"We see that you're using an ad blocker"

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav Alien » 2020-06-24 13:38:52

el motsvarande på svenska står det alltför ofta. Då pausar jag adblockern för denna sajt. Men ibland hjälper inte det, jag uppdaterar, ser en sekund sidan och sen kommer den förhatliga jätterutan med samma meddelande igen "We see that you're using an ad blocker ---Need help disabling your ad blocker? View our guide". Det hjälpte ju inte att jag pausade adblockern.

Ska jag verkligen behöva avinstallera min adblocker och installera den på nytt varje gång?
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36578
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav Kentarou » 2020-06-24 15:01:42

Använd inte de skit sidorna. :-)063
Kentarou
 
Inlägg: 575
Anslöt: 2019-05-17

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav XRgeneralen » 2020-06-24 15:10:07

Vilken webbläsare använder du, samt vilken adblocker?
Testat att rensa cookies från den sidan?

Själv kör jag Firefox och Adblock Plus [ABP] och uBlock Origin [uO] vilket funkar hyfsat. Krävs dock visst handhavande på vissa sidor.

När det kommer till sidor som klagar på att jag har dessa blockers igång brukar det räcka med att kryssa rutan, funkar inte det klickar jag på ABP ikonen och väljer "Blockera objekt" och helt enkelt blockar själva anti-adblock-rutan.
Sen finns det sidor som har krånglat till det lite extra där man behöver gå in i loggaren och lista ut vilken "string" med kod det är som orsakar detta krångel, kopiera strängen och lägga in den manuellt i blocklistan. Detta steg genomför jag endast om sidan jag försöker se har något som jag verkligen vill/behöver läsa. Är det inte SÅ viktigt kryssar jag bara sidan och letar reda på det jag behöver någon annanstans :]

Man får dock vara lite försiktig när man lägger till egna blockningar då detta kan få sidan att se väldigt skum ut / sluta funka totalt om man är för ivrig.
XRgeneralen
 
Inlägg: 143
Anslöt: 2020-01-19
Ort: Någonstans i mitten ungefär.

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav Alien » 2020-06-27 22:44:15

Jag använder Google Chrome och AdBlock. Har både klickat på "Pausa på den här sajten" och "Pausa på alla". Men rutan "We see ..." finns kvar.

Funktionen "Blockera objekt" har jag inte.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36578
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav nomemorytoday » 2020-06-28 2:19:03

Alien skrev:Jag använder Google Chrome och AdBlock. Har både klickat på "Pausa på den här sajten" och "Pausa på alla". Men rutan "We see ..." finns kvar.

Funktionen "Blockera objekt" har jag inte.

Jo, tyvärr marknad är lite före saker som att folks faktiska känsla och uppfattning skall rimma med det som är "skrivet".
nomemorytoday
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 2555
Anslöt: 2018-01-13

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav Alien » 2020-06-28 15:46:34

Letade och hittade följande:
Make sure JavaScript is enabled in your browser.
https://help.getadblock.com/support/sol ... -is-paused

Men fattar inte hur jag gör det.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36578
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav Grönt Äpple » 2020-06-28 17:57:56

Alien skrev:Letade och hittade följande:
Make sure JavaScript is enabled in your browser.
https://help.getadblock.com/support/sol ... -is-paused

Men fattar inte hur jag gör det.


Förutsatt att du inte har en jättegammal version av Chrome, klicka på de tre punkterna uppe till höger i Chrome, bredvid din profilbild (om du är inloggad på Google), sedan klickar du på Inställningar.
Du får då upp en sida med olika saker du kan klicka på och ändra.
Under Sekretess och säkerhet hittar du Webbplatsinställningar, klicka på den lilla pilen till höger.
Bläddra ner till Innehåll - där hittar du Javascript.
Den ska stå på "tillåts". Gör den inte det, klicka på den lilla pilen till höger om Javascript så får du fram en knapp du kan trycka på för att få igång Javascript igen. Du kanske måste starta om Chrome för att det ska fungera som det ska.

Det är i alla fall ovanstående steg som gäller för versionen jag har. Hoppas det fungerar. :)
Grönt Äpple
 
Inlägg: 58
Anslöt: 2019-06-29

"We see that you're using an ad blocker"

Inläggav Alien » 2020-06-28 18:09:22

Inga tre punkter, däremot en grön pil.

Tack, jag hittade Javascript tillåts.

Men fattar inte att sidan jag vill in på bara tjatar om "We see that you're using an ad blocker".
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36578
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Återgå till IT-forum



Logga in