Ny dator inom kort

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: Alien, atoms

Ny dator inom kort

Inläggav Kristofer » 2010-08-21 10:48:52

Nu är det dags för ny dator för mig. Min fem år gamla sunk-Dell har mer eller mindre packat ihop helt. Klart står i nuläget att det blir en laptop.

Då jag inte har så stor koll på laptoputbudet så tänkte jag att jag startar en tråd här. Min budget är ca 10.000 kr, alltså ingen värstingdator men inte heller det allra mest (minst?) minimala.

- PC eller Mac. Jag är sugen på Mac, men priset avskräcker. Får jag verklien en vettig Mac för den summa jag budgeterat?

- Jag ska mest använda min dator till mediakonsumtion och jobb ála Office-paketet. Vilka finesser och funktioner kan jag tänkas behöva för att på ett bra sätt kunna använda datorn till mediakonsumtion på ett par års sikt. Behövs t.ex. Blu-rayspelare i den?

Så nu lämnar jag med varm hand över till er att spekulera. Men det är jag som bestämmer. Hah!

Misstänker också att det är något virusfanskap i min gamla dator som Avast inte hittar. För så fort jag ansluter till internet så står den bara och laddar som fan...
Kristofer
 
Inlägg: 7528
Anslöt: 2005-11-05

Inläggav Miche » 2010-08-21 17:44:01

Mac tycker jag känns som om att man kastar pengarna i sjön, samma kapacitet som en PC ökar priset 3-4 ggr...

Ska du titta på köpt film i datorn så rekommenderar jag att du dels satsar på Bluray, dels på en extern lite större/bättre skärm eller att den har vettig utgång (HDMI) för anslutning till TV (om du har eller vill ha TV).

Tänk på hur du vill sitta när du tittar på film på datorns skärm, är skärmen för liten måste du sitta rätt nära vilket kan vara tråkigt, men å andra sidan är den för stor kan det bli jobbigt att titta på film när du är ute på resande fot...

Ljudet är ju rätt viktigt, på resande fot bör du kunna ansluta hörlurar (kontrollera att uttaget för hörlurar/extern högtalare inte sitter på något korkat ställe, på familjens laptop sitter det i framkant vilket resulterat i att uttaget blivit knäckt...) och se till att det går att ansluta minst 3.1 ljud, gärna mer...

I övrigt det du ska göra kräver inte så värst mycket av datorn. Vissa codes kräver lite med än andra, men på min gamla 1.83 MHz-häck rullar Matroska-filmer utan problem med K-lite codec-paketet.

Jag har inte undersökt saken, men jag tror att i stort sett alla codecs finns även till Linux och med tanke på de behov du räknat upp kan du använda Ubuntu och spara en bra slant på inköpet (satsa de pengarna istället på skärm/högtalare/extern mus/tangentbord).
Miche
 
Inlägg: 28797
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Inläggav Parvlon » 2010-08-21 17:52:32

Varför inte köpa extra RAM och formatera om ist för köpa nytt paket.
Viruset lär försvinna då. Inte för att jag tycker om Avast men är du redan infekterad så.

Belarc advisor visar om det finns lediga minnesplatser bla.
www.belarc.com/free_download.html
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Liljencroowna » 2010-08-21 18:13:06

Välj en PC med Windows 7, om du inte vill ha Linux. Sjuan är signifikant förbättrad jämfört med Vista. Mac har jag aldrig testat men det verkar som att man får betala mycket i onödan. :P
Liljencroowna
 
Inlägg: 4412
Anslöt: 2009-02-28

Inläggav Kristofer » 2010-08-21 21:42:06

Lutar faktiskt åt Mac. Är trött på PC/windows och allt virusfanskap. Verkar som om jag har något i min nuvarande laptop som avast inte hittar.
Kristofer
 
Inlägg: 7528
Anslöt: 2005-11-05

Inläggav Parvlon » 2010-08-21 21:45:54

Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav lasseivägen » 2010-08-21 22:04:27

Köpte en Mac book i januari. När jag jämförde hårdvaruspecen med Dito PC var PC ungefär 1-2 tusen billigare än Macbooken den har 2 Gig intärmnminne 250 Gig HD . Har ledsnat på alt strul med PC Har haft PC sedan 1988. Kör higend PC på dagarna (CAD dator), Rent befriande att logga in på Macken när jag kommer hem på kvällen.
Många klagar på att det inte fins så mycke piratprogram till Mac som till PC.
Men eftersom Mac har ett Unix operativsystem, så är tillgångemn på freare program ganska stor (GNU program).

