Är detta ett Aspergerforum eller ett Aspieforum?

Foruminformation postas här. Förslag och kritik är också välkommet.

 Moderatorer: Alien, atoms

Är detta ett Aspergerforum eller ett Aspieforum?

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 20:31:41

Rdos närmast spammar forumet med trådar om aspie-quiz, nya trådar för varje liten detalj om quizet, istället för en enda lång tråd om det. Han startar trådar med omröstningar som de flesta av oss nog har tolkat som någon slags förstudier till eventuellt kommande frågor på aspie-quiz. Likaså bryter han väldigt ofta in i diskussioner och på ett närmast förlöjligande sätt talar om att vi andra minsann har helt fel om att ett visst symptom är typiskt för AS, eller något liknande påstående, med enda motivering att det inte är så enligt hans eget lilla aspie-quiz.

Många av oss har nog tröttnat för länge sedan, men nu kommer plötsligt flera stycken avslöjanden efter varandra från rdos idag.

Först säger han att han omröstning om gapande inte alls hade med aspie-quiz att göra, utan bara var på skoj (å andra sidan, varför publicerade han då länken till storgapande neanderthalare). Många har nog svarat på hans många omröstningar just för att de tror att de gör någon insats för att förbättra aspie-quiz som diagnosverktyg, men så är det ju inte om det bara var på skoj.

Sedan avslöjar han i två trådar kort efter varandra att han minsann inte pratar om AS utan om aspie, och att det ät två skilda saker och det är aspie som quizet gäller. Han gör alltså en distinktion mellan begreppen och anser sig därmed inte behöva ansluta till diagnosvillkoren för AS. Samtidigt fortsätter han att anklaga expertisen för att ha fel och de officiella diagnoserna för att vara fel, trots att AS definieras just utifrån diagnosvillkoren och inget annat. Det är fullständigt inkonsekvent och meningslöst eftersom det inte går att säga att något är fel för att det inte stämmer med något annat som det ändå inte är. Men vad värre är så erkänner han ju därmed att han har fört oss andra bakom ljuset. Han har ju hela tiden talat om något annat än AS, eftersom han nu noga påpekar att han skiljer på AS och aspie, där det senare tydligen då förväntas stämma med aspie-quiz. Jag inbillar mig att vi som är medlemmar här till en överväldigande majoritet utgår från diagnosbegreppet AS och förväntar oss att forumet handlar om det. Om nu rdos alltså pratar om något helt annat utan att ha klargjort det så förefaller det mig som ett glasklart fall av trollning, speciellt i de trådar där vi andra faktiskt diskuterar AS och rdos bryter av med att vi har fel för att det inte stämmer med aspie-quiz, som alltså inte har med AS att göra!

Vad anser ni andra? Handlar forumet om AS, enligt huvudsakligen officella definitioner, eller handlar det om lite vad som helst som enskilda medlemmar tycker det ska handla om? Och är det OK att luras på det sätt rdos har gjort, eller är det trollning och lurendrejeri?

Jag har visserligen redan rapporterat honom till moderatorerna för att de ska överväga saken, men det vore förstås intressant att inhämta andra medlemmars synpunkter, och det kanske jag borde ha gjort först.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Bjäbbmonstret » 2008-05-05 20:36:30

Vad håller du på med Kvasir? Vad är det för fel med att vilja skapa en positiv identiet kring något som omvärlden bara vill stigmatisera. Det är en av flera möjliga motstrategier och även om det i rdos fall går till sin extrem så kan det väl inte vara något fel på just den utgångspunkten i sig? Även om rdos kanske inte håller med om att det är det han just nu håller på med?

För att klargöra vad jag menar. Han kan väl hålla på med flera olika saker.
Senast redigerad av Bjäbbmonstret 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 2 gånger.
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10578
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 20:38:07

Rdos förstör i stort sett varenda seriös diskussion som han blandar sig i. Om det bara handlade om att skapa en postiv identitet skulle jag nog inte klaga, men det är ju inte det vi märker mycket av här på forumet, utan en massa andra saker.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Bjäbbmonstret » 2008-05-05 20:39:49

Nej det handlar inte bara om att skapa en positiv identitet. Men i det här fallet verkar det som det var det han var ute efter.

