Sida 1 av 5

Julmaten?

InläggPostat: 2007-12-24 10:28:56
av Mardröm
Jag tänkte äta ngt, men vad?
INgen "julmat". Djäkla lunchbuffe.
Men vad? ekonomin är usel så...

InläggPostat: 2007-12-24 12:57:11
av Bjäbbmonstret
Risgrynsgröt?

InläggPostat: 2007-12-24 13:18:00
av Mardröm
Bjäbbmonstret skrev:Risgrynsgröt?

Funderade på en sån färdig korv, men nej, ingen jul.
Möjligen kyckling och pulvermos.

InläggPostat: 2007-12-24 14:16:29
av Jossan
KYCKLING ÄR GOTT!
MEN PULVERMOS?
Ta dig tid och gör ett eget mos med lite goda kryddor i. Billligt och jättegott.

OCH GOD JUL, även att du inte äter julmat.

InläggPostat: 2007-12-24 14:20:55
av Mardröm
sant, men jag brister i ork...bara lägga kycjklingen i pannan o kokavatten och ösa i smör...

helst skulle jag vilja vara sövd hela dagen...hela livet..hmmm..

Från 125 till 164
- på pelare under Liljeholmsbron.
Det är faktiskt sant!!


öh vad betyder det?

InläggPostat: 2007-12-24 22:32:22
av MsTibbs
Lunch: Köttbullar, prinskorv, skinka i lefse och risgrynsgröt.
Middag: Norsk ribbe, kjöttkaker och vit pölse, potatis och surkål.
Efterrätt: Riskrem med röd sås
Kaffe: Sju sorters kakor.

InläggPostat: 2007-12-25 1:11:43
av Jossan
MsTibbs skrev:Lunch: Köttbullar, prinskorv, skinka i lefse och risgrynsgröt.
Middag: Norsk ribbe, kjöttkaker och vit pölse, potatis och surkål.
Efterrätt: Riskrem med röd sås
Kaffe: Sju sorters kakor.


OJ OJ OJ

HUR ORKAR DU??

InläggPostat: 2007-12-25 11:37:50
av Lilla Gumman
Hej!

Igår blev en riktig mat-jul för mig och maken.

Frukost: Varm choklad och två skivor vörtbröd med russin, en skiva med julost och en med rödbetssallad.
Vid TV:n: Hemmagjorda Mozartkulor, Vårgårda-Ris blandat med choklad, knäck och nötter att knäcka.
Förmiddag: Glögg, russin, skållad mandel och pepparkakor.
Lunch: Sojaköttbullar, vegetariska cocktailkorvar, auberginefiléer i sås (istället för sill), potatis- och löklåda (vegetarisk Jansson), rödbetssallad, julknäckebröd, vörtbröd med russin, dopp i grytan på grönsaksbuljong och julmust.
Vid Kalle Anka: Några bitar ur Aladdin-asken, nötter att knäcka.
Efter Kalle Anka: Kaffe, varm choklad till maken som inte gillar kaffe, saffransbröd och pepparkakor.
Kvällsmat: Färdigköpt risgrynsgröt och sojamjölk med vaniljsmak.
Till TV:n vid 22-tiden: En flaska julöl till mig, maken gillar inte öl.

Så burp, igår blev jag så mätt att jag fick ont i magen.

Hälsningar

Lilla Gumman

InläggPostat: 2007-12-25 11:52:30
av Mardröm
jag åt fajitakyckling med pulvermos, supergott

InläggPostat: 2007-12-25 12:09:11
av Micke
Frosseri är inget jag vill ägna mig åt (eller kan för den delen, blir dålig om jag äter mig för mätt eller äter fel sorts mat).
Ur familjens julbord så valde jag ett vörtbröd med julskinkeskiva på, ett ägg och lite sallad. Och julmust.
Inte så mycket men jag var väl inte speciellt hungrig. Blir ju en del småätande på julen; godis o kakor o sånt.

Är tyvärr köttätare fortfarande. :?

InläggPostat: 2007-12-25 13:27:02
av Tonzon
Korvgryta med makaroner.

Fast idag håller jag på och bakar vitlöksbröd.

Julmaten!

InläggPostat: 2008-12-24 14:10:13
av Aspkvinna
Vilken mat äter NI?

För mig kommer det att bli krispiga räkor som är friterade i min egna smet och citron över, ett glas rött och hemmagjord hummos, svarta torkade oliver med lite goda kex.

Frukost, risgrynsgröt!

InläggPostat: 2008-12-24 18:16:11
av MsTibbs
Julegröt/risgrynsgröt med mandel och smöröga, socker och kanel på. Prinskorv, köttbullar, skinka, potatisgratäng, äcklig rund julost med röd plast på, löksill, tomatsill, julmust, hembryggd öl, glögg med mandel och russin...

InläggPostat: 2008-12-24 19:29:35
av mnordgren
Köttbullar, prinskorv och skinka ska det helst vara. Pasta passar inte, potatis är att föredra. Julmust.