Alternative vore kanske att prova att köra Ubuntu (Linux variant) från en CD på den du har.
Tror det var en tråd om UBUNTU tidigare här. Har kört LINUX tidigare på äldre PC, funkade utmärkt. Numera är Linux varianterna ganska lättanvända.

Tråd med lite info om Ubuntu http://www.aspergerforum.se/ubuntu-manga-fragor-hjalp-t16258.html?highlight=ubuntu

Fins dessutom flera användargrupper med massor av hjälp att få, av ett stort antal unix freaks
lasseivägen
 
Inlägg: 4798
Anslöt: 2009-07-20
Ort: På havet kaparkapten inte Rövare

Inläggav Moggy » 2010-08-21 22:25:38

Virus är rätt ovanligt nuförtiden. För det mesta när folk tror att det är virus för att datorn krånglar på nåt sätt så är det inget virus.

Om du ska köra Mac eller PC har inte jag några åsikter om.

Jag antar här att du väljer PC.

En blurayspelare är rätt onödigt i dagsläget då alla blurayfilmer som kommer gör att hitta omkodade till x264 i MKV-kontainer. Men det skadar ju inte heller att ha en, inom ett par års tid kommer blurayskivor gå att hitta billigt på samma sätt som DVDer nu går att köpa för typ 3 för 100:- på Ica-butiken.

Alla datorer i den prisklass du tänker klarar av att avkoda x264-filmer i 1080p.

Jag skulle välja en dator med Nvidiagrafik då det verkar som att GPU-avkodning funkar bättre på Nvidiakort. Men finns det ett problem här med ATI så kommer det säkert att vara borta snart. Du ska åtminste inte välja en dator med integrerat Intel-grafik då dessa är betydligt äsmre.


Jag upplever Win7 som väldigt bra och stabilt och har inga problem. Brukar iofs inte ha problem med Windows heller oavsett vilket version jag harkört. Förstår inte riktigt vad folk gör när dom får så mycket trubbel och "virus" som en del säger sig ha. Jag kör med MS gratis-antivirus och har aldrig sett av några virus eller några virusvarningar.


HDMI ska du absolut ha som utgång. Helst båda DVI och HDMI då en del skärmar bara har DVI.


För 5.1-ljud så kan du köpa ett USB-ljudkort som har alla utgångar. Det kan vara så att en bärbar inte har ett 5.1-ljudkort. Osäker hur vanligt det är på moderna bärbara, det kan ha ändrat sig sen jag sist kollade på det. Dessa gör att få för typ 500:-.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Inläggav Parvlon » 2010-08-21 22:41:42

Moggy skrev:Virus är rätt ovanligt nuförtiden.
...
Jag kör med MS gratis-antivirus och har aldrig sett av några virus eller några virusvarningar.
Som du säger så är det ovanligare med virus nu för tiden. Men det är alltså riktiga virus du menar, antar jag? Dvs självreproducerande kod. Ofta är det alla typer av malware som menas när man säger att datorn är infekterad med ett virus. Sen är det iofs även så att folk skriker virus så fort det är något fel på datorn men att det skulle vara färre antalet infekterade datorer nu än förr, tex. för 5 och 10 år sedan är jag till 98% säker på att det är felaktigt. Har du någon källa på påståendet? Andelen infekterade har nog inte sjunkit mycket, om något, och knappast antalet datorer heller.