Fast för övrigt ska jag nog inte lägga mig i frågan....
Senast redigerad av Bjäbbmonstret 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10578
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 20:43:46

Han säger att det är det han är ute efter. För egen del tycker jag att det mesta han gör förefaller ha motsatt verkan och jag som diagnosticerad aspergare vill inte förknippas med honom eller hans idéer, för att jag inte tror att det är bra för oss som grupp. Men nu gällde det framförallt hur han i princip lurar oss andra och ständigt vänder kappan efter vinden i alla försök att ha en seriös diskussion med honom. Visst, man behöver väl inte diskutera med honom, men när han ständigt bryter in i trådar och närmast idiotförklarar oss andra (eller min AS-specialiserade psykolog som han inte ens har träffat) så är det svårt att inte bemöta honom. Oavsett hans avsikter så är det efter hans senaste avslöjanden svårt att inte betrakta honom som ett troll.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Bjäbbmonstret » 2008-05-05 20:45:53

Kvasir skrev: Oavsett hans avsikter så är det efter hans senaste avslöjanden svårt att inte betrakta honom som ett troll.


Nu är du orättvis Kvasir. Tror du verkligen på allvar att han bara har avsikten att jävlas?
Senast redigerad av Bjäbbmonstret 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10578
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 20:50:35

Nej, men spelar det någon roll vad avsikten är när effekten blir den? Jag kan ärligt talat inte se att han har bidraget med ett skvatt av nytta till forumet vad gäller AS. Han har bara orsakat ändlösa diskussioner där han konsekvent undviker alla besvärliga frågor och misstolkar det mesta som andra skriver och vänder kappan efter vinden hur fort han vädrar kritik. Om det är avsiktiligt eller inte vet jag inte, men effekten blir ju densamma.

Han har inte ens diagnos själv, men tror ändå att han vet vårt bästa. Det är ju att se ner på oss som faktiskt är diagnosticerade. Vi är tydligen för korkade för att förstå att han vet bättre än oss vad som är bra för oss. Jag betackar mig för sådant. Då är han ju i praktiken värre än de experter han skäller ut.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Ganesh » 2008-05-05 20:57:51

Ja, forumet handlaR om AS. Använder man begreppet aspie så är det en synonym till AS. Däremot inte som förhållandet deprimerad/deppig. Där deppig är mer "känner mig litet nere". Användningen av "aspie" är ju lånad från USA, där tex en "aspie community" eller i annan sammansättning betyder att det har med AS att göra. Det är korkat och vilseledande att använda aspie på nåt annat sätt än som synonym till AS.

Vidare är det ett två problem med omröstningarna med mera, dels att man aldrig vet säkert när man är rdos försökskanin (vilket jag tycker är obehagligt, se tidigare tråd), dvs man vet inte vad rdos har för agenda när han uttalar sig.

Det andra problemet är att mångfalden försvinner. Forumet kantrar och ändrar karaktär. En vettig fråga är vems forum det är, vem det är till för. Ett svar är gamla goa admin, han äger rent faktiskt alltihop. Ett annat svar är JOR, för han är ju den nya goa admin. Och sköter alltihop tillsammans med moderatriser och moderatörer.

Ett tredje svar är medlemmarna. Det är ju i praktiken vi som skriver som gör forumet. i en väldigt konkret mening. Forumet är våra texter, varken mer eller mindre.

Och en del av oss är flitigare än andra, vissa nöjer sig med att läsa. Men det tillhör alla. Och det är ohemult (äntligen fick jag tillfälle att använda det ordet här) att ta över. Nu kan man ju hävda den starkes rätt, vinnaren tar allt och skriver historien och kan alltid hävda att man vunnit genom erövring, och därmed fått legitimitet.

