Väldigt förenklad matlagning
Postat: 2018-04-06 5:41:48
Finsk korvsoppa:
Skala och och hacka 6 potatisar av mediumstorlek eller 7 om de verkar lite mindre
Skala och hacka sådan rotfrukt du gillar, kan vara kålrot, morot, palsternacka eller alla, eller ingen (rekommenderar att man iaf ta en rotfruktssort, kan bli dåligt med innehåll annars)
Skala lite på och hacka en liten purjo eller mellandelen på en stor. Klyv gärna och spola bort jord, detta sker innan hackningen. Ta självklart bort roten och blad som inte ser levande ut (Man kan använda en stor eller två små gula hackade lökar istället)
Koka upp mellan 7 och 10 dl vatten beroende på hur mycket ingredienser du har
Ta i en köttbuljongtärning och en grönsaksbuljongtärning
Sedan ska potatis och rotfrukt i. Man kan krydda klassiskt (gröna trädgårdskryddor) eller som jag gör med lite svartpeppar och lite salt.
Ta ett ganska stort stycke falukorv eller en hel länk finsk korv och hacka och stek försiktigt på samma sätt som stroganoff, inte hårda stekytor
När det i grytan börjar kännas mjukt och klart tar man i korven, värmer en stund till tills allt är varmt. Använder man gul lök istf purjo kan man antingen koka med den från början eller steka den med korven och ha i den sen.
Enkel korvsoppa:
Fyll en lagom gryta med lagom mycket vatten
Ta i kött- eller grönsaksbuljongstärningar och lös upp
Häll i från frysta blandade grönsaker, kan vara allt från ärter blandat med annat, till gröna bönor till broccoli osv. Grejen är att det ska vara flera sorter i samma påse.
Låt de sjuda långsamt för att bli varma och för att suga i sig av smaken.
Medan du gör detta hackar du kryddig korv och steker lite bacon och steker i en panna.
Sedan stjälper man i det i soppkastrullen. Om du absolut inte ids steka det vid sidan av kan du hacka/klippa detta och ha direkt i soppgrytan.
Antingen kan det vara klart här eller också för mer smak häller man i några rejäla skedar i grytan med creme fraiche med smak, t ex paprika och chili precis på slutet.
Skala och och hacka 6 potatisar av mediumstorlek eller 7 om de verkar lite mindre
Skala och hacka sådan rotfrukt du gillar, kan vara kålrot, morot, palsternacka eller alla, eller ingen (rekommenderar att man iaf ta en rotfruktssort, kan bli dåligt med innehåll annars)
Skala lite på och hacka en liten purjo eller mellandelen på en stor. Klyv gärna och spola bort jord, detta sker innan hackningen. Ta självklart bort roten och blad som inte ser levande ut (Man kan använda en stor eller två små gula hackade lökar istället)
Koka upp mellan 7 och 10 dl vatten beroende på hur mycket ingredienser du har
Ta i en köttbuljongtärning och en grönsaksbuljongtärning
Sedan ska potatis och rotfrukt i. Man kan krydda klassiskt (gröna trädgårdskryddor) eller som jag gör med lite svartpeppar och lite salt.
Ta ett ganska stort stycke falukorv eller en hel länk finsk korv och hacka och stek försiktigt på samma sätt som stroganoff, inte hårda stekytor
När det i grytan börjar kännas mjukt och klart tar man i korven, värmer en stund till tills allt är varmt. Använder man gul lök istf purjo kan man antingen koka med den från början eller steka den med korven och ha i den sen.
Enkel korvsoppa:
Fyll en lagom gryta med lagom mycket vatten
Ta i kött- eller grönsaksbuljongstärningar och lös upp
Häll i från frysta blandade grönsaker, kan vara allt från ärter blandat med annat, till gröna bönor till broccoli osv. Grejen är att det ska vara flera sorter i samma påse.
Låt de sjuda långsamt för att bli varma och för att suga i sig av smaken.
Medan du gör detta hackar du kryddig korv och steker lite bacon och steker i en panna.
Sedan stjälper man i det i soppkastrullen. Om du absolut inte ids steka det vid sidan av kan du hacka/klippa detta och ha direkt i soppgrytan.
Antingen kan det vara klart här eller också för mer smak häller man i några rejäla skedar i grytan med creme fraiche med smak, t ex paprika och chili precis på slutet.