InläggPostat: 2008-12-24 19:46:47
av Parvlon
Köttbullar lax och öl :)

InläggPostat: 2008-12-24 20:14:48
av alfapetsmamma
Under december äter jag julvört med edamer, clementiner i mängd och dricker julmust nån gång. Inget annorlunda just idag och i morgon.

InläggPostat: 2008-12-24 20:38:48
av Micke2
Idag åt jag skinka med brunkål och potatis samt julöl (skinkan kokte jag själv igår). Lutfisken får vara till en annan dag.

InläggPostat: 2008-12-24 21:56:31
av tahlia
Julskinka, prinskorv, köttbullar, sill, ägg, revbensspjäll, kalvsylta och Janssons frestelse är självskrivna på julbordet.

Sedan kan man ju alltid lägga till annat ibland. :)

InläggPostat: 2008-12-24 22:13:48
av Titti
Risgrynsgröt.

Sill av olika slag (i år blev det fyra olika samt två sorters strömming), sillsallad, Jansson med ägghalvor på (sen var i alla fall vi vuxna mätta). Potatis till sillen.

Skinka, hemgjorda köttbullar, prinskorv, hemgjord julkorv, rökt timmermanskorv, leverpastej, leverkorv...

Öl och must till men ingen sprit. Glögg såklart lite då och då, frukt och godis.

Lutfisk gillar vi inte och revbensspjällen får anstå till juldagen då de serveras med Ris á la Malta och saftsås till efterrätt. Och rester från julbordet, såklart.

InläggPostat: 2008-12-25 20:37:11
av Bror Duktig
Jag åt en massa olika sorter sill, hel ansjovis, lax.
Köttbullemackor med rödbetssallad.
Gristrynsgröt (jag menar risgrynsgröt).
Baklava-bakelser.
Äggost.

Och fy #%¤&#" vad dåligt jag mår idag. Fruktansvärt sockersug, tinnitus som susar, trött som tusan.

InläggPostat: 2008-12-25 22:17:23
av Titti
Bror Duktig skrev:Jag åt en massa olika sorter sill, hel ansjovis, lax.
Köttbullemackor med rödbetssallad.
Gristrynsgröt (jag menar risgrynsgröt).
Baklava-bakelser.
Äggost.

Och fy #%¤&#" vad dåligt jag mår idag. Fruktansvärt sockersug, tinnitus som susar, trött som tusan.


*fnissar lite åt gristrynsgröten" och suckar lite avundsjukt åt äggosten (och vet dessvärre att det bara är att göra om jag vill ha en själv, men det var ju det...)

InläggPostat: 2008-12-25 23:14:59
av mitzerl
Varför äta köttbullar på julen egentligen? Det har jag alltid undrat varför folk gör. Köttbullar är ju vardagsmat, på julen vill åtminstone jag äta lite finare.

I min familj har vi inte så stort julbord, man kan ju ändå inte äta av allt om man har så mycket. Vi har inlagd sill, kokt potatis, ägghalvor, ibland rödkålssallad. Sedan julskinka, potatislåda, Janssons "frestelse" (kan knappast kalla det för frestelse, uähhh), potatis.

Potatislåda är en finländsk matspecialitet som är som potatismos som blivit sötad dels genom pyttelite sirap, dels genom att ligga länge länge i ugnen (vilket tydligen skall skapa viss sötma). Många svenskar tycker det låter jättekonstigt/äckligt, men den lite sötaktiga lådan är väldigt gott till skinka som ju är lite salt.

Jag brukar varje år längta till julaftonens potatislåda, man äter det ju bara till jul, men i år missade jag det för att jag var för sjuk för att orka sitta uppe. Är såååååå besviken :cry: .

InläggPostat: 2008-12-25 23:16:38
av mitzerl
Bror Duktig skrev:Jag åt en massa olika sorter sill, hel ansjovis, lax.
Köttbullemackor med rödbetssallad.
Gristrynsgröt (jag menar risgrynsgröt).
Baklava-bakelser.
Äggost.

Och fy #%¤&#" vad dåligt jag mår idag. Fruktansvärt sockersug, tinnitus som susar, trött som tusan.


Äggost, vad är det? Låter spännande! :)

InläggPostat: 2008-12-25 23:18:43
av Bror Duktig
Jag gillar inte köttbullar så mycket egentligen, men med rödbetssallad på bröd, är det jättegott. Och rödbetssallad köper jag bara till jul :-) Så det blir julmat för mig.

Hel ansjovis är något jag bara äter till jul, men rätt jobbigt. Ofta slits hela fisken sönder och man får minimalt med fiskkött.

Kål gillar jag, men vågar inte äta längre p.g.a. att jag får väldigt ont i magen (typ IBS).

Den mesta julmat som andra pratar om, gillar jag inte.
Inte "janssons", inte korv, inte skinka, inte ris a la Malta m.m.