Tex Mex-gryta baserad på detta recept:
https://www.ica.se/recept/tex-mex-grata ... rs-727130/Jag ändrade lite och det blev gott ändå. Hyfsad hetta. Fyra portioner.
400-500g vanlig blandfärs
en halv rödlök som hackas eller skärs i småbitar
en stor röd paprika som skärs i lagom bitar
Detta steks tillsammans i en stor stekpanna till färsen börjar få färg, då är nog det andra klart också
Häll i en burk med majs, inklusive spadet. Om det inte var så mycket spad i burken så töm i en skvätt vatten också, typ ett halvt dricksglas
Töm i kryddpåsen (Fajita) och blanda ut lite. Salta efter behag, typ en tesked
Töm i en liten burk krossade tomater, jag råkade köpa med chilismak vilket nog inte var någon nackdel
Töm i burken med creme fraiche med paprika/chili-smak
Rör runt, låt det koka upp och servera sedan med ris.
Väldigt enkelt men nästa gång tar jag nog halva mängden köttfärs och tar i en burk champinjoner istället. Eller också struntar jag i färsen och skär upp ett par kycklingfiléer i småbitar istället.