Autistisk 4-åring dog av törst/svält efter mammans död

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: Alien, atoms

Autistisk 4-åring dog av törst/svält efter mammans död

Inläggav Alien » 2017-11-05 14:01:51

Det hände i Storbritannien. Är våra myndigheter mer på alerten?

Hans mor var bara 24 år gammal och dog i ett epileptiskt anfall.

Metro skrev:En 4-årig pojke avled i London efter att ha vistats ensam hemma två veckor efter att modern avlidit i samma lägenhet.
Spoiler: visa
När pojken hittades hade han varit död i 48 timmar, och låg med armarna runt sin döda och delvis förruttnade mamma.

Anledningen till pojkens död var närings- och vätskebrist, enligt obduktionsrapporten. Den 4-åriga pojken, som utöver sin unga ålder hade inlärningssvårigheter och autismspektrumtillstånd, kunde inte ta hand om sig själv efter sin mors död.

Personal vid förskolan där pojken gick blev oroliga och försökte kontakta modern flera gånger. De försökte också besöka lägenheten utan att lyckas komma in. Först efter att polis kontaktades av grannar som klagade på lukten kunde pojken hittas.
https://www.metro.se/artikel/4-%C3%A5ri ... an-avlidit

Varför i all världen kontaktade inte förskolepersonalen polisen när de inte kom in? Det är den fråga man ställer sig. Var de rädda för att modern skulle bli arg på dem om polisen stövlat in?

Sedan undrar jag också om just pojkens autism gjorde att han var så passiv. Skulle en vanlig 4-åring ha öppnat dörren och gått ut och bett andra om hjälp för att mamma sov? Skulle en vanlig 4-åring ha klarat av att dricka vatten och leta fram mat (bröd, kex)?

Det kunde ha gått lika illa om modern haft ett spädbarn. Men det hade iaf skrikit till en början, frågan är om grannarna skulle ha reagerat.

Det visar iaf att det är farligt att bo helt ensam, utan någon som tittar till en. Eller ringer ofta och reagerar om man aldrig svarar.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46228
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Autistisk 4-åring dog av törst/svält efter mammans död

Inläggav DIProgan » 2017-11-05 15:34:20

Att vrida på kranen för att få vatten klarar väl en vanlig 4-åring i alla fall men eftersom han klarade sig 2-veckor måste han ha fått i sig någon vätska åtminstone. Underligt även att pojken inte skrek eller så när de knackade på dörren. På det hela väldigt tragiskt.
DIProgan
 
Inlägg: 4558
Anslöt: 2008-10-14

Autistisk 4-åring dog av törst/svält efter mammans död

Inläggav Huggorm » 2017-11-05 15:39:45

Han verkar ha varit stum, om man läser engelska tidningar. Eller också var han bara tyst, de skriver i alla fall "mute".
Huggorm
 
Inlägg: 22256
Anslöt: 2011-12-12
Ort: I en koja i skogen

Återgå till Tipsa medlemmarna



Logga in