Det här med att jobba

Diskussioner kring allt som rör arbete och studier.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Det här med att jobba

Inläggav miss_snowis » 2018-11-30 16:18:28

(Jag har försökt att söka efter en tråd som tar upp detta, men inte hittat något. Sorry om det redan finns!)

Jo, detta med att jobba och vara aspie (samt ha ADD som i mitt fall). Hur funkar det? Kan det funka?? Mitt problem är oftast att jag känner att jag måste avancera snabbt, ta på mig ansvar fast jag tycker det går för fort (det här med att sätta gränser finns ju inte i min värld :roll: ). Och så har vi den sociala delen... såå jobbigt, det funkar bara inte.

Jag kan jobba med det mesta, butik- och kassajobb. Jag har jobbat med barn. Jobbar just nu mycket med människor faktiskt... och det har nästan aldrig varit själva arbetsuppgifterna som är problemet, det är miljön runtom som är det värsta. Alla krav som jag inte lever upp till.
Finns det jobb som man bara går till, gör sina uppgifter och när man har slutat är man klar? Slippa kraven på att vara så extremt effektiv, alert, bäst i världen, överhypermegasocial...

Hur är det för er? Har ni några solskenshistorier att dela med er av? Eller känner ni också igen er?
miss_snowis
Ny medlem
 
Inlägg: 6
Anslöt: 2017-12-13
Ort: sthlm

Det här med att jobba

Inläggav truthseeker » 2018-11-30 20:34:09

Jag känner igen mig väldigt väl i det. Har jobbat heltid i 18 år. Om det funkar är svårt att säga. Det går. Men man kan ju glömma att ha något liv. Har inte ens energi över att äta för det mesta utan allt går till jobbet. Men har aldrig känt att jag har så mycket annat att välja på.
truthseeker
 
Inlägg: 393
Anslöt: 2016-07-02
Ort: Småland

Återgå till Studier och arbetslivLogga in