Men eftersom forumet (enligt mitt sätt att se det är allas) så skall ingen tillåtas att vare sig ta över eller dominera eller använda forumet för sina egna (låga? suspekta?) syften.

PS Jag hoppas att moderatriser och andra håller efter även mig om jag skulle bli för dominerande eller göra något annat som jag ondgjort mig över. Detta för att det skall bli plats även för de mer försynta medlemmarna. Alla är ju inte vare sig buffliga eller försedda med vassa armbågar.

Extra PS Att envisas med att koppla ihop AS med Neanderthalare är förödande för oss. Dels är det ovetenskapligt och oseriöst. Och dels är det för de flesta av oss och NT-allmänheten ingenting som stärker vår position i något som helst avseende. Snarare blir vi ännu mer förljligade och därför definitionsmässigt stigmatiserade. Om nån ville stärka vårt utanförskap och försvaga vår redan kinkiga ställning så skulle man göra så:

"Titta på dom, grottmänniskorna. Ett under att dom kan prata! Haha!"
Senast redigerad av Ganesh 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 2 gånger.
Ganesh
 
Inlägg: 3688
Anslöt: 2007-11-16
Ort: Varberg

Inläggav Bjäbbmonstret » 2008-05-05 20:58:44

Kvasir skrev:Nej, men spelar det någon roll vad avsikten är när effekten blir den? Jag kan ärligt talat inte se att han har bidraget med ett skvatt av nytta till forumet vad gäller AS. Han har bara orsakat ändlösa diskussioner där han konsekvent undviker alla besvärliga frågor och misstolkar det mesta som andra skriver och vänder kappan efter vinden hur fort han vädrar kritik. Om det är avsiktiligt eller inte vet jag inte, men effekten blir ju densamma.

Han har inte ens diagnos själv, men tror ändå att han vet vårt bästa. Det är ju att se ner på oss som faktiskt är diagnosticerade. Vi är tydligen för korkade för att förstå att han vet bättre än oss vad som är bra för oss. Jag betackar mig för sådant. Då är han ju i praktiken värre än de experter han skäller ut.


Jag kommenterar inte detta. Jag tycker att det blir för privat gentemot rdos. Jag skulle bara vilja uppmana dig att tänka efter en gång till.

Sen det där med att inte ha någon diagnos men vara en besserwisser slår väl tillbaka på mig också i så fall , bortsett från brist på jämförelser i övrigt.
Senast redigerad av Bjäbbmonstret 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10578
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 21:00:08

Eftersom tydligen inte ens Ganesh insåg det är det väl bäst att jag preciserar. När jag skrev "AS eller aspie" så syftade jag förstås på att rdos har gjort en distinktion och klart säger att han inte menar samma sak, så i detta fall syftade förstås aspie på något annat än AS, enligt rdos åsikt.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav rdos » 2008-05-05 21:06:18

Inte värt att kommentera. När det gäller antalet inlägg som Ganesh var inne på så har som sagt Kvasir betydligt fler än mig, så då borde väl han lämpligen bli utsparkad och satt på moderation isf?

Annars låter det som Kvasir behöver en paus....
Senast redigerad av rdos 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 21:09:57

rdos skrev:Inte värt att kommentera. När det gäller antalet inlägg som Ganesh var inne på så har som sagt Kvasir betydligt fler än mig, så då borde väl han lämpligen bli utsparkad och satt på moderation isf?


Som vanligt har du uppenbarligen antingen inte läst vad jag har skrivit eller inte fattat det. Vad har antal inlägg på forumet i allmänhet med saken att göra? Sedan kan jag hålla med om att jag har skrivit lite väl många inlägg, men det är en annan fråga.

Annars låter det som Kvasir behöver en paus....


