Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
95 inlägg
• Sida 2 av 4 • 1, 2, 3, 4
Nu kom vi in på annat chokladrelaterat, såsom glass och chokladdryck.
Det finns en vaniljglass i affären, kan det va Diplom-is, som har jättemycket chokladkrisp, mer än vad tidigare sorter har haft, den är SÅ god! Man kan äta den som den e. De flesta glasser har bara lite krisp, och då kan det lika gärna va.
Sen så är ju varm choklad med en klick grädde på himla gott! När det är kallt passar det bra. I stället för att dricka nåt te eller kaffe, som är det vanliga bland folk.
Det finns en vaniljglass i affären, kan det va Diplom-is, som har jättemycket chokladkrisp, mer än vad tidigare sorter har haft, den är SÅ god! Man kan äta den som den e. De flesta glasser har bara lite krisp, och då kan det lika gärna va.
Sen så är ju varm choklad med en klick grädde på himla gott! När det är kallt passar det bra. I stället för att dricka nåt te eller kaffe, som är det vanliga bland folk.
Senast redigerad av Camilla 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
Oooooh, geocache. Den är faktiskt snuskigt god!
Senast redigerad av earlydayminer 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
- earlydayminer
- Inlägg: 12419
- Anslöt: 2008-03-11
- Ort: Wermland
Alien skrev:Finns Fazers Blå kvar? Har för mig att den smakade mer choklad än vanlig mjölkchoklad men ändå inte var mörk choklad.
jadå Fazer finns kvar. Det finns nya sorter nuförtiden. Med torkade hallon, med hela nötter, med marianne (polkagris kross) och vanlig.
Jösses vad många chokladsorter det finns hade ingen aning.
Marabou har så mycket socker i sin choklad. Min hals blir helt konstig om jag äter den. Får andnöd är det någon mer som får det?
Senast redigerad av harrypotter 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
- harrypotter
- Inlägg: 329
- Anslöt: 2007-06-12
harrypotter skrev:
Marabou har så mycket socker i sin choklad. Min hals blir helt konstig om jag äter den. Får andnöd är det någon mer som får det?
Är du säker på att du inte är lite känslig för nötter eller nåt? Du bör nog hålla dig ifrån den chokladen i vilket fall!
Senast redigerad av Bjäbbmonstret 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
- Bjäbbmonstret
- Inlägg: 10578
- Anslöt: 2007-11-15
- Ort: Mälardalen
Bjäbbmonstret skrev:harrypotter skrev:
Marabou har så mycket socker i sin choklad. Min hals blir helt konstig om jag äter den. Får andnöd är det någon mer som får det?
Är du säker på att du inte är lite känslig för nötter eller nåt? Du bör nog hålla dig ifrån den chokladen i vilket fall!
Du kan ju göra ett allergitest så vet du.
Senast redigerad av Aspkvinna 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
Aspkvinna skrev:Bjäbbmonstret skrev:harrypotter skrev:
Marabou har så mycket socker i sin choklad. Min hals blir helt konstig om jag äter den. Får andnöd är det någon mer som får det?
Är du säker på att du inte är lite känslig för nötter eller nåt? Du bör nog hålla dig ifrån den chokladen i vilket fall!
Du kan ju göra ett allergitest så vet du.
Vad det lät enkelt. Synd bara att de på vårdcentralen inte tycker det är någon idé att göra allergitest. Det räcker med att jag är allergisk och att jag tar allergitabletter. Sedan vad jag är allergisk mot spelar inte så stor roll.
Nej, jag tror inte det beror på nötterna (som inte finns i de marabou som jag ätit). Det är sockret. Jag kan reagera på för mycket sötma.
Men tack för alla råden.
Senast redigerad av harrypotter 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
- harrypotter
- Inlägg: 329
- Anslöt: 2007-06-12
harrypotter skrev:Aspkvinna skrev:Bjäbbmonstret skrev:
Är du säker på att du inte är lite känslig för nötter eller nåt? Du bör nog hålla dig ifrån den chokladen i vilket fall!
Du kan ju göra ett allergitest så vet du.
Vad det lät enkelt. Synd bara att de på vårdcentralen inte tycker det är någon idé att göra allergitest. Det räcker med att jag är allergisk och att jag tar allergitabletter. Sedan vad jag är allergisk mot spelar inte så stor roll.
Nej, jag tror inte det beror på nötterna (som inte finns i de marabou som jag ätit). Det är sockret. Jag kan reagera på för mycket sötma.
Men tack för alla råden.
Jösses! Självklart ska du få göra ett test! Begär det på momangen så du slipper gå där utan vetskap.
Senast redigerad av Aspkvinna 2011-05-04 15:02:20, redigerad totalt 1 gång.
Garum skrev:Själv föredrar jag Ejjes handgjorda chocklad som man kan köpa bland annat på Åhlens i Sthlm..supergod...
Annars har de ju sin butik på Erik Dahlbergsgatan, trevlig butik!
