Dagobert skrev:DAGOBERTS BACON- OCH OSTSÅS
1 hungrig karl
Skiva 1 pkt bacon på tvären. Lättast fryst.
Stek hårt men inte bränt.
Tippa i kastrull med så mycket av fettet du vill ha.
Häll i 1,5 dl vatten, salt, peppar, lite soja.
Puttra en kvart med lock.
I med Idealmjöl, Maizena e.d. Puttra lite. Ta bort från värmen.
Vräk i ost - jag tar 8 hyvelskivor. Koka inte.
Ät med pasta.
Gör många satser på en gång, jag gjorde nyss 4. Samma tid, mera mat.
Jag kokade det stekta baconet för att få ut all smak. Igår gjorde jag inte det, och det blev godare! Baconet gav tuggmotstånd och smakade därvid mer! Så här kommer
DAGOBERTS MAKARONER MED BACON- OCH OSTSÅS, enklare och godare
Koka upp vattnet till makaronerna.
Under tiden skiva 1 pkt bacon på tvären. Lättast fryst.
Stek hårt men inte bränt. Smakar mest då.
Vattnet har kokat upp - tippa i drygt 2 dl Idealmakaroner (inte Snabb eller Gammaldags).
Koka dem. Häll av vattnet, skölj dem inte.
Rör direkt ner 8 skivor ost, baconet, salt, peppar, ev lite soja. Lite vatten för konsistensen.
Gott, sitter fint i magen.