Blockera sidor?

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: Alien, marxisten, Gripandekylig, mnordgren, atoms

Blockera sidor?

Inläggav sommar » 2009-07-10 18:17:38

Jag kör Firefox. Nu undrar jag hur och var i datorn jag kan blockera sidor för att slippa beroende mm, så sidan blir vit istället för att visas när jag skriver in hemsideadressen. :roll:
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav Kvasir » 2009-07-10 18:23:51

Det finns en extension att ladda hem som heter Adblock Plus. Den är egentligen tänkt för att blockera reklam, men det borde inte vara något som hindrar att man blockerar hela siter med den.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14899
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Lakrits » 2009-07-10 18:29:33

I tillägget BlockSite kan man lägga in de sidor, delsidor och domäner som man vill blockera. Den avaktiverar också länkar till de sidor som man valt att blockera. Fungerar ännu inte i Firefox 3.5 (men kommer nog att uppdateras som det ser ut), men i Firefox 2.0 – 3.0.*.
Senast redigerad av Lakrits 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
Lakrits
 
Inlägg: 5507
Anslöt: 2008-10-15

Inläggav sommar » 2009-07-10 18:29:56

Kvasir skrev:Det finns en extension att ladda hem som heter Adblock Plus. Den är egentligen tänkt för att blockera reklam, men det borde inte vara något som hindrar att man blockerar hela siter med den.


Okej men när jag använde Internet Explorer fanns det ett ställe i datorn att skriva in hemsideadresserna på, så de blev blockerade. Undra om det finns motsvarande i Firefox.
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav Savanten Svante » 2009-07-10 18:38:42

leta reda på din hosts-fil och lägg till en rad i den

127.0.01 aftonbladet.se

Windows NT/2000/XP/2003/Vista: c:system32driversetc
Windows 95/98/Me: c:windows
Senast redigerad av Savanten Svante 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
Savanten Svante
 
Inlägg: 9051
Anslöt: 2007-03-13
Ort: Utility muffin research kitchen

Inläggav sommar » 2009-07-10 18:43:11

Savanten Svante skrev:leta reda på din hosts-fil och lägg till en rad i den

127.0.01 aftonbladet.se

Windows NT/2000/XP/2003/Vista: c:system32driversetc
Windows 95/98/Me: c:windows


Jag försökte men jag kom ingen vart. Enter flyttade sig inte och man kunde inte skriva + att Fireofox inte godkänner den adressen. :(

Jag kan iofs. göra det över IE men hur sjutton gör man för att skriva in det man ska? :roll:
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 4 gånger.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav sommar » 2009-07-10 18:52:19

Lakrits skrev:I tillägget BlockSite kan man lägga in de sidor, delsidor och domäner som man vill blockera. Den avaktiverar också länkar till de sidor som man valt att blockera. Fungerar ännu inte i Firefox 3.5 (men kommer nog att uppdateras som det ser ut), men i Firefox 2.0 – 3.0.*.


Okej Jag upptäckte precis att det inte gick och nu fick jag svaret på varför - det går inte i 3,5 och det har jag. *suck*
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav Savanten Svante » 2009-07-10 21:26:37

Hosts - på det stället jag angav ska redigeras som en textfil

Din texeditor kan tänkas fåna sig och vägra savea som det ska. Kallade den då hosts.blarf eller nåt, och döp sedan om den till hosts. bara hosts, inte hosts.txt eller så.
Senast redigerad av Savanten Svante 2011-05-04 19:27:08, redigerad totalt 1 gång.
Savanten Svante
 
Inlägg: 9051
Anslöt: 2007-03-13
Ort: Utility muffin research kitchen

Inläggav sommar » 2009-07-11 11:18:48

Savanten Svante skrev:Hosts - på det stället jag angav ska redigeras som en textfil

Din texeditor kan tänkas fåna sig och vägra savea som det ska. Kallade den då hosts.blarf eller nåt, och döp sedan om den till hosts. bara hosts, inte hosts.txt eller så.


:roll:
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav TK » 2009-07-11 13:56:38

Savanten Svante - med felskrivning markerad med fetskrift av TK - skrev:leta reda på din hosts-fil och lägg till en rad i den

127.0.01 aftonbladet.se

Windows NT/2000/XP/2003/Vista: c:system32driversetc
Windows 95/98/Me: c:windows


Här har det blivit en liten miss i hastigheten.

