Diagnoser som används EMOT patienten

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Diagnoser som används EMOT patienten

Inläggav Sarah1 » 2019-11-26 1:40:16

Jag har varit en längre tid inom öppenpsykiatrin och det känns som att ju mer man befinner sig där, än fler diagnoser och spekulationer uppkommer. Jag är inte emot diagnoser om de hjälper och leder till rätt behandling men i många fall blir diagnoser istället ett slagträ och ett sätt för mottagningar att avsäga sig ansvar.

Jag har fått diagnoser avskrivna och haft dokument som påvisar detta, jag har alltså gjort en noggrann second opinion av legitimerad personal och ändå blir dessa avskrivna diagnoser något som tas upp i senare bedömningar.

Det går inte att "vinna" emot psykiatrin som till stor del bara erbjuder bedömning efter bedömning för att komma fram till att de inte kan erbjuda en viss vård och att uppdraget är någon annans. När man som patient påpekar att man inte gynnas av arbetssättet utan istället mår sämre, ja, då är det naturligtvis diverse diagnoser, eller spekulationer om diagnoser, som blir en förklaring till ens synpunkter.

Jag är patient vid Psykiatri Södra, Stockholm. Fler kanske har berättelser därifrån eller ifrån andra mottagningar.

Är det fler som upplevt det här?
Sarah1
 
Inlägg: 115
Anslöt: 2015-10-03

Diagnoser som används EMOT patienten

Inläggav kiddie » 2019-11-26 3:29:14

Kan inte ens vara på vanliga psyk för att de svinar så. För mig behövdes inte ens att jag hade haft diagnos, en av sköterskorna som var extra arg på mig hittade på att jag hade en diagnos (psykos) för att det skulle bli mitt fel att de gjort fel. Jag hade ringt och förnyat recept men inget kom. Då sa jag att då har ni glömt det. Hon sa att vi glömmer ingenting, du är psykotisk och har hallucinerat att du ringt.

Vaaa?

Bränn ner skiten. Avskeda personalen.
kiddie
Inaktiv
 
Inlägg: 15537
Anslöt: 2013-02-23
Ort: Katternas planet

Diagnoser som används EMOT patienten

Inläggav Gunshoot » 2019-11-26 20:13:33

Jag har fått min diagnos(Aspergers) använd mot mig. Både av anhöriga och vårdpersonal. En läkare skrev i intyget till förvaltare att jag behöver förvaltare pga jag har Aspergers och lider av en gravt autistisk störning.
Det stod mer såklart, men det var en av grejerna.

När jag har haft LPT har också min Aspergers blivit vänd mot mig. För att vårdas enligt LPT måste man lida av en allvarlig psykisk störning, och läkaren har då sagt att min Aspergers + annat gör så att jag lider av en allvarlig psykisk störning.

Känns så jävla dumt att något jag har betalat för(min neuropsykiatriska utredning), gör så att jag får lida på olika sätt.
Gunshoot
 
Inlägg: 64
Anslöt: 2016-01-13

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in