- Linus_på_linjen
- Inlägg: 237
- Anslöt: 2007-10-13
- Ort: Stockholm
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Bumpar denna tråd med anledning av att en annan chokladtråd bumpats: choklad-pa-natet-billigt-t4881.html
Sen finns ju ännu en chokladtråd för den som vill göra själv: chokladtips-t23129.html
Och ännu en, om choklads (o)nyttighet: choklad-vs-frukt-vad-ar-nyttigast-t21325.html
Sen finns ju ännu en chokladtråd för den som vill göra själv: chokladtips-t23129.html
Och ännu en, om choklads (o)nyttighet: choklad-vs-frukt-vad-ar-nyttigast-t21325.html
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Om man inte vill ruinera sig på handgjorda praliner tycker jag att Fazer är ett prisvärt alternativ.
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Av de fyra som listats i omröstningen är det enbart Fazer som gör något som öht. går att jämföra med choklad (de andra tillverkar bara skit enligt min mening), jag vill ha helt andra kvalitéer för att äta det, jag röstar därför inte (hade frågan varit Vilken av nedanstående tillverkar bäst choklad (el. likn.) hade jag kunnat rösta på Fazee.
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Instämmer med @Miche, ingen kvalitet på något av märkena. Man kan i stort sett gå efter prislappen.
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Japp, man får vad man betalar för (förutom då Marabou som är klart överprissatt, deras produkter borde inte ens få kallas för choklad).
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Kalla de för raffinerat socker. Inte ens sockerprodukter från ekobutiker sticker så saftigt. Iofs är sockret i dajm det värsta.
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Re: Vilken tillverkare gör godaste chokladen?
Av alternativen föredrar jag Fazer. Min personliga favorit är Geisha.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Bump!
Poängen var ju att det skulle vara vanlig billig choklad som man köper i sin livsmedelsbutik, inte dyr fin choklad som köps i specialbutik.
Citerar mig själv:
Nu finns ju Marabou mörk choklad också. Särskilt mörk är den inte, "minst 44% kakao". 50-60% vore bättre. Nu känns det som "socker och fett med kakaosmak". (Men gott är det!)
"Ingredienser: Socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), arom, mjölkpulver." Varför behövs extra arom, räcker inte kakao och socker?
Poängen var ju att det skulle vara vanlig billig choklad som man köper i sin livsmedelsbutik, inte dyr fin choklad som köps i specialbutik.
Citerar mig själv:
Jag tycker att 90, 80 och 70 % blir för starkt och beskt. Min favoritchoklad Fazer mjölkchoklad däremot har för lite: 30%; det blir för mycket socker. Varför kan jag inte få en chokladkaka med 50% kakao?
På den 70-procentiga står det som innehåll: Kakaomassa, socker, kakaosmör, kakaopulver. På Fazers står det: Mjölk, socker, kakaosmör, kakaomassa, kakao. Men sockret undkommer man inte. Antagligen för att ren kakao smakar väldigt bittert.
Nu finns ju Marabou mörk choklad också. Särskilt mörk är den inte, "minst 44% kakao". 50-60% vore bättre. Nu känns det som "socker och fett med kakaosmak". (Men gott är det!)
"Ingredienser: Socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), arom, mjölkpulver." Varför behövs extra arom, räcker inte kakao och socker?
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Chokladälskare som man är ...
Jag har provat det mesta i chokladväg, dessa är två av mina favoriter!
Lindt Madagascar 70%. Farligt god.
Garant Havssalt 70%. Bäst balans.
Jag har provat det mesta i chokladväg, dessa är två av mina favoriter!
Lindt Madagascar 70%. Farligt god.
Garant Havssalt 70%. Bäst balans.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Jag köper bakchoklad (även kallad blockchoklad): mörk, ljus eller vit, då och då. Upplever en liten smakskillnad till det bättre på den (brukar variera mig och köpa från olika tillverkare) jämfört med Marabous vanliga/Marabou mörk choklad/Marabous vita.
Någon annan som köper bakchoklad? Kan tänka mig att den är för söt för er som äter choklad med högre kakaohalt.
Någon annan som köper bakchoklad? Kan tänka mig att den är för söt för er som äter choklad med högre kakaohalt.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Milka Erdbeer är god om man låter den ligga i kylskåpet ett tag innan förtäring. Avnjuts bäst med en kopp te av valfri sort.
Bra kan vara att kolla bäst-före-datum på chokladkakor när de reas ut.
Bra kan vara att kolla bäst-före-datum på chokladkakor när de reas ut.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
När jag var på Lidl sist hittade jag en choklad med 56% kakao. Märket är J.D. Gross, "Mörk choklad med havssalt". Ser bra ut men jag har inte smakat ännu, måste ju först göra slut på Marabou Mörk choklad. Bra innehållsförteckning som visar att 42,5 g är socker (av 100 g, men hela kakan är på 125 g). Det låter som fasansfullt mycket socker, men det är väl att det syns iaf, har saknat den informationen på andra chokladkakor.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Kanske skulle prova en sådan nästa gång jag är på lidl. När jag köper choklad brukar det bli fazer eftersom den har lite mindre socker än marabou men jag kunde tänkt mig ytterligare lite mindre. Den vanliga blå fazer har 48% så 42,5% kanske är lagom.
Återgå till Intressanta intressen