Att du inte märkt av några infektioner behöver inte betyda mer än att malware't fungerar som det var tänkt att göra. Har inte använt MS AV och satt mig in i det men har väldigt svårt att tro att det är särskilt svårt att komma runt det. Förr var virusets syfte att göra skada -eller iaf var det oftast vad som hände eftersom de kopierar/sprider sig in i evigheten, nu går det att göra stora pengar på infekterade datorer. Och så kan man iofs säga att windows är ett jävla virus oxå.
Senast redigerad av Parvlon 2010-08-21 22:55:09, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Re: Ny dator inom kort

Inläggav Forummedlem » 2010-08-21 22:52:18

Med en budget på 10 000 kan du definitivt få en bra Mac. Min rekommendation är att hitta en datorkunnig säljare på Blocket, så kan du kanske få både tips, programvara och kringutrustning på köpet.

Själv köpte jag min Mac Mini för 4 000 kronor på Blocket för två år sedan. Den fungerar utmärkt.
Forummedlem
 
Inlägg: 304
Anslöt: 2009-09-09
Ort: Stockholm

Inläggav Moggy » 2010-08-21 23:03:05

Parvlon skrev:Som du säger så är det ovanligare med virus nu för tiden. Men det är alltså riktiga virus du menar, antar jag? Dvs självreproducerande kod.


Jo, det var den typen av virus jag tänkte på.



Parvlon skrev: Ofta är det alla typer av malware som menas när man säger att datorn är infekterad med ett virus.


Jo, så är det väl.


Parvlon skrev: Sen är det iofs även så att folk skriker virus så fort det är något fel på datorn men att det skulle vara färre antalet infekterade datorer nu än förr, tex. för 5 och 10 år sedan är jag till 98% säker på att det är felaktigt. Har du någon källa på påståendet? Andelen infekterade har nog inte sjunkit mycket, om något, och knappast antalet datorer heller.



Njae, har ingen källa på det. Men jag är rätt övertygad om att det är så. Dagens Windowsversion är helt enkelt svåra att infektera med klassiska virus. Man hör sällan om några viruslarm i media till skillnad hur det var förr.

Men som du säger så är malware och liknande det som sprids nuförtiden. Här kan man dok skydda sig rätt bra genom att inte gå in på skumma hemsidor, öppna länkar man får i mail och installera massa program som är gratis att ladda hem och som det görs reklam för på just de skumma hemsidorna.

Om man t.ex ska installera ett CD-ripparprogram som tar man reda på vilka som är bra och beprövade hellre än att söka och ta första bästa länk.



Parvlon skrev:Att du inte märkt av några infektioner behöver inte betyda mer än att malware't fungerar som det var tänkt att göra. Har inte använt MS AV och satt mig in i det men har väldigt svårt att tro att det är särskilt svårt att komma runt det. Förr var virusets syfte att göra skada, nu går det att göra stora pengar på infekterade datorer. Och så kan man iofs säga att windows är ett jävla virus oxå.



Är rätt säker på att min dator är hyggligt ren.

De enda program jag installerar är sådana jag laddar hem från respekterade torrentsajter släppta av bra grupper. Här får man snabbt reda på om det är nåt skumt på mjukvaran.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Inläggav Kristofer » 2010-08-21 23:07:25

@Moggy mfl.

Tack för råd. Ska begrunda och google:a lite så jag hänger med bättre i er diskussion. :)

En iakktagelse jag gjort är att det verkar som om Mac-ägare inte byter dator lika ofta som WindowsPC-ägare. Kanske man då i slutänden tjänar in på att skaffa Mac?
Kristofer
 
Inlägg: 7528
Anslöt: 2005-11-05

Inläggav Moggy » 2010-08-21 23:22:46

Kristofer skrev:@Moggy mfl.

Tack för råd. Ska begrunda och google:a lite så jag hänger med bättre i er diskussion. :)

En iakktagelse jag gjort är att det verkar som om Mac-ägare inte byter dator lika ofta som WindowsPC-ägare. Kanske man då i slutänden tjänar in på att skaffa Mac?



Mac har ju iaf klart bättre andrahandsvärde.

Att PC-ägare byter dator oftare kan bero på flera saker. Spel är en anledning då nyare spel kräver bättre dator. En annan anledning är att många köper billiga PC som har sämre komponenter än de lägsta MAc-modellerna. De som köper dyrare PC är folk som är teknikintresserade och köper nytt "bara för att" utan att behovet egentligen finns.


