Positiv erfarenhet av lönebidragsanställning?

Diskussioner kring allt som rör arbete och studier.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Positiv erfarenhet av lönebidragsanställning?

Inläggav Fantasia » 2017-03-19 13:49:33

Hej!

Finns det någon här,som har en positiv erfarenhet av att ha en lönebidragsanställning?
Med detta menar jag att de lagar och regler som gäller följs av arbetsgivaren. Den anställde får avtalsenlig (kollektivavtalsenlig) lön,de arbetsuppgifter som överenskommits hålls (den lönebidragsanställde utsätts inte för negativ särbehandling) ,övertidsersättning betalas enligt gällande avtal,försäkringar har tecknats efter de villkor som gäller för att företaget ska få lönebidrag osv.).

Undrar också om det finns någon som fått en vanlig anställning utan lönebidrag,efter att ha haft en lönebidragsanställning?
Fantasia
Ny medlem
 
Inlägg: 7
Anslöt: 2013-09-05

Positiv erfarenhet av lönebidragsanställning?

Inläggav ford » 2017-03-20 17:09:51

Varken svart eller vitt: lagar och regler följs? Ja på det ena stället där jag jobbat med lönebidrag, nej på det andra (har varit på två ställen)

Ang särbehandling: tvärtom negativ särbehandling förkom inte på det stället där det var lite si och så med kollektivavtal o dyl utan alla behandlades lika vad gällde lön o arbetsuppgifter och man blev inte dumförklarad eller hade mindre att säga till om än någon annan.
På det andra stället däremot blev lönebidragare definitivt särbehandlade men löner, fysisk arbetsmiljö o avtal följde kollektivavtal och gällande föreskrifter.

Så vad skall man säga?...
ford
 
Inlägg: 6674
Anslöt: 2006-03-14
Ort: Skåne

Återgå till Studier och arbetslivLogga in