Alien skrev:Problemet är det dolda saltet. Vi kan alltså äta alldeles för mycket salt utan att veta om det.
Hur mycket salt äter du? Jag äter lagom mycket, Ofta bara till pommes. Sedan finns det i mikromat men där kan man ju kolla. Dvs olika salt varje dag. De dagar jag äter frukt tror jag inte jag får i mig det dolda saltet.
Jag vill ha en vanlig mängd med salt. Saltar aldrig potatisvatten, pastavatten eller ris. Helt onödigt. Gör man köttbullar från färs behövs det inte salt. Kanske lite i såsen.
Blir skräckinjagad när folk saltar sin mat och tar halva karet. De måste trubbat av sina smalklökar.
Men som sagt var, att ta bort salt helt för de på ålderdomshem brukar sluta med att de får för lite salt öch dör. Salt är något vi måste ha.
Man blir bara svag i musklerna och får strul med hjärtat om man äter för lite salt. Tala med en dietist. Äter du flera teskedar salt på en biff så är det sjukligt. Men utan alls på någon mat är också sjukligt. Typiskt sådana med ortorexi, de tror att det ska finnas en mat med bara bra egenskaper och en mad bara dåliga. Så man tar bort saltet.
När man håller på äta ihjäl sig på sötsaker. En kaka per vecka, en liten godispåse på helgen. Mer än så kan man inte kompensera för. Men värre än saltet med folk vräker i sig bullar varje dag och sedan köper med sig hem när ingen ser.
Det är babyboomers som lurades i att socker var livsnödvändigt och utan socker dog man.
Halva min barndom trodde jag på detta för mina föräldrar trodde på det. Som tur är är jag en helt självständig gen x nu.