Gula rutorna? Om citering (+ smilies)

Foruminformation postas här. Förslag och kritik är också välkommet.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Gula rutorna? Om citering (+ smilies)

Inläggav Anonymous » 2007-12-22 1:38:48

Hur ciiterar man eller vad det heter? jag menar; hur får man upp de gula rutorna - inlägg som andra skrivit. jag tror jag använder citera knappen fel. När ska den användas? :oops:
Senast redigerad av Anonymous 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Anonymous
 

Inläggav Pemer » 2007-12-22 3:38:38

Kod: Markera allt
Antingen citerar man hela inlägget man vill citera med Citera-knappen uppe till höger vid inlägget i fråga. Då blir det automatiskt ett citat, med användarnamnet angivet.

Vill man bara lägga in en mening ur någons inlägg som citat, så kan man:
- markera och kopiera den meningen
- klistra in den i textfältet där man skriver sitt eget inlägg
- markera meningen i textfältet, och så klickar man på Quote-knappen.
- Vill man sedan som vanligt ha med skribentens namn får man lägga till ="skribentens namn" direkt efter ordet Quote i [Quote]-"taggen".

Vanliga fel vid citering är att ta fel knapp och använda Code-knappen i stället för Quote-knappen, då blir det åtminstone i en ruta ändå, fast vit - eller att vi raderar fel [quote]- eller [/quote]-"tagg", så att citaten i citaten blir helt fel, och att inte hela citaten blir några "gula rutor".

Nu har jag använt code-knappen just för att kunna skriva [quote] och [/quote] i texten.
Senast redigerad av Pemer 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Pemer
 
Inlägg: 13583
Anslöt: 2007-02-08
Ort: Grödinge

Inläggav Parvlon » 2007-12-22 3:54:00

Gå in i Profilen, välj
Ha alltid BBCode aktiverat:

tryck Ja
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14824
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Anonymous » 2007-12-22 13:42:38

Pemer skrev:
Kod: Markera allt
Antingen citerar man hela inlägget man vill citera med Citera-knappen uppe till höger vid inlägget i fråga. Då blir det automatiskt ett citat, med användarnamnet angivet.

Vill man bara lägga in en mening ur någons inlägg som citat, så kan man:
- markera och kopiera den meningen
- klistra in den i textfältet där man skriver sitt eget inlägg
- markera meningen i textfältet, och så klickar man på Quote-knappen.
- Vill man sedan som vanligt ha med skribentens namn får man lägga till ="skribentens namn" direkt efter ordet Quote i [Quote]-"taggen".

Vanliga fel vid citering är att ta fel knapp och använda Code-knappen i stället för Quote-knappen, då blir det åtminstone i en ruta ändå, fast vit - eller att vi raderar fel [quote]- eller [/quote]-"tagg", så att citaten i citaten blir helt fel, och att inte hela citaten blir några "gula rutor".

Nu har jag använt code-knappen just för att kunna skriva [quote] och [/quote] i texten.


Tack!
Senast redigerad av Anonymous 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Anonymous
 

Inläggav Anonymous » 2007-12-22 13:44:07

Parvlon skrev:Gå in i Profilen, välj
Ha alltid BBCode aktiverat:

tryck Ja


Ok. Tack Aha Nu vet jag varför jag oxå får gula rutor. Jag ahr aktiverat Bbcode. :D
Senast redigerad av Anonymous 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Anonymous
 

Inläggav Parvlon » 2007-12-22 14:03:23

caroline78 skrev:Ok. Tack Aha Nu vet jag varför jag oxå får gula rutor. Jag ahr aktiverat Bbcode. :D

ja det brukar hjälpa ;) Nu kanske det inte var det felet för dig, men jag tycker mig ha sett dina quote:taggar lite överallt fast inga gula rutor
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14824
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Anonymous » 2007-12-22 14:09:37

Parvlon skrev:
caroline78 skrev:Ok. Tack Aha Nu vet jag varför jag oxå får gula rutor. Jag ahr aktiverat Bbcode. :D

ja det brukar hjälpa ;) Nu kanske det inte var det felet för dig, men jag tycker mig ha sett dina quote:taggar lite överallt fast inga gula rutor


Japp, det stämmer :oops: Älskar att diskutera. Får ta otagga ner lite.
Senast redigerad av Anonymous 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Anonymous
 

Inläggav Parvlon » 2007-12-22 14:19:23

caroline78 skrev:Japp, det stämmer :oops: Älskar att diskutera. Får ta otagga ner lite.
:lol:
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14824
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav MsTibbs » 2007-12-22 14:36:11

caroline78 skrev:
Parvlon skrev:
caroline78 skrev:Ok. Tack Aha Nu vet jag varför jag oxå får gula rutor. Jag ahr aktiverat Bbcode. :D

ja det brukar hjälpa ;) Nu kanske det inte var det felet för dig, men jag tycker mig ha sett dina quote:taggar lite överallt fast inga gula rutor


Japp, det stämmer :oops: Älskar att diskutera. Får ta otagga ner lite.


