråt skall han ha hört ett störande ljud utanför fönstret och gick ut för att undersöka saken. Han kom aldrig tillbaka och hans bilnycklar, plånbok och andra personliga ägodelar fanns kvar. Hans bil stod kvar på campusets parkering och fastän det var en mycket kall kväll tog han inte med sig sin jacka.
Senare på kvällen, hävdade en kvinna som bodde 2 km från universitetet, hade en ung man som matchade beskrivningen av Ronald, ha ringt på hos henne. Han verkade vilsen, frågade i vilken stad han befann sig och även om hur man tog sig till busshållplatsen. Ronald hade inte visat några tecken på psykiska prob,em innan han försvunnit, men fem månader tidigare tog han det bisarra beslutet att uppsöka områdets coroner i Hamilton, Ohio, för att få göra ett test och ta reda på sin blodgrupp. Man har aldrig funnit några spår efter Ronald, men det är värt att notera att den del av universitetet där han bodde tidigare hade varit ett mentalsjukhus och sades vara hemsökt. Innan det revs 1978 hävdade många studenter att de hade sett Ronalds spöke!
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2015-05-05 21:42:17

Bild
Allra konstigast är kanske historien om Betsy Aardsma.
28 november 1969 satt en 22-årig sistaårsstudent och forskade på Pattee Library på Pennsylvania State University, när hon plötsligt blev huggen i hjärtat med en kniv. Hennes kropp hittades efter att en oidentifierad man sade: "Någon måste nog hjälpa den när flickan" till receptionisten innan han gick ut från biblioteket. Eftersom Betsy hade på sig en röd klänning var det svårt att se något blod, så ingen insåg ens att hon hade blivit knivhuggen. När de väl förstod att det var frågan om ett mord var den okände mannen redan försvunnen.
Ingen annan på biblioteket sade sig ha sett någon, men några hävdade att de hade hört skrik. Mordet på Betsy var helt oförståeligt, eftersom hon inte tycktes ha haft några fiender. En professorsassistent som hette Richard Haefner var en möjlig misstänkt, eftersom han skall ha haft sällskap med Betsy en kort period innan hon dog och eftersom han senare i livet anklagades för att ha förgripit sig på småpojkar. Han dog emellertid 2002 och skall inte ha befunnit sig på biblioteket vid tiden för mordet. I över fyrtio år har mydigheterna följt massor av spår och det ryktas t.o.m. att Betsy Aardsmas spöke kan ses på Pattee Library. Mördaren och motivet är emellertid fortfarande okända.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19641
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Puzzle » 2015-05-07 0:39:48

Bodom-morden
Tror det Finlands största olösta mordgåta. Den 4 juni 1960 så beslöt sig fyra tonåringar att tälta vid sjön Bodom. Mellan 4 och 6 morgonen därpå blev dom angripna, tre av dom dog av skallskador från ett trubbigt föremål (troligtvis en sten) medans den fjärde hittades medvetslös med allvarliga skador.

Genom åren har det kommit fram en hel del förunderliga ledtrådar som bland annat ett självmordsbrev av en man som sa sig ha mördat ungdomarna men det visade sig att han hade alibi. Men bland det märkligaste är nog att Nils Gustafsson, pojken som överlevde, 44 år senare blev gripen för att senare bli frikänd och få skadestånd för händelsen.

Kryptos
Det här är kanske inte ett riktigt mysterium men jag tycker det är lite lustigt ändå. Det är ett krypterat meddelande på statyn som står utanför CSI högkvarter i Virginia men det är fortfarande ingen som har löst det.. :wink:

Kryptos_sculptor.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Puzzle
 
Inlägg: 4106
Anslöt: 2014-05-28
Ort: Shivering Isles

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav kiddie » 2015-05-07 0:50:14

http://www.edithsherwood.com/voynich_decoded/

Min favvosida för Voynichmanuskriptet.
kiddie
Inaktiv
 
Inlägg: 15537
Anslöt: 2013-02-23
Ort: Katternas planet

Återgå till Intressanta intressenLogga in