Oavsett om du köper en Pc eller Mac så kommer den att vara bra i många år framöver för de behov du beskrev.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Re: Ny dator inom kort

Inläggav Zombie » 2010-08-21 23:38:38

Forummedlem skrev:Med en budget på 10 000 kan du definitivt få en bra Mac.

Instämmer, om inte priserna har höjts för mycket sedan i våras. Det var väl ungefär det jag gav för min nya Macbook i minsta storleken då.

Visst är Mac överprissatt; men har man råd, är beredd att också ta sig råd och är man ingen expert utan vill ha datorn till att göra annat än pyssla med datorn på så ser jag inte att man har mycket val. Linux kräver uppenbarligen både avsevärda kunskaper, pyssel och social frottering för support och Windows är definitivt underkonstruerat - ett hastverk som efterhand nödtorftigt har lappats och lagats likt Londons vattenledningsnät. Skillnaden märks.

Sedan är inte Mac heller perfekt. Just ordbehandlaren är dålig och ersätts eller kompletteras lämpligen med t.ex. OpenOffice eller NeoOffice, och en del annat finns också att reta sig på, förutom att inte lika många enskilda programutvecklare gör program till den som till en PC. Mac:en vill väl enkelt uttryckt göra fler saker på sitt vis. Å andra sidan var de instruktioner och inställningar som finns en ren uppenbarelse av överskådlighet och logik för mig, som var van att försöka hugga mig fram genom Windows' igenvuxna fönster med överhängande risk att misslyckas. Och så länge konkurrensen är så dysfunktionell som den är ifråga om operativsystem, blir det väl som med lägenhet eller bil att man får ta det som ger bästa förhållandet mellan fördelar och irritationsmoment.
Senast redigerad av Zombie 2010-08-21 23:48:59, redigerad totalt 2 gånger.
Zombie
 
Inlägg: 18092
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Parvlon » 2010-08-21 23:46:54

Moggy skrev:Njae, har ingen källa på det. Men jag är rätt övertygad om att det är så. Dagens Windowsversion är helt enkelt svåra att infektera med klassiska virus. Man hör sällan om några viruslarm i media till skillnad hur det var förr.
Så du tar vad som står på löpsedlarna och medvetet lägger in det in i din verklighetsbild? Det är inte konstigt att du är SD:are isf. :roll:

Att det inte rapporteras är nog för att det är vardagsmat nu för tiden, samt så finns det hur många gånger fler olika sorters virus idag än då. Sen så är de mer specialiserade och ifall de har buggar så hänger sig inte hela operativsystemet eller ens tar upp en bråkdel av bandbredden (oftast) Oftast stängs viruset bara av isf. Folk vill ha unika nyheter. Jmf. med när loveletter började spridas tex. Sen var det ett virus som förstörde bios på ett fåtal datorer, det fick stort nyhetsvärde eftersom folk felaktigt trodde att ett virus aldrig kunde förstöra hårdvaran (medvetet). Senast jag såg något i skrämselmedia förresten så handlade det om botnets. Flera miljoner datorer skulle tydligen vara infekterade av ett nytt "virus", vet inte om du missat det eller du kanske avfärdade det med en gång. Och kreditkortsstölder via internet är jag rätt säker på att det tystas ner så mycket som möjligt. Folk säljer tusentals kortnummer som de har fått tag på för några dollar. Givet så sköts sådan insamling automatiskt.

Moggy skrev:Men som du säger så är malware och liknande det som sprids nuförtiden. Här kan man dok skydda sig rätt bra genom att inte gå in på skumma hemsidor, öppna länkar man får i mail och installera massa program som är gratis att ladda hem och som det görs reklam för på just de skumma hemsidorna.

Om man t.ex ska installera ett CD-ripparprogram som tar man reda på vilka som är bra och beprövade hellre än att söka och ta första bästa länk.
Ja, att använda förnuftet ofta är en bra fördröjelsefaktor för infektion, men det räcker inte. Att vara säker på att aldrig bli infekterad pga. att man använder hjärnan 2s extra varje gång man klickar på en länk är som att be om det.