Numera får du göra så många gula rutor du vill :) Det är kod utan rutor som är jobbigt, inte dina inlägg ;)
Senast redigerad av MsTibbs 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
MsTibbs
 
Inlägg: 22859
Anslöt: 2007-07-30
Ort: 127.0.0.1 Spindelnätet Karlstad i Värmland

Inläggav Anonymous » 2007-12-22 16:01:24

MsTibbs skrev:
caroline78 skrev:
Parvlon skrev:[quote="caroline78"]
Ok. Tack Aha Nu vet jag varför jag oxå får gula rutor. Jag ahr aktiverat Bbcode. :D

ja det brukar hjälpa ;) Nu kanske det inte var det felet för dig, men jag tycker mig ha sett dina quote:taggar lite överallt fast inga gula rutor


Japp, det stämmer :oops: Älskar att diskutera. Får ta otagga ner lite.


Numera får du göra så många gula rutor du vill :) Det är kod utan rutor som är jobbigt, inte dina inlägg ;)[/quote]

Okiva bra att det är så. Tyckte själv det var jobbigt, så jag fick fråga för att få rätt på det.
Senast redigerad av Anonymous 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Anonymous
 

Citatfråga

Inläggav Duras » 2009-05-20 13:59:15

Hur fungerar detta med citering egentligen. Jag vet att man kan trycka på "citera" och få någons inlägg direkt in i sitt eget, men hur delar man upp citatet så man kan peta in egna kommentarer mitt i, etc etc. Har provat att trycka på Quote men jag får det inte att funka.

Kanske finns det redan nån tråd om detta. Är i så fall tacksam för länk.

Jag vill också kunna göra så där snyggt som alla andra kan :-)036

jag vill jag vill jag vill :wink:


Admin:

Jag slår samman denna tråd (detta inlägg och framåt) med en gammal i samma ämne och därmed hamnar den i avdelningen "Regler, nyheter och synpunkter".
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav nallen » 2009-05-20 14:20:06

Copy-paste på BB code-taggarna fixar biffen.

EDIT: Du kan klicka på citera i nåt inlägg som ser bra ut, då ser du ju i editorn hur det är gjort. Backa sen med bakåt-knappen i browsern, så att du inte behäver skicka ett tomt inlägg och sen anmäla det för att få det borttaget.
Senast redigerad av nallen 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
nallen
 
Inlägg: 16834
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid flodkröken

Inläggav Duras » 2009-05-20 15:00:38

nallen skrev:Copy-paste på BB code-taggarna fixar biffen.

EDIT: Du kan klicka på citera i nåt inlägg som ser bra ut, då ser du ju i editorn hur det är gjort. Backa sen med bakåt-knappen i browsern, så att du inte behäver skicka ett tomt inlägg och sen anmäla det för att få det borttaget.


Tack för svaret. det sista förstår jag, men inte alls det första. Behöver ett svar av typen: "Leta rätt på elkontakten, det är den med dom två blanka pinnarna. Leta sen rätt på två små hål i väggen. Stoppa in elkontakten där och försök därefter hitta startknappen. Det är den som det står "Start" på och tryck in den så långt det går och släpp sedan ut den igen. :wink:
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav Zombie » 2009-05-20 16:02:21

När du har tryckt på "citera", så kan du se i skrivfönstret att det står [quote][/quote] eller [quote="Nick"][/quote] före respektive efter citaten. De "taggarna" kan man också skriva dit för hand - antingen med fingrarna som annan text eller också genom att kopiera dem medelst Ctrl+C och sedan klistra in dem medelst Ctrl+V. (Alltså, markera "taggen" enligt beskrivning nedan, håll därefter Ctrl-knappen nere till vänster på tangentbordet intryckt medan du trycker c, flytta pekaren dit där du vill klistra in "taggen", håll Ctrl intryckt medan du trycker v.)

Eller: Ovanför skrivfönstret sitter en "Quote"-knapp. Den kan du använda på så vis att du först markerar det du vill ha i citatrutan (färgar texten genom att dra pekaren över den med vänster musknapp intryckt); sedan trycker du på "Quote" och får textstycket i en citatruta. [quote]-taggen där kan du sedan fylla i med "="källa"" på vanligt sätt.
Senast redigerad av Zombie 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Duras » 2009-05-20 16:44:47

Tack Zombie. Det där är nog exakt vad jag behövde, men hinner inte testa just nu.

mvh
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav Zombie » 2009-05-20 16:50:00

:) Tack, och välkommen åter om något är oklart ;)
Senast redigerad av Zombie 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Zombie » 2009-05-21 11:11:21

Glömde lägga till, ifall någon skulle behöva det, att man sedan kan flytta runt sina textstycken genom att efter markering klippa ut dem med Ctrl+X och sedan klistra in dem på önskad plats med Ctrl+V.
Senast redigerad av Zombie 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Duras » 2009-05-21 11:59:54

Övar lite bara.....


