Finns det fortfarande några privatläkare i Östergötland?

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Finns det fortfarande några privatläkare i Östergötland?

Inläggav Erathe » 2013-05-29 17:38:47

Jag avbröt kontakten med psykiatrin för snart ett år sedan eftersom de inte var intresserade av att hjälpa mig. Sedan dess har jag inte haft någon kontakt med vården. De senaste månaderna har jag fått en smärta i båda min armar och det har nu blivit så allvarligt att jag har svårt för hushållssysslor. Jag skulle vilja träffa en läkare för att diskutera detta och andra problem men det visade sig vara svårt.

Det korrekta sättet att få en läkartid är att kontakta sin vårdcentral. Jag har så dålig erfarenhet att jag inte vill det men hade inte så mycket val. Enda sättet man kan kontakta vårdcentralen är genom att ringa deras tele-q system. Jag hatar att prata i telefon men hade inget val. Det tog några dagar att komma fram för deras kö var alltid full men till sist blev jag uppringd av en receptsionist. Jag vill träffa en läkare var inte tillräckligt med information. Hon ville veta hela min livshistoria. Jag försökte förklara problemet med armarna utan att nämna mina mentala problem, de mediciner jag provat, ECT behandlingar, trötthetsattacker, återkommande migrän och annat som kan vara relevant. Hon ville veta vad jag arbetar med och eftersom jag inte ville säga att isolerat mig under flera år sa jag bara kontorsarbete. Hon kom fram till att det nog inte var så farligt och gav mig numret till en sjukgymnast som jag kunde ringa om det blev värre. Jag försökte ringa till en annan vårdcentral men de sa åt mig att ringa till min egen.

Tidigare brukade det finna en läkare på en vaccinationscentral i närheten men han tycks inte vara kvar där längre. Första gången jag sökte hjälp för depression var jag tvungen att vända mig dit för jag fick kalla handen av vårdcentralen. Det brukade också finnas en privat vårdklinik där man kunde boka tid hos läkare med ett formulär på deras hemsida. De har nu bytt namn och börjat samarbeta med landstinget. Jag ringde dit också men blev uppmanad att söka till min egna vårdcentral.

Finns det någon läkare i Östergötland där man kan få tid no questions asked. Jag vill inte dra min livshistoria för okända människor över telefon. Den enda lösningen jag kan komma på nu är att i tur och ordning lista om mig på de olika vårdcentralerna i området och hoppas att någon kommer låta mig träffa en läkare. Det tar flera veckor att lista om sig.
Erathe
 
Inlägg: 59
Anslöt: 2012-01-31

Finns det fortfarande några privatläkare i Östergötland?

Inläggav Eembla » 2013-05-29 21:00:23

Det är jätte konstigt att de säger uppsök din egen vårdcentral med tanke på att du har full rätt att välja precis vilken vårdcentral du vill. Meningen med listning är att det blir billigare för dig att välja en vårdcentral men de övriga ska fortfarnde ta emot dig oavsett om du är listad eller inte.
Och listning ska inte ta flera veckor det räcker med att du ber att få en blankett som du fyller i och som gäller så fort du lämnat in den på vårdcentralen, så listning tar snarare 5 minuter.
Eembla
 
Inlägg: 113
Anslöt: 2013-05-16
Ort: Uppsala

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in