Sida 1 av 1

Varför bibliotek är geniala! Om CSN!

InläggPostat: 2020-03-30 23:44:54
av Fretshi
https://www.youtube.com/watch?v=apISj_Rs3ks&t=6s

Gjorde en video om varför bibliotek är geniala kanske just för oss med specialintressen :lol:

Detta efter att ha sett en video ifrån tommy starsson som heter "högskoleutbildningar är överskattade" länk till den videon:
https://www.youtube.com/watch?v=-HH-un2hsso&t=179s

Den gav alla fall mig en tanekeställare!

Är du ung och vill utbilda dig se dessa 2 videor först!
Kanske behöver du inte ta CSN-lån utan kan utbilda dig gratis?

En utbildning är trots allt inte allt!

Även om jag gjorde detta misstag och tog CSN-lån, men det var trots allt innan jag såg denna video och youtube var inte så stort på den tiden.

Är du ung borde du verkligen se dessa 2 videos för att tänka till lite extra om du verkligen vill bli skuldsatt för resten av livet!
Är det värt det?

Studietiden kan vara givande på många sätt och det håller jag med om men det finns också baksidor med att utbilda sig!

Hoppas ni gillar dessa 2 videos och tänker noga efter om ni verkligen ska utbilda er på universitet eller högskola?

//Fredrik

Varför bibliotek är geniala! Om CSN!

InläggPostat: 2020-03-31 10:38:28
av Torsdag
Beror på vad du vill lära sig. Svårt att bli läkare med enbart självstudier. Men vist mycket går att lära sig själv på nätet eller ur böcker det svåra tycker jag är att bli tillräckligt motiverad.

Varför bibliotek är geniala! Om CSN!

InläggPostat: 2020-03-31 12:47:21
av Marjatta
Examen är en klar fördel på arbetsmarknaden.

Varför bibliotek är geniala! Om CSN!

InläggPostat: 2020-04-02 20:54:58
av Bjäbbmonstret
Tyvärr är det väl så att man ofta behöver vissa grundkunskaper för att tillgodogöra sig innehållet i böckerna. Och i det läget kan det behövas lärare. Jag märker på mig själv att jag lätt kan lära mig nya saker inom områden som jag har sysslat mycket med förut men inom områden som är nya för mig är tröskeln förut. Där skulle jag antagligen behöva gå en kurs eller en utbildning i vissa fall. Praktiska saker kan ofta vara svårare att lära sig genom böcker. Sen är folk olika. Vissa lär sig lättare genom böcker än andra.

Varför bibliotek är geniala! Om CSN!

InläggPostat: 2020-04-03 14:37:58
av Alien
När jag var ung fanns ju inte internet, däremot bibliotek. Jag började studera ämnen jag var intresserad av (språk) på universitetet. Det kan vara lättare att lära med lärare och studiekamrater än ensam på sin kammare. Men då visste jag inte heller att jag hade AS.

Vill man lära sig enbart för nöjes skull kan det vara bättre att gå en studiecirkel. Det kostar visserligen en summa då, men man får inga studieskulder.

Det finns inga baksidor med att utbilda sig, däremot med att utbilda sig med studielån inom ett ämne som inte leder till något yrke. Men nuförtiden är det kanske inte så många som inte fått diagnos vid den åldern. Då vet man vad man klarar av och inte klarar av, och vad som ev lönar sig att studera till.