Ska vara:

c:%windir%system32driversetc

Där %windir% står för den folder där Windows är installerat - vilket oftast innebär att hosts-filen finns i foldern:

C:WINDOWSsystem32driversetc
Senast redigerad av TK 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
TK
 
Inlägg: 4121
Anslöt: 2007-07-17
Ort: Skåne

Inläggav sommar » 2009-07-11 14:36:04

TK skrev:
Savanten Svante - med felskrivning markerad med fetskrift av TK - skrev:leta reda på din hosts-fil och lägg till en rad i den

127.0.01 aftonbladet.se

Windows NT/2000/XP/2003/Vista: c:system32driversetc
Windows 95/98/Me: c:windows


Här har det blivit en liten miss i hastigheten.

Ska vara:

c:%windir%system32driversetc

Där %windir% står för den folder där Windows är installerat - vilket oftast innebär att hosts-filen finns i foldern:

C:WINDOWSsystem32driversetc


:roll: Jag får försöka förklara bättre var jag stöter på patrull nästa gång jag försöker. Jag är inget teknikfreak. *suck*
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav Miche » 2009-07-11 14:43:34

Du kan lägga upp din hosts-fil i ett kodfönster här och berätta vilka sidor du vill blockera, så kan någon här lägga in de rätta raderna.

Min hosts-fil ser ut så här:
Kod: Markera allt
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

127.0.0.1       localhost

Om du vill göra det omöjligt att nå microsoft.com ska det se ut så här:
Kod: Markera allt
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

127.0.0.1       localhost
127.0.0.1       microsoft.com

(Notera sista raden)
Senast redigerad av Miche 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
Miche
 
Inlägg: 27272
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Stockholm

Inläggav sommar » 2009-07-11 14:46:58

Min ser ut som den översta. Problemet är att jag inte kan skriva - vet inte hur man gör för att börja skriva efter localhost. Har gjort det för längesedan men nu minns jag inte. :( Ingen tangent verkar fungera där.

2:an är nog inte aktuell för den vet jag inte vad den innebär.
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav Miche » 2009-07-11 14:59:38

Filen är med största sannolikhet skrivskyddad!

Högerklicka på den i Utforskaren, välj Egenskaper och ta bort bocken vid skrivskydd.
När detta är gjort kan du dubbelklicka på den, välja att öppna den med Anteckningar och sedan skriva in i slutet varje sajt du vill blockera, men glöm inte att det ska stå 127.0.0.1 i början på varje ny rad.
Senast redigerad av Miche 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
Miche
 
Inlägg: 27272
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Stockholm

Inläggav sommar » 2009-07-11 15:13:21

Miche skrev:Filen är med största sannolikhet skrivskyddad!

Högerklicka på den i Utforskaren, välj Egenskaper och ta bort bocken vid skrivskydd.
När detta är gjort kan du dubbelklicka på den, välja att öppna den med Anteckningar och sedan skriva in i slutet varje sajt du vill blockera, men glöm inte att det ska stå 127.0.0.1 i början på varje ny rad.


Jag vet inte var man hittar Utforskaren, så jag gick direkt till hosts-filen och klickade på Anteckningar och det gick! Så nu fungerar det både i Firefox och IE. och den var uppenbarligen inte skrivskyddad. Men jag måste göra det då jag använder IE. som webläsare, Firefox vägrar visa den sidan men det gör ingenting. Tack! :)
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav sommar » 2009-08-16 12:00:56

Hur tar jag bort en wesideadress som jag lagt in? :roll:
Senast redigerad av sommar 2011-05-04 19:27:09, redigerad totalt 1 gång.
sommar
Bannad
 
Inlägg: 4791
Anslöt: 2008-01-09

Inläggav Miche » 2009-08-16 13:08:28

sommar skrev:Hur tar jag bort en wesideadress som jag lagt in? :roll:

På samma sätt som du gjorde när du la in den, fast du tar bort raden istället...

Det är inte omöjligt att du måste starta om webläsaren eller datorn efter redigeringen...
Miche
 
Inlägg: 27272
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Stockholm

Återgå till IT-forum



Logga in