Vill träffa någon

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Vill träffa någon

Inläggav NewAspie » 2018-10-06 18:51:50

Alltså det här med att vara själv. Jag är just i en utredning och det är först nu senaste åren i vuxen ålder 35+ som jag inser att jag måste vara själv för att få livet hyfsat att gå ihop, dvs det tar för mkt energi att umgås med folk och hela mitt liv har jag försökt vara som andra och umgås och vara social men uppenbarligen har det inte funkat så det har blivit klart bättre nu med mycket sedan jag helt enkelt slutat umgås med folk. Men...man vill ju gärna ha någon fast punkt i livet, känna ett sammanhang utanför jobbet..ha ngn som förstår att man kan umgås på "mitt" sätt utan att kräva en massa saker eller känslor i utbyte. Hur gör man? Vart hittar man sådana människor? Vill inte vara helt ensam men klarar inte kraven på en vanlig vänskaps- eller parrelation. Särbo med ngn hade varit perfekt. :)

Lite deppig idag...fick just ett litet gråtutbrott...dom brukar vara på ett par minuter helt hejdlösa men nu blivit bättre och nästan glad igen. Känns bättre när man loggar in här och kan skriva av sig lite. :)
NewAspie
 
Inlägg: 49
Anslöt: 2016-12-31

Vill träffa någon

Inläggav Fretshi » 2018-10-07 22:39:33

Klart du kan få vänner som gillar dig!

Det är vad vänskap handlar om tycker jag att man kan få vara den man är och slutar spela ett spel.

Jag vet inte men jag skulle inte klara av personer som bara spelar det sociala spelet.

Sen är det förstås också viktigt att man lär sig bli sin egen bästa vän då man umgås i princip med sig själv 24 timmar om dygnet. Det är nog dock en process som får ta tid.

Alla gillar ju att umgås med olika människor så försöker man bara vara sig själv och hitta sammanhang man kan trivas i så blir det nog bra.
Fretshi
 
Inlägg: 1114
Anslöt: 2015-05-26

Vill träffa någon

Inläggav Fretshi » 2018-10-07 22:40:08

Plus att gråta ut ibland kan vara enormt helande för själen och kroppen.

Massa stresshormoner som kommer ut då.
Fretshi
 
Inlägg: 1114
Anslöt: 2015-05-26

Vill träffa någon

Inläggav Mountain_lion » 2018-10-11 0:20:04

Jag känner igen mig i att det har varit svårt att hitta vänner som kräver att man alltid ska vara på och vilja göra en massa. Jag kan i perioder vara osocial för att sedan en period vilja vara social och hitta på saker, för att då har jag energi. De osociala perioderna handlar inte om att jag inte vill vara vän, utan bara att jag inte har energi att orka göra något just då. Förståelse för detta tycker jag att jag saknar hos personer.
Mountain_lion
 
Inlägg: 1240
Anslöt: 2013-07-18
Ort: Halland

Återgå till Övriga AspergerfrågorLogga in