Emigrera - Flytta utomlands? Vart?

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Emigrera - Flytta utomlands? Vart?

Inläggav slackern » 2020-09-10 8:41:44

Huggorm skrev:
slackern skrev:
Flia skrev:
De löper ju risk att hamna under vatten så småningom i takt med klimatförändringarna.


Trams Salomonöarnas högsta punkt ligger mer än 300 meter över Sveriges högsta punkt. Tror det samma gäller Hawaii i och med att det är vulkanöar. OK om man bosätter sig på någon ö i en atoll.
Alla kan väl inte bo på vulkanen när de låglänta områdena försvinner under ytan? Speciellt inte som vulkanen är aktiv fortfarande. Å andra sidan är landhöjningen bara 1,5mm per år, så det tar ett tag innan det blir blött. Att flera byar försvunnit i havet är för att de som bor där skövlar skogen så att inget binder jorden, och så följer den med ut när det är översvämning och oväder.


Fast å andra sidan har vi ju samma problem i skånelandskapen att kusteroseonen och den ökande havsnivån gör att land arealer försvinner ner i havet.

Här har du en fin liten karta hur landhöjningen ser ut och att skånelandskapen får det kämpigt och det finns hur mycket artiklar som helst om problemet i dagsläget.

https://www.smhi.se/kunskapsbanken/ocea ... and-1.3437

Dom flesta äldre städerna i världen ligger ju nära kusten i låglänta områden, så fortsätter havsnivåerna att stiga riskerar flera städer att vara översvämmade inom några generationer.
slackern
 
Inlägg: 38613
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Återgå till Övriga AspergerfrågorLogga in