Då skulle jag förstås slippa dig, men är det rätt lösning på problemet? Det är lite som att om man inte går ut så slipper man bli nerslagen. ;)
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Ganesh » 2008-05-05 21:11:41

Kvasir skrev:Eftersom tydligen inte ens Ganesh insåg det är det väl bäst att jag preciserar. När jag skrev "AS eller aspie" så syftade jag förstås på att rdos har gjort en distinktion och klart säger att han inte menar samma sak, så i detta fall syftade förstås aspie på något annat än AS, enligt rdos åsikt.


:oops:

Ja, Kvasir du har rätt. Jag missade det. Men till mitt försvar måste jag säga att jag varken orkar eller har lust att följa alla rdos trådar och omröstningar väldigt noga. Jag skummar texterna numera. Slarvigt och jag missar en del.

Och skall sanningen fram så är rdos inte högprioriterat just nu.

Det mesta, men inte allt uppenbarligen, är ju bara gammal skåpmat.

Bra att du uppmärksammade detta.
Senast redigerad av Ganesh 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Ganesh
 
Inlägg: 3688
Anslöt: 2007-11-16
Ort: Varberg

Inläggav rdos » 2008-05-05 21:14:20

Kvasir skrev:Som vanligt har du uppenbarligen antingen inte läst vad jag har skrivit eller inte fattat det. Vad har antal inlägg på forumet i allmänhet med saken att göra? Sedan kan jag hålla med om att jag har skrivit lite väl många inlägg, men det är en annan fråga.


Nej, Ganesh argumenterade kring att någon försökte ta över forumet. Det kan ju inte vara jag eftersom jag varit här längre än dig och skrivit färre inlägg. Han kanske menade att Kvasir försökte ta över forumet?? :roll:

Kvasir skrev:Då skulle jag förstås slippa dig, men är det rätt lösning på problemet? Det är lite som att om man inte går ut så slipper man bli nerslagen. ;)


Tja, det var bara ett förslag i all välmening. Folk brukar inte använda diverse svärord i civiliserade diskussioner, vilket inte (ens) du brukar göra annars.

Du får nog börja vänja dig vid att alla inte delar din åsikt om allt, speciellt inte om AS. :wink:
Senast redigerad av rdos 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 21:20:39

rdos skrev:
Kvasir skrev:Då skulle jag förstås slippa dig, men är det rätt lösning på problemet? Det är lite som att om man inte går ut så slipper man bli nerslagen. ;)


Tja, det var bara ett förslag i all välmening. Folk brukar inte använda diverse svärord i civiliserade diskussioner, vilket inte (ens) du brukar göra annars.

Du får nog börja vänja dig vid att alla inte delar din åsikt om allt, speciellt inte om AS. :wink:


Du har förolämpat mig och andra så många gånger att jag för länge sedan har tappat räkningen på det, så att jag tappar behärskningen och svär ibland kanske inte är så märkligt.

Det handlar inte om att du inte delar min åsikt. Det handlar om att du inte accepterar andra åsikter än dina, och att du närmast idiotförklarar oss andra som inte delar din åsikt. Om jag och andra för en seriös och sansad debatt om AS så är det varken trevligt eller bra för diskussionen att du kastar dig in och säger på ett spydigt sätt att vi andra har fel för att det stämmer med aspie-quiz. Du har förstört alldeles för många seriösa diskussioner på det sättet för att det ska ha någon trovärdighet när du säger att du försöker göra något bra för oss med AS.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 21:25:59

Men låt höra nu, är det bara jag som är så trött på rdos och tycker att han förstör forumet lite för mycket för att man ska orka med honom?

Är det någon som håller med rdos om att jag förstör forumet mera (nåja, det sade han väl inte egentligen) så är det fritt fram att säga det också.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav rdos » 2008-05-05 21:29:39

Kvasir skrev:Du har förolämpat mig och andra så många gånger att jag för länge sedan har tappat räkningen på det, så att jag tappar behärskningen och svär ibland kanske inte är så märkligt.