Zombie skrev: bla bla bla .
Glömde lägga till, ifall någon skulle behöva det, att man sedan kan flytta runt sina textstycken genom att efter markering klippa ut dem med Ctrl+X och sedan klistra in dem på önskad plats med Ctrl+V

Glömde lägga till, ifall någon skulle behöva det, att man sedan kan flytta runt sina textstycken genom att efter markering klippa ut dem med Ctrl+X och sedan klistra in dem på önskad plats med Ctrl+V


bla bla bla, blabba blabba, bla bla bla


Glömde lägga till, ifall någon skulle behöva det, att man sedan kan flytta runt sina textstycken genom att efter markering klippa ut dem med Ctrl+X och sedan klistra in dem på önskad plats med Ctrl+V
Zombie skrev:.


Leta rätt på elkontakten, det är den med dom två blanka pinnarna. Leta sen rätt på två små hål i väggen.
[quote]eller också genom att kopiera dem medelst Ctrl+C och sedan klistra in dem medelst Ctrl+V.
kejhgfHSvljSDvn
[/quote]
lkhglj<sg


hej vad det går

Duras skrev:hej vad det går


jag kan jag kan jag kan :-)226

(så utomordentligt barnsligt)
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav Zombie » 2009-05-21 12:26:59

:) Verkar som det händer något... :-)051 mina stackars inlägg misshandlade som ett småbarns leksaker... :lol:
Senast redigerad av Zombie 2011-05-04 11:11:30, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Inläggav Duras » 2009-05-21 13:14:03

Zombie skrev::) Verkar som det händer något... :-)051 mina stackars inlägg misshandlade som ett småbarns leksaker... :lol:


:lol: Ska aldrig göra så mer.

Måste testa en bild också. Min avatar-pippi Larus Marinus. En majestätisk fågel.


Bild
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:31, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav Duras » 2009-05-21 13:18:10

En annan fråga:

Kan man bifoga en bild till ett pm (från egen dator)? I så fall hur?
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:32, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav barracuber » 2009-05-21 13:33:09

Duras skrev:En annan fråga:

Kan man bifoga en bild till ett pm (från egen dator)? I så fall hur?


Inte från egen dator, bara från en server ute på nätet. Det blir inte bifogat (som i ett vanligt mail) utan infogat i pm-texten (det tar ingen extra plats i pm:et).
Senast redigerad av barracuber 2011-05-04 11:11:32, redigerad totalt 1 gång.
barracuber
 
Inlägg: 11000
Anslöt: 2007-02-11
Ort: Västsverige

Inläggav Duras » 2009-05-21 13:42:30

barracuber skrev:
Duras skrev:En annan fråga:

Kan man bifoga en bild till ett pm (från egen dator)? I så fall hur?


Inte från egen dator, bara från en server ute på nätet. Det blir inte bifogat (som i ett vanligt mail) utan infogat i pm-texten (det tar ingen extra plats i pm:et).


okido. Tack för svaret.
Senast redigerad av Duras 2011-05-04 11:11:32, redigerad totalt 1 gång.
Duras
 
Inlägg: 1150
Anslöt: 2007-12-31

Inläggav nitro2k01 » 2009-05-21 20:00:59

Pemer skrev:
Kod: Markera allt
Antingen citerar man hela inlägget man vill citera med Citera-knappen uppe till höger vid inlägget i fråga. Då blir det automatiskt ett citat, med användarnamnet angivet.

Vill man bara lägga in en mening ur någons inlägg som citat, så kan man:
- markera och kopiera den meningen
- klistra in den i textfältet där man skriver sitt eget inlägg
- markera meningen i textfältet, och så klickar man på Quote-knappen.
- Vill man sedan som vanligt ha med skribentens namn får man lägga till ="skribentens namn" direkt efter ordet Quote i [Quote]-"taggen".

Vanliga fel vid citering är att ta fel knapp och använda Code-knappen i stället för Quote-knappen, då blir det åtminstone i en ruta ändå, fast vit - eller att vi raderar fel [quote]- eller [/quote]-"tagg", så att citaten i citaten blir helt fel, och att inte hela citaten blir några "gula rutor".

Nu har jag använt code-knappen just för att kunna skriva [quote] och [/quote] i texten.
Varför i h-vete använder inte kod-taggen ett typsnitt med fast bredd?
Senast redigerad av nitro2k01 2011-05-04 11:11:32, redigerad totalt 1 gång.
nitro2k01
 
Inlägg: 627
Anslöt: 2007-10-29

Återgå till Regler, nyheter och synpunkter



Logga in