Sida 24 av 27

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-19 22:11:02
av slackern
Zia1985 skrev:1. Koka makaroner
2. Stek ett paket köttfärs och ha i 2-3 köttbuljongtärningar i stekpannan medan du steker köttfärsen
3. Blanda makaroner och köttfärs
4. Servera! Gott gottigott gott!


Haha finsk variant utav "spagetti" med köttfärssås. Hade en flickvän engång i tiden vars mamma kom från Forsa och när vi besökte flickvännens morföräldrar så lagade hennes mormor den där varianten, hade blivit varnad i förhand att den är inte som den vi är van vid. :lol:

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-19 22:40:16
av Zia1985
slackern skrev:
Zia1985 skrev:1. Koka makaroner
2. Stek ett paket köttfärs och ha i 2-3 köttbuljongtärningar i stekpannan medan du steker köttfärsen
3. Blanda makaroner och köttfärs
4. Servera! Gott gottigott gott!


Haha finsk variant utav "spagetti" med köttfärssås. Hade en flickvän engång i tiden vars mamma kom från Forsa och när vi besökte flickvännens morföräldrar så lagade hennes mormor den där varianten, hade blivit varnad i förhand att den är inte som den vi är van vid. :lol:


Min mamma gjorde denna anrättning några gånger när vi bodde i Västerbotten.. Sen kom den med nör vi flyttade till Finland, så det är nog en svensk grej, kanske? :)
Gott äre iaf, eller vad tyckte du?

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-19 22:46:36
av slackern
Zia1985 skrev:
slackern skrev:
Zia1985 skrev:1. Koka makaroner
2. Stek ett paket köttfärs och ha i 2-3 köttbuljongtärningar i stekpannan medan du steker köttfärsen
3. Blanda makaroner och köttfärs
4. Servera! Gott gottigott gott!


Haha finsk variant utav "spagetti" med köttfärssås. Hade en flickvän engång i tiden vars mamma kom från Forsa och när vi besökte flickvännens morföräldrar så lagade hennes mormor den där varianten, hade blivit varnad i förhand att den är inte som den vi är van vid. :lol:


Min mamma gjorde denna anrättning några gånger när vi bodde i Västerbotten.. Sen kom den med nör vi flyttade till Finland, så det är nog en svensk grej, kanske? :)
Gott äre iaf, eller vad tyckte du?


Fan jag stavade fel på namnet utav staden ska vara Forssa, hennes morföräldrar var finsktalande finländare, så inget svenskt där inte. Fast det finns säkert något svenskt recept på den varianten.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-19 23:17:39
av StickaOspela
1. Koka pasta
2 töm en burk vita bönor och en burk tonfisk i olja i stekpannan (helst teflon, annars är risken att det bränner fast lite större), och strö på lite curry (beroende på hur mycket du vill ha).
Lägg allt på en talrik och njut av en billig måltid för två (eller spara hälften till senare om du är själv).

Åt detta alldeles för ofta när jag studerade i början av seklet och hade ont om pengar...

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-20 6:30:20
av Paladinen
Grönsakssoppa.

Skala och skiva/hacka dom grönsaker som du tycker om.
Släng allt i en kastrull.
Fyll upp kastrullen med vatten.
Släng i 1-2 buljongtärningar
Krydda efter behag med olika kryddor du tycker om
Koka på låg värme under lång tid tills grönsakerna mjuknat.
Häll upp soppan i en tallrik och avnjuta ihop med en knäckemacka och ett glas mjölk.

Hemmagjord kebabrulle.

Ta fram kebabkött
Ta fram kebabsås
Ta fram lök
Ta fram jalapeno
Ta fram grönsaker
Ta fram salladshuvud.
Ta fram foliepapper (sånt där silvrigt)
Ta fram tunnbrödsrulle eller likande bröd
Ta fram kebabkrydda

Stek och krydda kebabkötet ställ åt sidan
Bred ut foliepapper
Lägg en tunnbrödsrulle på foliepappret
Hacka grönsaker och lök
Skölj salladshuvud och riv loss salladsblad
Lägg kebabkött,grönsaker, lök,salladsblad,jalapeno i tunnbrödsrullen och smeta på kebabsås.
Rulla ihop tunnbrödsrullen och foliepappret synkroniserat så det efterliknar en kebabrulle köpt på pizzerian.
Käka och njut .

