Hamnar i trans av ljud orsakade av vissa människor

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Hamnar i trans av ljud orsakade av vissa människor

Inläggav Testosteron » 2017-11-22 20:16:11

Ljud orsakade av vissa specifika personer går direkt in i hjärnan på mig, och dunkar/klickar i hjärnan så det är omöjligt för mig att fokusera på något annat för ett ögonblick ens. Exempelvis ljudet när min farsa går omkring i huset. Bästa beskrivningen är att det är som ett trans, då det är omöjligt för mig att fokusera på något annat än det monotona ljudet av hans stampande fötter. Även om jag tar på mig hörselkåpor, låter det bara "dunk dunk dunk" i hjärnan på mig, lite som att det klickar konstant i hjärnan. Det känns som att jag är påverkad av en drog, där det ljudet är det absolut enda som existerar i min värld, blir yr och fullständigt paralyserad. Det känns också som att huvudet är instängt i en glasburk, och jag kan inte komma bort från det ,bröstet blir helt spänt utan att jag kan kontrollera det, och jag kan inte andas djupt. Kan känna en spänd känsla i magen också som kommer av ljudet.

Upplevde det också för några veckor sen då det satt några och pratade jättehögt på tåget, och gapskrattade hela tiden i en timme, det snurrade i huvudet på mig, jag blev yr. Ungefär som att jag hade någonting inne i hjärnan som hackar hela tiden när jag hörde deras skratt. Kan även få detta av vissa personer som pratar extremt mycket och segt så man inte ens orkar lyssna klart på meningen, men dom bara fortsätter ännu värre, huvudet håller på att spricka, och det är som att jag är fast i varje ord dom säger och kan inte komma undan, trans.

Återigen för mig är det 100% kopplat till väldigt specifika personer, jag blir rent av avslappnad när jag sitter bland normalt folk på universitetet, gnissel, skällande hundar eller byggnadsarbete är inget som irriterar mig, så det är något som skiljer sig från personer med sensory overload. Känner någon av er som kanske upplevt sensory overload igen känslan av ett ljud som dunkar i hjärnan monotont, och trots att ni kanske har öronkåpor låter det lika mycket i hjärnan på sättet jag beskrivit?
Testosteron
Ny medlem
 
Inlägg: 17
Anslöt: 2017-07-11

Hamnar i trans av ljud orsakade av vissa människor

Inläggav Dreamtrance » 2017-11-23 13:37:31

Kolla in ASMR på youtube om du inte redan gjort det.
Dreamtrance
 
Inlägg: 1045
Anslöt: 2016-07-04

Hamnar i trans av ljud orsakade av vissa människor

Inläggav santana » 2017-11-24 12:51:35

Håller med överstående.
ASMR är en slags videos där ljudet är i fokus.
Många som lyssnar på dem upplever ljuden som avslappnande och jag har läst att vissa upplever det som att det "kittlar" i huvudet av ljuden. Eller som ordet "tingle" på engelska (vet inte riktigt hur man ska översätta det). I videosarna kan det vara någon som viskar fram en historia eller något avslappnande. Det kan också vara helt andra ljud som t. ex. att någon för olika föremål mot eller nära mikrofonen.
santana
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2017-11-24

Hamnar i trans av ljud orsakade av vissa människor

Inläggav Deadly_Nightshade » 2017-11-28 22:40:50

Låter som någon disociativ försvarsmekanism
Deadly_Nightshade
 
Inlägg: 881
Anslöt: 2009-07-03
Ort: Stockholm

Återgå till Att leva som AspergareLogga in