Potentiell lite större träff i Huddinge?

Allt om Aspergerträffar

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Potentiell lite större träff i Huddinge?

Inläggav Pemer » 2018-06-28 14:16:11

Jag sitter just och jobbar i Rådsalen i Huddinge, den lokal vi i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem har tillgång till, och kan boka gratis.

Tanken slår mig att lokalen väl storleksmässigt är jämförbar med den i Norrköping där storträffen 2011 hölls.

Här finns en stor sal som brukar användas till föreläsningar, årsmöten och liknande. Kommunala funktionshinderrådet i Huddinge har även sina sammanträden där. Där finns projektor, duk och är betalt licens för så kallad institutionell filmvisning, så om det är av intresse skulle det även kunna ses någon film.

(Det är kommunen som sedan många år hyr ut lokalen hyresfritt plus betalar ut ett driftbidrag till föreningen Rådsalen, där alla lokala funktionshinderföreningar i sin tur kan gå med och få tillgång till lokalerna. De föreningar som var "med på tåget" när samarbetet startade har även sina kanslier här, men vi i Attention har kommit med senare och har inget kontor, men väl ett skåp för våra saker och lika stor möjlighet att boka hela härligheten. Och jag brukar gå hit och jobba ändå, och bara sitta någonstans där det är ledigt. 2015 och 2016 satt jag dessutom i Föreningen Rådsalens styrelse, så då hade jag nyckel till dess kontor och kunde sitta där.)

Utöver stora salen finns också tre mindre rum i olika storlekar, så många olika grupper skulle kunna få plats avskilt från varandra, om t ex några vill spela något spel i ett rum, och några andra spela ett annat spel i ett annat rum.

Aktiviteter i övrigt brukar väl ge sig självt. Bara att umgås och prata med likasinnade brukar ju räcka långt vid aspergerträffar, men kom gärna med idéer!

Lokalen är således stor, den var för övrigt en gång i tiden Huddinges systembolag.

Det är kanske möjligt att föreningen skulle kunna vara snäll och bjuda på åtminstone lite fika och tilltugg. Att äta middag skulle deltagarna däremot få ombesörja själva. Åtskilliga matställen finns i och nära Huddinge centrum med omnejd.

Lokalen är vid Fullerstatorget i den gamla numera lite nedtonade, "avknoppade" delen av Huddinge Centrum, på andra sidan om järnvägen från själva centrum räknat. Centrum börjar precis vid Huddinge station på den sydöstra sidan om spåren, bussterminal och Fullerstatorget ligger vid den nordvästra sidan.

Här i Huddinge bytte nog många från pendeltåg till buss, eller hämtning i bil av annan forummedlem, när de skulle till forumträffen på Flottsbro 2009.

Just här vid Fullerstatorget, på krypavstånd från lokalen, finns indiska restaurang Tandooriköket och Grekiska Kolgrillsbaren, och några hundra meter bort vid bussterminalen finns Kebabtorget, med kebab, hamburgare och pizza. Snett ovanför Kebabtorget finns dessutom Restaurang och Pub Fatburen. Går man bort till egentliga Huddinge centrum finns väl en del som jag inte riktigt vet hur länge de har öppet en lördagkväll, samt McDonalds. Fortsätter man genom hela Centrum och fortsätter bort längs Sjödalsvägen, som är en liten förlängning av centrum åt motsatt håll, finns åtminstone en restaurang till där. På ungefär en busshållplats' avstånd från Huddinge Centrum finns också den Kina Thai-restaurang där det tidigare har utlysts några middagsträffar här på forumet.

Liksom i Flottsbro och Norrköping kan t o m övernattning ordnas, i någon form åtminstone. Möbleringen i lokalerna är i väldigt liten grad baserad på soffor, och de få som finns är inte mycket att ligga i/på, men har man väl sovsäck eller motsvarande och liggunderlag så att det inte blir alltför hårt, så finns det stora golvytor att ligga på.

Så jag tror att man skulle kunna få till något hyfsat likt träffen i Norrköping här!

Fast det behöver ju förstås inte vara jättepretentiöst heller. Även om lokalen skulle kunna kännas nästan löjligt stor om det bara kom någon handfull personer så skulle jag ju kunna köra ett par "huddingeträffar" här några lördagar, ungefär som grödingeträffarna hemma hos mig fast här. Så får lite fler se lokalen och kan avge recensioner inför en eventuell storträff.

Jag ska fundera lite till på en eller ett par sådana "huddingeträffar" och återkommer inom kort med en egen tråd om och när jag i så fall beslutar mig för att köra. (Ett hett tips redan nu är att ni kan notera lördagen den 14 juli i sådana fall, det är den första lördag jag skulle kunna göra det, så det ligger nog bra till.)

Och storträffssugna forumister med tankar om detta är välkomna med synpunkter.
Pemer
 
Inlägg: 13551
Anslöt: 2007-02-08
Ort: Grödinge

Potentiell lite större träff i Huddinge?

Inläggav slackern » 2018-06-28 16:23:09

Det borde nästan finnas ljudanläggning där så att man kan köa värsta rejvfesten? Om nu folk är intresserade utav det.
slackern
 
Inlägg: 33414
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Potentiell lite större träff i Huddinge?

Inläggav Pemer » 2018-06-28 16:46:54

Japp, det är det. Fast någon värsta rejvfest vill inte jag ha. :)
Pemer
 
Inlägg: 13551
Anslöt: 2007-02-08
Ort: Grödinge

Potentiell lite större träff i Huddinge?

Inläggav nomemorytoday » 2018-06-28 17:32:28

Pemer skrev:Japp, det är det. Fast någon värsta rejvfest vill inte jag ha. :)

Värsta värsta kanske är onödigt, men kanske ett sådant här rejv går bra?

Kan du ordna scenografin och ljus? Jag kan stå för musiken.Det kan heta Huddingeträffen, du kommer säkert få låna lokalen/torget fler gånger efter det.
nomemorytoday
 
Inlägg: 1648
Anslöt: 2018-01-13

Potentiell lite större träff i Huddinge?

Inläggav hannabee » 2018-06-28 21:09:45

Jag har aldrig varit med på en av dina träffar, men skulle nog spontant gärna vilja uppleva något lite mer "organiserat" om det rör sig om en lite större och längre träff, ex ett schema med olika diskussionsteman/workshopar (dvs lite "konferensaktigt") så att man hittar både till personer som har liknande intressen och kan få lite stöd att komma igång i en diskussion.
hannabee
 
Inlägg: 30
Anslöt: 2018-06-05
Ort: Stockholm

Potentiell lite större träff i Huddinge?

Inläggav Kristofer » 2018-06-30 13:34:15

Stora forumträffar har anordnats i Flottsbro år 2009 och i Norrköping år 2011. Träffarna hette Torgny Lindgren Allstar 2009 och Torgny Lindgren Allstar 2011. Om det blir en tredje upplaga kommer denna alltså heta Torgny Lindgren Allstar 2018, förutsatt att den tredje upplagan anordnas i år.

Varför träffarna heter så är en lång forumhistoria som inte alls är krånglig men däremot ligger långt bak i tiden från då forumet var nytt. Här är nog inte rätt plats att berätta den på och egentligen har det ingenting alls att göra med den numera avlidne författaren Torgny Lindgren. Snarare har träffarnas namn mer att göra med kundvagnar.
Kristofer
 
Inlägg: 7300
Anslöt: 2005-11-05

Återgå till TräffarLogga in