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-20 15:22:43
av ufo
Ufo´s risröra. Det här var min ungkarlsmat i många år. Äter man direkt ur kastrullen så blir disken minimal.

Häll upp lämplig mängd ris och vatten i en kastrull.
När riset nästan är klart häller man i lite frysta grönsaker.
Avnjutes med en burk tonfisk.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-21 15:00:44
av Paladinen
Enkel korvstroganoff.

Ta fram önskad mängd falukorv och skär i smala stavar.
Ta fram en lök skala och hacka
Ta fram en flaska ketchup och ställ åt sidan
Ta fram en förpackning matlagningsgrädde och ställ åt sidan.

Stek falukorven en stund så den får färg
Spruta ner en rejäl klick ketchup i stekpannan och rör runt.
Slå på önskad mängd grädde och rör runt.
Salta&peppra&krydda efter behag.
Kör det hela i stekpannan tills det sjudit ihop.

Ät som det är eller servera ihop med snabbmakaroner.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-21 15:39:44
av Kentarou
Det finns en sida som heter "matglad" och den finns som app också.


Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 2:26:43
av Dalaberger
Nudlar men den kanske är för enkel? Min special är kanske "Nudlar med korv och grönt".

Ett paket nudlar
2 tjocka korvar (typ bratwurst, chorizo eller liknande)
Frysta grönsaker

1. Häll i nudlar och grönskar i kastrull med vatten, koka tills nudlarna är lösa.
2. Stek korvarna
3. Häll allt på en tallrik och klart
4. Frivilligt: Krydda eller tillsätt valfri sås

Det här min mat halva veckorna, variera nudlar med pasta, olika korvar och såser bara.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 12:30:54
av Paladinen
Pizza.

Köp ett pizzakit ifrån valfri mataffär.
Ta fram en ugnsplåt
Lägg ett sånt där ugnspapper på plåten
Lägg pizzadegen som medföljer i kitet på ungspappret på plåten och kavla ut den om du vill ha en tunnare pizzabotten annars låt den va som den är .
Strö på den medföljande pizzasåsen
Ta fram dom ingredienser du önskar och lägg på pizzan
Strö över riven ost
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 14:12:26
av sussi83
Kött är dyrt.
Snabba listan är iaf bulgur tex, koka dubbel mängd vatten i kokaren till en del bulgur. Låt dra i ca 10 minuter. Klart.
Ett annat knep är att blötlägga riset över natten för att förkorta tiden.
Gör vita bönor i tomatsås, stek potatis och lök med ett ägg. Klart.
Soppa med bröd av olika slag är inte heller fel.
Bara lite förslag.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 15:28:29
av RapeRegs
Väldigt förenklad matlagning.

1. Skaffa flickvän som kan laga mat.

Klart!

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 17:20:04
av sussi83
Mat från Mellanöstern och Afrika kan vara till hjälp, det blir oftast väldigt gott fast ingredienserna inte är så dyra.
Annars tycker jag att ärtsoppa med bröd är supermättande.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 19:40:08
av Kidzi
Paladinen skrev:Pizza.

Köp ett pizzakit ifrån valfri mataffär.
Ta fram en ugnsplåt
Lägg ett sånt där ugnspapper på plåten
Lägg pizzadegen som medföljer i kitet på ungspappret på plåten och kavla ut den om du vill ha en tunnare pizzabotten annars låt den va som den är .
Strö på den medföljande pizzasåsen
Ta fram dom ingredienser du önskar och lägg på pizzan
Strö över riven ost
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter.


När man gör pizza kommer osten under de andra ingredienserna direkt på tomatsåsen.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 20:54:46
av Zia1985
Kidzi skrev:
Paladinen skrev:Pizza.

Köp ett pizzakit ifrån valfri mataffär.
Ta fram en ugnsplåt
Lägg ett sånt där ugnspapper på plåten
Lägg pizzadegen som medföljer i kitet på ungspappret på plåten och kavla ut den om du vill ha en tunnare pizzabotten annars låt den va som den är .
Strö på den medföljande pizzasåsen
Ta fram dom ingredienser du önskar och lägg på pizzan
Strö över riven ost
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter.


När man gör pizza kommer osten under de andra ingredienserna direkt på tomatsåsen.