Jag förolämpade inte dig någonstans. Om du tycker det bör du verkligen se över din uppfattning kring var förolämpa är för något. Du tappade behärskningen för att diskussionen inte gick som du ville.

Kvasir skrev:Det handlar inte om att du inte delar min åsikt. Det handlar om att du inte accepterar andra åsikter än dina,


Nej, det handlar som sagt om att du inte kan acceptera att andra har andra åsikter. Jag har rätt att ha vilken åsikt jag vill om saker om ting. Jag får tycka att Aspie-quiz är världsbäst, att neuropsykiatrin är skit och att jag härstammar från neandertal. Det är faktiskt min demokratiska rättighet att få ha dessa åsikter. Jag respekterar de som inte delar dessa åsikter.

Kvasir skrev: och att du närmast idiotförklarar oss andra som inte delar din åsikt. Om jag och andra för en seriös och sansad debatt om AS så är det varken trevligt eller bra för diskussionen att du kastar dig in och säger på ett spydigt sätt att vi andra har fel för att det stämmer med aspie-quiz.


Sista gångerna Aspie-quiz (eller neandertalsteorin) "kastats in" i olika diskussioner där den inte hört hemma så var det du, Weasley eller Ford som gjorde det. Börja med att rannsaka dig själv innan du skyller på andra.
Senast redigerad av rdos 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav weasley » 2008-05-05 21:34:10

rdos

Du skulle må bra av en stor dos självkritik. Är det ditt neandertalsarv som gör att det fattas?
Senast redigerad av weasley 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
weasley
 
Inlägg: 9949
Anslöt: 2007-04-18
Ort: eth0

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 21:34:42

rdos skrev:
Kvasir skrev:Du har förolämpat mig och andra så många gånger att jag för länge sedan har tappat räkningen på det, så att jag tappar behärskningen och svär ibland kanske inte är så märkligt.


Jag förolämpade inte dig någonstans. Om du tycker det bör du verkligen se över din uppfattning kring var förolämpa är för något. Du tappade behärskningen för att diskussionen inte gick som du ville.


Jag pratade inte om någon av de aktuella diskussionerna i det fallet.

rdos skrev:
Kvasir skrev:Det handlar inte om att du inte delar min åsikt. Det handlar om att du inte accepterar andra åsikter än dina,


Nej, det handlar som sagt om att du inte kan acceptera att andra har andra åsikter. Jag har rätt att ha vilken åsikt jag vill om saker om ting. Jag får tycka att Aspie-quiz är världsbäst, att neuropsykiatrin är skit och att jag härstammar från neandertal. Det är faktiskt min demokratiska rättighet att få ha dessa åsikter. Jag respekterar de som inte delar dessa åsikter.


Visst, när du framför dem som just åsikter, bland andra, men det är ju det du så ofta inte gör. Du säger att det andra säger är rent fel baserat på att det inte stämmer med aspie-quiz.


rdos skrev:
Kvasir skrev: och att du närmast idiotförklarar oss andra som inte delar din åsikt. Om jag och andra för en seriös och sansad debatt om AS så är det varken trevligt eller bra för diskussionen att du kastar dig in och säger på ett spydigt sätt att vi andra har fel för att det stämmer med aspie-quiz.


Sista gångerna Aspie-quiz (eller neandertalsteorin) "kastats in" i olika diskussioner där den inte hört hemma så var det du, Weasley eller Ford som gjorde det. Börja med att rannsaka dig själv innan du skyller på andra.


Nu syftade jag på de diskussioner där du själv går in och säger att andra personer har fel för att det egentligen är si och så. Att du gör ditt uttalande baserat på aspie-quiz brukar du inte ens nämna förrän man pressar dig på den punkten.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav rdos » 2008-05-05 21:38:08

weasley skrev:rdos

Du skulle må bra av en stor dos självkritik. Är det ditt neandertalsarv som gör att det fattas?