Moggy skrev:Är rätt säker på att min dator är hyggligt ren.

De enda program jag installerar är sådana jag laddar hem från respekterade torrentsajter släppta av bra grupper. Här får man snabbt reda på om det är nåt skumt på mjukvaran.
Ignorance is bliss. ;)
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Moggy » 2010-08-22 0:58:38

Parvlon skrev:
Moggy skrev:Njae, har ingen källa på det. Men jag är rätt övertygad om att det är så. Dagens Windowsversion är helt enkelt svåra att infektera med klassiska virus. Man hör sällan om några viruslarm i media till skillnad hur det var förr.


Så du tar vad som står på löpsedlarna och medvetet lägger in det in i din verklighetsbild? Det är inte konstigt att du är SD:are isf. :roll:



Nä, det gör jag inte.

Jag är inte heller speciellt imponerad över din dryga attityd.

Jag kan lova dig att jag inte bildar mig min världsuppfattning via Aftonbladet.

Jag har ändå en viss koll på vad som händer inom datorbranschen och på internet.

Windows må ha sina brister men MS är inte helt dumma i huvudet och massvis med företag använder MS-produkter i kritisk verksamhet.

Man har gjort mycket åt säkerheten. AV-program och brandväggar är idag svåra att komma förbi, operativet är designat på sätt som gör att virus inte kan få samma spridning som dom kunde förr. Internetleverantörerna och dom som ansvarar för internet på högre nivå har analysprogram som ser om det blir en ökning av nån viss typ av trafik.

Risken finns ju alltid att nån smart hacker kommer på nåt helt nytt sätt att attackera som systemen är öppna för. Det är möjligt att det redan finns sånt som hålls hemligt av en liten klick hackers.

Men trots allt som funkar systemet ganska bra. Det görs massvis med affärer över internet, folk betalar räkningar på internet. De allra flesta blir aldrig utsatta för stölder och bedrägerier, företagen överlever utan att bli bestula på sina pengar.




Parvlon skrev:Senast jag såg något i skrämselmedia förresten så handlade det om botnets. Flera miljoner datorer skulle tydligen vara infekterade av ett nytt "virus", vet inte om du missat det eller du kanske avfärdade det med en gång.


Botnets finns. Används bl.a till DDoS-attacker. Dock tror jag att siffran flera miljoner är kraftigt överdriven.



Parvlon skrev: Och kreditkortsstölder via internet är jag rätt säker på att det tystas ner så mycket som möjligt. Folk säljer tusentals kortnummer som de har fått tag på för några dollar. Givet så sköts sådan insamling automatiskt.


De flesta sajter använder kryptering för säkra betalningar, ett system som är väldigt säkert. Jag tror inte att många kreditkortsnummer kommer ut via respektabla sajter. Har är nog affärer och restauranger större skurkar.

En annan sak är att folk blir lurade att uppge sina kontonummer i bluffmail som påstår sig vara från banken.



Parvlon skrev:
Moggy skrev:Är rätt säker på att min dator är hyggligt ren.

.

Ignorance is bliss. ;)


Visst. Lite paranoia är bara nyttigt.

Det är en ständig kamp mellan skurkar och väktare med sånt här. Men jag tror inte att det är SÅ osäkert som du antyder. Jag tror att utvecklarna av operativsystem, brandväggar, krypteringssystem et.c i det stora hela gör ett bra jobb och att man har fått stopp på det mesta av hackerintrång och sånt nu för tiden.


Om det var så illa att det kryllade av virus överallt på varenda dator så skulle systemet bryta ihop och inget skulle funka.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Inläggav AAA » 2010-08-22 1:41:16

Med all respekt, varför ska en vanlig användare köpa en Mac???

PC och Ubuntu - bättre, billigare och ballare!
AAA
 
Inlägg: 2381
Anslöt: 2009-05-23

Inläggav Moggy » 2010-08-22 1:46:23

AAA skrev:Med all respekt, varför ska en vanlig användare köpa en Mac???

PC och Ubuntu - bättre, billigare och ballare!