Tycker det beror helt och hållet på vilka ingredienser man lägger på pizzan.
”Magra/torra” produkter som skaldjur och vissa grönsaker lägger jag gärna under osten. Ingredienser som innehåller lite fett eller är ”blöta” (typ färsk tomat) är godare ovanpå osten..

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-22 22:01:29
av sussi83
Zia1985 skrev:
Kidzi skrev:
Paladinen skrev:Pizza.

Köp ett pizzakit ifrån valfri mataffär.
Ta fram en ugnsplåt
Lägg ett sånt där ugnspapper på plåten
Lägg pizzadegen som medföljer i kitet på ungspappret på plåten och kavla ut den om du vill ha en tunnare pizzabotten annars låt den va som den är .
Strö på den medföljande pizzasåsen
Ta fram dom ingredienser du önskar och lägg på pizzan
Strö över riven ost
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter.


När man gör pizza kommer osten under de andra ingredienserna direkt på tomatsåsen.


Tycker det beror helt och hållet på vilka ingredienser man lägger på pizzan.
”Magra/torra” produkter som skaldjur och vissa grönsaker lägger jag gärna under osten. Ingredienser som innehåller lite fett eller är ”blöta” (typ färsk tomat) är godare ovanpå osten..

Hade jag haft räkor på pizza hade jag inte ugnsbakat dem alls utan låtit de bli varma av eftervärme, samma med spenat eller liknande.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 0:22:12
av antonius
bli granne med en korvmoj, problem solved

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 1:13:17
av Kidzi
Hade 5 min fotvandring till en jättebra vietnamesisk minirestaurang med låga priser. Gillade verkligen deras mat och det är högt betyg för brukar tröttna.

De fanns ganska länge men la ner för antal år sedan. Så synd.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 7:36:17
av Paladinen
Hur man lägger osten på pizzan är ju en smaksak.

Hade jag haft på tomater och likande produkter hade jag lagt dessa ovanpå osten.

Hade jag haft på saker som räkor eller crabsticks eller sallad,gurka,pommes osv hade jag lagt på detta efter jag gräddat pizzan.

MEN nu är ju detta enkel matlagning det skall vara frågan om.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 13:18:28
av antonius
Man åker bara med öppen brödnäbb, genom knottsvärmarna sommartid och likt en fiskande blåval sväljer ner, enklare kan det inte bli, om det utförs men enpetaren om man kommit ihåg att tanka annars får man trampa... :-)003

strut.jpg

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 19:03:41
av Paladinen
Spaghetti med pastasås och korvsnuttar

Koka önskad mängd spaghetti enligt recept på paketet
Hacka önskad mängd grillkorv i små snuttar
När pastan kokat klart sila bort vattnet , släng ned en burk färdig pastasås i spaghettin , släng ned korvsnuttarna.
Rör runt allt och ät direkt ur kastrullen

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 20:06:13
av nallen
antonius skrev:Man åker bara med öppen brödnäbb, genom knottsvärmarna sommartid och likt en fiskande blåval sväljer ner, enklare kan det inte bli, om det utförs men enpetaren om man kommit ihåg att tanka annars får man trampa...

Enkelheten i det här förslaget är starkt avhängigt på hur besvärligt det är att få igång den #?!*?#&*#! mopeden.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 21:12:12
av Kidzi
Paladinen skrev:Hur man lägger osten på pizzan är ju en smaksak.


Fast jag har aldrig beställt en pizza där osten ska vara överst. Folk kanske gör det och jag bara inte vet det. På pizzerior är ju annars osten underst. Jag kanske är konstig men jag tycker pizzeriapizzor är godare än hemmagjorda så försöker göra som de gör.

Väldigt förenklad matlagning

InläggPostat: 2021-02-23 21:16:17
av Paladinen
Kidzi skrev:
Paladinen skrev:Hur man lägger osten på pizzan är ju en smaksak.


Fast jag har aldrig beställt en pizza där osten ska vara överst. Folk kanske gör det och jag bara inte vet det. På pizzerior är ju annars osten underst. Jag kanske är konstig men jag tycker pizzeriapizzor är godare än hemmagjorda så försöker göra som de gör.


Ja det är ju lite som debatten om att skall senapen ligga i brödet under korven eller uppe på korven.

Jag brukar säga som så att strunt samma allt skall ju blanda sig i magen ändå :lol: