Förkylningsinfektion som inte vill ge med sig

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Förkylningsinfektion som inte vill ge med sig

Inläggav Aspiesaurus » 2021-05-19 19:39:47

Jag har ofta ont i huvudet. Många dagar har jag så ont i huvbudet att jag inte kan göra dom aktiviter jag skulle vilja göra. Symptomen är som en influensa bara att jag inte riktigt är så matt som man är vid en kraftig förkylning. Jag misstänker att sjukdomen är psykosomatisk. Är borta från jobbet ungefär hälften av tiden.

Jag har frågat på nätet. Jag har frågat om vad sjukdomen kan bero på och hur jag botar den till både psykologer, Fysioterapeut, (Förrut kallat sjukgymnast), och läkare på Aspergercenter (Nummera kallat Autismcenter), Öppenvården, Slutenvården, Specialistsjukhus på Karolinska, Privata kliniker, men ingen har hittat någon lösning på hur jag ska må bättre. Dom enda som inte hänvisat mig till någon annan är husläkare och det dom rekommenderat är promenader och alvedon, och ofta är jag för sjuk för att gå promenad och alvedon hjälper inte. Det jag har hört att det är ganska vanligt att personer med Asperger/AST har samma problem.

Jag har testat ACT-behandling, yoga, Transcendental meditation (Det har lindrat symptomen men inte tagit bort dom), en sorts KBT kanske man kan kalla det med Attribution Theory (Situational vs. Dispositional), och nätprogram för att jobba med barndomstrauma och mer uppleva saker som ett barn igen utan att vara full av negativitet. Trots det får jag ofta tankar som att "du har inte gjort detta tillräckligt bra, detta måste du göra mer, detta är fel." Jag tänker ofta att när jag genomför mina intressen tänkerjag att detta är "töntigt". Jag är lös i magen och har mardrömmar.

Jag tänker ofta på att om jag skulle genomföra ett förvärsabete eller om man ska vara mindre formell ett "riktigt jobb/reguljärjobb" (Idag går jag på daglig verksamhet och får aktivitesersättning) att folk skulle behandla mig dåligt eller att jag inte skulle kunna ta betalt. Är det någon här på forumet som haft samma sjukdom och blivit friska? Hur har ni gjort? Goda råd är dyra och skulle vara oändligt tacksam om jag kunde hitta ett sätt ayt bli av med den här sjukdomen som besvärat mig så länge!
Aspiesaurus
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2021-05-19

Förkylningsinfektion som inte vill ge med sig

Inläggav Zima33 » 2021-05-20 17:12:39

Är du utredd för ME/CFS?
Fibromyalgi?
Zima33
 
Inlägg: 3150
Anslöt: 2011-05-09

Förkylningsinfektion som inte vill ge med sig

Inläggav Aspiesaurus » 2021-05-21 9:10:47

Från början hade jag ständig huvudvärk. Sedan några år senare fick jag ledvärk och efter några ytterligare år blev hostig och snuvig. Då kom influensan med värre huvudvärk. Nu senare har jag även känt mig febrig och fått mer huvudvärk. Jag har utrett mig för reumatism och reumatismläkaren sade att jag inte hade det. Jag är inte utredd för ME/CFS och fybromialgi men när jag googlar symptomen är det bara några av dom som stämmer in på mig. Till exempel blir jag inte trött efter att jag ansträngt mig, eller jo blir trötta av vissa saker men det har nog med min ADHD och AST att göra. Kom även på att jag också varit på mågon massageklinik för huvudvärk men det har inte hjälpt. Det enda som hjälpt mot mina besvär är att ta antidepressiva och ipren men det har bara lindrat symptomen inte tagit bort dom.
Aspiesaurus
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2021-05-19

Förkylningsinfektion som inte vill ge med sig

Inläggav Zima33 » 2021-05-29 14:45:56

Har vården kollat om du har någon fästingburen sjukdom?
Annars kan det väl vara en idé att utreda me/CFS och fibromyalgi, man måste väl inte ha exakt alla symtom.
Zima33
 
Inlägg: 3150
Anslöt: 2011-05-09

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in