Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav manne » 2020-06-10 10:13:01

det går att koppla datorn till tvn via Hdmi kabeln.

https://www.teknikdelar.se/datortillbeh ... gILcPD_BwE


tips det går att koppla datorn till tvn.tips till er alla.
manne
 
Inlägg: 11200
Anslöt: 2007-08-23

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav slackern » 2020-06-10 15:24:55

Vad ska man göra då spela PC-spel på TV:n? Eller vad är grejen?
slackern
 
Inlägg: 36127
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav sebastiann » 2020-06-10 15:33:03

Många nyare datorer kräver en Displayport till HDMI adapter. Men oavsett om det är HDMI eller Displayport, så behöver man oftast trycka på blå Fn + en viss tangent (F1-F12) - olika på olika laptops - som har en blå bild av en liten tv-skärm.

Detta för att tala om för datorn att du vill skicka ut signalen via HDMI/DP-porten istället. Man kan då trycka tangentkombinationen flera gånger för att växla mellan Endast laptopskärm --> Endast TV --> Både laptopskärm+TV och sedan tillbaka till början igen.
sebastiann
 
Inlägg: 433
Anslöt: 2018-01-19
Ort: 57°37'45.9"N 11°55'31.1"E (CTRL+V i google maps)

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav nescio » 2020-06-10 15:34:34

slackern skrev:Vad ska man göra då spela PC-spel på TV:n? Eller vad är grejen?
Titta på film från internet antar jag.
nescio
 
Inlägg: 2481
Anslöt: 2009-03-12
Ort: En liten röd stuga.

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav slackern » 2020-06-10 15:38:27

nescio skrev:
slackern skrev:Vad ska man göra då spela PC-spel på TV:n? Eller vad är grejen?
Titta på film från internet antar jag.


Har en smart-TV redan med Netflix app och internet. Men Primevieo bråkar om jag kör VPN och app så kan inte se amerikanska innehållet på TV där skulle en HDMI vara guld värd.
slackern
 
Inlägg: 36127
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav truthseeker » 2020-06-10 18:23:25

Brukade koppla min laptop till tvn för att spela förr. Fast har ps4 nu. Bara jobbigt att krångla med datorn till tv. Dessutom går det ju streama från datorn till tvn nu för tiden på olika sätt om man har cromecast eller liknade enheter. Men fortfarande. varför?
truthseeker
 
Inlägg: 918
Anslöt: 2016-07-02

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav Alien » 2020-06-10 18:27:34

För att TV:n har en mycket större skärm än datorn.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36269
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav manne » 2020-06-10 18:33:50

Alien skrev:För att TV:n har en mycket större skärm än datorn.


precis jag kollar på netflix på min tv nu.har mycekt att se. :D :!:
manne
 
Inlägg: 11200
Anslöt: 2007-08-23

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav slackern » 2020-06-10 21:01:15

manne skrev:
Alien skrev:För att TV:n har en mycket större skärm än datorn.


precis jag kollar på netflix på min tv nu.har mycekt att se. :D :!:


Men om du har en smart-TV så har ju den en Netflix app i TV:n varför krångla till det?
slackern
 
Inlägg: 36127
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav Kentarou » 2020-06-10 21:24:38

manne skrev:
Alien skrev:För att TV:n har en mycket större skärm än datorn.


precis jag kollar på netflix på min tv nu.har mycekt att se. :D :!:


https://www.tomsguide.com/us/what-is-go ... 17637.html
Kentarou
 
Inlägg: 575
Anslöt: 2019-05-17


Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav manne » 2020-06-10 22:50:23

https://store.google.com/se/product/chromecast_setup

jag har en sedan


någpn som vet hur dennafunkar då.?
manne
 
Inlägg: 11200
Anslöt: 2007-08-23

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav manne » 2020-06-10 22:58:39

Kentarou skrev:
manne skrev:
Alien skrev:För att TV:n har en mycket större skärm än datorn.


precis jag kollar på netflix på min tv nu.har mycekt att se. :D :!:


https://www.tomsguide.com/us/what-is-go ... 17637.html


jag har en sådan men hur skall ni kunna hjälpa att installera detta.?
manne
 
Inlägg: 11200
Anslöt: 2007-08-23

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav reridev819 » 2020-06-10 23:10:11

slackern skrev:
manne skrev:
Alien skrev:För att TV:n har en mycket större skärm än datorn.


precis jag kollar på netflix på min tv nu.har mycekt att se. :D :!:


Men om du har en smart-TV så har ju den en Netflix app i TV:n varför krångla till det?



https://www.cineasterna.com/sv/

Många bibliotek har Cineasterna. Gratis netflix, fast med kvalite!
reridev819
 
Inlägg: 284
Anslöt: 2020-03-30

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav slackern » 2020-06-11 0:44:43

reridev819 skrev:
slackern skrev:
manne skrev:
precis jag kollar på netflix på min tv nu.har mycekt att se. :D :!:


Men om du har en smart-TV så har ju den en Netflix app i TV:n varför krångla till det?



https://www.cineasterna.com/sv/

Många bibliotek har Cineasterna. Gratis netflix, fast med kvalite!


Stockholms verkar inte vara anslutet så funkar inte för mig. :( Men tack för tipset.
slackern
 
Inlägg: 36127
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Koppla datorn till Tvn via HDMI:?

Inläggav Laplace » 2020-08-19 16:45:27

Tips till de med Mac, iPad, iPod touch eller iPhone:
Använd en Apple TV så kan du visa din skärm på en TV trådlöst med AirPlay. Apple-TV är då ansluten till TVn med HDMI. Vissa TV-apparater har också AirPlay inbyggt, då behövs ingen Apple-TV.

https://www.apple.com/se/airplay/
Laplace
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2020-06-26

Återgå till IT-forum



Logga in