En Aspie är aldrig självkritisk när det gäller specialintressen. Regel nummer ett :wink:
Senast redigerad av rdos 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav rdos » 2008-05-05 21:42:30

Kvasir skrev:Nu syftade jag på de diskussioner där du själv går in och säger att andra personer har fel för att det egentligen är si och så. Att du gör ditt uttalande baserat på aspie-quiz brukar du inte ens nämna förrän man pressar dig på den punkten.


Nej, och varför skulle jag behöva motivera mina åsikter med Aspie-quiz? Det blir som sagt så ibland när vissa personer nödvändigtvis vill ha "bevis" på något jag tycker som inte auktoriteter tycker. Försöker man pressa fram bevis på ett sådant sätt så anser iaf jag att man får skylla sig själv när Aspie-quiz eller vadhelst annat som kan passa in kommer upp (Rushton t.ex.).
Senast redigerad av rdos 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 21:44:36

rdos skrev:
Kvasir skrev:Nu syftade jag på de diskussioner där du själv går in och säger att andra personer har fel för att det egentligen är si och så. Att du gör ditt uttalande baserat på aspie-quiz brukar du inte ens nämna förrän man pressar dig på den punkten.


Nej, och varför skulle jag behöva motivera mina åsikter med Aspie-quiz? Det blir som sagt så ibland när vissa personer nödvändigtvis vill ha "bevis" på något jag tycker som inte auktoriteter tycker. Försöker man pressa fram bevis på ett sådant sätt så anser iaf jag att man får skylla sig själv när Aspie-quiz eller vadhelst annat som kan passa in kommer upp (Rushton t.ex.).


Om du hävdar att både vi andra och expertisen har fel, och inte bara att du tycker annorlunda, så är det väl fullt i sin ordning att vi ber om uppbackning av det du hävdar. Ännu värre när du förnekar att vi andra har vissa problem fast vi vet mycket väl att vi har dem. Det är hån och förolämpning.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav rdos » 2008-05-05 21:51:48

Kvasir skrev:Om du hävdar att både vi andra och expertisen har fel, och inte bara att du tycker annorlunda, så är det väl fullt i sin ordning att vi ber om uppbackning av det du hävdar. Ännu värre när du förnekar att vi andra har vissa problem fast vi vet mycket väl att vi har dem. Det är hån och förolämpning.


Ännu mer felaktigheter. Jag förnekar inga problem, däremot har jag i artikeln, och säkert oxå här på forumet omdefinierat "Aspie problem" till "NT talang", och jag har även argumenterat kring orsakerna kring "motoriska problem", som avsaknad av vissa perceptuella talanger. Det står jag för. Om ni inte gillar dessa omdefinitioner är det er ensak, men försök inte pracka på mig era uppfattningar bara för att "auktoritet X anser dittan och dattan". Det torde som sagt vara meningslöst att få mig att inse det fina med "motoriska problem", så att ta den diskussionen med mig är lika meningsfullt som att banka huvudet i väggen.
Senast redigerad av rdos 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav Kvasir » 2008-05-05 22:00:48

Det handlar inte om att vi försöker få dig att ändra åsikt, utan att acceptera att vi andra (eller många av oss) inte delar dina åsikter och att om du tycker annorlunda så får du nöja dig med att det är en avvikande åsikt du har och inte en sanning. Du torgför ständigt dina åsikter som sanningar även när det strider mot andras rent emprisiska upplevelser. Det är för dig oviktig om en person har ett visst symptom om det inte stämmer med aspie-quiz att ha det symptomet. Det är sådana saker jag talar om, när du förstör seriösa diskussioner genom att försöka hävda att du sitter inne med fakta och att de skiljer sig från vad andra tror eller upplever. Eftersom du dessutom brukar envisas med att andras åsikter är rent fel så havererar diskussionerna.

Notera att jag nu inte talar om diskussioner som du själv har startat eller diskussioner där någon annan drar upp aspie-quiz eller neanderthalsteorin.
Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:03:43, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Återgå till Regler, nyheter och synpunkter



Logga in