I vilken typ av vatten föredrar ni att paddla?

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

I vilken typ av vatten föredrar ni att paddla?

Inläggav Megamack » 2020-07-08 22:37:02

Sjö, hav eller fors? Har inte paddlat i forsar så kan bara prata om hav och sjöar. Jag tycker båda har unika landskap och bjuder på annorlunda upplevelser. Men föredrar nog havet. Det är häftigt att se alla öar av av olika karaktär runtomkring sig, lite roligare att titta på än när det bara är träd runtomkring, men det kan också vara härligt. Har man bara paddlat en liten stund ute på havet känns det som att man faktiskt har paddlat en bit, det gör det inte i sjön om den inte är enorm. Havet bjuder oftast (nästan jämt) på dagar med mer vågor, jag gillar plattvattenpaddling också, men tycker att det kan vara härligt med vågor ibland om dem inte är högre än en halvmeter, nu kan jag inte surfa men tycker det är kul när det vinglar och guppar emellanåt under paddlingen. Sjöarna är mer skyddade mot vinden vilket minskar risken för att vågor skall framkomma.
Megamack
 
Inlägg: 13
Anslöt: 2018-09-28
Ort: Göteborg

I vilken typ av vatten föredrar ni att paddla?

Inläggav Huggorm » 2020-07-08 23:09:18

Intressant tråd! Jag paddlar gärna i sakta rinnande åar och älvar, inte där vattnet forsar fram så man nästan tappar kontrollen. Sjöar är också kul, gärna mindre sådana med mycket öar och vikar som gör det mera intressant.

Havet har jag aldrig paddlat i, trots att jag bor i Bohuslän med en av Sveriges bästa skärgårdar. Men jag har åkt en del motorbåt där, och det är säkert fint att paddla också.
Huggorm
 
Inlägg: 19112
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Ett berg av lera

I vilken typ av vatten föredrar ni att paddla?

Inläggav geocache » 2020-07-09 0:13:23

På sjöar och stilla åar. Paddla kanadensare på fjällsjöar i kvällningen är favorit!
geocache
 
Inlägg: 9501
Anslöt: 2008-06-16
Ort: Ludvika

Återgå till Intressanta intressenLogga in