Ångest, perfektionism, Asperger & studier.

Diskussioner kring allt som rör arbete och studier.

 Moderatorer: marxisten, atoms, Sjuckert, Alien, Puzzle

Ångest, perfektionism, Asperger & studier.

Inläggav misshopeless » 2015-11-10 4:48:12

Neutrino skrev: Jag vet inte varför jag är så rädd för att få U. Jag förstår ju att det vore bättre att försöka studera, skriva tentan och kanske (antagligen) misslyckas än att inte studera någonting och säkerligen misslyckas. Jag förstår det men det är som att min hjärna ändå har bestämt sig. Det känns som att jag inte ens försöker och det är så förbaskat dåligt av mig.

Det är här katastroftankarna tar vid. Ni vet, tankar som: kommer inte få godkänt på tentamen --> måste skriva omtentamen --> kommer inte klara omtentamen --> kommer inte kunna ta examen i juni --> kommer inte komma in på masterprogrammet jag vill komma in på --> kommer inte kunna hålla på med det jag vill göra --> kaos --> varför lever jag ens?


Finns det några andra universitetsstudenter (eller före detta sådana) här som kanske har något tips på hur ni får studierna att fungera? Vore fint om ni ville dela med er av det i så fall.

Man har ju en förmåga att tänka svart vitt och hålla den linjen istället för att hitta någon nyans där emellan.
Du är inte din prestation, och trots att stoltheten kanske får sig en törn så uppmuntrar jag till att skriva en tenta trots eventuellt U. Den gången jag fick ett U på en tenta kände jag mig snarare lättad. Fick därmed chansen att fördjupa mig i det jag kunde minst vilket i längden hjälpte mig i slutändan. Att du liksom jag fick katastroftankar (vilket studierna hjälpte mig att dämpa) är ett tecken på att du är taggad att lära dig. Bara det är en stor vinst för när allt annat skiter sig är det viljan som driver en framåt. Man blir härdad med tiden och jag är idag inte alls lika känslig för att falla ner i katastroftankar. Mycket för att jag väntade mig en sådan i 3,5 års tid men den kom aldrig (iaf inte på grund av studierna) så jag tröttnade helt enkelt på att känna så. Det kommer.
Annars kan jag bara råda till att börja i tid men plugg så att du undviker stress, oftast är det då totallåsningen kommer (ingen nyhet kanske men en då).
misshopeless
 
Inlägg: 320
Anslöt: 2013-06-17
Ort: Upprorsmakare

Återgå till Studier och arbetslivLogga in