Varför inte? Snyggt operativ där det märks att skaparna tänkt till lite och satsat på användarvänlighet. Här brister ju Windows en del även om Win7 är bra. Känns som att MS nöjer sig med att funktionen finns utan att lägga ned nån större möda på att optimera användarvänligheten.

Jag skulle aldrig köpa en Mac men jag förstår varför en del gör det.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Inläggav AAA » 2010-08-22 1:49:05

För 10000 kronor får du en riktigt bra maskin!
AAA
 
Inlägg: 2381
Anslöt: 2009-05-23

Inläggav Moggy » 2010-08-22 1:51:00

AAA skrev:För 10000 kronor får du en riktigt bra maskin!



Jo. Nästan så att det är lite overkill att bränna 10k på en dator som ska användas för film, musik och office.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Inläggav Lucather » 2010-08-22 2:06:14

Jag såg att man kunde köpa en ny Apple Mac Mini - 2,26GHz DC 2GB 160GB av näst nyaste generationen på Media Markt för 5995 kr. Jag hade själv en sådan för medievisning. Att betala mer verkar onödigt.
Lucather
Ny medlem
 
Inlägg: 13
Anslöt: 2010-03-15
Ort: Stockholm

Inläggav Zombie » 2010-08-22 2:17:01

AAA skrev:Med all respekt, varför ska en vanlig användare köpa en Mac???

PC och Ubuntu - bättre, billigare och ballare!

Tyckte just jag förklarade det? Alla är inte experter. Ubuntu med kringorganisation är inte användartillvänt på den nivå som ett kommersiellt företag för konsumentprodukter måste hålla.

(Antar att du menar PC med Ubuntu - menar du Windows eller Ubuntu gör du ju självmål...)
Zombie
 
Inlägg: 18092
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Björne » 2010-08-22 3:09:15

Du får absolut en värstingdator för 10k, oavsett om det är en pc eller mac. Macar är inte 3-4 gånger dyrare än pc, mer åt 1.2-1.5 hållet. Det lite att kasta pengar åt svinen att lägga så mycket på en dator för office och filmtittande. Men men, här är mina tips:

Skärmen är viktigast. Större skärm och mer upplösning är bra. HD-upplösning är 1920x1080, men din budget räcker inte riktigt till en sådan skärm. Däremot 1600x900 och 18" borde vara överkomligt för under 10k. Egentligen är det bildkvalitén som är viktigast men den är svår att bedöma på bärbara skärmar, plus att alla är ganska rötna. Testa att spela en film jämsides med en bra plasmatv så ser man skillnaden.

Om du mest tittar på film bör datorn vara mörk för att inte kanten på skärmen ska störa eftersom filmer ofta går i mörka färger. För mest officearbete är en ljusare kant bättre eftersom du nästan alltid jobbar med svart text på vit bakgrund.

Lägg pengarna på en fetingdisk, 400gb eller mer. Kommer behövas när folk börjar seeda 25gb stora bluerayrippar på tpb om några månader eller så...

Kolla så det finns fler än ett line out jack på datorn så att man kan koppla in mer än ett par hörlurar om mer än en person ska se på film i taget. Högtalare på bärbara datorer är i allmänhet redigt kassa. Det är även viktigt att de funkar som de ska, för det gör de inte alltid.

HDMI och DVI utgång är jättebra. För då kan man koppla in tv och extra skärm.

Tänk också på att du tjänar tusenlappar på att handla direkt på tillverkarens hemsida istället för i affären. Själv köpte jag min senaste dator på dell.se och det var hur smidigt som helst.
Björne
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 1595
Anslöt: 2009-11-12
Ort: Bah

Inläggav Kristofer » 2010-08-22 10:16:06

Summan om ca 10000kr är en maxgräns jag satt upp. Kommer jag billigare undan och är nöjd så är det givetvis ett plus. Lutar åt Mac just för användarvänlighetens skull. Jag känner att jag inte har tid/vill ta mig tid att engarera mig så mycket i min dator på min fritid.
Kristofer
 
Inlägg: 7528
Anslöt: 2005-11-05

Återgå till IT-forum



Logga in